Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Cześć kochane,
mam do was pytanie wiem, ze na temat szpitala na Kopernika sa straszne opinie nawet nie chce o tym myslec ale niestety z powodu cukrzycy ciazowej musze tam rodzic :(
Czy ktoras z was moze mi powiedziec mniej wiecej jakie rzeczy trzeba (mozna) miec dla siebie i dziecka?? bo ponoc np swoich podpasek nie pozwalaja ....
bede wam wdzieczna za kazda rade dotyczaca tego szpitala i porodu tam zeby to jakos przetrwac nie dostac zawalu :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja bratowa rodziła w tym szpitalu rok temu i nie miała zastrzerzeń. Miała robioną cesarke i z tego co wiem na pewno trzeba mieć swoje pieluchy(pampersy) dla dziecka. Przynajmniej wtedy tak było.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zizu25 Bardzo ci dziekuje za odpowiedz musze wiec zakupic pampersy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lilu nie zalamuj sie. Opinie rzeczywiscie sa nieciekawe, ale pamietaj, ze w Twoim przypadku moze byc inaczej. Naprawde to tylko kilka dni - kilka dni i wyjdziesz... Wytrzymasz - bo jestes dzielna :) i jestes wspaniala MAMA !

Trzymaj sie

[dla dziecka pampersy i przygotuj sobie body i pajacyki na wszelki wypadek, kocyk i rozek. Czapeczka, husteczki do pupy, krem do pupki - benphaten, dla siebie paracetamol, czopki glicerynowe, tantum rosa, podklady higieniczne poporodowe]

Raptus Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Serafinka Kochana jestes dziekuje ci slicznie. Wlasnie mi dzisiaj moja gin powiedziala ze dla dobra dziecka trzeba zacisnac zeby i damy rade :)

Moze to glupio zabrzmi ale:
dla siebie paracetamol, czopki glicerynowe, tantum rosa
mniej wiecej do czego to wszystko ????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lilusia wiec - czopki do pupki na poporodowe problemy z zaparciami [czsto bywa, a zaniedbane nawet do szczeliny odbytu prowadzi].

paracetamol w tabletkach - warto miec swoj bo pielegniarki sa roznie i nie chca czesto dawac przeciwbolowych. A gdyby chcialy dac domiesniowo, to podziekuj i bierz tabletki wlasne. Po porodzie sa ciezkie chwile. Nie musza, ale moga.

Tantum rosa - wystarczy Ci do szpitala 1-2 saszetek. Rozrabia sie w butelce po malej mineralnej wodzie. Do podmywania, przynosi wielka ulge w pologu, w tych pierwszych dobach. Nie nalezy naduzywac, ale przez te 4-5 dni jest super.

W razie czego pytaj o co chcesz... mam nadzieje, ze urodze i odpowiem po porodzie na wszystko... :)

Raptus Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Serafinka No tobie juz niewiele zostalo koniecznie sie odezwij jak juz bedziesz miec maluszka :)
A ty w jakim szpitalu planujesz rodzic ??

Bardzo ci dziekuje za pomoc dobrze wiedziec zwlaszcza w Koperniku gdzie podejrzewam bede zdana na siebie bardziej niz na personel :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lilu czy Ty mialas wczoraj rocznice slubu ??? Jesli tak to wszystkiego NAJ!
Duzo milosci na kazdy kolejny dzien...

wybralam Rydygiera.

Raptus Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Serafinka tak zgadza sie wczoraj swietowalam swoja 2 rocznice :) Ślicznie dziekuje Ci za zyczenia mam nadzieje ze bedzie tak cudownie jak do tej pory :)

Tez mialam w planie Rydygiera chocby ze wzgledu na to ze mam go blisko no ale niestety zmusili mnie wlasnie do Kopernika :(
Ale w Rydygierze z tego co sie orientowalam jest calkiem przyjemnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,rodziłam na Kopernika ,leżałam tam 2tyg. po porodzie.Wcale nie jest tak źle.Wiadomo luksusów nie ma ale w końcu to szpital a nie hotel pięciogwiazdkowy.Mają tam najlepszy oddział neonantologii noworodków w Krk.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a jak wygląda opieka nad dzieckiem na Kopernika, tzn. cały czas jest przy mamie, czy na noc jest zabierane? czy pielęgniarki pokazują co i jak (przewijanie, pielęgnacja, karmienie....)?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej kochane jak pewnie zauwazycie ja juz po wszystkim :) powiem wam ze ostatecznie wyladowalam w szpitalu na Siemieradzkiego i z czystym sumieniem w 1000% POLECAM rodzilam 3 dni w sumie bo mi wywolywali i nie moglo ruszyc a w 3 dzien zeszlo mi az 14 godzin wiec moge powiedziec ze zdarzylam poznac personel na porodowce REWELACJA i polozne i anestezjolog (ktory mnie glaskal po glowie hahah) pomimo bolu i wyczerpania na nastepny dzien juz myslalam o 2 dziecku a malo kto tak ma heheh

