Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:50 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

chel moja tez ma 8 miesiecy i nic nie je procz cyca i to tez nie za czesto 3 razy w dzien i z 3 w nocy, czasem to sa tylko popitki i juz probowalam roznych sposobow od przeglodzenia to zabawiania i cuda i nic nie jest w stanie przekonac ja do innych pokarmow, nawet soczki i owoce sa beee, ona ma jakis jadlowstret, osiwieje, normalnie [/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elowik to widze ze nasze dzieci tak samo uzaleznione od cyca
ja szczerze mowiac gdybym mogla cofnac czas to nie karmilabym samym cycem tylko raz dzienne dawala butle
i po pol roku juz calkowicie przeszla na butelke
moze wtedy byloby lepiej i ja bym nie byla taka nerwowa i w koncu bym sie wyspala
bo przy dzieciach na piersi nie spi sie w nocy do tad az male ssaki oducza sie cycusiac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaczuszka86 ja to nie mam sil, mala tylko cycka widzi, a jest tyle fajnych produktow, ze chodze i tylko ogladam i serce mi peka, bo bym jej kupila, ale ona nawet sprobowac nie chce. z zazdroscia patrze na mamy ktore karmia a dzieciaczki otwieraja buzki. ja z pierwszym walczylam, ale on sam odstawil cyca jak mial 11 miesiecy, byl niejadkiem totalnym, ale pozniej, ale corcia przechodzi wyobrazenia , jest lepsza od niego, a juz myslalam ze lepszy nie moze byc. ale z tego sie wyrasta bo moj synek teraz jest juz mojego wzrostu i calkiem niezle wyglada, ale niejedzenie trwalo 7 lat - horror,, zyl powietrzem. mowi sie ze nie trzeba zmuszac, ale ja zmuszalam bo chyba by nie przezyl do dzis

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elowik bosze nie strasz mnie
7 lat :shock:
matko moje dziecko i tak malo wazy a wysoka jest dosc...az sie o nia boje
niby karmienie piersia to cos wspanialego...ale...no wlsnie pewnie nie kazdy nas zrozumie
ja tez cuduje
zabawiam zeby chos z 2 lyzeczki zupki zjadal
o wysiedzeniu w miejscu przy jedzeniu mowy nawet nie ma
co p0rawde teraz sie troszke poprawilo bo czasem nawet zechce cos sprobowac
ale tylko sprobowac nie tak zeby sie najesc :?
tez widac powietrzem zyje
nie mam sil i pomyslow jak to zmienic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaczuszka86 u mnie malo przybywa i teraz skierowal nas lekarz na badana, morfologie i mocz miala juz badane, ale jeszcze usg i inne, to chyba tak dla naszego wspolnego spokoju bo wg mnie to ten typ tak ma, ja chyba rodze takie egzemplarze.ja tez cuduje i zabawiam ale gora 3 lyzeczki, a potem narwy, i rzucanie sie w krzeselku, jest mistrzem w zaciskaniu ust i przetrzymywaniu jedzenia, ja juz nie mam pomyslow,rece mi opadaja, juz chyba wszystko przerabialam, aly kiedy ja sadzam na krzeselku ona juz wyraza niechec, nie wie co bede dawala

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja probowalam nawet lekkie przegladzanie :oops: :oops:
przetrzymywalam ja i nie dawalam cyca
ale nic nie dalo

a czy pediatra tak bez wiekszych powodow da mi skierowanie na wyniki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaczuszka86 u mnie bez problemow dostalam skierowanie na badanie, bo malo przebiera na wadze. no wlasnie ja tez probowalam isc z nia na dlugi spacer i potem nie dawac cyca tylko cos innego, ale marnie to wygladalo, bo ona sie darla z glodu i nie popatrzyla nawet co mam na lyzeczce, takze juz wiem ze nie moge do niej podchodzic z jedzeniem jak jest bardzo glodna, nerwowa i spiaca, bo nawet wtedy nie powacha. ja mamjeszcze jeden z nia problm ona nie zasnie bez cyca i w nocy cyc jak u ciebie. ostatnio to nawet zalowalam ze nie robilam karmienia mieszanego, bo ona nawet soczkow nie umie pic, nic nie umie pic ani z niekapka, ani ze smoka, no koszmar normalnie, nie mam pojecia naprawde co robic, poza ty nigdy nie miala nawet kataru, jeszcze na nic nie chorowala, jest pogodna i usmiechnieta i pelna energii i jest grzeczna, teraz jej wyszly kolejne 2 zeby gorne jedynki, wiec ze 2 tygonie gorzej spala, ale juz sie wszystko unormowalo i spi ladnie budzi sie tylko do jedzenia/picia i po 5 minutach znow zasypia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elowik normalnie u mnie to samo :shock:
ze smoka pic nie umie
juz jej takie dziury z smoku porobilam nozyczkami zeby samo wyletywalo
bo innego pomysli nie mialam
a wiesz teraz to jej daje pic ze zwyklej bytelki ze sportowym korkiem
i pije :D
a spanie tez tylko z cycem :?
elowik a powiedz ile twoja ma i ile wazy
to sobie z moja porownam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ma 8 miesięcy i 7500 wzy i 67cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moja ma 9500g 14 miesiecy i 80 cm dlugosci
to jzu sama nie wiem czy malo wazy czy w normie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

twoja miesci sie gdzies na 15 centylu z waga, bo z dlugoscia na 85 centylu, ale ja nie patrze nasiatke, tylko analizuje jak od urodzenia przybierala. moja pieknie przybirala, a dokladnie jak minela 5 miesiecy, kiedy powinna juz uzupelniac swoja diete zaczela spadac z siatki centylowej i to mnie martwi,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zrobie jej chyba te wyniki
tak dla spokoju sumienia
moze ma jakies robaki i to przez nie
slyszalam ze to mozliwe
a u was wyniki byly w normie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaczuszka86 pisze:
moja ma 9500g 14 miesiecy i 80 cm dlugosci
to jzu sama nie wiem czy malo wazy czy w normie

