Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:33 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 1097  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

mona2222 jem tylko chlebek z szynka, zupe( ryz filet z piersi i marchew) i kolacja chleb z szynka i oczywiscie codziennie obowiazkowo ten nutramigen ochydny.A ty co jadasz?Ja jadlam jeszcze dzem pozeczkowy ale musialm go wykluczyc bo kloki byly po nim.
Bjork ja tez daje 3xpo 2,5ml ale go przechwaililam bo myslalm ze mala po nim tak dobrze wczoraj spała a tu guzik dzis od rana nie sapala az do 16.40 padla sama ze zmeczenia, ale mi dała popalić ...............dobrze ze chociaz teraz spi

dzis wprowadzilam do swojej diety RAME OLIVIE zamiast MASLA ROSLINNEGO zobaczymy efekty , pediatra kazala mi tez pic raz dziennie lyzke olivy z oliwek bo beda ladniejsze kupki alwe narazie sobie daruje juz jedno swinstwo musze pic to oliwa niech poczeka..
Dzis tylko wystawilam mala na schody przed dom na 15 min ale jutro jak tylko snieg nie bedzie sypal ide z wozkiem.Tyle ze wiczorem czekanas usg bioderek mam nadziej ze w tej dziedzinie wyjdzie u Julci wszytko dobrze.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiaroll...
Ło Matko Olive z Olivek pic :? A feee
Pierwszy raz sie spotykam z tym no i z tym, ze musisz pic Nutramigen.
Hmmmm
Ja wyelimonowalam ze swojej diety wszystkie bialko odzwierzece - krowie.

Rano jem chlebek zytni (moge??) z Rama z olivek i schab wedzony z indyka lub szynke z indyka lub parowki jubilatki "sokolow"
(ale nie wiem z czego one sa) - pewnie z jakis odpadow tylko nie wiem z jakich ;-)
Lub szynke drobiowa, lub piersi wedzone z indyka. Jest ok!

Na obiad jem np. rosół, zupe jarzynowa (ale nie zabielana), barszcz czerwony, duszone piersi z indyka lub z kurczaka.
Jem tez smazone piersi z kurczaka - nic jej nie jest.
Rolady z piersi z kurczaka, zurek tez jadlam.
Z dodatkow do mieska mam ziemniaki, ogorka kiszonego (nic jej nie jest), buraczki czerwone (ale bez chrzanu), brokula, marchewke z jablkiem, lub marchewke duszona, brukselke, czasem ryz lub makaron.
Na kolacje podobnie jak na sniadanie, czasem chleb z dzemem ale truskawkowym (nic jej nie bylo)
Wiem ze zoltko mozemy jesc z jajka, ale narazie nieprobowalam.

Jak jej wszystko zejdzie to bede probowac pokolei wprowadzac jakies jedzonko z bialkiem.
Moj M uwielbia wolowine, no ale bedzie musial obejsc sie ze smakiem ;-)

Ale sie rozpisalam :oops:

Wiesz moja mama ostatnio czesto bywa u mnie takze robi nam obiadek rozne cudenka ;-)
Moja Misie nie mecza kolki, tylko czasem kwiczy przy puszczaniu baczkow, ale malutko.

Dzis byla grzeczna wieczorkiem.

Nie spala od 17 i o 19:45 padla jak kawka ;-)

Spijcie dobrze

DOBRANOC

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Ja oliwę z oliwek dodaję np do buraczków albo do sałaty zielonej. Jak gotuję makaron to też nalewam łyżeczkę oliwy. Wtedy lepiej smakuje.

Wędlinki to robię własnej produkcji tzn schab albo pierś w indyka lub też karkówkę przyprawiam (głównie ziołami), polewam oliwą i piekę w piekarniku w rękawie razem z jabłkami. Nadaje się to i na ciepło i na zimno do kanapek. Ale kupne wędliny ze sklepu też jem.
Muszę ograniczać ryż, bo Jaś rzadko robi kupki (raz na dzień lub raz na dwa dni) a ryż podobno dodatkowo zakleja.
Chleb jem i biały i ciemny, jem też bułki...
W sumie to podobne mamy menu he, he... ale po takiej dietce ekstra laseczki z nas będą :wink:

ja to sobie wprowadziłam sucharki bez cukru jako "delicje" i cały czas sobie chrupię.