no ale jak bedzie ktos chcial wiecej info to napisze a wracajac do kopernika to zawiedli mnie na calej linii lezalam u nich przez 3 tygodnie z takimi tam chorobami ciazowymi po czym wypuscili mnie do domu i to co oni zdiagnozowali to ja wyczytalam dopiero na karcie wypisu bo oczywiscie informacja o stanie zdrowia zerowa po kilku dniach poszlam na wizyte do mojej gin prywatnie ktora powiedziala ze moja ciaze trzeba natychmiast rozwiazac i czemu mnie z kopernika wypuscili ???
no wiec dala mi skierowanie na rozwiazanie ciazy i pojechalam z tym do kopernika w 1 dzien mnie nie przyjeli bo cos tam kazali w 2 dzien przyjsc kiedy przyszlam tez mnie nie przyjeli bo cos tam kazali przyjsc w 3 dzien kiedy przyszlam w 3 dzien lekarz ktory byl na zmianie potraktowal mnie jak smiecia tak sie na mnie wydarl ze chyba wszyscy na izbie przyjec to slyszeli a ja wybieglam z placzem z gabinetu cala roztrzesiona - nie chcial mnie przyjac bo nie bylo na KTG skurczow NO DRAMAT bo u mnie nie o skurcze sie rozchodzilo tylko o zagrozenie ze wzgledu na choroby i jak zapytalam ile razy mam jeszcze przyjezdzac zanim mnie przyjma to pan doktor wpadl w szal - doslownie.

to jezeli chodzi o biurokracje bo jak sie tam rodzi to nie mam pojecia moja przyjaciolka rodzila miesiac temu to mowila ze da sie przezyc i dziecko miala caly czas przy sobie na sali zabirana byla do kapania i badan z krmieniem cos tam polozne jej pomagaly choc wiecej sama sobie musiala radzic choc miala rpoblem bo miala zapadniete brodawki :( wiecj nie moge powiedziec poza tym ze dziekuje niebiosom ze tam nie rodzilam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przy mnie dzieci były cały czas,na noc pielęgniarki chętnie zostawiały dzieci.Pielęgniarki same przychodziły przewijać dzieci,na wieczór brały dzieci do kąpania,po czym przynosiły ukąpane,pachnące i naoliwione.Przy karmieniu pomagały ,ale też zależy na jaką pielęgniarkę się trafi,trzeba poprosić jak się ma problemy z karmieniem.Moje dzieci były praktycznie głownie dokarmiane mieszankom przez kilka pierwszych dni bo miały niską wagę urodzeniową

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A co trzeba zabrać ze sobą do szpitala na Kopernika? Chodzi mi głównie o rzeczy dla dziecka. A co dla mamy też chętnie poczytam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dla dziecka potrzebna jest tylko wyprawka na wyjście, czyli ubranko:P
Dla mamy standardowe rzeczy potrzebne w szpitalu, piżama,, szlafrok, kapcie (pod prysznic też) podkłady....
Ja osobiście bardzo miło wspominam mój pobyt na Kopernika, miałam cc, oczywiście luksusów nie ma , ale fachowy personel, pewnie zdarzają się przypadki "ludzi w zawodzie bez powołania" ale to chyba wszędzie......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja już chyba przekonałam się co do tego szpitala i będę tam rodzić. Pielęgniarka z położnictwa powiedziała mi to samo, czyli tylko zabrać ubranka na wyjście i pieluchy też do wyjścia.

Offline Wyświetl profil  

Ja jestem bardzo zadowolona z tego szpitala. 1,5 roku temu urodziłam tam mojego ukochanego synka. Mielismy dobrą opiekę medyczną chociaz było kilka nieprzyjmnych incedentów z pielęgniarkami. Ale inne były bardzo fajne. Dobrze wspominam pobyt tam!Inne mamy z sali tez! Gdybym miała rodzic drugi raz to bym wybrała klinike na kopernika!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]