Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość

Witam,
mam kilka pytań do dziewczyn, które opłacały położną z Ujastka:
- przede wszystkim jak to załatwić? pojechać do szpitala i poprostu powiedzieć w recepcji że chce opłacić położną?
- ile teraz kosztuje taka usługa i czy jest to kwota stała, czy też każda położna ma swój cennik?
- która położna jest dobra? na forum czytałam tylko o Pani Joli, ale pewnie nie jest jedyna kompetentna osoba w tym szpitalu.
Z góry dziękuję za pomoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pani Jola jest super. Przede wszystkim mega miła i uprzejma, a to jest bardzo ważne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Z nazwiska nie znam położnych ale wiem że dziewczyny sobie zamawiały położne po zajęciach w szkole rodzenia, każde zajęcia prowadzi inna. Wystarczy że zdobędziesz nr tel do położnej którą chcesz, zadzwonisz i poprosisz o spotkanie, a wtedy ona ci wszystko powie co i jak, i oczywiście za ile.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam pytanie czy któras z Was rodziła z położną Dorotą Dudziak???
Bardzo proszę o opinie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie miałam położnej. Za późno się zdecydowałam. Niemniej jednak p. Lidia Kuśnierz przyszła do mnie rano po pierwszej najgorszej nocy i wlala we mnie mnóstwo siły. Koleżanka z sali rodziła (bez opłacania) też z bardzo sympatyczną, pomocną położna, ale niestety nie znam nazwiska. Chciała wcześniej opłacić położną, ale ta przed samym porodem się na nią wypieła, a w czasie porodu stała z opartymi rękami o stół i się gapiła (nazwiska też nie znam).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pani Małgorzata Janicka - połozna rewelacja. Rodziłam z nią, kobieta dusza, pełna profeska!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hm, też mam zamiar rodzić w Ujastku i chciałabym umówić się wcześniej z położną :) po imieniu nie wiem czy jest sens szukać, wszak imiona się powtarzają? :) ale o tej p. Joli już któryś raz słyszę, więc może :) chciałabym też pójść do szkoły rodzenia, ale to już druga dzidzia, za pierwszym razem nie byłam i dobrze po skończyło się cesarką, teraz mam duże szanse na poród sn ale też nie wiem na 100% czy się uda- jest w takim razie sens w ogóle iśc ? i nie będzie dziwnie , że dopiero przy drugim zacznę chodzić ?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Małgorzata Janicka - POLECAM w 1000000% :D
Kobieta ma power rodzinny , serce, jest uśmiechnięta i w kasze się jej dmuchac nie da bo jak sie stawiałam ze nie wstane po CC to tak sie zaczęła smiac ze wstałam:D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dominisiaa- dzieki serdeczne :D widze, ze mamy dzieciaczki z tego samego rocznika ;)
i że też jesteśmy młode mamusie, widziałam Cię na wątku własnie mlode mamy z Krk ;) ja jestem rocznik 89 ;)
pozdrawiam cieplutko :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

siaasia - hej hej Słońce :]
Wiesz ja jestem tu "stara" tylko jak juz wspominałam gdzies wcześniej mialam przerwe i admin nie odswiezył mi konta wiec musiałam zalozyc nowe:]

Jestes rocznik 89? :] to mnie nic nie pozostaje innego jak szczerze gratulowac odwagi rodzicielskiej !!! :]]]]]]]]]]]]]]]
Ps. i co teraz pewnie córeczka cio? ;]]]]]]]]]]]]

Ps.1 skad jestes? moze gdzies okolice Kurdwanowa??? :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej Dominiasiaa :) ee, dzięki a w jakim sensie ? :)
bardzo bym chciała córunię, ale jeszcze nie wiemy bo dzidzia się na nas pupiszonem wypięła :P moze na USG 3D wyjdzie ;) choc sama nie wiem czy wierzyc, bo ostatnio miala byc córcia a w prima aprilis urodzil sie syneczek :D

mieszkalam na Woli Duchackiej, teraz w Łagiewnikach, ale często jeżdżę na wolę do rodzicow i tesciow :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heheh w takim sensie, ze jestem mlodziutką dziewczynką - wiec po prostu gratuluje odwagi , gdyż ja mojego smyka rodziłam w wieku 22 lat i cholerrrnie sie bałam, po CC nie mialam odwagi nawet wierzyc ze chce drugie dziecko ( ale chce ) lecz nie w tej chwili gdyz warunki zyciowe nie są odpowiednie. :( ( brak roboty oraz wlasnego m.).

