Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

Beatko nie wiedzialam ze chodzilas do dr Kija
ja tez go odradzam chodzilam do niego na poczatku ciazy z Kasia masakra :( niepotrzebny stres i nerwy

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to widze ze nie ja jedna nie jestem z KIja zadowolona

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

beatka2221 pisze:
no to widze ze nie ja jedna nie jestem z KIja zadowolona

też się dopisuje do listy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

Jasmin a ty do niego chodzisz?

fajni lekarze sa w przychodni na komorowskiego

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Komorowskiego to moja przychodnia ale robocza heheh tam robie zawsze badania zlecone z pracy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chodzę do gin w przychodni na pachońskiego do dr Drzewickiego i jestem bardzo zadowolona :) niestety jest na urlopie i musiałam iść na jedna wizytę do dr Kija :roll: więcej się u niego nie pokarzę :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

a co namawial cie na ujastek i nastraszyl tak ak mnie ze masz niedorozwoj plody i przedwczesny porod

Beatko ja tam do ginki chodze

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja odradzam kategorycznie dr Michalaka! Przyjmuje w Szpitalu Wojskowym na Wrocławskiej. Byłam tylko na jednej wizycie i na niej zakończę znajomość z tym lekarzem. Poszłam w 6 tygodniu ciązy, pełna obaw, bo poprzednią poroniłam. W ogóle mnie nie słuchał, nic go nie obchodziło, cały czas coś pisał i odbierał telefony. Towarzyszyła mu tez pielęgniarka, która była totalnie antypatyczna i niemiła. Nic nie mogłam się dowiedzieć, o nic zapytać. badał mnie 2 sekundy po haśle "Ściągamy majteczki i na fotel", jakby mi było do śmiechu. Po badaniu przez cały dzień bolało mnie bardzo podbrzusze. Dodam, że w tym szpitalu jak zlecono mi badania, to ta paskudna pielęgniara powiedziała, że nie moge zabrać ze sobą wyników badań, bo są własnością NFZ-tu i dopiero jakaś Pani w rejestracji powiedziała, że można wziąć odpisy badań z głównego laboratorium - 50 groszy za kartkę.
Dla mnie porażka i nie polecam zwłaszcza tym kobietom, które potrzebują życzliwej, ciepłej atmosfery, bo mają za sobą trudne przejścia. W tamtym gabinecie nikt się tym nie będzie przejmował. Acha. USG też nie ma.

Aniołek 06.09.2007r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
przeczytalam caly temacik i moje opinie o lekarzach sa takie

pani dr lampert- poszlam do niej jak staralismy sie o dziecko i nie chcialo nam się udac. pani dro zapisala mi tabeltki bo stwierdzila ze mam jakies zakazenie . po tabletkach 3 miesiace nie mialam okresu musialam miec sztucznie wywolywany...

pani dr kosiba to totalna porażka. pisalam już o niej na pewnej stronie internetowej. Wydawala sie milą kobietą. poszlam do niej kiedy staralismy sie o malenstwo. bylam młodziudka. pani dr bez zandych badań!! przepisala mi clostilbegyt. Zrobila monitoring cyklu i stwierdziła "nic z tego w tym cyklu nie ma szans bo pecherzyk za mały". dala mi recepte na kolejny clostil na nastepny cykl. zamiast leku kupilam test ciązowy ktory pokazal dwie kreski. niestety pani dr dlugo nic nie widziala. W koncu zobaczyla ze ciąza. Zapytala mnie "gdzie mam obraczke" bo jej zdaniem nieslubne dziecko to coś obrzydliwego :-/
To byla moja pierwsza ciąza i robilam te badania ktore mi kazala nie mialam pojecia o niczym. w 35 tygodniu zapytała mnie czy bedę u niej rodzila na Ujastku. Powiedzialąm ze nie to powiedziała " to prosze juz wiecej do mnie nie przychodzić"... kazala skserowac wszystkie badania i sie wynosic :( zostalam bez lekarza, a akurat wtedy zaczely sie u mnie problemy z cisnieniem i bialkiem w moczu. trafilam do dr jedrzejowskiego do Narutowicza i w 39 tygodniu urodzilam coreczkę :)

