Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:19 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 1097  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Emillca najpierw do ortopedy po skierowanie a potem na USG. Państwowo są straszne kolejki, więc dobrze się wcześniej gdzieś zarejestrować i do ortopedy i na USG.

Ja jestem po CC i w szpitalu czułam się dobrze i w domu raczej też nie narzekam (puk, puk). Krwawiłam jakieś 4 tygodnie. Potem jeszcze 1 tydz plamiłam. Teraz od kilku dni jest ok.
Kręgosłup też mnie pobolewa, ale tylko wtedy kiedy źle siedzę jak karmię albo nachylam się gdzieś za długo. Konieczna jest wygodna pozycja do karmienia, bo garb się zrobi szybciutko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mojej małej lekarz przepisał 2 kropelki witaminki D3 ale ja jej podaje w strzykawce, a co do jedzenia to moja bije wszelkie rekordy jak je z piersi to potrafi całą godzinę i nie ważne czy to dzień czy noc czasem wyssie z 2 i jeszcze butelka bo pomimo picia herbatek laktacyjnych mam mało mleczka. Ja podaję Bebilon 1 bo takim była dokarmiana w szpitalu i jak byłam u pediatry to też nic nie mówiła. co do skierowania na USG bioderek mi takie dał pediatra i jescze do kardiologa idziemy w środę i tak strasznie się denerwuję czy oby wszystko ok. Julia urodziła się malutka bo tylko 2730 ale przez 2 tygodnie przybrała 500 gram jednak wciąż coś się do niej przyplątuje :( wolę nie myśleć co jeszcze nas czeka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mona2222 Jakim mlekiem dokarmiasz? bo widze ze to dobry sposób musze wypróbować.

Widze ze problem ze spaniem i jedzeniem nocnym wystepuje bardzo czesto, pocieszam sie ze nie jestem sama , wsród moich znajomych to raczej niespotykane zeby dziecko nie spalo w nocy , dlatego zaczelo mnie to frapować.
Dzieki za rade z ta witaminka D3. :D
psDziewczyny karmiące co jadacie żeby maleństwu nie zaszkodzić ? czy biała czekolada i ciasto drożdzwoe jest dozwolone?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie jem czekolady. Ciasto drozdzowe tak ;-)

O dokarmianiu decyzje podjelam sama poniewaz moje dziecko bylo glodne wieczorem.
Gdybym ja karmila piersia tylko wieczorem to nasza nocka (moja) nie bylaby zaciekawa.
Karmie NAN1 pielegniarki mi doradzily w szpitalu.
Pediatrze powiedzialam bo sie pytal co i jak i nic nie mowil.

Co do USG to ide prywatnie (panstwowo za dlugo sie czeka)
A przy okazji zrobie USG brzuszka i glowki.
Z wynikiem ide do pediatry. A jakby cos bylo nie tak to do ortopedy.
17 stycznia mamy szczepenie 5w1 platne.
Najgorsze jest to, ze ta szpitalna szczepionka zaczela jej sie babrac.
Dzis jej zielona ropa poleciala a feee

No i wlasnie sie kreci i musze dac jej cyca. Zje i pojdzie spac.

Spijcie dobrze mamuski

DOBRANOC

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Bjork u mojego Jasia wykryli w szpitalu szmer nad serduszkiem. Robili echo serca i powiedzieli, ze to nic groźnego i się wszystko samo naprawi. Ja byłam teraz na kontroli u kardiologa. Szmerek nadal jest. :( W piątek zrobimy ponownie echo serca i doktorka zadecyduje co i jak.

Kasiaroll sprawdź skład białej czekolady. Jak jest coś związanego z kakao to raczej nie wolno.
Ja nie jem ani czekolady ani ciasta drożdżowego, bo mały jakieś kropy dostaje na buzi. Jeszcze nie doszłam od czego niestety :( Zreszta mało rzeczy jadam :(

Mona czy sama zdecydowałaś o tych USG głowy i brzuszka czy to lekarz zlecił :?:
Jaś miał te badania zrobione w szpitalu. Z główką wszystko ekstra a w jamie brzusznej wykryli coś z nadnerczami. Wysyłali potem do badań krew Jasia (do Szpitala w Międzylesiu.) Na szczęście wszystko było w porządku. :)

Jasiu przed wyjściem na spacerek. (W trakcie ubierania)
Obrazek

Ostatnio zmieniony ndz sty 07, 2007 10:24 pm przez Arianka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A jesli chodzi o CC to ja krwawilam przez 5 tygodni.
Od jakis 3 moze 4 dni nie krwawie.