po 2, mowisz ze za 1 razem miala byc córeczka? nawet mi nie mow u nas też ja wcinałam slodkosci tak ze balam sie iz nigdy nie schudne i co ?
wyskoczylo ze mnie cos co mialo 21 paluszków wówczas P. Małgosia mowi
: gratuluje DOmcia 21 paluszków:

ja - o boze gdzie moja Karolinka ma ten dodatkowy?

: mieedzy nogami ale slodka ta Karolinka w postaci Nikodemka"

i tak sie skonczyło moje rodzenie córeczki heheheh :D
ale obecnie nigdy nie zamieniłabym tego smyka na nic nawet za 1000000 milionów :]
a córeczka? moze przyjdzie czas odpowiedni ze bedzie córeczką, aczkolwiek i mnie i męzowi wychodzilo zawsze ze mają byc najpierw 2 dziewcyznki pozniej chlopiec wiec Bozia zrobila nam na odwrót pierwszy byl pierworodny ;] SYN a w przyszlosci moze bedzie moja upragiona Karolinka:D

ps. ja jestem juz po sesji w tym tygodiu krucho z czasem gdyz musze na jakis staz sie udac :[ - a te urzedy mnie wykonczą :[

ale mam nadz ze niebawem sie zobaczymy u nas jest fajny plac zabaw a nasze chlopaki sa w podobnym wieku wiec kto wie moze sie polubią :D:D:D:D:DD

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na pewno sie doczekacie :) Ja cc nie wspominam zbyt milo ale nie bylo to w stanie powstrzymac mnie przed drugim bobaskiem :D zwlaszcza , ze nie chce duzej roznicy wieku :) Mieszkanko mamy nieduze, dwupokojowe, ale pokoj dzieciecy spory, a ze nasze to nie narzekam :) Maz ma w sumie 2 prace dobrze platne, ja dorabiam troszke w domku na komputerze i jest naprawde OK, nie jakies tam luksusy nie wiadomo co ale nie ma co narzekac :)
he he, ja podono wygladalam nachlopca, jadlam na dziewczynke, na USG wyszla dziewczynka to 2:1 niby miala byc cora a tu taki numer :D
Ja mam dziekanke teraz, juz sie raz uczylam z brzuszkiem i maluszkiem i do konca II trymestru jest super a potem to masakra, wiec poczekam :P
Fajnie by bylo :D u nas to jakos tak trefnie , ze dzieciaczki albo starsze albo mlodsze , a jak rowiesnicy to jacys niekumaci calkiem :P
Zapisalam sobie nazwisko tej poloznej, jak bedziemy w Ujastku , zeby zobaczyc co i jak to o nia wypytam :) a Ty ja mialas oplacana czy akurat byla jak przyjechalas? I jak ogolnie zopieka i salami tam, OK ? :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

siaasia - cieszcie sie ze macie swoje 4 sciany a czy male czy duze to bez znaczenia :]

co do połoznej - moja tesciowa rodziła pare lat temu i mi ją poleciła
Ja płaciłam po wszystkim, ale ona byla ze mną podczas cc i po cc i cała noc

Nie wiem kiedy zamierzasz jechac ale jak bym miala chwile moge podjechac z tobą :]]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

OOO, to rewelacja, ja własnie potrzeboalabym kogos znajomego przy ewentualnej cc bo mi meza nie wpuszcza, a tak to moze by zalatwila by maz umyl, pomierzyl i ubral malenstwo i przypilnowalaby zeby mi je dali do karmienia od razu :roll: Dobrze by bylo, bylabym bardzo wdzieczna bo wiadomo , ze z polecenia lepiej ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

hej

co do połonych to joli łaszyk juz niema na ujastku bo nie pracuje rodziłam z nia pierwszy raz i naprawde rewelka a teraz drugi raz i miałam dorote dudziak tez zadowolona byłam choc z joli bardziej byłam zadowolona :wink: :wink: :wink: :wink: a gosia to ma poczucie humoru :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]