A owoce jakieś jecie oprócz jabłka?? Bo ja banany wcinam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mona2222 to ci dobrze, ja jak jadlam barszcz i dzemik to moja Julcia miała ogień na twarzy, dopiero teraz jak juz jem to co jem czyli prawie nic to jej to schodzi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maksymilian, urodzony 20 grudnia 2006 :) swoje zdjęcie dodam innym razem :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Danielek dzisiejszej nocy strasznie stękal,brzuszek mial twardy.podnosiłam mu nózki i masowalam brzuszek,popuszczal troszkę bączków,ale cała noc tak się męczylismy.wstalismy przed 7,zjadł mleczko i zasnął.Biedactwo.Ale za to wczoraj wieczorem byl spokojny,mimo ze go kąpalismy,a mielismy spróbowac nie kąpac i zobaczyc jak sie będzie zachowywał.
Dzis koniecznie musimy iśc na spacerek,bo pogoda zapowiada sie super.
ja na śniadanie jem takie musli:płatki owsiane,otręby,siemie lniane,rodzynki,banan,cynamon-zalane wrzątkiem i inka z odrobiną mleka,no i non stop kanapki z szynką i serem żółtym-tego sera nie za wiele,i czasem z dżemem brzoskwiniowym.pije kilka razy dziennie koper włoski i melisę.jak sobie planuje zrobic coc na obiad to stwierdzam,ze nie mam duzego wyboru i,albo czasu nie mam i tak znowu wcinam jakąs kanapke albo bułkę...no i raz dziennie serek danio waniliowy albo jakis jogurt

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Witam.
Jaś kończy dziś 2 miesiące.
Piękne te 2 miesiące były... takie słodkie i uśmiechnięte.
Jestem cała naładowana jakąś dziwną adrenaliną i góry bym przenosiła...chyba zakochana jestem :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego naj dla Jasia:):)Jeju jak ten czas leci..wczoraj moja Iguska skonczyla juz 2 tyg:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej

Wszystkiego naj naj naj dla duzego chlopa ;-)
Niech Jasiu rosnie zdrowo :D

Kasiaroll trudno nie zjesz barszczu ani dzemu jeszcze pare miesiecy.
Wazne, ze nadal mozna karmic piersia.
Mojej powoli to schodzi. Nie ma juz czerwonej buzi ale ma szorstka.
Smarowalas Julcie sterydami?? Ja mam ta masc ale jakos sie boje.
Poczekam jeszcze moze samo calkiem zniknie.

Slodkiego mis ie chce jak jasna cholera, ale no coz.
Wszystki jest na bazie jajek lub kakaa lub mleka.
Bede cierpiec dla dobra Marysi i swojego ;-)

Arianka no ciekawe kiedy wroce do swojej figury.
Nadwagi mam jakies juz 3kg. Chodz we wszystkich spodniach chodze.
Z przodu mam brzuchol, ale narazie cwiczyc nie moge :?
Mam nadzieje, ze do lata jakos wygladac bede ;-)

Chcialabym Marysie karmic wlasnie do lata. Tak do 7 miesiaca.
Od 6 miesiaca chcialabym jej wprowadzac powoli stale posilki i tak pod koniec 7 przestac karmic.
No ale zobaczymy czy mis ie to uda. Ona ma duze potrzeby.
Chociaz wczoraj jej nie dokarmialam, dzis tez sprobuje tego nie robic.

Miego dzionka papapa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

verbelka to ci współczuę, kolki, to podobno najgorsze co może być. ja co prawda już nie karmię, ale nawet gdy karmiłam, to jadłam wszystko, nawet to co nie jest zalecane :oops: czyli kabusta, itp, i nie miałam z maksiem żadnych problemów. teraz gdy go karmię mlekiem bebiko, to codzień rano ma takie lekkie wzdęcia, ale nawet przy nich nie płacze, tylko strasznie się wygina, aż się robi cały czerwony na twarzy i puszcza bąki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my wlasnie wrócilismy z 2-godzinnego spacerku.piekna pogoda,ale mrozik mocny-rece mi strasznie zmarzły.Danielek slicznie spał,teraz ładnie je.nadrobil juz zaległosci z kupka-walnał juz 4razy,z czego jedna wyladowala troche na mamusi i siusiu tez :lol: buzka mu sie robi lepsza,ale to tez teraz po spacerze taka jakby bledsza.zaczelam smarowac na noc linomagiem,bo juz mial strsznie sucha buzie,a na dwór kupilam bambino i tez dobrze.mam nadzieje,ze to zejdzie samo tak jak mówili lekarze...
gotuje sobie teraz zupkę:pokrojona piers,kasza jeczmienna,troszke ziemniaczków,marchewka i brokuły.
wszystkiego naj... dla Jasia :D
mały usnał z kupka,ale na rekach przy cycku.jak go odłoze to na pewno sie obudzi.
lece obiadek robic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny w czym pierzecie ubranka swoich pociech ? w płatkach czy w proszku?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja piore w proszku DZIUDZIUŚ z dodatkiem platkow mydlanych

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja w plynie do prania dla dzieci.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mona2222 Niestety musiałam uzyc sterydu na buzie bo jak ja lekarka zobaczyla to mnie przeswiecila.I krosty zeszly, dzis 4 i ostatni dzien smarownia.Raz dziennie tylko na noc leciutko jej to smarowałam.

