Do
ala_bama: Tak czytam o żywieniu Twojej małej i myślę sobie, że masz niezłą "orkę". Miałam okazję się o tym przekonać jak mój mały po antybiotyku stracił apetyt !!!

Ja mu kanapkę...a on NIE, ja mu serek....a on NIE, ja mu to, tamto, owamto....a on nie!! ...Robiłam i wyrzucałam! .....i sie wkurzałam! Bo wiadomo dziecko chore, źle się czuje, ma temperaturę -to marudzi i jak do tego jeszcze jest głodne, a o tym nie wie, to już można się tylko wieszać! Mnie to niejedzenie dziecka wykańczało!!!

Pierwszy raz chorował jak miał rok i cztery miesiące, drugi raz w czasie świąt Bożego Narodzenia, ale to była tylko jakaś gorączka trzydniowa i obyło się bez antybiotyku, a kolejny raz to 1,5 tygodnia temu. Brał antybiotyk, stracił oczywiście apetyt. Już skończył brać leki, ale jeszcze pokasłuje. Podejrzewam,że zaraża sie od dziecka z rodziny (kuzynki dziecko poszło od września do przedszkola i przynosi bez przerwy jakieś bakcyle!!! i choruje na okrągło!) Niby jej mały był zdrowy- tylko pokasływał......, a na drugi dzień rano...już Franuś kaszlał! No i to sie rozwinęło! I to zdarza sie już kolejny raz! Nie będziemy już chyba odwiedzać rodziny......

.....bo te wizyty małemu nie służą!....
...a jeśli chodzi o drugie dziecko....to.......hmmmm.......zawsze marzyłam ,żeby mieć dwie dziewczynki........i mój plan się rypnął....kiedy urodziłam chłopca! ......

Franuś jest super i daje nam wiele szczęścia i radości i myślę, że fajnie by było, jakby miał rodzeństwo.....najlepiej siostrzyczkę....

....to byłby szczyt szczęścia! Ale kiedy?????? Sama jeszcze nie wiem!......jaszcze trochę.....może jak Franuś będzie w przedszkolu??? Położna ze szkoły rodzenia mówiła nam,że po pierwszym dziecku należy zrobić przynajmniej 2,5 roku przerwy zanim zacznie sie
planować drugie - tyle czasu potrzeba kobiecie na to by jej organizm mógł sie w pełni zregenerować! Badania naukowe podobno wykazały,że ma to związek również z równymi szansami na rozwój intelektualny tego drugiego dziecka!!! Do mnie to przemówiło.....więc na pewno przynajmniej taki odstęp zrobię! ....chyba,że los zadecyduje inaczej....
Do KASI: dziękujemy za sympatyczne dobranocki w wykonaniu Twojego synka!! Super z niego maluch! ....
e-ciocia pozdrawia KASPERKA!

.....ALĘ też! .....