Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:05 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 78  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

no to tylko pogratulować ada :) Ja dzisiaj odpusciłam pilnowania Adrianka, bo musiałam zająć sie sprzataniem w pokoiku... mycie okien, prasowanie firany, wieszanie, układanie i takie tam...
ada Adi też chce oglądac non stoper książeczki i wszystkie naraz ;) A zabawki to jak ma ochotę, to musze przyznać, że z reguły jak sie pobawi, to wszystko wraca na swoje miejsce, ale bywa i tak, że co chwila odnosze rzeczy na półkę ;) Na razie siega do drugiej półki, nad reszta mam kontrolę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona ,jaki piekny ten pokoik dziecięcy ,przecudny :) :) :) I rzeczywiście poukładane ,czyściutko :) :) To ja chyba tez ''kańciapki''swoich dzieci nie pokażę ,bo się można wystraszyć... :shock: :shock: :shock: A nocnikowanie Adriankowi też kiedyś wyjdzie zobaczysz :) :)
Ada ,to wielkie gratki dla Kubusia za sikanie :brv: :brv: :brv: :brv: I oby coraz lepiej mu to szło :lol:
A jeżeli chodzi o łózko pietrowe ,to nie narzekam.Ja całe życie spałam na łóżku piętrowym z siostrą i było super :) :) Ale różne są opinie i poglądy na temat tych łóżek.. :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iwonka mi się też podoba pokoik i porządek na półkach :D U mnie jak u Ady , co ułożę tozaraz ląduje na podłodze.

A z naszym siusianiem do nocnika ciągłe słabo . Antek ma teraz taki okres że wszystko na nie. Nie wiem czy coś nam z tego wyjdzie.

Dziewczyny wyjeżdżam za kilka godzin do rodziców i przyjadę za 3 tyg.
Bawcie się dobrze i ucałujcie swoje pociechy . Jak wrócę to się odezwę.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzien dobry :D :D
Oj szkoda ,że Beatko jedziesz ,ale od nas :( :(
Ale w sumie zycze Ci szczęśliwej podrózy i DUZO ODPOCZYNKU :) :) I wracj sybciutko z wielka ilością zdjęc i wypoczeta do nas :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwonko - pokoik rzeczywiście super! Taki typowo dziecięcy. :lol: Właśnie takie mi się podobają! U nas dużo roboty, bo pokoik większy i kładziemy gładzie na ścianach i suficie, później malowanie, wykładzina (już nie mówię o kasie na to wszystko, której wciąż brak). Jeszcze czeka nas remoncik naszego pokoju, tu - malowanie, panele, obijanie ekoskórą naszej rogówki. Nie wiem jak to zrobimy do końca wakacji. Mężuś wychodzi przed 7, wraca 19, 20...

My, jak już pisałam, też może będziemy brać pod uwagę zakup piętrowego łóżka tak za dwa lata. Kacper będzie miał wtedy cztery i nie wiem, czy to nie za wcześnie żeby spał na górze.

A Kacper jakiś dziwny jest, bez uczenia siada na nocnik jak mu się chce, wcale go nie pilnuję. Najwyżej mobilizuję. Tylko z kupką się broni, łapie się za pupę i krzyczy "nie, nie!!!" i już wiem co chce. Dzisiaj tak się bronił, że zbierałam z podłogi, ale to przecież tylko małe potknięcie. :P

Beata - miłego wypoczynku!!! :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

gosia- u nas na szczescie Kubus kupy robi zawsze do nocnika,, bo on tak jakos ciezko robi :( i jak siedzi na nocniku to sie mu lepiej robi :!:

Beatka- zycze przyjemnego wypoczywania :lol: i wracaj do nas cala i zdrowa :D i nic sie nie martw, moj Kiba tez wszytsko na NIE,, juz czasem az sie mi chce smiac, bo on mowi NIE a kiwa glowa na tak :lol: :wink:
iwonka- ja w sumie to tez nie moge narzekac na synka,,bo on przewaznie tez sprzata zabawki po sobie, chociaz nie zawsze, :twisted: a najgorzej jest rano, bo on ranny ptaszek, budzi sie po 6 :shock: :twisted: ,,no i oczywiscie mnie tez obudzi, :twisted: , a ja ze jestem spioch to co chwile przysypiam, a on wtedy szaleje,,,w pokoju jest podobjowisko :!: , wszytskie zabawki wyciagniete, klocki rozypane, ksiazeczki tez, a czasem nawet potrafi z szafek powyciagac :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ada takie juz prawo naszych maluszków, ze poznaja świat min. dzieki rozwalonym zabawkom ;) Adi dzisiaj wszystkie płyty "ułożył" przekładał, wykładał i pomieszał ;)
gosia ty to juz masz z górki, żeby odzwyczaić synka od pieluchy :) Adi dzisiaj tylko raz przypadkiem zrobił siku do nocnika :roll:
Beatka Adiego ulubionym słówkiem jest też teraz NIE. Zrobisz siku do nocniczka - NIE... Zrobił do majtoli, więc pytam: zrobiłes siku do majteczek? NIE... I tyle sie z nim pogada... Wypoczywaj i wracaj do nas z naładowanymi akumulatorami ;)
P.S. Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnosnie pokoiku ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :) A co tu takie puchy... :? :? :?
Iwonka ,to chyba każde dziecko jest na NIE.Wczoraj bylismy na obiedie u teściów ,i na każde zadawane pytanie odpowiadał NIE :roll: :roll: :roll: Ale u niego to normalka :) :) :)
A mój Bartosz jest chory ,zakatarzony ,całą noc kaszlał niemiłosiernie :cry: :cry: Zobacymy ,potrzymam go dzisiaj i jutro na ''domowych'' lekach ,a jak nie przejdzie to trzeba gnac do doktorki... :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to ja się odzywam! Weekend szybko zleciał. Wczoraj przewijali się goście, najpierw przyjechała z Koszalina moja siostra z mężem i dwoma synami (5 i 8 lat), oczywiście w chałupie zrobił się sajgon, ale taki fajny :wink: , później przyszli znajomi na mecz. Kacper wieczorem padł mi na rękach.

Dorcik dbaj o Bartoszka, czasem takie wiosenne lekkie przeziębienie przeradza się w coś gorszego. Niech szybko zdrowieje :P

A teraz parę zdjęć:
Jak Kacper kocha brzuch
Obrazek

Takie mam piękne wcięcie w talii
Obrazek

Mój mały szajbus
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dorcik przykro mi, że twój synuś chory jest... ale może przy takim słoneczku, to przeziębienie szybko mu minie... Zresztą musi szybko minąć.
gosia fajne to zdjęcie, co przytula się do twojego brzuszka :) u ciebie też uż bliżej niż dalej do porodu ;) już z górki po studniówka minęła ;)

