Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:33 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1097  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewczyny,
Danielek coraz mniej spi w dzien, a wieczorem robi sie płaczliwy i marudny.my tylko czekamy zeby zrobił kupke,bo wtedy od razu jest spokojniejszy.ja piję koper włoski i zioła mlekopędne-tez z koprem,anyzem i melisą,no i melisę.dzis pije non stop,bo wczoraj jak wieczorem zrobił kupke to dopiero dzis ok 11-tej zrobił.w nocy biedaczek się męczył,nie płakał,ale kręcil się i stekał.
Kupki są rzadkie,zółte i czsem maja śluz,a wczoraj były delikatnie zielonkawe.nie wiem czy to dobrze?
jutro idziemy odebrac pesel.i do pediatry z tą wysypka,bo juz tydzien od wyjscia ze szpitala,a nic nie schodzi.zrobiła mu sie jakby ciemieniucha na brwiach,ale posmarowałam lonomagiem i po jakims czasie troche starłam pieluszką.w szpitalu powiedzieli,ze mam niczym nie smarowac,ale dzis na ten mróz nasmarowalam kremem na kazda pogode nivea.i tak jakby sie pogorszyło,juz nie wiem co robic.
a co do placzu,to tez mam wrazenie,ze potrafi juz wymuszac płaczem pewne rzeczy...płacze niestety coraz więcej i coraz glośniej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mona2222 załamałas mnie tym gronkowcem ze to tak dlugo sie leczy..rany Julek to sie jeszcze pomeczymy:(
Verbelka nie chce cie starszyc ale zielone kupki i taki placz po wyjsciu ze szpitala mialam przez tydzien i wysypke tez i powiedziano ze to skaza bialkowa, chociaz wysypke na buzi to Julcia ma do dzis.
A zółte kupki luźne też mamy to chyba dobrze skoro u was tez takie sa.
Kiedy te bąble nasze zaczna chodzic i mówic .....przede wszytkim co im dolega, byloby prosciej
Własnie czym tu smarowac te szkraby skoro mamy taka buzie bez kremu... a tu zima idzie.......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Kupki Jaś robił często 6-10 na dobę. Raz robił żółte raz zielonkawe. Raz rzadsze a raz gęstsze.
Teraz mu się poprzestawiało i robi 1 kupę na dobę, ale za to ogromną. Wtedy cały jest do przebrania, bo pielucha nie utrzymuje tego wszystkiego.

W nocy je 2 razy albo 1 raz. W dzień chce jeść co godzinkę, ale staram się go czymś zająć i dawać cyca co 1,5 albo jak się uda 2 godzinki. Produkcja też czasami nie wydala :lol: Nadrabiam jak tylko mogę pijąc dużo wody.

Jaś też uwielbia być w kąpieli otulony pieluszką. Prawie od początku go tak kąpiemy. Najbardziej nie lubił myć głowy, ale teraz to jakoś znosi :D

Kasiaroll jak pediatra kazała dawać 2 krople wit D3 to pewnie się zna. Tej neurolog chodziło żeby nie chlupnąć jakiejś większej ilości dziecku do buzi.
Współczuję tego gronkowca. Wracajcie jak najszybciej do zdrówka.

Bjork na kolki daję Infacol. Ułatwia puszczanie gazów. Fajnie się go podaje taką pipetką. Ma smak pomarańczowy co jasiowi nie pasuje wcale i strasznie się krzywi i wypluwa. A co Ty będziesz dawać?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arianka z tymi kupami to masz dobrze :D
My byłyśmy dzis u pediatry z tym nieszczęsnym gronkowcem bo mala nadal ma ta kluche w gardle, no ale stwierdzono ze to prawdopodobni ejuz teraz alergia na kurz lub na moja poduche z pierza, na ktorej obie spimy no i do tego mala wsadzila wczoraj palec w oko i ma maly wylew , juz kurcze reca opadaja jak nie jedno to drugie......
Ale zaskoczyla mnie waga mojego dziecka wazy 5kg a przeciez ma dopiero 6 tyg czy wasze tez tyle wazyly lub waza w tym tyg zycia.?

