Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:33 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 1097  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki!A moje dziecie..odpukac..wspaniale sie chowa...spi duzo,je ladnie i jak narazie nie mamy problemow z kolkami(ale moze przez to,ze jestem jeszcze na scislej diecie).Iguska nawet jak nie spi to spokojnie lezy, usmiecha sie i uwaznie slucha tego co sie do niej mowi;)Ech...zakochanam w tym bobasku po uszy:)
Majusia, kiedy tylko miala twardy brzusiak dawalam jej herbatki z koperku i zawsze pomagalo...:)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Karolinko to super, że mała tak bezproblemowo się chowa.
A jak tam starsza siostra :?: Pomaga czy doskwiera :?:

Jak powiedziałam lekarce, że dałam dziecku herbatkę z kopru to mi powiedziała, że to ja mam pić herbatki a nie dziecko... no i bądź tu mądra :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A moja dzis miala jakies histerie ;-(
I nie wiem czy ja cos bolalo, czy to bylo zwykle wymuszenie.
Jak bralam ja na rece to bylo ok. Ale w sumie byla zmeczona.
Duzo wrazen - dzien babci ;-)
Teraz grzecznie spi od 20:30 :shock:
Ciekawe do ktorej ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

KarolinaMT moja niunia jak miala 2 tyg (z linijki tak wynika) to tez grzecznie lezala.
A w sumie to spala i jadla i kupy robila ;-)
Kolki u dzieci ponoc zaczynaja sie tak od 6-7 tyg.
Ale sama nie wiem.

Spijcie dobrze,

Dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arianko!Strasza siostra jest na medal..chociaz jak wpadla do mnie do szpitala i ja zobaczyla to nawet nie chciala sie przywitac,a ogladajac zdjecia tez miala niewyrazna minke.Ale na swoim terenie jest super strasza siostra.Usypia ja..opowiada rozne historie.Jeszcze jednak sie nie nauczyla i zdarza jej sie biec po mieszkaniu z glosnym okrzykiem...co na szczescie nie budzi Iguski.A jak tam Twoje Słoneczko?
Mona!Ja mam nadzieje ze unikne kolek,tak jak w przypadku pierwszej Niuni i bedzie sie skonczyc na malych wzdeciach...No ale...Mam nadzieje ze stan "GRZECZNOSCI" mojej Iguski sie nie zmieni;)
Pozdrowienia Mamuski

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Napewno nie minie karolinaMT twojej dzidziuni taki stan ;-)

Moja tez jest grzeczna, ale ostatnio chyba zalapala, ze przez placz mozna cosik osiagnac.
A moze mis ie wydaje, bo chyba jest za mala. A moze nie.
No i o to jest pytanie.
Bo ja mam wrazenie, ze ona poprzez placz chce np na rece.
Ale z drugiej strony widze, ze jest bardzo zmeczona i nie moze usnac i dlatego placze.
Poglaszcze ja po glowce i spi.
Za duzo sie nasluchalam od roznych ciotek ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Poza tym widze, ze Twoja starsza corka ma 3 latka.
Mojego brata cora ma 3 i jakby mogla to by z milosci zjadla Marysie.
Jejku czasem z tej milosci tak ja scisnie za raczke, ze malej robia sie miale paluszki ;-)
A marysia jakby mogla to by wstal;a i by z nia pobiegala tak sie do niej cieszy i w ogole.
Wikusia tez "czyta" i opowiada bajeczki Marysi.
Kupe smiechu przy tym.
Wikusia czuje sie taka wazna.

Jak ja rodzilam to ona tez przez caly dzien rodzila, a jak ja karmie to ona tez ;-)

Tu karmimy we dwie ;-) :D

Obrazek

Wiki do tej pory byla najmlodsza (ma starszego brata).
Myslalam, ze bedzie zazdrosna, ale nie. Jest kochana kuzyneczka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny jak wyglądają pleśniawki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To sa biale kropeczki na jezyku i policzkach (wewnatrz)
Jak nakarmilas melczkiemto jezyczke moze byc bialy, ale po jakis 30 minutach powinno to zejsc.
Ten bialy nalot.
Przetrzyj jezyczek pieluszka, jelsi zejdzie to po mleczku.
Jesli nie to chyba plesniawka :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki za pomoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam :)
chyba jeszcze niepisalam w tym temacie ale ostatnio nie mam czasu na kompa szczególnie ze nie zawsze mam do niego dostep :lol:
A jak juz mam dostep to najczesciej Daniel nie spi i sie bawimy :)
Mój szkrab ostatnio ma manie lezenia na brzuszku lub ewentualnie na plecach ale z wyoko uniesiona główka-tak zeby mogl sobie ogladac swiat :lol: patrzy tymi swoimi wielkimi oczami naokoło -szczególnie lubi moje suszone róze :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłam z Danielkiem na spacerku i odziwo spi juz 3 godziny-2 na spacerku i godzinke w domku...a ja mam juz pelne piersi,jak mało kiedy.
Dziewczyny w jaki sposób podajecie wit.D3?bo my zakrapiamy jezyczek,ale ciezko jest wycelowac 1kroplę,bo nie ma pipetki.na sutka się boję dawac,zeby nie zbrzydły mu moje piersi :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moja marysia juz z babcia na spacerku jest od 12 :D
Ona w dzien spi wlasnie tak od 12 do 16.
Czasem zdazy jej sie do 17 lub np do 15 ;-)

Witamine D3 podaje jej do buzi bezposrednio na jezyczek.
Wczesniej podawalam na sutka (niezbrzydl jej) ;-)
Ale wygodniej mi do buzi.

