Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:14 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Łódzkie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2759 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 138  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Czy oprócz mnie są tutaj cieżarówki z Bełchatowa? Ja krótko mieszkam w Bełchatowie (pochodzę z mazowieckiego) i mało ludzi znam z tych okolic. Ciekawie byłoby, gdyby znalazła się jakaś przyszła mama na pogaduszki ;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Kawi no w koncu jakaś ciężarówka z Bełchatowa :D :D :D
Ja w Bełchatowie mieszkam praktycznie od zawsze także jak coś to pytaj, może będę mogła pomóc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A już myślałam, że nikt się nie odezwie..... Witam i bardzo się cieszę :D . Widzę, że będziesz rodzić przede mną. Chodzisz już może do szkoły rodzenia? W Bełchatowie znalazłam tylko jedną na Czaplinieckiej, chciałam się zapisać, ale Panie powiedziały, że dopiero od 28 tygodnia można się zapisywać.. Będziesz rodzić w Bełchatowie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej.. :D :D
Chodzę do tej szkoły przyszpitalnej, wiem że są jeszcze szkoły prywatne ale po co płacić :wink: Byłam na czterech zajęciach póki co jest fajnie, duzo rzeczy można się dowiedzieć. Będę rodzic w Bełchatowie bo Piotrków ma straszną opinię a do Łodzi trochę daleko...i moge nie dojechać :wink: Tu juz znam trochę polożnych, no i mam nadzieję ze mój lekarz będzie przy porodzie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też właśnie byłam na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia, również w szpitalu. Bardzo sobie chwalę szczególnie to, że ta szkoła jest w szpitalu, bo tego w Bełchatowie jeszcze (na szczęście szczerze mówiąc ;)) nie znam. Przeraża mnie trochę, że mąż będzie musiał być na każdym spotkaniu, a mój to ciągle zapracowany, że czasem się obawiam, czy na poród zdąży, a tu jeszcze każą mu kończyć punktualnie i jechać na te zajęcia co tydzień o 17.
Ja raczej na mojego lekarza nie liczę, bo on tylko w czwartki jest na oddziale, a pozostałe dni tygodnia ma prywatne wizyty. Z resztą, nie ma to jak na porządną położną trafić, będę liczyła na szczęście.
Pozdrawiam Ciebie cieplutko ;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kawi a w jakie dni chodzisz???? Ja w czwartki na 17...i M nie musi być na każdym, w naszym przypadku jest to niewykonalne...w sumie jak zaczęłam chodzic to wiedziałam, to wiedziałam że mnie troche minie bo zajec 10 a do terminu miałam 8tyg :wink: a M nie może być na 2 z tych 8 zajęć ...książeczkę mi podbili i teraz mamy isć do ordynatora żeby i on podbił :wink: a do jakiego lekarza chodzisz? No i chyba niedługo ci opowiem jaka u nas jest sytuacja na położnictwie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja chodzę w poniedziałki i rozmawiałam z moją położną na temat męża. Ona też twierdzi, że to bzdura z tą obecnością...na szczęście. Czekam oczywiście na relację z położnictwa :D z niecierpliwością. Trochę Tobie zazdroszczę, że u Ciebie to już niedługo. Też już chciałabym być pod koniec ciąży..... a tu jeszcze tyle czasu. Ja mam prowadzącego dr.Nowocienia. Różne opinie o nim słyszałam do tej pory, dobre i złe, ale jak narazie (odpukać) jestem zadowolona. Tak to jest, jak się nie zna nikogo w Bełchatowie, kto by mógł doradzić w wyborze lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kawi też do niego chodzę, i wszystkie kolezanki które były w ciąży też do niego :wink: Jak dla mnie jest ok,zobaczymy jak to będzie dalej ale na razie nie narzekam :wink:
Teraz na szkole na pokazywali porodówkę :wink: Wanna robi wrażenie :lol: :lol: :lol: Na pewno ci poopowiadam jak i co...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny
ja jestem rodowita belchatowianka :D ale od 4-ch lat mieszkam na wyspach
jestem mezatka od 6-ciu lat.do tej pory moj maz jakos nie palil sie do zostania ojcem :( ale jakis czas temu obudzil sie w nim instynkt ojcowski :lol:
ale coz pierwsza proba nie udana,nie bedzie dzidzi :smo:
zrobilam test niestety jedna kreska .....bylo mi przykro,smutno zreszta mojemu mezowi tez ale bedziemy probowac dalej
a wam dziewczyny gratuluje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam rodowitą Bełchatowiankę :D ,