W sumie to nie ma sie co dziwic caly dzien przy cycu lezy tez co godz lub 1,5.Lekarka powiedziala ze dziecko nie spi w dzien przez kolki i przepisla jej dzis DEBRIDAT to mloda po tym chwile ale bardzo poplakala zrobila mega giga kupe i zapadla w sen jak kawka.Zobaczymy co dalej z tym bedzie.
Czy zamierzacie w ten snieg wychodzic na spacery? My jeszcze przez te chorobsko nie bylysmy ani razu oprocz werandowania.CZym buzie bedziecie smarowac?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To dobrze, ze juz nie ma gronkowca :D

Moja Marysia ma skonczone 7 tygodni i wazy 5kg.

Ja z moja corcia wychodze od 2 tygodnia zycia na dwor.
Czy wiatr, czy deszcz, czy mroz. Nawet na chwilke.
Wczoraj byla na dworze 2h, a dzis 1,5h.

Smaruje jej buziaka kremem Nivea na kazda pogode.

Moja Misia robi tylko raz dziennie kupke.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Arianko ja na kolki dostałam Debridat ale to na receptę do tego jakby strasznie histeryzowała to pół czopka Efferalganu i w ostateczności Luminalum to też czopki podali jej to na Nikłańskiej ale jak przeczytałam skutki uboczne to się przeraziłam bezdech, wymioty :( itp,byłam na ich wściekła że nikt mnie nie poinformował co ten lek może spowodować :evil: a co do bąków daje jej Espinisam, Infakol też mam w domu na wszelki wypadek(podajesz go tak jak na ulotce przed każdym posiłkiem?)
dziś na szczęcie nocka była spokojna :D i oby tak dalej
A kupy moja mała robi różne tylko tak ciężko nad tym pracuje aż jest cała czerwona biedactwo :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Kasiaroll bardzo współczuję tego uczulenia i wylewu. Dużo zdrówka życzę.
Mona ja też wychodzę na spacerki codziennie. I też mniej więcej od 3 tygodnia życia Jasia. M się śmieje, że twarda jestem, bo żadnej pogody się nie boję :D
Dzisiaj też byliśmy chociaż śnieżyca była. Ja mam gondolę i folię przciwdeszczową więc żaden mróz ani deszcz czy śnieg nie jest nam straszny... :lol:
Jak nie wyjdę na spacer to Jasiek nie śpi. A jak chcę go oszukać i werandować to też nie śpi i marudzi. Nie da się oszukać :!:
Bjork infakol daję co drugie karmienie. W nocy wogóle nie daję, bo Jaś nie lubi tego specyfiku i boję się, ze się będzie przez to wybudzał.

Jaś 5 kg ważył między 5 a 6 tygodniem. Grubasek jeden :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A to młoda dobrze waży bo juz myślałam ze przesadza z cyckiem.Co do gronkowca to pewnosci jeszcze nie mamy ze juz poszedl sobie, musimy zrobic wymaz , osobiscie to wydaje mi sie ze jeszcze go mamy no ale lepiej zeby lekarka miala racje.
Musze koniecznie od jutra z Julia zaczac spacery bo jestm za wami 100lat.
Julia dzis po wizycie u lekarza i dawce nowego leku na kolke spi jak suseł , zobaczymy jak noc.Najgorsze jest tylko tyo ze piłam dziś ten baaaardzo niedobry Nutramigen aJulia nie chciala cyca wieczorem przez to ciagnac :( chyba jej nie smakowlao moje mleko.Trudno musi sie przyzwyczaic bo inaczej to bedzie musiala to swinstwo sama pic.Mówie wam cos obrzydliwego ale jak trzeba to trzeba.
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej

Kasiaroll dobrze przeczytalam?? Ty pijesz to mleko??
A dlaczego??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzis lepimy balwana.
Super pogoda, slonki i niebieskie niebo.
Mamusia pojdzie na spacer z Marysia. A ja w tym czasie napisze prace.
A pozniej bede lepic balwana z moja bratanica przed domkiem :D
Kurcze chyba nie mam rekawiczek :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O Wy wstreciuchy nic nie napisalyscie, ze sie przenosicie :P
Teraz przez Was bede musiala nadrabiac zalegle posty :wink:

Co tam u Was i maluchow ?
Moja przytyla juz kilogram i juz nie miewa kolek :D Normalnie miala je tylko kilka razy i to z powodu dżemu :?

