Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:22 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 78  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

oj widzę, że te piatki to ciężko wychodzą... :roll: Adriankowi wszystkie wyszły bezobjawowo i bezboleśnie, az sie boję co teraz będzie... :?
ada na pewno to chwilowy wybryk z tym siusianiem, skoro wczesniej tak ładnie sie załatwiał gdzie trzeba. Adi jak go nie posadzę, to w majty ciagle sika :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny a spróbujcie z nakładka na sedes. U nas momentalnie zaskoczyło bo mała chciała tak jak mama.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Adi niestety nie chce usiąść na sedes, bo sie boi ;) Dzisiaj do 12.oo od 8.oo polowałam na siku, no i udało mi się. Kupka i siku wylądowało w nocniczku. ale jak ja mam polować, jak on w ciagu tylu godzin, tak mało sika... :roll: ? mimo, że na prawdę sporo pije... Jak sa tak duże odstępy czasu, to on zapomina jak to jest sikać do nocniczka ;) Teraz po kupsku załozyłam mu Pampersa i poszedł spać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co do oswajania z sedesem to patent na ten zabieg sprzedała mi koleżanka.Ja go nie wykorzystałam, bo Marytynka nigdy się nie bała i siada na duży kibelek nawet i bez nakładki. Może jednak Wam się przyda.
Ale wracajac do meritum-jej synek dwuletni wtedy uparcie nie chciał robić siusiu do nocnika. Nie pomagało nic prośby, groźby.Już miała sie poddać(wrócić do pampersa),bo miała dośc ciągłego przebierania, kiedy mały zobaczył jak jego starszy kuzyn(3-letni) siusia do sedesu na stojąco i czary mary.Od tej pory nigdy się nie zsiusiał, bo jego guru :wink: (wspomniany kuzyn) siusia na stojąco, więc on tak też musi. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ec1979 tak było z młodszym synkiem naszych znajomych. Kuba miał 2 lata a Mateusz 5 lat i jak mały zobaczył ze Mateusz z tatą sikają do kibelka na stojąco to on zdjął pieluchę, wziął podest i tez chciał. Nauczył się migiem.

Dobra metoda jak się ma rodzeństwo albo kuzynów.

A ja własnie odebrałam firaneczki do pokoiku Martuni, dziś założę a jutro jedziemy po łóżeczko i będzie spała jutrzejszą noc u siebie.
Trzymajcie kciuki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to pochwal sie pokoikiem twojej córci i firaneczką ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam.. :D
tz,u nas nie ma problemu z siadaniem na nocnik, bo Kuba robi to bardzo chetnie,, i jak jestemy w domu,on sobie chodzi bez majtek i jak sie mu chce siuku to wola eeee i leci i sam siada na nocnik :) ale najgorzej jest jak sie cos dzieje albo jak jest na polu , wtedy jakos sie mu zapomina i czasem zawola a czasem nie :roll: ,
poza tym ostatnio tez zauwazyl jak mu starszy kuzyn pokazywal jak sie sika pod drzewko na stojaco, i oczywiscie jak jestesmy na polu to tylko chce tak jak "aba" ( czytaj Szymon) :wink: :lol: :lol:
margolalll= czekamy na zdjecia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pierwszy dzień bez wpadki do majtoli, za wyjatkiem drzemki, kiedy to załozyłam mu pampersa. Ale Adi tylko dwa razy sikał i raz zrobił kupkę :roll: :shock: To bardzo malutko, ale wyczułam jakos te momenty 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas nocnikowanie wciąż super. Kacper śmiga już w spodenkach, zdąży poinformować, że chce, ściągamy portki i na nocnik. Bez wpadek, ale do spania i na spacer jeszce się boję zaryzykować. Choć ostatnio jakieś pół godziny w drodze do sklepu wytrzymał (a siusia baardzo często) akurat skończyły nam się pampersy i trzeba było lecieć kupić. Pod sklepem już mu założyłam, bo się trochę zestresowałam. W nocy jeszcze chyba długo będziemy zakładać pampersa. Muszę go czasem jeszcze przez sen przebierać, bo ma tak zasiuraną pieluchę, że trzeba zakładać nową.
Na zwykły kibelek Kacperski też robi bez problemu. Przekonałam się u siostry, która ma dwupiętrowy dom i za daleko było na sam dół do nocnika. Robił wtedy normalnie w łazience na piętrze.
margolalll - wklej koniecznie zdjęcia i napisz, jak poszło przenoszenie małej do pokoiku. Mnie też to czeka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale jestem dumna ze swojego synka,od rana chodzil w majtkach i wszytskie siuski lecialy do nocnika :lol: no ale to juz jest prawie normlane,za to dzis pierwszy raz obudzil sie ze spania,i wolal,eee :shock: :lol: :D ,ja go klade tak kolo 10,30 spac i wlasnie przed chwila wola eee ja myslalam ze chce kupe,,ale on sie wysikal,zalozylam mu spowrotem papmersa i spi dalej :shock: :D :lol: :lol: ,,bardzo sie ciesze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Margolalll -witam Cie bardzo cieplutko i Marte też -sliczna dziewczynka :brv: :brv: :brv: Oczywiscie tez czekam na zdjecia :D
Ada ,a wiesz ,ze u nas dzisiaj było podobnie jak i u Ciebie z tym sikaniem :lol: :lol: :lol: Bartosz obudził sie po godzinie z popołudniowej drzemki i myslałam ,że już nie pójdzie spac ,a on zdjął majtki ,siadł na nocnik i siku zrobił ,nastepnie ubrał sie i połozył sie ponownie spać-spoczko i oby tak dalej :brv: :brv: :brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No u nas w sumie po drezmce juz nie bylo tak fajnie, bo jeszcze wspaniu sie zsiusial a potem jak juz wstal to nie chcial sciagnac pampersa :twisted: :roll: ale wazne ze sa takie momenty ze wie ze sika,,jak np, dzis w kosciele pomimo ze mial papmersa, to musialm z nim dwa razy wyjsc, bo wolal eee, a jak mu mowie zeby sikal w pampersa to sie rozplakal,,,,i :roll: i jak przyszlam do domu to znowu sie wysikla, i poszedl spac z suchym, zobaczymy czy teraz tez wstanie :)
widze ze sukcesy sa z czego bardzo ale to bardzo sie ciesze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiesz... w sumie to i lepiej, że wolał płakać niz zesiusiac sie do pieluszki. wie z pełna świadomościa, że tak nie powinno sie robic i juz :) Na prawde jestem pod wrażniem :) Ja cóż... Mam cudnie grzecznego i pogodnego maluszka, ale zaskoczyc z nocnikiem na razie nie może ;) Najwidoczniej nie można mieć wszystkiego ;) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hello!