no chyba nie załamiecie się po pierwszej próbie?? Ja nigdy nie sądziłam, że za pierwszym razem się powiedzie, zwłaszcza, że mój mąż akurat miał w pracy stresa, a jak wiadomo to nie służy płodności :lol: .. a dziecko planowaliśmy na wiosnę - chcieliśmy zacząć się starać wcześniej, bo sądziłam, że za pierwszym razem napewno się nie uda. To doskonały przykład, że w tych sprawach ciężko jest wszystko dokładnie zaplanować. Ważne, że podjeliście tą decyzję dojrzale.. Dajcie sobie troszkę czasu i myślcie o sobie a nie o poczęciu dziecka, bo to dodatkowo stresuje.

Pozdrowionka z pochmurnego dzisiaj Bełchatowa ;).

mbrita to mamy tego samego lekarza :) a planujesz rodzić w tej wannie? ja nie mam jakoś przekonania do tych nowoczesnych metod, ale kto wie....też nie mogę doczekać się wizyty na porodówce, mam nadzieję, że nie zrobi na mnie złego wrażenia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aleksandra spokojnie, uda się na pewno :wink: Tylko trzeba troszkę poczekać, trzymam kciuki :wink:
Kawi ale w tej wannie nie mozna rodzic, ona jest tylko tak "relaksacyjnie" :wink: A porodówka jako taka zrobiła na mnie dobre wrażenie, dosyć ładnie, czysto, dużo miejsca :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny!Mam na imie Dorota, mieszkam koło Kleszczowa ale chodze do lekarza w Belchatowie i tutaj tez chce rodzić. Ja mam termin na 5 marca, więc jeszcze prawie połowa przedemną :)
Mówiłyście że chodzicie do dr Nowocienia, ja osobiście nieprzepadam za tym lekarzem, a to dlatego ze tydzień przed tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży byłam u niego, zrobił mi usg i niestety powiedzial mi że prawdopodobnie nie mam wcale jajeczkowania co oznacza że nie moge miec dzieci, byłam strasznie załamana- dzięki Bogu to nie prawda, poszłam dwa tygodnie później do dr.Kraszewskiej i potwierdziła test ciążowy który wczesniej zrobiłam że jestem w ciąży. I dzieki Bogu jestem juz w 5 miesiącu i z maleństwem jest wszystko wporzasiu.Wiem że każdy ma inne zdanie o lekarzach, więc jesli u Was jest wszystko ok to ciesze się razem z Wami :D
mbrita Ty juz kochana prawie na rozwiazaniu, trzymam za Ciebie kciuki, i zdaj nam relacje po powrocie ze szpitala!Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Doti :wink:
Hmmm ciekawe co by Nowocień powiedział jakbyś poszła do niego w tym czasie co do Kraszewskiej :roll: Ja z kolei o niej słyszalam same złe opinie, ale faktycznie zależy jak się trafi :wink: Po porodzie na pewno wam napisze co i jak :wink: A okolice Kleszczowa troszkę znam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Mbrita :D Szkoda że tak żadko tutaj zagladacie, ja jestem na bierząco w marcówkach 2008 :)
Wiesz Kraszewska nie robi usg u siebie, wysyla na usg do Nowocienia lub Radziszewskiego, jak mi powiedziala o Nowocieniu to odrazu odmówiłam, bałam sie poprostu że może mi powiedzieć coś złego o Didzi i poszlam do Radziszewskiego-bardzo miły lekarz!
Pozdrawiam Cię I Kawi !!Odzywajcie się częsciej!!PA
Mbrita szczęśliwego i niebardzo bolesnego porodu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Doti Nowocień nic złego by ci nie powiedział o dzidzi, spokojnie :wink: To na prawdę dobry lekarz ale rozumiem, zraziłas się do niego :wink: Ja osobiście proponuję ci Barylskiego jakbyś miała prywatnie chodzić super lekarz i mówi to każda dziewczyna która miała z nim do czynienia. Ja mam nadzieję że jak będę rodzić to trafię na Nowocienia albo na niego :D
Ja tu zagladam często ale co mam sama pisać do siebie? :lol: :lol: :lol:
A ogólnie jestem na listopadówkach 2007 :wink: Także jak urodzę to tam dziewczyny będą od razu wiedziały :D