To ja też jeszcze dzisiejsze fotki ze spaceru
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosia ,slicznie wyszłas razem z Kacperkiem ,az miło popatrzec ,bardzo ładna kobietka z Ciebie :) :)
Iwonka,oj z tego co widze ,to tak szybko nie dojdzie Bartosz do siebie :? :? Oprócz kataru który ciurkiem leci z nosa ,kaszlu ciągłego ,doszła do tego chrypka,tak więc chyba czeka nas ten lekarz.. :? :? Ale niech jeszcze troche organizm powalczy..
A Adrian jest niesamowity ,piękny chłopiec :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwonko- zdjęcia super! Przy tym z dzrewem od razu mi się nasunęło, że rośnie siłacz, wyrwidąb :lol: A z tym terminem to tak jak kiedyś pisałam, może być jeszcze bliżej niż jest na suwaczku - koniec sierpnia lub początek września, ale że wiadomo jak jest z tymi terminami, to i może po 14 września...
Dorcik - dzięki, aż się zawstydziłam :oops: Teraz mam bardzo zaniżone poczucie wartości, czuję się coraz mniej atrakcyjna, więc bardzo miło mi się zrobiło :P A Kacper naśladuje tatusia - podciąga mi koszulkę i się tuli, głaszcze, całuje. Choć on to w ogóle lubi tak do gołej skóry np. do odkrytego dekoltu, ręki. :P Trzymamy kciuki za zdrówko Bartoszka :okk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosiu ,a czego sie zawtydziłas ,jestes naprawde bardzo ładna :) :) Albo prześle Ci lustro ,żebys mogła sie lepiej zobaczyc :lol: :lol: A dla mnie każda kobieta w ciązy jest bardzo ładna :) :) Ni wiem jak jest u was ,bo kazdy facet reaguje na kobietę z brzuszkiem inaczej ,ale powiem Wam,że mój uwielbiał u mnie te stany ciążowe :oops: :oops: A jeżeli chodzi o Kacperka to powinnas sie cieszyć,w dobrym kierunku synek Ci się rozwija :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorcik, jeszcze raz dzięki :lol: Mnie mężuś bardzo rozpieszczał podczas pierwszej ciąży, teraz ma na to niestety mniej czasu i jest trochę mniej tej euforii, co przy pierwszym razie. Jeśli chodzi o sprawy intymne, to należy do tych mężczyzn, których wciąż trzeba przekonywać, że to nic groźnego i można bezpiecznie robić wieeele ciekawych rzeczy :oops: U nas obawy mogą brać się stąd, że przy ciąży z Kacprem miałam dużo problemów, krwotoki, zagrożenie poronienienie później skurcze przedwczesne...
No a Kacper?Czy ja wiem, czy to dobry kierunek :wink: Takie lgnięcie do nagości? Mojej siostry synek jest teraz w pierwszej klasie i jest problem, bo obmacuje dziewczynki :lol: Oczywiście nie jest to jakieś natężone zjawisko, ale zawsze :roll: Może to rodzinne?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gosia- wygladasz naprawde bardzo ladnie, :lol: wiec nie masz co wstydzic :wink:
ja to juz w tych ostatnich miesiacach ygladalam jak slon :oops: ,no i niestety teraz musze walczyc ztymi pozostalosciami, ale wcale nie jest latwo :twisted:

iwonka- no Adriank to chyba jakims modelem zostanie, tak profesjonalnie pozuje :wink: :lol: jest naprawde sliczny :D

