Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:39 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Mazowieckie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 78  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

ODEZWIJCIE SIĘ KTÓRY TYDZ. JAKI SZPITAL I OGÓLNIE CO U WAS SŁYCHAĆ

Obrazek

Ostatnio zmieniony śr mar 21, 2007 4:35 pm przez mery1307, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj
Jestem w 11tyg, co do szpitala to jeszcze nie wiem, pewnie jakiś w pobliżu Ursynowa. Czujemy się zmiennie.
A co u Ciebie słychać, który tydz? I jak się czujesz
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: CIĄŻA
Awatar użytkownika

JA JESTEM W 25 TYG. JEST TO MOJA DRUGA CIĄŻA PIIRWSZY RAZ RODZIŁAM NA KASPRZAKA W INSTYTUCIE BYŁO OK , ALE WIĘCEJ TAM NIE CHCĘ IŚĆ. TERAZ PLANUJĘ, ALBO NA STARYNKIEWICZ , ALBO NA MADALIŃSKIEGO . MIESZKAM NA ZIELONYM URSYNOWIE.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc!ja zamierzam rodzic na zelaznej chociaz mam troszke mieszane uczucia co do tego szpitala...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nio to witam sąsiadkę bo ja też mieszkam na zielonym ursynowie w okolicach geant teraz to się real nazywa :D
Jeżeli chodzi o szpital na madalińskiego to ja tez go rozważam i szpital na litewskiej poleciła mi go moja koleżanka, która tam jakiś czas pracowała jako wolontariusz.
Ale My sobie możemy chcieć jakiś czas temu czytała na forum ze dziewczyny były odsyłane z szpitala do szpitala bo miejsc nie było na porodówkach
Magdab moja szwagierka próbowała dostać się na żelazną bezpłatnie przez wybranie lekarza prowadzącego nie udało jej się to. A ten cennik ehh wydaje mi się, że ten szpital nastawiony jest na kasę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam warszawskie mamuski :lol:

ja zaczelam wlasnie 31tydzien i zamierzam rodzic na Madalinskiego. Mam tam lekarza prowadzacego w przychodni przyszpitalnej i chodze teraz tez do szkoly rodzenia. Ostatnio pokazywali nam sale porodowe i powoli juz sie nastawiam 8) a ciaze znosze tak sobie wiecie ;) raz lepiej raz gorzej

mam nadzieje ze w tym temacie poplotkujemy sobie troszke :D pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MartusiaP to jesteśmy sąsiadkami ja mieszkam w Pyrach . A to twoje pierwsze dziecko. Ja mam Piotrusia 4l. i 8 msc.

Obrazek

Ostatnio zmieniony śr mar 21, 2007 3:27 pm przez mery1307, łącznie zmieniany 3 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

babymama1983
sale porodowe widziałam na Madalińskiego 5 lat temu Przyznam ,że wywołały u mnie przerażenie. Były szare i brzydkie, a łóżka porodowe miały pasy przy nogach. Myślę ,że to już się zmieniło .Ty widziałaś sale ogólne , czy do porodów rodzinnych?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magdab moja szwagierka próbowała dostać się na żelazną bezpłatnie przez wybranie lekarza prowadzącego nie udało jej się to. A ten cennik ehh wydaje mi się, że ten szpital nastawiony jest na kasę[/quote]
mi jak tam sie nie uda to tez rozwazam madalinskiego a jak nie to szpital w grojcu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mery1307 tak to moja pierwsza ciąża.
Z tego co słyszałam to poprodówka na Madalińskiego przeszła jakiś czas temu ostry remont

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niedawno byłam na Madalińskiego z babcią ( leczy się tam od dłuższego czasu), widziałam odremontowany szpital częściami. odniosłam wrażenie jak bym była w dwóch szpitalach. był to odział ginekologiczny na pierwszym piętrze. O porodówkę niezahaczyłam, niechcący weszłam na drugie piętro, a tam widok niesamowity, niemowlaczki. Ten zapach i klimat płaczu dzieci uświadomiły mi , że to już całkiem niedługo i ja będę też cieszyła się z narodzin dziecka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Idę jutro na 12 do gina na kontrol. Miałam prowadzić kontrol ciśnienia, ale udało mi się to tylko przez dwa tyg. wyczerpała sie bateria w ciśnieniomierzu i jakoś tak do tej pory jej ni zmieniłam. A ciśnienie dziwnym trafem mam wysokie przed wizytą u lekarza a w domu jest książkowe.W pierwszej ciąży najwyższe miałam UWAGA 220/110 o dziwo nic po sobie nie czułam.Oczywiście od razu trafiałam do szpitala na 3- 4 dni na zbicie ciśnienia. Teraz wydaje mi się ,że jest OK

