Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:19 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 1097  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witam
Urodziłam 21 grudnia a do domu wróciliśmy w Wigilię. Miałam super niespodziankę świąteczną i ..... synusia. W ciąży miałam robione 4 razy USG i mówiono mi że będę miała córeczkę a urodził się na SYNALEK - Dawidek.
Czujemy się dobrze, karmię piersią - a maleństwo przybiera na wadze ma ok 4 kg.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Orzeszek witaj, ja tez urodzilam 5.12, a o ktorej urodzilas?? ja o 22.32godz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Witamy wsróg grudniówek Aga i Orzeszek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Witamy wśród grudniówel Agaś i Orzeszek.
Agaś to musiała być niespodzianka z tym chłopcem.. Ciekawi mnie czy miałaś już ciuszki dla dziewczynki :?:
Piszcie co tam u Was się dzieje..

Wysypkę powinien zobaczyć lekarz.
Jaś miał wielkie krosty na buzi (w środku białe a na około czerwone). Najprawdopodobniej trądzik niemowlęcy. Odstawiłam nabiał (na wszelki wypadek) i smaruję spitytusem salicylowym i maścią przepisaną przez lekarkę - cynk + wazelina.
Krosty zeszły. Raz na jakiś czas pojawia się jedna czy dwie, ale zaraz znikają :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mona moje bobo ma wysypkę na całym ciele a krosteczki które ma twoje bobo to pewnie trądzik który jest wynikiem zmian hormonalnych, to samo zniknie, nie nalezy tego wyciskać, mój lekarz nie kazał tego niczym smarować bo to samo zniknie, ale jak widzę to każdy lekarz mówi co innego.

dodo ja rodziłam o 1.30, 5 grudnia czyli kilkanaście godzin przed Tobą :-))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!Ja wprawdzie z data porodu w styczniu,ale w sumie termin był na grudzień...więc melduję sie tutaj:)A więc...
Po próbie wywołania porodu, 11 stycznia o godzinie 23.55 na świat, po cesarskim cięciu, na świta przysżla moja druga córcia Iguśka. W chwili narodzin miała 54cm i 3450g.Wczoraj wróciłyśmy do domciu. Jak narazie cały czas śpi i je.A kiedy nie spi jest bardzo pogodna i mało płacze.Zupełne przeciwieństwo siotrzyczki, ktora lubiła sobie popłakać;)Oczywiście Iguska jest cudowna i kochana:)
OTO FOTECZKA:)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Gratuluję Karolinko. Słodka dziecinka. Oby była taka grzeczna calutki czas :D

Miałaś wogóle jakieś skurcze, jakąś akcję porodową czy odrazu zrobili CC :?: Jak się czujesz teraz po CC :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuje Arianko!
Odeszły mi wody,ale szyjka byla calkowicie domknieta(do samego krzyza) i zero skurczy.Wody odeszly mi w czwartek a na piatek rano zaplanowana byla moja cesarka.Lekarze uznali,ze skoro w pierwszej ciazy grozil mi stan rzucawkowy, to czekanie na rozwarcie i skurcze moze skonczyc sie podobnie..I mialam cesarke....W pt juz wstalam z lozka i czuje sie dobrze,ale i tym razem nie obywa sie bez opuchniecia rany:(I niesttey chyba ciagle jestem uczulona na szwy wewnetrzne....:(dzis dzien z okladami:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

co tam dziś u Was słychać? jak Wasze maluszki??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Mój maluszek w nocy śpi ładnie :)
O 20-stej kąpiemy a potem karmienie i do łóżeczka gdzieś koło 21-ej.
Karmienia potem o 1-ej, 4-ej o 7-ej.
W nocy przewijam tylko 1 raz (jak dużo nasiusia) albo wogóle.

W dzień za to Jas absorbuje mi caly czas. Jak miał miesiąc miałam czas na wszystko - teraz nie mam na nic :)
Jaś je co 2 godzinki. W ciągu tych 2 godzin między posiłkami śpi tylko 20 minut. I to cały mój czas. Jedynie na spacerze śpi 2 godzinki, ale wtedy mogę ewentualnie gazetę poczytać.
Ale i tak mocno go kocham...
No a dzisiaj pierwszy raz bawił się ze mną i uśmiechał tak pięknie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam mamusie ostatnio mało tu zaglądam Julka zajmuje cały mój czas a jak nie je i właśnie śpi to staram się szybko chociaż pranie i prasowanie zrobić i jakiś obiad. dziś ma miesiąc i jest świetna podczas kąpieli puszczała sobie bączki w wannie i sama się z nich śmiała super to wyglądało :D , jedno mnie sumuci :( nie lubi swojego łóżeczka i cały czas chce być obok mnie, stało się tak po niedzieli jak byłam w szkole jak wróciłam o 16 to tak się dorwała do cyca że skończyła o 20 z małymi przerwami chyba się za nim stęskniła :D a ja za nią jescze mocniej Kocham moją Córunię najbardziej na świecie :!:
a jak wy dajecie radę ze wszystkim :?: ja czasami wymiękam
a i byłyśmy u kardiologa i nic nie słyszał w serduszku ale dla mojego spokoju 25 jedziemy na echo serca. czy może waszym maluszkom ropieją oczka? mojej ropieje i byłam z nią u pediatry i mam skierowanie do okulisty bo to prawdopodobnie kanalik łzowy jest zapchany o co z tym chodzi :?: GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Bjork u Jasia oczka nie ropieją, ale za to jak płacze to wogóle łez nie ma.
Z tego co gdzieś czytałam jak kanalik jest zatkany to się gdzieś masuje koło oczka żeby się otworzył. Nie wiem dokładnie jak i gdzie, ale myslę, że jak pójdziesz do okulisty to najlepiej powie co zrobić.

