Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:22 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 78  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ada u nas tak Adi dzisiaj siedział od 7.oo do 13.oo z małymi przerwami, by kości przeprostować ;) Siedzi sam z własnej nieprzymuszonej woli... No ale siedział tak do drzemki bez żadnych rezultatów... Ani raz się nie zesikał :roll: Poszedł na drzemke w pampersie, więc jak mi wstanie, to pewnie będzie mokry ;) A książeczki to on ma nie do czytania, a do tego, bym mu opowiadała, co na obrazkach widzę... Potem on mi wszystko pokazuje, o co go zapytam... I tak wygląda to nasze czytanie ;)
beatka skoro twój Antos jest rozgadany na 4 latka, to chyba nasze dzieci ze swoją mową mieszczą sie w granicach normy ;) Ja gadam do mojego dziecka jak najeta o wszystkim i o niczym. ale on do powtarzania nie jest chętny. On woli główkować. Uwielbia edukacyjne zabawki, każdy klocek musi być równiutko ułożony. To taki mój mały mysliciel :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

my dzis odwazylismy sie isc na spacerek bez pampersa :lol: i powiem wam, pelen sukces :lol: :lol: :yea: :yea: :yea: maly ladnie wolal ze chce eee i sikal 2 razy pod drzewko,,,ale jestem dumnusia :lol: :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

brawo, brawo i jeszcze raz brawo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieci różnie zaczynają mówić. Jedne w wieku 2 inne 3 czy nawet 4 lat i jest to jak najbardziej w normie. Każde ma swój czas. Ważne żeby dużo z dzieckiem rozmawiać , a samo nas pewnego dnia` zaskoczy :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

masz rację... prędzej czy później... wszystkie będą trajkotać ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej stawiam kawusię na dzień dobry
Obrazek
A ja jestem śpiąca -mój Bartosz ostatnio jak budzik wstaje 6 rano :roll: :roll: :roll: A ja normalnie przy nim padam i ja chce spać :zzz: :zzz: :zzz: A to małe mi nie pozwala -wrrrr
Jeżeli chodzi o mowę ,to u mnie jest jak i u większości z Was ,Bartosz mało mówi ,pojedyńcze wyrazy,a jak coś chce sklecić dłuższego ,to już włącza swoją mowę ,którą w ogóle nie rozumiem :roll: :roll: :roll:
Jezeli chodzi o smoczek ,to spoczko ,marudził tylko jedną nocke ,a tak do teraz cisza i oby tak dalej :okk: :okk: :okk: Nocnik opanowany juz całkowicie ,a jak jestesmy na polku to woła ,że chce siku ,gorzej z kupką :lol: :lol:
Kobietki,a jak Wy się czujecie :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dorcik dzięki za kawusię , tego mi trzeba :lol: :lol:

U nas z nocnikiem słabo. Antek robi jak go posadzę a tak to nie pamięta, chociaż mamy jakieś małe sukcesy. Wczoraj przybiegł sam i usiadł na nocnik i zrobil kupkę, a dziś w nocy obódził się i płakał . Nie wiedzialam o co chodzi, dopiero jak powiedział - nocnik mi daj - to się zoriętowałam o co chodzi, ale zadługo to trwało i zdążł już zrobić w pampersa. Jednak to i tak sukces skoro się obudził. :lol: :lol: mam nadzieję że teraz to już poleci :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie

Dorcik- kawusia pyszna :D :D
dziewczyny mam taki dziwny problem z tym moim lobuzem,,od trzech dni zauwazyalm ze Kuba bardzo czesto dotyka sikusia,pytam go czy go boli ale on mowi ze nie, sprawdzam i nic tam niepokojacego nie widze, nie ma zadnego zaczerwienienia, ani zadnych krostek nic,,a on uporczywie sie go dotyka i nawet jak ma zalozone majtki i spodnie to samo robi,, :x
nie wiem czy to normalne czy nie :?: czy jemu przeszkada ten siusiak, czy co,,, :roll:
mialyscie cos takiego u swoich pociech :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dorcik u nas Adi też z reguły o 6.oo wstaje ;)
ada skoro mówi, że nie boli... tylko czy na pewno? Adi na razie na siusiaka nie zwraca uwagi. Mojej kuzynki synek jest 3 miesiace starszy i od jakiegos czasu ma problemy z napletkiem. Ja to głównie tego sie boję. Ja tam nic mu nie ruszam i nie ruszałam, a jej lekarz doradził żeby ściagała go, no i teraz bidulek cierpi. Jesli nie ma zaczerwienionego twój synuś, to chyba jest wszystko ok. Moze to tylko chwilowa ciekawość...

