Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Czy sa jakies mamusie z Gorlic??

Offline Wyświetl profil  

Ale mam zamiar rodzić w Krakowie, ale kto wie jak akurat mój dzidziuś będzie chciał przyjśc na świat a ja będe u rodziców w Wysowej to pewnie w Gorlicach bede rodziła

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej :)
Jestem z Gorlic ale mamusią dopiero zostanę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

blada31 pisze:
hej :)
Jestem z Gorlic ale mamusią dopiero zostanę :D

witaj
gratulacje! kiedy masz termin? ja rodzilam w gorlicach w szpitalu i bylam bardzo zadowolona :) polecam szkole rodzenia przy szpitalu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej:)
Termin na październik:) Boję się troszkę szpitala bo mam mieszane wspomnienia z nim związane. Kiedy najlepiej się zapisać do szkoły rodzenia?
pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja byłam bardzo zadowolona z opieki porodowej i połozniczej. Ja chodzilam do szkoly rodzenia (zapisalam sie ok.poczatku 8 miesiaca), jednak znajome które nie chodziły nie były ... Ze słyszenia wczesniej obawialam sie pobytu w szpitalu, rodzenia tam, ale bylo ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moaii wiesz ja się nasłuchałam jak wygląda poród, że szyją bez znieczulenie jak natną, że to boli gorzej niż cały poród. w ogóle to samych złych rzeczy się nasłuchałam i na samą myśl o porodzie dostaje dreszczy. mąż nie za bardzo chce uczestniczyć w porodzie a ja z jednej strony też nie chce, bo skoro on raczej nie chce to nie chcę go zmuszać, ale z drugiej strony na samą myśl że miałabym być sama, że w razie jakby coś się złego działo (złego czyli jakieś problemy z lekarzem czy połóżną) to on by reagował , bo jak zostanę sama to aż strach.
Złe doświadczenia mam z pobytu na patologi z niektórymi lekarzami, z tym jacy byli nieczuli kiedy tam byłam a na porodówce są Ci samy lekarze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez sie duzo nasluchalam od znajomych, ale nic sie nie potwierdzilo, pozatym zadna nie miala porodu rodzinnego. (jesli nie maz to dobrze by bylo jakbis z kimkolwiek bliskim byla wtedy) Znieczulenie po nacieciu tez mialam - dwa razy nawet bo cos jeszcze czulam ;) Podczas Ifazy porodu dostalam znieczulenie domiesniowe i czopki. Musielismy tylko kupic "cegielke" na szpital, za porod rodzinny. Pozatym jesli chodzisz do szkoly rodzenie to polozne Cie znaja i to zawsze inaczej i mozna caly oddzial obejrzec wczesniej wlasnie w szkole ;)
Polecam :) Jak cos bedziesz chciala jeszcze wiedziec -- pisz ! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pewnie wyjdę teraz na zupełnie laika ale kto pyta nie błądzi :) Co to jest znieczulenie domięśniowe?
Do szkoły rodzenia na pewno się zapiszę, bo zawsze czegoś można się dowiedzieć.
A Ty miałaś poród rodzinny? Ja to jeszcze biorę pod uwagę to żeby wziąć poród rodzinny a żeby mąż wyszedł na sam finisz, bo widzę że nie chce oglądać końca porodu. Przynajmniej byłby podczas tych wszystkich skurczy.
A możesz mi powiedzieć jak wygląda poród rodzinny, jaka jest sala?
Dziękuję za wszystkie rady.! I za to że słuchasz i doradzasz spanikowanej przyszłej rodzącej ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Znieczulenie domięśniowe dostałam w tyłek ;)
Ja miałam poród rodzinny i dziękuję mojemu mężowi, ze ta był ze mną i pomagał.. I wsciekalam sie na Niego i wszystko inne ;)
Sala w pierwszej fazie jest tylko dla Was, piłka, łóżeczko, łozko dla Ciebie, fotel itp. Jest tam toaleta dla 2 pokoi. Jak zaczynaja sie skurcze parte przechodzisz do sali porodowej... Po porodzie tez wracasz do "Waszego" pokoju na 2 godziny, polozna kontroluje jak sie czujesz, pozniej na oddzial połozniczy.
Kto pyta, nie bładzi :) wiec pytaj ile chcesz ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

chciałabym prosić o pomoc. mianowicie chodzi mi o to jak najlepiej dojechać do wysowej? konkretnie z katowic bądż krakowa?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]