A to prezent od babci

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wsatwie kilka fotek z moim szkrabem

Obrazek a oto ja, sam trzymam grzechotke :D
ObrazekObrazek

Obrazek
a jakie mam duzeeee oczka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie, wczoraj byliśy na szczepieniu. Niunia była bardzo dzielna i prawie nie płakała. Zważyliśmy ją, waży 4400, niezły z niej już klocek :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej
My tez wczoraj bylismy na szczepieniu i tez prawei nie plakala.
Szkoda mi jej bylo. Szok. Brrr wstretne szczepionki.

A moj maluszek wazy 4750 i juz ma 61 cm.
W ciagu 3 tyg przybralala na wadze 600 gram i 2 cm urosla :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam,długo mnie nie było,bo byłam z Danielkeim od niedzieli w szpitalu :( w zwiazku z wysypka-ropne chrostki na buźce i główce.lekarka powiedziala,ze to potowki.miał robione badania i wszystkie wyniki były ok i puscili nas do domku.zmiany nadal są,ale nie tak straszne,bo w szpitalu mu sie nasiliło-przszlo na szyjke i karczek.spal ze mną w łóżku a te szpitalne materace to masakra-pokryte dermą-bylismy cali mokrzy.póxniej podkładalm ręczniki i bylo troche lepiej.cały był wysmarowany fioletem,do tej pory jest.wygląda jak biedroneczka :wink: lekarze powiedzieli,ze to sa zmiany noworodkowe i trzeba cierpliwosci...nikt nie wspominał,ze to moze byc od jedzenia.mam nadzieje,ze mu to przejdzie,bo jak nie to znowu mozemy trafic do szpitala...
w szpitalu codziennie wazy sie dziecko i codziennie przybywało mu 50g.ma 3,5tyg i wazyl wczoraj 4360g,a waga urodzeniowa 3580g.
Karolinkogratuluje dzieciątka :)
Ariankoszerokie pieluszkowanie zalecila mi lekarka profilaktycznie do czasu wizyty u ortopedy,a wizyta dopiero 15 marca :shock:
Mój Danielek tez po kapieli jest niespokojny,denerwuje sie przy cycy,czasem musze karmic na stojaco.i podobnie pręzy sie jak chce zrobic kupke,puszcza bąki,ale nie płacze tylko sie denerwuje i "cisnie".ja mu wtedy podnoszę nózki do góry i masuje brzuszek.dzis kilka razy w nocy tak miał.
Co do łózeczka to tez nie moze swojego polubic.teraz spi w foteliku,przenosze go tam gdzie ja jestem i mam go na oku,a on jest spokojny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ariankoczy byłas juz u pediatry i czy pytałas o sciaganie napletka?bo mi pielęgniarki w szpitalu powiedzialy ze on a ma tak "ciasno",nie umiały mu moczu pobrac i troszke mu siusiaczka uszkodziły,musiałm mu okłady z rivanolu robic.teraz mu robimy przy kapieli,ale nie wiem czy dobrze.chyba za słabo,ale boimy sie ,ze mu uszkodzimy siusiaczka i tylko krzywdę zrobimy.
w ogóle nauczył sie glosno płakac,czasem drze sie w niebogłosy,szczególnie przy ubieraniu,choc nie zawsze i jak mu przemywam pupę chusteczkami pamper-one sa jak dla mnie zbyt wilgotne,a prze to zimne i nieprzyjemne...teraz używam chusteczek dzidzius i sa ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

i jeszcze pare fotek mojego Skarbka :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Verbelko sliczny ten twoj skarbus, sama slodycz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Śliczne są te dzieciaczki :D

Czy wasze pociechy też tak protestują podczas obcinania paznokci?? Moja buba tak krzyczy jakbym jej palce obcinała a nie paznokcie :) a jak się już wykrzyczy to zasypia :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 1097  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]