Adi mi dzisiaj zrobił 2 kupki do nocniczka :) ( jak nigdy 2 :) ) no i siuku też :) upilnowałam go jak zwykle ;) No ale co z tego, jak teraz poszedł na drzemke i pewnie prześpi kilka godzin, no i jak wstanie to pampers będzie wystarczajaco mokry ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ada ,Ty po tych moich kawach powinnaś chodzic jak robot :lol: :lol: :wink: :wink:
A jezeli chodzi o dotykanie Kubusia siusiaczka ,to jest to normalne :) :) Jezeli piszesz ,że go nic nie boli przy sikaniu ,nie narzeka ,nie ma zaczerwienionego ,to jest normalna reakcja chłopca -w ten sposób sie poznaję ,uczy ,jezeli nie ma w tym nic niepokojacego ,sam pomału przestanie :) :) Nie ma powodu do paniki :) :) :)
Ale mozesz sprawdzic tez czy cos nie ma pod napletkiem ,bo tam tez lubi się mastka zbierac ,może nawet sie zadrapać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Antoś też często się łapie za siusiaka. To chyba żeczywiście ciekawość. Ale sprawdzaj czy nie ma zaczerwiń. Antkowi kiedyś zrobiło się zapalenie, takie niegrożne, ale płakał jak miał zrobić siku i siusiak był jagby trochę spuchnięty. Lekarz polecil nam robić nasiadówki w rumianku i dał jakąś maść. Po 2 dniach nie było problemu.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki dziewczyny troszke mnie uspokoilyscie,,bo juz myslalam ze z nim cos nie tak :cry:
dzisiejszy spacer znowu z sukcem, maly caly czas wolal i nie bylo niespodzianke :D :brv: :brv:

Dorcik- nic na to nie poradze,ze takie pyszne serwujesz te kawki,,, :lol: :lol: a ja jako wytrawny kawiosz, potrafie docenic takie gesty :wink:
wogole to powiem wam ze zanim zaszlam wciazy z Kuba to wypijalam po 3-4 dzieniie kawy i to nie takie lurki ale normalne parzone kawy z dwich lyzeczek i to bez cukru :twisted: :twisted:
ale potem przystopowalam,,a teraz to rrozpuszczalna z mleczkiem ale czasem mam ochote na taka "siekiere" :heh: :heh:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u mnie znów typowo czarna przez gardło przejść nie chce ;) ale za to capucino, albo nescafe 3 w 1 jak najbardziej. W ciąży ograniczam się do jednej dziennnie, ale normalnie to kilka filiżanek dziennie wypiję ;) U nas dzisiaj 2 wpadki, dwie kupki do nocniczka, 4 razy siku do nocniczka... No i podsumowanie: Adi jeszcze nie kuma, że chce mu sie sikać, bo w dalszym ciągu tylko ja nad tym myslę... Czasem juz wymiekam, bo chyba to jeszcze za wcześnie, żeby pojał o co chodzi... no ale mobilizuje się ostatecznie i walcze dalej z tym nocnikowaniem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka dziewczyny,

My już po imprezie urodzinowej, wszystko ok tyle że mała miała temperaturę a potem rzadkie kupy które ma od soboty do dziś.Już się zaczynam martwic i dziś idziemy do lekarza. Podejrzewam ze struła sie pomidorem.

O zdjęciach pamiętam i wkleję obiecuję.
Miałam już to zrobić dawno ale masa spraw i jeszcze te kupki Marty.