Dorcik- duzo zdroweczka dla Brtoszka,,oby to nie bylo nic groznego,,,

A moj Kuba wczoraj sie pluskal w basenie i tez cos juz go w nocy kaszlalo,ale mam nadzieje ze nic wiecej sie nie rozwinie :!: Poaz tym ostatnio jest nie do zniesienia,, :shock: wczoraj przez godz wyl i to nie wiadomo z jakiego powodu :twisted: ,,,a do tego jeszczce moja tesciowka ciegle chodzila kol niego i mu dogadywala, a czemu placze, aco sie stalo, atataki jet brzydki jak placze :twisted: przez co on jeszcze bardziej,,, :evil: nakrzyczalam na nia zeby go zostawila w spokoju zeby sie uspokoil to ona do mnie zebym sie zamknela :!: :twisted: ,,juz naprawde nie mam sil na ta babe,,wiecznie musi sie wtracac,,a potem przez to kuba jest taki nieznosny, :roll:
w koncu wzielam go do domu i polozylam do lozka , bo juz mi nerwy puszczaly :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ada - dzięki :lol: Ja też już muszę zacząć uważać, coś apetyt mi rośnie razem z brzuchem :oops: Współczuję takiej teściowej. Z moją też miałam parę razy jazdę. A teraz, mimo że jesteśmy w "poprawnych stosunkach" nawet nie zadzwoniła w urodziny Kacpra. Już nie mówię o prezencie...A przed rodziną lubi robić z siebie taką cuuudowną babcię.Jej dwie wnuczki są w Irlandii a na miejscu ma tylko Kacperka. Na pierwsze urodziny dostał od niej samochód plastikowy do piaskownicy za 10 zł. Co innego gdyby nie było jej stać, ale tak nie jest. Poza tym przez rok wie się, że wnuk będzie miał kolejne urodziny, chyba można przez taki okes odłożyć, żeby zrobić czymś dziecku przyjemność. Nawet miałabym w nosie te urodziny, gdyby na codzień była aktywną babcią, a ja ją po prosu traktuję jakby jej nie było. Zawsze mówię, że nie mam w swoim mieście żadnej rodziny. Moja cała jest w Koszlinie i jest bardziej zaangażowana niż ta na miejscy męża.Przykre, co?
Jutro jadę właśnie do siostry na parę dni. Odezwę się po weekendzie. A wy tu się nie obijać, żebym miała co poczytać jak wrócę. :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ojej ,ojej ,a co to zapuchy tutaj :( :( :( Kobietki ,hello ,prosze mi się tutaj odzywać ...
Gosia usprawiedliwiona ,bo na wyjeździe :) :) Ale gdzie reszta -Ada ,Iwonka .co tam u was słychac ,jak Adrianek ,Kubus ,Julia .....No i oczywiście Iwonka -maleństwo w brzusiu-kopie.. :) :)
Niestety u mojego bartosz skończyło się zapaleniem płuc ,zastrzykami przez 6 dni i siedzeniem w domu :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: Musze go oklepywac i to nieźle ,bo już mi sam nie chce kaszleć :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dorcik-duzo zdroweczka dal Bartoszka,, bardzo wam wspolczuje :(

A moj Kuba uczy sie jezdzic na samochodzie ,, ma taki na akumulator tylko jeszcze za bardzo nie umie kierowac, chociaz pedal gazu juz opanowal,,,jeszcze troche i nowy Kubica z niego bedzie :lol: :lol: :D
(wstawie fotki jak bede mogla otworzyc przez explorer,, bo cos komp szwankuje)

no i dzis kolejny dzien sukcesow na nocniku,, prawie caly dzien ( oprocz pory spania) chodzil wmajtach i sikal do nocnika, :lol: ,,a le nie kazdy dzien jest taki super, bo wczoraj do polodniu przebieralam go 4 razy,wiec po poludniu zalozylam mu pampersa bo stwierdzialam ze ma zly dzien i pewnie bedzie sikal w majty, :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gosia no rzeczywiście różnie to bywa z twoja teściową... wypoczywaj kochana u siostry i nie zaprzataj sobie nią głowy ;) Wracaj do nas wypoczęta
Dorcik ale sie u ciebie porobiło z tym zapaleniem płuc... :( niemal lato, a tu takie choróbsko dopadło twojego maluszka :roll: Niech jak najszybciej wraca do zdrówka, bo człowiek jest bezradny jak widzi jak dzidzi coś dokucza i męczy... :(
ada u moich rodziców też czeka taki pojazd na akumulator aż Adi dorosnie ;) Jeszcze z kierowaniem to by jakos poszło na boisku szkolnym, co to obok bloku mają ;) ale on jeszcze nie zakumał zaś o co chodzi z tym naciskaniem nóżką przez cały czas, żeby jechało ;) Ale ci fajnie z tym nocnikiem :) Ja dalej sie męczę... Adi lubi siedzieć, ale jak mu się sikać nie chce ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc laseczki :D

a co tu takie pustki :shock: ,,
my dzis caly dzien w domciu, bo leje no i moje dziecka znowu wariuja :twisted: :roll: ,,,,
poza tym, to ja tez mam dosc takiego siedzenia :evil:

Obrazek
bryka naszego smyka

Dorcik- jak zdrowko Bartoszka :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 78  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]