Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 3:42 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 177  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ręce to mnie wczoraj też bolały ale dzisiaj mam takiego pięknego siniaka zielonego :? i jeszcze się w dodatku przeziębiłam wczoraj i nic mi sie nie chce robić :cry: a sąsiedzi wiercą dziury w ścianach... na dworze zimno.. co za dzień.... ??? :!: :?: :evil:
chyba pooglądam zestawy pościeli dla niemowlaków na allegro :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No ja też jak mam zły dzień to wchodzę na allegro i szperam w rzeczach dla dzieci i zawsze mi się humor poprawia - tyle że przeważnie kończy się to jakimiś małymi zakupkami :lol:
Miejmy nadzieję że jutro będzie słonecznie, a przede wszystkim ciepło!!! A póki co tak na poprawę nastroju :sw: :sw: :sw: :sw: :sw: :sw: :sw: :sw: :sw: :sw: :sw: :sw: :sw:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ach dziękuje za słoneczka :) juz lepiej :-{: ja właśnie teraz moge bezpiecznie buszować po allegro bo już kompletnie ogołociłam konto z pieniędzy :lol:
najgorsze jest to wiercenie w ścianie u sąsiadów, chciałam sobie pójść gdzieś dalej na spacerek dzisiaj ale jak wyszłam rano z psem to go mało wiatr nie porwał:) ja nie wiem ale masz jakies wieści kiedy pogoda ma się zmienić bo już oszaleć można od siedzenia w zamknięciu... :zzz:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A proszę!!!
Co do pogody to nie mam pojęcia - dzisiaj gadałam z ciotką mojego męża, która mieszka koło Poznania i mówiła, że u nich słoneczko i cieplutko. Tak więc może i do nas to dojdzie - oby jak najszybciej!!!!! Ja już też mam dosyć....
Oooo my też mamy pieska :D :D :D Taki mały szkudnik :lol: Ale ja z nim nie chodzę na spacery, bo choć mały, to siły ma jak koń i strasznie ciągnie na spacerze :evil: tak więc mój mąż z nim chodzi na spacery...
Dzisiaj właśnie dostałam telefon, że koleżanka się rozpakowała i ma syna 4100g :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale jej dobrze już ma to za sobą :) a gdzie rodziła? Synek niczego sobie 4 kilo to musiał dać jej wycisk :lol:
co do psa to moja jest mała i stara także się nie ciągnie i mój mężulek wychodzi z nią tylko na nocne spacery - ja zajmuje sie obsługą pozostałych spacerów:)
a z pogoda to różnie bywa, mój mąż był dzisiaj w Kielcach i właśnie wraca, mówił, że całą drogę lało; widać tamta część Polski ma więcej szczęścia do pogody :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to racja! Mam koleżankę z Sandomierza i też mówiła że leje u nich - zapomniałam o tym... :shock:

A kumpela rodziła w Chełmie - tzn miała cc bo ponoć za duże dziecko i normalnie nie dałaby rady... Ale faktycznie super jej że ma to już za sobą i Małego przy boku. Choć pisała mi że ją bardzo boli.... To ja sobie pomyślałam co musi być po naturalnym porodzie :shock: :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Podobno rana po cesarce boli bardziej i dłużej - przynajmniej tak mówiły te które doświadczyły na własnej skórze obydwu porodów;) Naturalny poród boli przed i w trakcie no i troche po a cesarka tylko po:) tak czy inaczej bez bóli się nie obędzie. W marcowym "M jak mama" czytałam bardzo ciekawy artykuł o znieczuleniu zewnątrzoponowym - tylko że nie wiem ile to kosztuje ale chyba warte jest zastanowienia..
dzisiaj mała tak mi dała popalić w nocy, że nawet o 5 rano mnie obudziła. Czy Ciebie synek kopie tylko w jakiś szczególnych porach czy bez względu na czas? Bo ja mam wrażenie, że moja córka wogóle nie sypia i boję się, że to jej zostanie po urodzeniu.. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No witam!!! Jakieś nawet słoneczko za oknem mamy :)
Mój Maluch kopie zazwyczaj po moim jedzeniu :roll: ale generalnie też się zastanawiam kiedy on śpi, bo mam wrażenie że cały czas się wierci, choć muszę przyznać że noce przesypiam i nie czuję żeby mnie kopał tylko chyba śpi! Zawsze strzeli mnie kilka razy po tym jak wstanę siusiu w nocy i zawsze jak przyłożę rękę do brzucha niezależnie od pory dnia czy nocy!!!
A to znieczulenie to miała ostatnio moja szwagierka (bo miała cc) i mówiła, że to nic fajnego - fakt, że cię nie boli, ale przez następne pół dnia leżysz jak sparaliżowana i nic nie czujesz od pasa w dół... Ja myślę, że to wszystko ma swoje plusy i minusy - jak to w życiu!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam koleżanki :D I faktycznie jakieś ładne słoneczko z nieba spogląda, a co najlepsze nawet ten paskudny wiatr trochę już ustał :)
Pisałyście dziewczyny o ruchach maluszków w brzuszkach, dla mnie osobiście to coś jak dotąd najwspanialszego, choć staje się mniej przyjemny gdy mój maluch zaczyna nóżki prostować wpychając mi je prosto w żebra, ale i to jest czymś wyjątkowym :D Żałuję tylko że mój mąż nie może tego poczuć tak jak ja:) Ale tak już musi być.
Mimo ładnej pogody ja zaczynam już pomału fiksować hehe czytam co potrzeba zabrać ze sobą do szpitala przed porodem, nie wiem dlaczego mam fazę ze powinnam torbę wystawić już dużo wcześniej i powoli zaczynać coś do mniej upychać,ale może to tylko skrzywione przeczucie normalnie jakaś mania :D Ale cóż może mi przejdzie... :D
Pozdrawiam i śle buziaki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:sw: :brv: :okk: wreszcie słońce :) choć za ciepło wcale nie jest;)
Annaaa ja to Ci sie wogóle nie dziwie i jak będe w tym tygodniu co Ty to już napewno będe gromadzić rzeczy do szpitala;) trzeba byc przygotowanym na każdą ewentualność, chociaż torba to Ci się pewnie zdąży zakurzyć do czasu porodu:)
a ja to sobie chyba pojade umyć grata :twisted: a później będę go godzinami woskować.... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a z tym znieczuleniem MaDziuLka23 to podobno dużo zależy od umiejętności anestezjologa bo jak piszą w gazecie: "Do porodu pochwowego znieczula się w ten sposób, że kobieta zachowuje czucie i może się poruszać, tylko nie czuje bólu. Chyba, że otrzyma lek znieczulający w zbyt dużym stężeniu - wtedy ma nogi jak z waty i nie może chodzić, ale to skutek niedopatrzenia lub braku doświadczenia lekarza anestezjologa."
czyli nigdy nic nie wiadomo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

terrorystka81 pisze:
a z tym znieczuleniem MaDziuLka23 to podobno dużo zależy od umiejętności anestezjologa bo jak piszą w gazecie: "Do porodu pochwowego znieczula się w ten sposób, że kobieta zachowuje czucie i może się poruszać, tylko nie czuje bólu. Chyba, że otrzyma lek znieczulający w zbyt dużym stężeniu - wtedy ma nogi jak z waty i nie może chodzić, ale to skutek niedopatrzenia lub braku doświadczenia lekarza anestezjologa."
czyli nigdy nic nie wiadomo :)

A to być może!!! Moja szwagierka miała cc więc może to inaczej się odbywa, bo przy pierwszej cesarce miała narkozę....

Annaaa ja tam też Ci się nie dziwię - przecież to już 31 tydzień leci jakby nie patrzył, więc nie krępuj się Kochana tylko pakuj torbę - później będzie jak znalazł :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Upsss... tak myślałam, że 32 tydzień... :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MaDziuLka23 nic nie szkodzi :D
dzięki dziewczyny za wsparcie, bo już myślałam ze fiksuje hehe :lol:
terrorystka81 a odnośnie ZZO to dobrze napisałaś wszystko jest w rekach anestezjologa i zależy od jego umiejętności... niestety

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kurcze a ja mam dzisiaj stresa przed wizytą, bo po pierwsze: ciekawe co powie po szpitalu i jak się ma Maluszek; po drugie: jak wyszły badania (jeszcze nie odebrałam); po trzecie: znowu mi się przybrało na wadze :roll: ; po czwarte: jakoś w ogóle nie mam nastroju na wizytę..... Dobrze chociaż że słońce świeci - to jest szansa że będzie ok!!! :lol:

Czy wy też macie głupie sny? Mi sie prawie codziennie śni coś związanego z porodem lub dzieckiem.... Nie jest to straszne, ale jak tak ma być do końca ciąży to ja dziękuję.... :shock:

Buziaki w ten słoneczny dzionek!!!! :sw: :sw: :sw:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie ciężarówki!!!! :)
cóż za piękny dzień!! :sw:
własnie zatankowałam, umyłam, odkurzyłam i nawoskowałam mojego gracika - widać go teraz z kosmosu!!:) tak jest ciepło że w ogóle nie chciało mi się wracać do domu ;)
MaDziuLka23 nie bój sie wizyty bo na pewno wszystko jest ok - jak mały kopie a Ty nie czujesz się źle to czego ma być inaczej?? :) co do przybierania na wadze to też sie nie martw - ja ide na pierwszy ogień to się na mnie wyżyje, bo co tu dużo gadać jeszcze chwila i będzie 10 kg na plusie a przecież do końca jeszcze tyle czasu... ale co tam 30 już chyba nie przytyje a to też jakiś wyczyn :) :okk:
a co do snów to wczoraj miałam niezły - śniło mi się że ledwo urodziłam jedno a tu jestem w drugiej ciąży!!! trzeba będzie uważąć :lol: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny widzę ze samopoczucie rewelacja to dobrze :D u mnie tez:)Zawdzięczamy to zapewne pięknej pogodzie, dlatego trzeba zakładać wygodne buciki i na spacerek, a my przed komputerami siedzimy he he
Nie martwcie się wizytą wszystko na pewno będzie ok, co do snów to chyba normalne ze takie są, w końcu cały czas sie o czymś związanym z ciąża myśli, ja miewam sny ze rodzę bliźniaki, nie wiem czemu :D
mimo ze ciąże mam pojedyncza :)
terrorystka81 kochana a wagą się nie przejmuj ja już mam 15 kg na plusie i szczerze śmieje się z tego jak wyglądam bo przecież płakać nie będę :lol: zresztą mąż mi powtarza ze pięknie wyglądam he he jasne, ale co ma powiedzieć :wink:
Także spokojnie co przytyjemy to i tak zrzucimy - wcześniej czy później,
nie martwcie się:)
Dobra uciekam na spacer, bo szkoda pogody :D
pozdrawiam Buzka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annaaa pewnie że nie ma sie co przejmować, myśle że przybrałyśmy w normie :)
spacerkiem to mogłabym sie dzisiaj wybrać do lekarza dotlenić sie, i jeszcze bym sobie samochodu nie okurzyła :) :lol: tak zrobię pójdę pieszo, to może schudne troche przed ważeniem i nie będę przez Pana M. krytykowana ;))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MaDziuLka23 jak tam wczorajsza wizyta, wszystko ok?
U mnie narazie w miare dobrze, przynajmniej wyniki glukozy i badania krwi.
Wczoraj wieczorem leżałam sobie przed telewizorem a mała szalała po brzuchu i patrzyłam jak mi sie tam wszystko rusza a w pewnym momencie z jednej strony powstało takie dziwne wybrzuszenie i wydaje mi się, że to była główka;) śmiesznie to wyglądało :) a w gabinecie mała miała czkawke ;) dziwne uczucie.[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Słonko widziałam Cię wczoraj ale byłaś za daleko, żeby Cię zaczepić!!!
A co do wizyty - oczywiście wyszły jaja, bo jak się okazało tak mnie zapisywały, że nie byłam zapisana.... Ale wpisała mi drugi 6 numerek i weszłam dopiero po 17, bo takie było opóźnienie.... Ale wszystko jest super: wyniki badań (glukoza, mocz, morfologia) i Mały też!!!
No ja już też zaliczyłam kilka takich wybrzuszeń, ale mogę Cię zapewnić, że to nie główka, tylko plecki lub pupka, bo kiedyś moja siorka pytała lekarza i ją wyśmiał, że główka jest za delikatna i dziecko jej nie wypycha, tylko właśnie plecki lub pupkę :D A czkawki Małego, to ja jeszcze nie doświadczyłam - swoją droga zawsze mnie ciekawiło jakie to uczucie!!!
A kiedy teraz masz wizytę? I czemu mówisz, że prawie wszystko dobrze??? Aha i muszę nieśmiało zapytać jak masz na imię (jak to nie tajemnica), bo jakoś tak głupio ciągle po nicku pisać...
Dzisiaj byłam w Lublinie i kupiłam sobie spodnie ciążowe takie na wiosnę, ale jak się pooglądałam w innych, to słabo mi się zrobiło jaką mam wielką dupę... :shock: :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 177  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]