Jejku ale ja sie dlugo juz ucze az 1,5h :D
Nic mi do glowy nie wchodzi :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Verbelko witamina D3 nie ma smaku - sama próbowałam :!: Jest tylko tłusta.
Jak dajesz bezpośrednio do buzi to musisz bardzo uważać żeby za dużo nie chlupnąć. Lekarka mówiła, że naprawdę 1 kropla wystarczy i nie wolno tej witaminki przedawkować.
Ja na łyżeczkę wciskam kropelkę witaminki i "nalewam' swoje mleko. I daję do buzi łyżeczką.

Orzeszek Jasiu ma na języku biały nalot. Pediatra powiedziała, że nie jest to pleśniawka i tak ma być.
Ja mimo to kupiłam dzisiaj środek na pleśniawki (kosztuje 1,41 zł) i będę profilaktycznie co jakiś czas podawać. Znajomi mówili, że od małego dawali swojej córce aż do teraz (ma 1 rok).

Karolinko Jaś chowa się dobrze.
Do jakiegoś czasu też był śpiącym szkrabem. Teraz się trochę "rozkręcił" i czasami daje się we znaki. Potrzebuje b. dużo uwagi :D Całe szczęście (puk, puk), że szaleje w dzień a w nocy ładnie śpi sam w swoim łóżeczku (tzn z misiem). Jak tylko misia zobaczy to oczka mu się same zamykają :D
A pozatym Jaś ma lekkie napięcie mięśniowe, ale ćwiczymy codziennie i stosujemy rady neurologa. Po kilku dniach już widać, że nie zaciska już tak mocno i długo piąstek jak wcześniej :D

Mona nasze maluszki szybko się uczą. Dobrze wiedzą, że płaczem zmiękczają nasze serducha.
A na rączkach jest przecież najprzyjemniej :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie, powiedzcie jakie mleko modyfikowane hypoalergiczne wybrać dla dziecka?? Moja mała ma narazie NAN Ha1, ale strasznie po nim ulewa, chciałabym zmienić na inne, jakie polecacie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiaroll
ja jeszcze wrócę do tematu z teściową...
Jak dla mnie to powinna mieć tylko dwa zęby, jeden do otwierania piwa, a drugi aby ja cały czas bolał!!!!
Na wtrącanie się mojej teściowej w wychowanie mojego dziecka, to jej syn a mój małżonek nie pozwala :) tak jakoś wyszło
Moja matula się nie wtrąca, ale naprawdę dużo pomaga, co dwa dni kąpie małą fakt po swojemu, bo zawija ja w pieluszką ( mój M się śmiał na początku że to jakieś komunistyczne sposoby) ale mała to uwielbia! Jest jej ciepło, a jak ktoś próbuje rozchylić pieluszkę to ma fochy straszne. Panna niedotykalska rośnie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja mama tez kąpie mi Julcie i tez zawija ja w pieluszke, to stare ale dobre metodybo mała jest zadowolona ze jej cieplo gorzej jak ja wyciagamy z wanny.....
Tak czytam o tej witaminie d3 i sie lekko przerazilam bo moja lekarka kazała podawc 2 kropelki i nie wiem czemu ....
Nadal walczymy z tym gronkowcem i Julcia nadal ma go w gardelku zatrzyki juz sie skonczyly to teraz bierze syropy i krople do nosa na to swinstwo , kurcze to juz 3 tydzien. :(
Dziewczyny ile kup i jakiej gestosci robia wasze pociechy w ciagu 24h włączne z nocą?Moja robi ok 6-8 i bardzo wodniste ale bez śluzu, nie wiem czy to po tych lekach tak ma czy to normalne.A no i je w dzien prawie co 2 godz w nocy tylko 2 razy.Ale w dzien ja nie nadązam z produkcja w moim barze mlecznym :D i malo spi w dzien.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam mamusie dawno tu nie zaglądałam bo już trzy noce nie śpię a w dzień mam tyle zajęć że szkoda gadać Julka ma straszne kolki już 3 noce płacze jak szalona i nic nie pomaga ona płacze a ja razem z nią aż w niedzielę pojechałyśmy na Nikłańską na ostry dyżur (nie polecam koszmar) bo sama się przestraszyłam a dziś poszłam z nią do pediartry naszego dał nam jakieś leki mam nadzieję że pomogą. jeszczę chciałam się pochwalić że przeż pięć tygodni przybrała na wadze 1300 gram :D :!:
czy któraś z Was dokarmia może bebilonem1?
pozdrawim Mamusie i ich dzidziusie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiaroll z kupką to jest tak że jeśli karmisz piersią to maleństwo "kupka" 6-9 razy na dobę, czasami w każdą pieluszkę, ale nie zdziw się jak kiedyś i trzy dni nie zrobi. Położna mówiła że tak może byc i to jest normalne Konsystencje można określić jako mało ściętą jajecznicę, odnosi się to tez do koloru. Zawiera resztki niestrawionego mleka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiaroll jesli chodzi o gronkowca.
Mialam to swinstwo przez 2 lata.
Lekarz zdarzyl mi wyjalowic organizm przez antybiotyki.
Juz nic na mnie nie dzialalo :cry:
Wystraszyl sie, ze jak zlapie mnei jakac choroba to moge mu kopnac w kalendarz.
No i na koniec wyslal mnei na leczenie bakteriofagami.
Po 3 miesiecznej kuracji odeszlo jak reka odjal.
Tylko gronkowiec zaatakowal mi gruczoly potowe.
No i teraz mam chorobe juz nieluleczalna czyli ropne zapalenie gruczolow potowych.
Otwieraja mis ie one jak jestem oslabiona.
Czasem nie mam tych ranek w ogole, a czasem mam je non stop. Np teraz.
A w ciazy nie mialam.
Ale sie rozpisalam :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 1097  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]