Ale mam dyskomfort przy oddawaniu moczu. Przez cewnik ponoc.
Bralam leki ale nic nie pomoglo.
Widocznie za slabe (bo karmie piersia)

Ja przez pierwszy tydzien po cesarce zle sie czulam, ale teraz jest ok.
Drugi i 3 tydzien czulam sie slabo i sie pocilam (w 4 tez) od 1,5 tyg. jest ok.

O kregoslupie nie wspomne, bo boli nadal.
No i brzucho mam jeszcze :(

Ojoj obudzila sie. Ide do niej Pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sama zadecydowalam, ale pediatra mi polecil.

Smiac mi sie chce z mojej corki.
Walczy ze snem okropnie. Powieki jej leca, ale na sile je otwiera.
A mi poleki leca i na sile tez jej otwieram, roznica po miedzy nami jest taka:
Ze ja chce bardzo isc spac a ona tak bardzo nie chce.
No bo tyle jest jeszcze do obejrzenia ;-)

Dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PS.
W szpitalu byly profilaktyczne i ogolne badania, a ja ide na szczegolowe.
U mnie w szpitalu napewno nie robili USG.
Kurcze moja mloda chyba ma jakis katarek.
Tzn napewno ma "kozy" w nocku gleboko i zle jej sie oddycha.
Chyba bedzie ciezka noc, bo jeszcze nie usnela.
Ciekawe kiedy usnie.

Spadam pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Czy nie piękna foteczka :?: A jaka zabawna :!: :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej mamuski,
ale sie rozpisałyscie :D mój maluszek śpi,a ja czekam az sie obudzi i idziemy na spacerek,bo piekna pogoda sie zapowiada.noc przespal slicznie,tylko jak zwykle nerwowy byl wieczorem.nadal kapiemy go w płatkach,bo wczoraj znowu wyskoczyły mu dwie chrostki i jakos boję sie go w mydełku umyc...bo nadal nie wiem z czego ta wysypka była.a te chrostki to moze coś zjadłam...
teraz spi w łózeczku,ale w nocy śpi ze mną i w dzien tez jak zasnie na rękach przy ctcku i próbujemy go do łóżeczka połozyc to zaraz sie budzi.
o musze leciec bo sie wybudza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DZiewczynki...ja mykam dzis do szpitala i mimo,ze urodze w styczniu...całem swem sercem sie czuje GRUDNIÓWKA...takze trzymajcie kciuki w wolnej chwili;)Buuuziaki i do zobaczonka:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolinko trzymam kciuki za szybki i malobolesny poród i za zdrową dzidzię :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny w jakiej pozycji karmicie pociechy? Bo ja ost na siedzaca ale mala mi sie zachłystuje i bardzo mnie to martwi :( czy wam tez sie to zdarza?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Karmie na siedzoca (kregoslup mnie przez to boli) :?
Tzn Ja siedze ona jest na pollezonco.
Czasem (nad ranem) lezymy we dwie.

Mi tez sie zachlystuje. teraz mniej. jak byla mlodsza to wiecej.
Duzo i szybko lecialo mi z cycka i dlatego tak sie dzialo.
Ona nienadarzala przelykac.
takze jak mi leci ciurkiem to wyciagam jej z buzi sutka i to wylatuje mi na pieluche.
Jak sie uspokoi to znow jej wkladam (to cieknace mleko)
Poznaje po tym, ze szybko leci, jak ona szybko przelyka.

Czy zrozumiale napisalam?? ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez karmię na siedząco i tez mnie boli kręgosłup.dziś wyjątkowo,bo byłam na spacerku i trochę sie nachodziłam.w nocy karmię na leząco.a co do krztuszenia tio tez nam się to zdarza podczas karmienia na siedząco,wtedy kiedy mlkeo mocniej leci.jak się zachłysniet to podnosze go pod paszki do góry na chwilkę.nie wiem czy dobrze robię.jutro przychodzi połozna to zapytam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Karolinko trzymam kciuki. Czekamy na Ciebie i Twojego dzidziusia.