kiedy zaszlam w 2 ciaze udalam sie dr kosiby, ktora stwierdzila ze idzie na urlop i mam sobie innego lekarza szukac bo ona ma duzo pacjentek. znalazlam dr Drzewickiego i jestem bardzo zadowolona :)

mialam też styczność z dr Jankiewiczem, Opławskim i Kowalczykiem i jestem do nich bardzo pozytywnie nastawiona.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Serafinka pisze:
Odradzam dr. Renate Wójcik - bada w tipsach. Odnosnie lekow mowi, ze mozna brac ,ale jak pani chce to moze pani nie brac. Zalamka.
Zle wyniki badan uznaje za dobre lub swietne. Rece opadaja.
Lepiej omijac, szczegolnie w ciazy.

podpisuje się pod tym w 100%. gdzieś o niej wyczytalam, że rownie dobrze moznaby pójśc zamiast do niej - do ogrodnika :) Tyle samo się zna :)
Kompletnie nie ma pojęcia o prowadzeniu ciąży. OMIJAĆ W CIĄŻY !!! Na prawdę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jesli jestes standartowym przypadkiem, zaszlas bez problemu w ciaze, nie masz komplikacji prawdopodobnie DR JUSZCZYK ze szpitala UJASTEK w KRAKOWIE bedzie dobrym lekarzem prowadzacym; jesli masz problemy i chcesz sie leczyc - ZDECYDOWNIE ODRADZAM Lubi proste i latwe przypadki bo mozna na nich zarobic pieniadze, trudne odsyla do "specjalistow" bo na nich ciezko jest zarobic kase, a wymagaja duzo pracy i myslenia - wtedy JEST TAK SZCZERY ZE PO WYJSCIU Z GABINETU CHCESZ SIE TYLKO POWIESIC!!! I jest pewny ze wiecej do niego nie wrocisz. Przezylam to sama i choc minelo juz troche czasu do dzis nie moge zapomniec jego "szczerosci" bo nawet zla wiadomosc trzeba umiec przekazac w sposoob ludzki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Może nie z Krakowa, ale z okolic odradzam dr Mariusza Rąbalskiego - przyjmował w Brzesku na ul. Okulickiego.
A uzasadnienie? Trafiłam do Niego z polecenia. Poszłam 1wszy raz kiedy jeszcze nie byłam w ciąży i nie przeczę - byłam zadowolona. Miły, sympatyczny, pożartował itp. Ale kiedy zaszłam w ciążę i do Niego trafiłam po pierwsze nie robiąc badania nastraszył mnie, że to może być ciąża pozamaciczna (kiedy zrobił USG okazało się, że wszystko jest w porządku). Po drugie nie poinformował mnie, że wkrótce przestanie przyjmować w tym mieście (teraz przyjmuje tylko w N. Sączu). Po trzecie kiedy do niego zadzwoniłam w 9 tc, że krwawię to powiedział, że on mnie nie przyjmie, ale żebym się tak nie denerwowała. Na moją sugestię czy powinnam się zgłosić do szpitala odpowiedział, że nie wie i niech robię jak chcę, ale żeby potem nie było, że mi odradzał. Poszłam do niego jeszcze po pobycie w szpitalu (okazało się, że ciąża jest zagrożona i muszę brać Duphaston i cały czas leżeć), a on mnie zrugał, dlaczego nie przyjechałam do niego. Po badaniu okazało się, że mam jeszcze cały czas leżeć i za dużo się nie ruszać. No to dzwonię do niego, żeby się umówić na kolejną wizytę kontrolną, a on mi mówi, że przyjmuje już tylko w Sączu i tam mam przyjechać (nie wiem jak to się ma do zalecenia, żeby leżeć...). I na koniec - zapodział gdzieś moje wyniki z cytologii, którą mi robił podczas pierwszej wizyty, a jak mu powiedziałam, że jak znajdzie, to żeby mi pocztą przesłał, to odparł, że nie mam mowy i mam sobie po nie przyjechać (z zagrożoną ciążą i zaleceniem, żeby leżeć...). Tyle mam o tym panu do powiedzenia. Aha - jest milutki gdy przychodzisz do niego prywatnie i dajesz pieniążki za wizytę, a przez telefon potrafi Cię z błotem zmieszać...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]