Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:33 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

my wózka nadal używamy. Był okres kiedy myślałam, że już nam nie będzie potrzebny bo mała nie chciała słyszeć o jezdzie w wózku i wszędzie chodziła na nóżkach. Teraz jej sie odwidziało i lubi być wożona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my wozka uzywamy nielam codziennnie. Vika uwielbia byc wolona, dlatego tez, gdy tylko wytargam wozek na przedpokoj, sama sie do niego pakuje trzymajac swoje buciki w raczkach :D . Na nasz wozek nie narzekam, nieraz juz mala w nim spala, dlatego tak szybko sie go nie pozbedziemy :D

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

myślę, że u nas wózek też posłuży długo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas podobnie ,Piotrek w pewnym momencie zaczoł sam chodzic i to na długi dystanse ,potrafił spacwerować po łazienkach ponad 3 godziny ,nie chciał jeździć w wózku wiec go nie braliśmy nawet na zakupy chodził ze mną pieszo .I nagle mu sie odwidziało i znowu lubi jeździć wózkiem :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Szym ma skończone 18 m-cy i nie marudzi jak jedzie w wózeczku ale jest mu też dobrze gdy idzie na nóżkach :wink: Póki co jeszcze więcej jeździmy ale powolutku przestawiamy się bo na grudzień wózek przejąć ma Jagódka :D Zobaczymy jak to się jeszcze ułoży ale w razie gdyby Szym jednak protestował to wiosnąjak się zrobi cieplej Jagódka w chustę "pójdzie" a Szym do wózia 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A moge zapytac w jakich wozkach jezdza Wasze dzieci? Czy sa to zwykle spacerowki z rozkladanym oparciem czy moze parasolki? Pytam bo wozki - parasolki ktore ogladalam sa zwykle waskie i krotkie a moj maly tez lubi spac na spacerze...

P.S. Nie wiedziałam, ze dziecko powinno sypiac w dzien do czwartego roku zycia, niektorzy "mili" doradcy sugerowali mi zebym juz oduczala Malego spac w dzien to bedzie lepiej sypial w nocy... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

KLAUDIA my mamy wózek wielofunkcyjny (volant implasta) i Szym jeżdzi w spacerówce.
Przymierzałam się co prawda latem do kupna parasolki ale te małe kółeczka, zero amortyzacji i.. ciasnota o której piszesz.. jakos mnie przekonały by tego nie robić, tym bardziej ze u nas nie ma problemu "wagowego" wózka (w sensie nie musze go nigdzie dźwigac)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Adrian ma teraz 2 lata i nie jeździ w wózku,sam chętnie chodzi na nóżkach,a spacerówka leży złożona,na razie nie sprzedajemy bo myślimy o drugiej dzidzi więc pewnie jeszcze sie przyda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Nie wyobrazam sobie nie miec wozka. Czasem musze wyjsc na miasto, nie mam co z mala zrobic to wsadzam ja do wozia i ruszamy.
Nie zawsze chce w nim jezdzic to wtedy chwilke sobie pochodzi, zmeczy sie i wsadzam ja i jedziemy dalej.
Nie wybrazam tez sobie isc bez wozka na zakupy :shock: Chyba byl pol dnia szla ahhahah

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja ostatnio wybrałam się na zakupy z małym i z mężem, i nie wzięliśmy wózka, to był market w którym nie było koszyków-wózków, i masakra...... mały pobiegał i się zmęczył, i musieliśmy go na zmianę nosić (15 kg waży) aż w końcu nie wytrzymałam, i usiadłam z nim w jakiejś kawiarni a mąż sam musiał chodzić po sklepach. powiedziałam nigdy więcej!!! zawsze wózeczek do bagażnika wrzucam od tamtej pory.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A moja Gabi nie jeździ w wózku od 15 miesiąca. W wieku póltora roku potrafiła przechodzić dwugodzinny spacer.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