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Koszmar straszny. 3 ukłucia (pneumokoki, 5w1 i żółtaczka). Jasio strasznie płakał aż się serce krajało. Chciało mi się płakać i chciałam z tamtąd uciekać. M też ledwo wytrzymał. Trzeba jeszcze dodatkowo mocno trzymać dziecko za nóżkę i rączkę żeby się nie wyrywało.... STRASZNE UCZUCIE :!:

Ja karmię Jasia na siedząco a on leży główką na zgięciu ręki. Trzymam go trochę tak żeby nóżki były niżej. Mimo, że mleko mi się strasznie leje Jaś się już nie zachłystuje. Chyba się już nauczył tak jeść. Na leżąco nie lubi... może dlatego, że rzadko go tak karmiłam.

Trochę spieprzyłam podawanie cycka w dzień. No bo niby trzeba na życzenie dawać. I tak dawałam... co godzinkę jak Jaś chciał
a cycuszki w dzień nie wyrabiały z produkcją mleka :shock:
Dzisiaj mnie pediatra oświeciła. Przerwy między posiłkami dziecka powinny być conajmniej 2 godziny. No i nastapiła próba w domu. Jaś się po godzinie obudził i pół godziny było płaczu. Wytrzymałam tylko 1,5 h a nie 2 ,ale to już coś. Zaraz nastepna wojna będzie ... ech

Ach Jaś waży 5120 g. Przed tygodniem ważył 5000 g. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie.

Postanowiłam po rozmowie z położną, że w razie jakby co to będę dokarmiac Gosię. Może nawet będę robiła tak jak Mona, jej sposób wydaje mi się rozsądny. Spróbuję dziś po kąpieli podać Małgoni butlę. Kupiłam już Bebiko 1 i zobacze jak to się sprawdzi. I usg bioderek zrobię także. Postaram się jeszcze w tym lub następnym tyg.

Co do karmienia to także karmię na siedząco ( niedługo garba będę miała :( ), ale Małgosia bardzo rzadko się zachłystuje, prawie w ogóle się to nie zdarza.

Karolinko, oby wszystko z Maleństwem było ok, szybkiego porodu. Wracaj do nas prędko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej moja dzidzia w takim razie musi sie nauczyc jesc na siedząco.Jutro idziemy do pediatry z wysypana twarza, mam nadzieje ze to jednak nie jest skaza bialkowa bo juz i tak nic nie jem.
Co do szczepionki to moj pediatra powiedzial ze jesli dziecka nie oddam do zlobka to szczepionke na pneumokoki mozna podac w wieku 2 lat, a teraz bedziemy szczepić trzy szczepiony w jednym kłóciu bo tak można ponoc ale dokladnie to tez nie wiem jeszcze jak ona zareaguje nawet na jedno wkłócie.(mamy jeszcze 2 tyg czasu)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Jak się da szczepionkę (pneumokoki) w wieku 2 lat to kosztuje 65 zł a teraz to koszt jest straszny ----- 3 dawki po 280 zł.
Dzieciaki zarażają się głównie przy kontakcie z innymi dziećmi. Nie koniecznie w żłobku - może być np w piaskownicy.
Kasiaroll trzy szczepiony w jednym ukłóciu to ta szczepionka 6w1 (płatne). Jest w niej już żółtaczka.
My wzięliśmy 5w1 (płatne) i żółtaczkę na kasę chorych (bezpłatną) i to były dwa osobne wkłócia. No i do tego 3-ie kłócie te pneumokoki.

Nie wiem czy to był dobry pomysł żeby wszystkie wziąć w jednym dniu. Jak będzie jakieś uczulenie to nie będzie wiadomo po czym. No, ale pediatra słowem nie wspomniała o tym. (wyczytalismy z ulotek już po szczepieniach).
Jestem cała w panice, bo przeczytałam te ulotki i objawy po szczepieniach mnie przeraziły... Mimo, że Jaś śpi smacznie to ja chyba nocy nie prześpię :!: Takiego mam stresa :?

Emillca na siedząco to nie znaczy niewygodnie. Musisz znaleźć taką pozycję żeby wygodnie się oprzeć.
Ja najpierw siadam - mam poduchę za plecami żeby w miarę wygodnie usiąść - i wtedy dopiero przystawiam Jasia do piersi. A nie pierś do Jasia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój Bąbelek jescze smacznie spi...od 22-giej.wieczorem byl troche marudny i w nocy bolal go brzuszek.wymknęlam się po cichu i sie ze wszystkim wyrobiłam.nie to co wczoraj...juz nawet obiad dla męza szykuje,bo później mogłabym nie zdązyc po spacerku,a dzis polozna ma przyjsc.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 1097  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]