Wszytkie naj dla Jasia

Ja piore ubranka tylko w Jelpie i swoje tez zeby jej nie uczulic przypadkiem przy noszeniu.
Zaraz jedziemy na usg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja piorę w Jelp,ale swoje w normalnym proszku.do noszenia podkladamy pieluszke tetrowa.u mnie nie ma sensu pranie w jego proszku wszystkich ciuchów,bo musiałabym prac tez ciuchy tesciowej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hehehe

Ja piore tez nasze w tym plynie dla Marysi.
Odkad ma ta skaze to chce wykluczyc wszelkie alergenty.
Czy jak to sie tam zwie.

Ja tez dodatkow klade na ramie pieluche tetrowa.
A jak bierze moja mama na rece lub ktos inny tez daje pieluche ;-)

Marysia juz spi ja tez ide spac.

DOBRANOC

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Dziekuję za życzenia dla Jasia. Ucałowałam go od Was.

Piorę pieluchy tetrowe w proszku dzidziuś. A nasze, Jasia ubranka, kocyki, pieluszki flanelowe w płynie Lovela.

Jaś ma na polikach takie czerwone, szorstkie plamy. Jeszcze wczoraj nie były czerwone. Ale często mu się ulewa i wycierałam go tetrową pieluchą i mu się zaczerwieniło. Muszę chyba flanelką wycierać albo czymś innym. Narazie smaruję mu to taką maścią (wazelina + cynk).

Musielismy dzisiaj dać Jasiowi czopka glicerynowego, bo 2 doby nie robił kupki. Prukał strasznie i smrodkowało okruynie. 10 minut po czpoku wyleciało wszystko. Ogromne ilości.
I miejsce sie odrazu zrobiło w brzuszku i Jaś głodny się zrobił :lol:

Ja ważę 3 kg mniej niż przed ciążą. Chciałabym zgubić jeszcze z 5 kg. Ale nie chcę się teraz odchudzać. Zresztą słaba jestem i czasami kręci mi się w głowie. Jem za 4-ech. Biorę też witaminki żeby chociaż ten wapń uzupełnić. W spodnie się mieszczę, ale nie dopinam bluzeczek he, he

Zaczęłam robić brzuszki. Niezbyt dużo, bo po cc jestem przecież.

Mona zgubisz napewno swoje kilogramki. Do lata jeszcze daleko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak do lata daleko :cry:
Zima sie dopiero zaczela pod koniec stycznia.
Jesli rozkladowo ma byc tyle miesiecy co w kalendarzu to potrzyma nas tak do maja :?
Potem wiosna i jesien, lata nie bedzie. Moze za rok ;-)
Tak to napewno sie pozbede tych kilosow.
Duzo ich nie ma ale chce zrzucic wiecej ;-)
Chce jak to brzmi ;-)

Marysia ladnie spala do 2 w nocy od 21, ale potem to juz zoladek co 2h nie dawal jej spac.
Ach ten zoladek, non stop glodny.
Biedna Marysi ama sie z tym obzartuchem ;-)
Troche nie jestem wyspana. A Marysia spi ;-)

Moj M wrocil w sumie dzis w nocy dopieor o 2 z pracy :(
No i teraz sobie spi z coreczka.
Ja zjadlam sniadanie i ide do nich sie przytulic ;-)

Sle buziaki gorace w te zimna pogode ;-)

PS. Ja tez wlasnie wplynie Lovela piore rzeczy. Skonczyl sie wczoraj i musze kupic dzis.
Nie moge zapomniec ;-)

Arianka a my na dwoch forach razem twardzo jestesmy ;-)
Ty mialas urodzic w grudniu a przytrafilo sie w listopadzie :D
A ja mialam urodzic w listopadzie a przytrafilo sie 1 grudnia :lol:

PA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Sliczniaste Mamusie!Ja waze też 3kg mniej niz przed ciaza..w sumie przez 2 tyg zrzucialam 13.5kg.Maz niemalze oszalal..w sumie mila to odmiana po kilku mieisiacach patrzenia na grube babsko;)
Iguśka wciaz cudna..budzi sie raz na karmienie w nocy i przewijanie(3-4) i spi do 8:)Karmie ja ok24 ostatni raz...Takze w odroznieniu od pierwszych nocy Majusi, pierwsze noce Igi sa przeze mnie przesypiane i czuje sie wyspana:)2dni temu odpadla jej pepowinka:)I jak narazie cudnie i zdrowo rosnie...Oby tak dalej...
Ciesze sie,ze Wasze pociechy tez zdrowo rosna...caluski weekendowe dla Was i Maluszkow:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 1097  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]