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 10:01 am przez mery1307, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mery1307 chodzisz na Kajakowa do gin? bo ja tak.
Po sobie zauważyłam ze przed wizyta zawsze ciśnienie mi podskakuje.
Ja do gin ide w poniedziałek na jakies super ważne usg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczywiście ,że chodzę na Kajakową. Widzisz jaki ten świat jest mały.Będziesz miała robione usg które wykonuje się między 12-14 tyg. jest rzeczywiscie ważne wyklucza ewentualne wady genetyczne poprzez zbadanie zgrubienia na karku. Głowa do góry tylko nie wpadaj w panikę. ja na to usg chodziłam aż 4 razy. Bo dziecko tak się układało ,że nie mogła dr.Piech.nic zmierzyć.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To będzie teraz moje 3 usg
pierwsze miałam wykonywane w 6 tyg. stwierdzające czy to rzeczywiście ciąża później w 10 tyg. sprawdzić czy bobas jeszcze żyje ( pani doktor powiedziała ze strasznie ruchliwy i cały czas stał na głowie podczas badania) nio i teraz w pon.
A Ty znasz już pleć bobasa chcesz ją znać?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Miałam robione usg równo miesiąc temu najpierw powiedziała,że to chłopiec ale za jakiś czas stwierdziła że nie jest pewna . Że tak naprawdę to nie widzi płci ponieważ dziecko siedzi na pupie. W tej chwili jest mi obojętne jest dla mnie tylko ważne żeby wszystko było z dzidzią OK. Bardziej ciekawy jest mąż i brat. Piotruś( 4l i 8 m.) ciągle wymyśla jak będzie dziewczynka to jak jej da imię a jak hłopiec to którym samochodem da mu się pobawić.

Ja u naszej Pni doktor prowadziłam również pierwszą ciąże

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mały spryciarz z tego twojego bobasa ale napewno będzie jeszcze okazja żeby zobaczyc płec.
Wybierasz sie na usg 3d lub 4d ?
To dobrze ze Twoj synek nie jest zazdrosny on nowego członka rodziny

Bede musiała sie spytac czy nasz pani doktor nie urzęduje w jakimś szpitalu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przychodnia przy szpitalu na Zelaznej ma program dla kobiet w ciazy finansowany przez miasto - trzeba mieszkac albo pracowac (albo sie uczyc) w Warszawie. Niestety zapisy polegaja na tym, ze trzeba przyjsc ciemna noca, aby starczylo miejsc...o 8 rano :? Nie za bardzo rozumiem, czemu ma sluzyc taka forma zapisow rodem z glebokiej komuny :evil: Ja sie w kazdym razie nie nadaje. Chodze do przychodni rejonowej na Woli do przemilej pani gin i (odpukac) zadnych poki co problemow nie mam. Ale jak ktos ma to pewnie warto sie poswiecic i wyslac kogos do kolejki, bo koleznka, ktora brala udzial w tym programie byla bardzo zadowolona; miala dostep do wszystkich badan, polecala tez szkole rodzenia przy szpitalu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mojego meza brata ciotecznego zona rodzila na zelaznej(miala cesarke) i jeszcze nasza kolezanka i byly zadowolone...tylko slyszalam opinie ze jak sie nie wezmie sie czegos "nadprogramowo" to moze nie byc tak kolorowo...(ale to nie jest opinia iod tych kobioet ktore znam i ktore tam rodzily w necie wyczytalam taka opinie wiec juz sama nie wiem....)naszczescie mam jeszcze troszke czasu zeby wybrac szpital chociaz w karcie ciazy mam juz wpisana zelazna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: do MartusiaP
Awatar użytkownika

Nasza pani gin. nie pracuje w szpitalu . Ma prywatny gabinet. Kiedyś jak pytałam o ,,dobry szpital" poleciła mi Inflancką, mówiła że tam kiedyś pracowała. Ja tam leżałam na patologi w poprzedniej ciąży.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 78  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Mazowieckie

Strefa czasowa UTC [letni]