A tak wogole to musze sie pochwalic jaka jest ladniusia :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Witam.
Pogoda super więc soacerek obowiązkowy. Teraz Jaś śpi a ja trochę klikam (mam chwilowo laptopika) i się maluję do wyjścia :)
Nocka nawet dobra, ale i tak jakaś średio wyspana jestem. Jaś się prężył w nocy i kwękał.
O obudził się głodomorek. Śpi raptem 20 minut i koniec spanka. I tak cały dzień.
Pojawię się potem Pa,pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobrze przeczytałas pije to świństwo.Pediatra kazała mi pic zeby u małej szybciej wyelimnować skaze białkową a jednoczesnie nie odstawic jej od mojej piersi.Katasrofa jestem wlasnie po kolejnym kubku i zbiera mi sie na wymioty........
My tez idziemy dzis na spacer w koncu, mam nadzieje ze jej nie przeziebie , na wszelki wypadek pojde na 15 min.Narazie mała spi.Musze wam powiedziec ze ten debridat jest niezły od wczoraj mała spi w miare spokojnie i bez kolek,tfu tfu nie zapeszam.Napewno lepsze niz infacol po ktorym i tak budzila sie przy kupce i bączkach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A co jesz?? No i czym smarujesz swoja dzidziunie?
Jejku mi nie kazal pic mleka rzadnego.
A moja niunia tez ma skaze bialkowa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

I po spacerku :D Zimnawo było, ale tylko mi :lol:
Zaspy okropne i nawet mój wózek z wielkimi kołami średnio dawał radę.
Jaś spał na spacerku i teraz też zasnął u mnie na rękach... ostatnio się tak nie zdarzało żeby tyle spał :shock:
A ja szykuję tatuśkowi obiadek. Dziś wymyśliłam burito. Sama nie zjem, bo to ostre draństwo jest i duż czerwonej fasoli... ech

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my dzis na spacerek nie poszlismy,bo prawie cały czas sypie.próbowalismy werandowac,ale tak jak Jaś nie dał się oszukac :D ale przynajmniej skorzystalam i umylam okna.a teraz Danielek śpi juz 2,5 godziny,bo spał z nami-drzemka popołudniowa.na pewno zaraz sie obudzi,bo poczuje ze jest sam.dzis mąż jedzie na koncert i chyba spróbujemy go nie wykapac,zeby sprawdzic czy będzie marudny jak zawsze po kapieli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć Dziewczyny my dziś po echu serca i wszystko ok szmerki są typowe dla dzidzi w jej wieku tylko jak będzie się zbliżała do roczku to na kontroli mamy się pojawić, i zaliczyliśmy okulistę wredna jędza :evil: nawet nie zainteresowała się jej oczkiem kazała masować i tyle chyba pójdę prywatnie; ja też byłam na kontroli u mojej gin i też oki tylko mi powiedziała że mnie pocharatali w tym szpitalu :twisted: i brzydko zaszyli :cry: i mam bliznowca czy jakoś tak dostałam maść żeby smarować to zgrubienie a i dostałam tabletki dla siebie Cerezette bierze może to któtraś z Was?
[/b]Mmarzena super dziewczyna i jakie piękne loci :D
kasiaroll jak dawkujesz DEBRIDAT ja też to podaje 3 razy po 2,5 ml?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mona jak wkleić zdjęcie Niuni w emblemat????????????? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Prosze...

1. Wejsc na nasza stronke http://imageshack.us/
2. Wybrac fotke z kompa
3. Ustawic wielkosc zdjecia na: 150x112 (thumbnail)
4. Skopiowac ostatni link pod fotka (tam jest napisane Direct link to image)
5 Wklej go w profilu na puste miejsce gdzie jest napisane "ODNOSNIK ZEWNETRZNEGO EMBLEMATU" no i daj wyslij

Dokladny opis jak sie to robi jest na Listopadowych mamusiach na stronie 63

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jakie te dzieciaczki są słodkie :):):) aż się napatrzeć nie można.
Moja śpi, też byłyśmy na spacerku, chyba z godzinkę, obydwu nam się przydał, bo przez te wiatry myślałam że oszaleję w domu!
Na razie nie wiemy co to skaza białkowa czy kolki. Noce przesypiamy w miarę, tylko za często budzi mnie do jedzenia, co dwie godziny a czasami częściej. Fakt że je niedługo bo zawsze zasypia i nie mam sumienia ani siły jej rozbudzać. Dopiero tak po piątej, koło szóstej nie śpi tylko kwęka... Dzisiaj to taka kupka była że aż górą pieluszki wychodziła! Trzeba było ją caluśką przebrać. Szok, w takim małym ciałku tyle tego... No ale jak się tyle je to cóż... :)
Aha, jest, budzi się! Trzeba do jadłodajni doprowadzić!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1097  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]