moj oliwier jezdzi w wozku jak jedziemy gdzies dalej a tak w okolicy to biore go za reke(ma 2 lata i 2 tygodnie)a to dlatego ze 3 miesiace temu urodzilam kolejne dziecko i niestety niedam rady jechac do sklepu 2 wozkami :D gabrysia piekne imie tez myslam o tym imieniu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Michas skonczyl z wozeczkowaniem juz w wieku 18 mc. Sluzyl nam tylko na zakupy mniej wiecej do ukonczenia przez Michasia 20 mc. Ale Dziadek dlugo nie dawal sie przekonac, ze tak mozna wyjsc na spacer i w koncu zlozylam wozek do szafy i spokoj...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja sobie nie wyobrażam nawet wyjścia na spacer bez wózka a co dopiero do sklepu... 8)
Mała w większości teraz chodzi na spacerze, ale są momenty kiedy się zmęczy...wole mieć wózek niż ją nosić, trochę już waży.. ;)

Co do wózka to mam małą laskę, nie rozkładane oparcie...mała od dawna nie śpi na spacerze....wózek jest mały i lekki i w sam raz dla dziecka które siedzi w wózku jak się zmęczy ;)

KlaudiaM- Dziecko które potrzebuje snu powinno spać w dzień jak najdłużej...Nie należy na pewno tego oduczać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas był czas, kiedy myślałam, że Emilka na dobre pożegna sie z wózkiem - w okresie wiosenno-letnim 2008 Emisia praktycznie w ogóle nie chciała jeździć w wózku - wolała jeździć na hulajnodze lub pchać swój wózeczek. zawsze jak zależało mi na szybkim załatwieniu jakiejś sprawy musiałam się nieźle nagimnastykować żeby przekonać ja do wejścia do wózka - moja mała niestety sama potrafi odpinać szelki w wózku :evil: i czasami musiałam ją przekupić jakimś rarytasem żebym np. mogła spokojnie pochodzić po sklepach...
Natomiast wraz z nadejściem jesieni/zimy zleniwiała moja córa i często korzysta z wózka - teraz woli wozić tyłeczek i obserwować otoczenie.

Mam jednak nadzieje, że nadejściem wiosny/lata ponownie odstawi wózek.
Również nie wyobrażam sobie pójścia na zakupy bez wózka.
Ja mam trójkołowiec z rozkładanym siedliskiem i dodatkowym siedzeniem dla drugiego bobasa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje nadal jezdza w wozku bo mam podwojny i jak ide na dlugi spacer gdzie wiem ze w drodze powrotnej obie mi zasna to biore wozek. a tak jak ide gdzies w poblizu to bez wozka albo tylko Nela jedzie w wozku.
jak jade do pracy z Olivka to biore pojedyncza parasolke gdy wiem ze mi padnie w autobusie- gdy widze ze jest zmeczona a ostatnio cos znowu spi w dzien a juz tak dlugo nie sypiala- a jak nie to idziemy bez wozka bo ona uwielbia jezdzic autobusem jak dorosly i chodzic ze mna pozniej na zkaupy do centrum handlowego

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My też nadal używamy wózeczka, Patryk lubi biegać, tylko ja czasem za nim nie nadążam, a w mieście to jest niebezpieczne, na ruchliwej ulicy, czy na targowisku....do 1,5 roku używalismy wózka wielofunkcyjnego, ale w lutym ubiegłego roku go sprzedałam i przeszliśmy na spacerowkę laskę z regulacją oparcia...nawet jak mu się przyśnie, to jest dość wygodnie.Jasne, ze klasyczna spacerówka jest najlepsza, ale ja postawiłam na lekkość i łatwość transportu :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

A my wozka juz nie uzywamy baaardzo dlugo...

Moja corcia nie chciala w nim siedziec ani tez spac, wolala wszedzie chodzic na nozkach, tak wiec nie majac nawet 1,5 roku wozek odszedl w zapomnienie- stal jakies 3-4 miesiace az wkoncu sprzedalam go-wiedzac,ze juz napewno nie bedzie potrzebny:)

Teraz chyba jest mi latwiej- nie chodze pieszo w dlugie trasy, wiec na krotkie wypad idziemy na nozkach, czasem chwila na raczki. A tak to autem i nozki :))))

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]