Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 1:55 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

renia76 piersi same się przyzwyczają do mniejszej produkcji jak jesteś w pracy (ja obecnie karmie 2 razy dziennie), oczywiscie po kilku dniach. A przystawiaj po kolei i piersi powinny sie wyrównać. Brak mleka to tylko złudzenie.

Najważniejsze - nie zastanawiaj się, że braknie ci mleka - z pewnością tak się nie stanie. Karm jak do tej pory, tylko nie ściągaj w pracy, a wszystko się unormuje. I ty, i dzidzia będziecie zadowolone!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kruczek- dzięki serdecznie za rady.
Fifloek13- dziękuję :!:

Ishtar- a ty kochana zapomniałaś o nas bielszczankach??

ZOSIA
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Raczula Najgorsze jest to że jak przystawiam córkę do tej piersi ona od razu się denerwuje i nie chce ciągnąc , po laktatorze widzę że mniej z niej leci. Jedynie na śpiąco normalnie ciągnie.[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fifolek13 ja również ślicznie prozę o ten Twój sposób :D

I ogromna prośba do was dziewczyny o pomoc błagam pomóżcie mi!!!!
Mam 4 miesięczną córcie Wiktorie, która urodziła się z rozszczepem wargi i teraz w grudniu czeka nas operacja ale mamy mały a może już duży problem - otóż moja panna nie chce juz jesć z butelki od ok miesiąca woli tylko cyca. Pani doktor powiedziła mi ze niestey do tego czasu ona znów musi pić z flachy bo nie wiadomo jak będzie po operacji (więcej o Wikusi napisałam w przedstaw się i w niania radzi pod chasłem pomocy)
Może macie jakieś złote sposoby by Wiki znów polubiła butle :D błagam ratujcie czas mnie goni a ja jestem coraz bardziej zrozpaczona :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

renia76 pisze:
Raczula Najgorsze jest to że jak przystawiam córkę do tej piersi ona od razu się denerwuje i nie chce ciągnąc , po laktatorze widzę że mniej z niej leci. Jedynie na śpiąco normalnie ciągnie.[/b]

A zmiana pozycji ułatwiająca wypływ mleka :wink: czyli cycuś wyżej niż główka???
Laktator nie oddaje rzeczywistej ilości pokarmu :wink:

sisi-79 z mojej strony, to spróbuj, żeby kto inny podał butlę i poczekaj aż Kruczek odpisze :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A wiec bierze sie lodyzke zielona pietruszki, nie za cienka nie za gruba. Trzeba ja dokladnie umyc. a talerzyku nalc sobie oliwy z oliwek,.Pod pupe dzidzi podlozyc recznik , bo tak jak u metody fifolka efekt natychmiastowy.Koncowke pietruszki moczymy w oliwie i na glebokosc max 1,5 cm wkladamy w ujscie odbytu i delikatnie krecimy .
Ja czasem jak moja Incia miala problemy z kupa lub gazami to jej to robilam.Teraz robi codziennie conajmniej jedna kupke.Wiec metoda nie uzalezniajaca i w 100% naturalna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

paulinaA już wiem dlaczego nie lubię zielonej pietruszki :twisted:
sisi-79 my uczyliśmy Hanię jeść z butelki przez 3 tygodnie. Nie chciała i już. No to karmiliśmy ją z łyżeczki (popatrz parę stron wcześniej jest zdjęcie takiej buteleczki z Canpolu, co zamiast smoka ma łyżeczkę i wygodnie z niej karmić). Po kilku dniach karmienia z łyżeczki, znowu spróbowaliśmy smoczka i zajarzyła, o co chodzi. Oczywiście ja jej nie karmiłam w ten sposób, butelkę podawała jej babcia lub tatuś. Ja się chowałam do drugiego pokoju
:twisted: Teraz jest odwrotnie - pierś to zło konieczne (bo matka sadystka każe ssać), a do butelki się śmieje jak głupi do sera :twisted: Słowem - cierpliwości :D
Borówa do usług :D
renia76 u mnie to samo, jakbym o sobie czytała :D Ja prawą pierś dodatkowo po karmieniu stymuluję laktatorem i każde karmienie zaczynam właśnie od niej. I efekty powoli są. A w pracy muszę odciągać, bo co ja bym jej na drugi dzień do jedzenia dała :shock:
raczula ogłaszam Cę redaktor naczelną :D A tak serio, to w mojej ulubionej książce o karmieniu "Warto karmić piersią" Gugulskiej niby jest o wszystkim, ale nie do końca. Więc jest jeszcze o czym pisać :twisted:
Mychola jestem za równouprawnieniem, więc niech go Hanka nosi :twisted:

Kupiłam dziś laktator elektryczny Medeli, bo mnie szlag trafiał od tego machania ręcznymi. No i ciągnie jak wściekły :twisted: Kosztował 235zł i z tego powodu muszę urodzić jeszcze co najmniej 1 dziecko, żeby mi się zwróciło :twisted: :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Raczula próbowałam innych metod i nic nie skutkuje muszę chyba uzbroić się w cierpliwość i nadal męczyć tę nieszczęsną pierś.
Kruczek Widzę że nie jestem sama z moim problemem zastanawiam się tylko co jest przyczyną . że tak jest. Co do butelki to moja Wiktoria nie chce nawet spróbować butelki wypluwa ją i płacze przy każdej próbie podania jej mleka z niej. Ale z tego co piszesz to może i lepiej że woli łyżeczkę bo nie wiadomo czy też nie miałabym później problemu z karmieniem piersią. Moje mleczko babcia, która się nią opiekuje podczas mojej nieobecności poprostu zagęszcza kleikiem i jakoś sobie radzą

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki kruczek :D
z łyżeczki tez jest karmiona ale ją to złości bo przy jej rozszczepie wargi dużo jej ucieka z buzi :( a butelke podawały jej rózne osoby i babcia i ciocia i tata ale złość jest ogromna :evil: zalewa się żewnymi łzami i tak płacze że się krztusi i po kilkunastu minutach ja już mam dość i pasuje wyjmuje cyca i wtedy jest radość wielka. Wniosek jest taki ze moja córka ma twardszy charakter :D ale ja sie nie poddam i dalej będę walczyć.
A zamiast mojego mleka daje jej wode z glukozom lub soczek z jabłka- czy dobrze robie?
bo mleko wogóle z flaszki odrzuca

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

renia76 pisze:
Raczula próbowałam innych metod i nic nie skutkuje muszę chyba uzbroić się w cierpliwość i nadal męczyć tę nieszczęsną pierś.

Chyba tak, trza powalczyć........

Szczerze, to ja też walczę o wyrównanie (.), bo prawa jest mniejsza (minimalnie). Ale dlaczego dzieci ją odrzucają :roll: i tak jak Kruczek pisała, że prawie każde karmienie zaczynam od niej, a i tak w lewej jest więcej mleka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnie prawa (.) jest większa od lewej. Staram się zawsze zaczynać karmienie z tej mniejszej, ale jak dotąd nic sie nie zrównało :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja chybie wiem, czemu dzieci wolą z lewej :D A gdzie bije mamusine serduszko? A Marrti to ma na pewno serce po prawej stronie, ot co. :gz: :lol2:
sisi-79 nie wiem, czy Cię pocieszę, ale mojej Hance też na początku wszystko się bokami wylewało :twisted: Moim zdaniem robisz dobrze dając soczek, ale chyba nie ma już potrzeby dosładzać wody glukozą. Niech się przyzwyczaja do samej wody :D I może zrób ze 2 dni przerwy w nauce i zacznij od nowa - a nuż załapie, o co Ci chodzi. No i na pewno nie ma sensu zmuszać, kiedy ryczy, bo tylko się skutecznie zniechęci. Dajesz butlę - jak nie chce i płacze, to od razu zabierz, nakarm piersią i znowu za 2 godzinki spróbuj butlą :D

Chyba mnie niebiosa oświeciły, że kupiłam ten laktator elektryczny :D Co prawda czuję się jak krowa podłączona do dojarki, ale za to jakie efekty :shock: Dziś w robocie w 10 minut odciągnęłam 120ml :shock: Dałabym radę więcej, ale nie miałabym w co przelać. Kurcze, nawet z miękkiej piersi mi pokarm tryskał :shock: A normalnie ostatnio odciągałam 30ml w 20 minut. A co lepsze - to podczas odciągania prawej z lewej poleciało mi mleko (pierwszy raz od 2 miesiący), no i zaczęło lecieć po kilku sekundach, a nie minutach jak przy ręcznym laktatorze :D Naszą przyszłość widzę w różowych kolorach :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kruczek, Raczula nio to czekam na pierwsze rozdziały 8) służę pomocą jakby co :wink: też już swoją drogę przez mękę przeszłam po dwójce dzieci :roll:

Kruczek ale cudeńko ten laktator - też by mi się przydał, bo mój synek strajkuje :shock:

Nie wiem o co chodzi mojemu Maciejasowi :roll: Je 2-3 minuty i koniec :evil: a w (.) mleko zostaje, więc raczej nie moja to wina :roll: Jak tak dalej pójdzie to udam się do lekarza, bo muszę wykluczyć inne przyczyny -podejrzewam lenistwo :twisted: ale może niech obejrzy gardło i dziąsła. Butelki nie zna, więc za nią nie tęskni, chyba, że mu się przyśniła :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mnie takie przemyslenia dopadły, że moje dziecko kończy właśnie pół roczku i powoli cycek nie będzie juz podstawą jej jadłospisu a to kurcze straszne wygodne było... ( ten mały terrorysta jeszcze nie śpi :!: )

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O kurcze Kruczek, też by mi się przydało takie cacko :P Ja ręcznie ściągam 90-100ml w 45 min :shock:
No dziewczyny u mnie nareszcie więcej pokarmu :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

współczuje wam dziewczyny :( ja mam super elektryczny laktator i jestem z niego bardzo zadowolona firmy madela. :) Co prawda kosztowal w aptece 250 zł ale nie żałuje. Dzięki temu sprzetowi moje piersi zaczęły produkcję mleka jak moja córcia leżała pod respiratorem przez dwa tygodnie. Teraz co prawda z niedo mało korzystam bo mój głodomór je tylko cyca.
Kolejny dzień i koleja próba spełazly na niczym Wiktoria skutecznie odmawia butelki :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli chodzi o laktatory to mogę polecić avent isis ręczny - jest super posiada nakładkę masującą pierś podczas ściagania do tego jest cichy podczas używania Naprawdę godny polecenia. ( w ciągu 10 min spokojnie ściągam ok 125 ml mleczka)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mychola pisze:
Kruczek, Raczula nio to czekam na pierwsze rozdziały 8) służę pomocą jakby co :wink: też już swoją drogę przez mękę przeszłam po dwójce dzieci :roll:

To już się biorę za układanie spisu treści :wink:

nel pisze:
A mnie takie przemyslenia dopadły, że moje dziecko kończy właśnie pół roczku i powoli cycek nie będzie juz podstawą jej jadłospisu a to kurcze straszne wygodne było... ( ten mały terrorysta jeszcze nie śpi :!: )

Też to przerabiałam i nie raz się popłakałam :wink:

Marrti pisze:
No dziewczyny u mnie nareszcie więcej pokarmu :P

:brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Borówa pisze:
Ishtar- a ty kochana zapomniałaś o nas bielszczankach??
wstyd mi :oops:, bo ostatnio rzadko otwieram kompa i przestałam zaglądać, bo zwykle nie nadążałam... ale obiecuję trochę nadrobić zaległości :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mychola powiedz temu leniuchowi, że ma się wziąć do roboty, bo jak go Hanką poszczuję :twisted: Laktator głośny na maxa ale sprawdza się super. Jeszcze kilka dni i powinno być całkiem całkiem :D
Marrti no i super :D Najważniejsze to wyjść z kryzysu i walczyć. Gorzej, jakby efektów nie było. Mam nadzieję, że Milenka rośnie :D
renia76ja mam w sumie 4 laktarory, w tym aventa. Ale medela mini elektric jest zdecydowanie najlepsza :D Najgorsza jest trąbka a potem tufi :twisted:
sisi-79 ciekawe, kiedy załapie :shock: Na pociechę powiem Ci tylko, że częściej mamy mają odwrotny problem :twisted: A próbowałaś lateksowe smoczki spłaszczone od dołu? Moja kumpela używa tylko takich, bo jej córcia innych nie uważa :twisted:
nel Hanka też ma dziś półrodzinki, bo mamy równolatki :D
raczula spis już jest, bierz się za zawartość :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 80  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]