A wiecie, ze otworzyli drugiego Smyka? na Dolnośląskim k/Kościoła. Spory wybór wózków, krzesełek dla dzieci, kojce, foteliki, przewijaki no i ceny bardzo przyzwoite.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nową koleżankę ;),

sorry, że się tak rzadko odzywam, ale ostatnio jakoś ogólnie mniej aktywna jestem na forum. Mam problemy z moim psiakiem i trochę sobie odpuściłam.... chcę ją koniecznie wyleczyć do końca roku, bo później mniej będę miała dla niej czasu, a że jej choroba nie jest jeszcze dokładnie zdiagnozowana - muszę często sama siedzieć godzinami w internecie i szukać rozwiązania..... jakiś koszmar-mamy bardzo wrażliwego psa.
mbrita ja ostatnio zaglądałam na Waszą galerię i bardzo spodobał mi się Twój pokoik dla dzidziusia - Ty to masz kobieto talent :). A mebelki przecudne :) (ceny mnie tylko troszkę odstraszyły, bo my jeszcze w tym momencie remontujemy trochę mieszkanko i chyba nie naciągnę mojego męża na takie wydatki :( ) A tak w0ogóle, to gdzie mieszkasz, bo piszesz o Smyku na Dolnośląskim - ode mnie to rzut beretem (mieszkam na Przytorzu). Na Dolnośląskim jest chyba jeden kościół? Bo mam zamiar wybrać się do tego sklepu i porównać ceny z tymi w Łodzi.
Doti mało brakowało, a bylibyśmy Waszymi sąsiadami, bo planowaliśmy zakup działki w Kleszczowie i budowę małego domku, ale na planach się skończyło i kupiliśmy mieszkanie w Bełchatowie. Uważam, że bardzo fajna okolica ten Kleszczów - no i słyszałam o wysokości becikowego, które każda matka dostaje ;) rewelacja.

Obiecuję, że będę znowu częstszym użytkownikiem forum ;).

Trzymam kciuki mbrita za Twój szybki i bezbolesny poród - bo napewno taki będzie. Może spotkamy się kiedyś z wózeczkami :).