Muszę się pochwalić, że dziś zaliczyłyśmy pierwsze siusianko na dworze.Martynkę przypiliło na placu zabaw, a toalety na horyzoncie brak.Przycupnęłyśmy więc za drzewkiem i pełen sukces :D .
Cytuj:
w sumie to i lepiej, że wolał płakać niz zesiusiac sie do pieluszki. wie z pełna świadomościa, że tak nie powinno sie robic i juz

Mi się wydaje,że takie sytuacje trochę stresują nasze dzieci.Bo niby dlaczego normalnie robię siusiu do nocnika a teraz mama mi pozwala zsiusiać się w majtki :roll:.

Cytuj:
Ja cóż... Mam cudnie grzecznego i pogodnego maluszka, ale zaskoczyc z nocnikiem na razie nie może Najwidoczniej nie można mieć wszystkiego

Iwonko cierpliwości.Adrianek zrozumie tylko musisz systematycznie nad nim pracować. :D .U nas nauka siusiania trwała około dwóch tygodni, ale każde dziecko jest inne.Ja w każdym razie wierzę w wasz sukces i trzymam kciuki. :D
Na koniec parę fotek moje gwazdeczki
relaks
Obrazek

Obrazek

i trudy dnia codziennego;)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczyny, trochę mnie nie było , ale już jestem i postaram się nadrobić zaległości. Narazie witam się serdecznie i już mnie nie ma bo muszę się jakoś pozbierać z tym całym bałaganem.[/b]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ec1979 widze, że twoja malutka tak jak mój Adi zaprzyjaźniona z odkurzaczem :) Swoja droga, to zastanawiam sie, czy by mu nie kupić na drugie urodzinki taki z Playskool odkurzacz pyłek, czy jakos tak... ;) Miał by swój sprzęcior do odkurzania ;)
Beatka witaj :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka, zdjęcia postaram się jutro wkleić , już zrobiłam ale obrobić muszę.
Póki co zasypiam wszędzie i w każdej pozycji :roll: w niedzielę prawie śpiąc gotowałam obiad..... efekt był taki ze wyciągając masło z lodówki wypadła (nie wiem jakim cudem) mi salaterka z galaretka z owocami .... i po niej :evil: normalnie nieprzytomna chodzę.... W pierwszej ciaży spałam na maxa...teraz niestety już się tak nie da :?

Przenosiny mnie zadziwiły. Marta cieszyła się z nowego łóżeczka już jak jechaliśmy kupić, potem jak mąż składał. Kupiliśmy nowa pościel i lampkę nocną. Była zachwycona, wieczorem zasnęła w mig tak jakby tam spała już z miesiąc.Zadziwiła mnie Marta. Oczywiście cały czas lobbowaliśmy nową sytuację :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak samo łatwo ci poszło jak nam :) Ja myslę, że ta pościel i zachwalanie nowego miejsca do spania tak spodobało sie naszym dzieciom :) W końcu poczuły sie, jak dorosłe osóbki ;) Będę czekała na fotki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny ,co tu takie puchy... :shock: :shock: :shock: Ja wiem ,że jest ciepło i napewno siedzicie wszystkie na polku z dziecmi ,ale prosze mi sie tutaj stawiać chociaż na dzień dobry -hęęę... :wink: :wink: :wink:
U mnie wszystko oki ,ide budzic Bartosza ,bo już spi ponad 3 godziny ,a później będzie szalał do północy.... :oops: :oops: :oops: :oops: A ja zapałki w oczy i będę szaleć z nim ... :lol: :lol: :lol:
Beatko ,witaj ponownie .Jak tam wakacje ,udały się :?: :?: :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Masz racje Dorcik korzystamy ze słońca ;) Dzisiaj bylismy nad jeziorem na dłuuugim spacerze ścieżkami rowerowymi ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 78  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]