Gratulacje dla dzieciaczków nocnikujących.
My odstawiliśmy pampersy na dzień jak Marta miała 1,8 m-cy i zakładaliśmy na noc, na spanie dzienne i na spacery. Jak miała 20 miesięcy zakładaliśmy tylko na noc a po 2 tygodniach wogóle odstawiliśmy.
U nas była inna sytuacja bo Marta jak miała 1,8 m-cy to ze spaceru (była zima) wracała z sucha pieluchą. Stwierdziliśmy więc że skoro nie sika to już kontroluje zwieracze a sikać nie chce bo zimno jej jak się zsika na dworze. Wiec stwierdziliśmy że juz czas.
Potem nie sikała jak spała w dzień tylko zaraz po wstaniu i po krótkim czasie przestała sikać w nocy a sikała zaraz po przebudzeniu więc my mieliśmy wyraźne sygnały że mała jest gotowa na odstawienie pieluch bo kontroluje zwieracze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :) :)
Margolalll mam nadzieje ,że to nic groźnego ,a Marcie szybko przejdzie ,trzymam kciuki :) :) I napisz co lekarz powiedział :) :) Oczywiście na zdjęcia czekam ,a teraz ja sie pochwale moimi dziecmi :) :)
rodzeństwo
Obrazek
Moja starsza siostra i mój mąż
Obrazek
Andrzej sie wygłupia z dziecmi
Obrazek
Kasia ,Bartosz i ja
Obrazek
szaleństwa Bartosza
Obrazek
co te dzieci znowu wymyślą...
Obrazek
łóżko nowe moich dzieci
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dorcik- zdjecia super :D :D

margolall- to masz zdolniache ta Martusie, brawa :brv: :brv:
u nas na spanie to jeszcze nie ryzykuje, bo jednak jak wstaje z dzremki to jest nasikane w pampersie,,ale moze juz niedlugo zaryzykujemy znowu :D
Iwonka- a moze przestan wogole z tym nocnikiem,
ja mojego Kube zaczelam klasc dosyc wczesnie, bo mial cos kolo pol roku jak kupy robil na nocnik (mial straszne zatwardzenia i na nocnik sie mu lepiej robilo) ale potem gdzies tak kolo 15-16 mies bardzo sie zrazil do nocnika, i wogole na niego nie chcial siasc :roll: a jak widzial ze wyciagam nocnik to dostawal takiego szalu ze szok :shock: :shock: wiec stwierdzilam ze no coz nic na sile,odstawilam nocnik w kat i tam sobie stal nieuzywany jakies 2-3 mies, az w koncu maly pewnego pieknego dnia sam przyniosl nocnik i powiedzial eeeee :) :lol: :lol: i to byl przelom wiec czasem trzeba dac dziecku odpoczac :D

My jutro idziemy do alergologa,ciekawe co ten nam powie :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :) :) :) :)
Dziewczyny pobudka ,co Was tu tak mało :( :(
Dzisiaj stawiam kawusie -cappucino :wink: :wink:
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No dziewczynki, u nas dziś pełen sukces. Antoś od rana poprostu ściąga majty i robi siku , bez przypominania . Może już tak zostanie. Trzymajcie kciuki :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorcik jesteście z siostrą podobne bardzo......
Dzieciaczki superanckie, :D

Lekarka powiedziała że to jakiś wirus. Kazała dawać smectę, Lacidofil i dietka. Zero owoców i warzyw surowych. Obiadki lekkostrawne, dziś ugotowałam ryż z marchewką okraszone masełkiem. I picie wody albo kompot domowy. Ugotowałam kompot truskawkowy.

I trochę nas,

Urodzinowe
ObrazekObrazek
dziadek pomaga rozpakowac prezent
Obrazek

Pokoik po przenosinach,królestwo Martusi
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

i wczasowe
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
i mama
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Margola pięknie, pokoik cudny, mała przesłodka, a torcik śliczny.

NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA DLA MALUTKIEJ

Dziewczyny , tyle zdięć wklejacie . Ja nie mam do tego głowy , a raczej dwie lewe ręce. Jak chcecie nas pooglądać to zapraszam na GARNEK.PL , czasem tam coś wrzucam.

:D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 78  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]