dopisane: mój mąż ostatnio troszkę sie przeraził na szkole rodzenia - mówili o połogu - gojeniu się krocza itp.. ach te chłopy ;) czasami to takie mięczaki :roll: i zachowują się tak, jakby to oni mieli być rozcinani :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie! Napewno odwiedze ten sklep,ale troszke później bo narazie się wstrzymuje z zakupami dla maleństwa, jutro idę na wizytke do Kraszewskiej i napewno umówię się na usg, i mam nadzieje że dzidzia pokaże Mamusi co ma między nóżkami :D
Kawi ja mieszkam 5km od Kleszczowa,ale niestety nie jest to gmina Kleszczów, i ominie mnie to ogromne becikowe,tam jest w ogóle super, planuje moją dzidzie zaszczepić po porodzie przeciw pneumokokom, i tam w gminie Kleszczów jest to darmowe,a my chyba bedziemy musieli zapłacić 270 zl za jedna szczepionke a jest ich 3 :( ale trzeba sobie odżalować i maleństwo zaszczepić,w koncu ono bedzie najważniejsze dla nas.
Pozdrawiam I ściskam Was!Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to rzeczywiście ominą Was bonusy kleszczowskie ;). A z zakupami to lepiej rozważnie, nawet jak już płeć będziecie znać - ja staram się kupować dosyć uniwersalne ciuszki (nie zawsze wychodzi ;)), bo za dużo słyszałam o tym, jak dziewczynce na kolejnym usg urosły klejnoty rodzinne i odwrotnie. Tyle, że prędzej ubierzesz dziewczynkę w niebieski, niż chłopczyka w róż :D .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kurcze wczoraj wam napisałam taakiego posta i mnie wywaliło :x Awaria forum była wrrr
Kawi dziękuję za komplementy w sprawie pokoiku :wink:
Ja mieszkam na Okrzei. Smyk jest w tym duzym pawilonie przy Kościele NMP (ten z żółtym dachem ;) ) jest tam tez Lux i sklep sportowy..trafisz na pewno :wink: Ceny są troszkę wyższe niz w łódzkim "mama i ja " ale do Łodzi trzeba dojechać i w razie reklamacji znów....chociaż tam kupiliśmy prawie cała wyprawkę :wink: Tylko wózek i przewijak tutaj na miejscu :wink: Można zbic trochę cenę :wink:
Doti i jak po wizycie??????????
A szczepienia nie są darmowe w Kleszczowie :wink: Ja mam to szczęście, ze jestem zameldowana w gminie Kleszczów bo moja mama się tam niedawno wyprowadziła :wink: No i się dowiadywalismy właśnie o te szczepienia i trzeba samemu kupić wiec bez znaczenia gdzie szczepisz :wink:
Kawi jak piesio???
A tej sr to ile wam jeszcze zajęć zostało???? Ja już skonczyłam i mamy nawet pieczątkę od ordynatora, znaczy z-cy bo jego nie było :wink:
No i oczywiście była pogadanka i dr mi też kazał wejsć a myślałam, że tylko facet musi tam iść :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja mam dzisiaj USG :). Już się nie mogę doczekać, ale z drugiej strony denerwuję się, czy wszystko będzie ok...... Tomek też przyjeżdża, bo ostatnie USG go ominęło i to ja pierwsza dowiedziałam się, kto w brzuszku siedzi :) i chyba obudził się w nim ambitny tata, bo tym razem nie chciał mnie samą puścić, tylko musiałam tak to usg zaplanować, żeby jemu też pasowało. A po usg mam też wizytę - czyli ambitne plany na popołudnie :D .
mbrita jeśli ten kościół jest na Wyszyńskiego, to wiem który... Nasz piesio bierze jeszcze antybiotyk, a później czeka ją jeszcze prawdopodobnie długotrwała terapia innym lekiem, jeśli wyniki moczu potwierdzą nasze podejrzenia (chodzi o rodzaj kamieni, a raczej piasku w drogach moczowych)....niestety za miłość do zwierząt czasami trzeba płacić wysoką cenę, ale jako rekompensatę mamy jej wesołą mordkę :) i wpatrzone w nas z bezgranicznym zaufaniem oczka.
Szkoła rodzenia trwa dopiero czwarty tydzień, ale już w 36 tygodniu, czyli za trzy tygodnie dostaniemy ten wpis do książeczki.
A u Was napewno nerwowe dni się szykują. Moja mama rodziła zarówno mnie, jak i mojego brata w terminie z OM, więc może też będzie tak w moim przypadku. Najgorsze co może się zdarzyć, to chyba czekać na opóźniający się poród po terminie.

Uciekam, bo muszę sie troszkę przygotować do tego przeglądu dzisiaj po południu ;)
Pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2759 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 138  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Łódzkie

Strefa czasowa UTC [letni]