Moja majac niecale 10miesiecy wazyla 9210g i miala 75cm.. A w porownaniu do rowiesnikow jest i tak mniejsza... Hmmm...

Ja tez karmie ciagle piersia, ale tylko nocami :) W dzien moja Niunia gryzie cyca i nie chce go w ogole, za to normalne jedzenie wcina az uszy sie trzesa.. u mnie problem odwrotny.. Ja bym chciala by piers pila w dzien rowniez lub chocby modyfikowanego butelke dala sobie wcisnac.. Ale ona jest uparty zawodnik :wink: :lol: Wiec mecze sie wstawaniem nocnym ciagle, choc padam juz na twarz ze zmeczenia.. Do tego jeszcze zabkuje, wiec prawie nie sypiam :wink:

Ehhh, takie zycie.. Kazdy ma jakis problem i zawsze cos nie tak :wink: Pozdrawiam kobitki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

karla moj kuzyn <i to nie zart to naprawde moj kuzyn>
ma teraz 6 miesiecy i wazy 9400
ale jest grubiutki
w porownaniu do niego moja hania to istne chuhro
czyli jednak ma troszke malo przybier
i powiem wam ze ona w lutym wazyla 7400
wiec przez 8 miesiecy przytyla tylko 2 kg..malo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaczuszka86 ja malej robilam badania z krwi i mocz i kał na robaki i wszystko ok, jedynie morfologia nie za tega, wiec bierze zelazo. nie mozesz porownywac do wagi innych dzieci, bo to jest indywidualna rzecz, trzeba patrzec na przybieranie miesieczne to jest wykladnikiem, musisz jednak miec na wzgledzie to, ze dzieci coraz starsze przybywaja coraz mniej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elowik wiem i nie chce jej porownywac jednak jakies odnosniki musze miec
patrze na te siatki centylowe....
jejku mam w domu psa moze od niego cos zalapala i jakies robaki ma...
sama nie wiem
musze koniecznie zrobic te wyniki
ttylko jak zlapac mocz u takiego malucha :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaczuszka86 ja tez mam psa i tez myslalam ze moze miec od niego, ale nie.....
a mocz to ja lapalam tak ....poprostu trzeba ja wczesnie rano obudzic i miec juz wszystko przygotowane tzn pojemniczek, (nie uzywaj specjalnego woreczka bo moim zdaniem nie wychodzi, a poza tym zawsze jest prawdopodobienstwo, ze beda jakies bakterie spoza ukladu moczowego), nastepnie szybko ja rozebralam i umylam pipke i poszlam do wanny i siedzialam z nia na krawedzi z gotowym pojemniczkiem i czekalam na siku, no i sie udalo.
Mysle, ze wyjdzie wszystko ok, ale musisz sprawdzic dla spokojnego sumienia
Jezeli odrobaczasz systematycznie psa to nie ma obaw, ale co jakis czas ja sprawdzam u psa, od kiedy pojawilo sie male dziecko w domu.
Pewien lekarz powiedzial mi kiedys, ze jezeli dziecko przybywa choc malutko i jest pogodne, nie ma nic podejrzanego w jego zachowaniu, to nie ma sie czym martwic, ale warto sprawdzic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o to widze z tym lapaniem to cala ceremonia :wink:
pies jest regularnie szczepiony i odrobaczywiany
ale zwierz jak to zwierz nigdy nei widaomo o w nim sidzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam pytanie odnosnie odstawienia synka od piersi.ma juz rok i 3 miesiac i chce to zakonczyc. czy macie jakies skuteczne sposoby na oduczenie dziecka ssania piersi.pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój syn nauczył sie zjadać pełne posiłki niecycowe (słoikowe) dopiero jak mial jakieś 10 miesięcy. wczesniej tylko cyc i cyc i cyc
codziennie o tych samych godzinach dostawał zupki, kaszki, deserki, na początku zjadał jedną , dwie łyżeczki, ale byłam konsekwentna i po jakimś czasie załapał ... ale juz z sil opadałam, bo miał niedokrwistść i musiał jeść mięso ...
pić też nie umiał, ale dawałam mu tak długo i tak często że w końcu załapał - niekapek, a ostatnio po kilkutygodniowej przerwie podałam mu bidon z rurką gumową i od razu zakumał o co chodzi.
mysle ze konsekwencja może dużo zdzialać. Ja nie wciskałam, nie chciał to nie, i po jakimś czasie załapał.
Jest dzieckiem szczupłym
jak mial 10 miesięcy ważył 9300 i 74 cm, teraz minęły 3 miesiące i waży tyle samo :shock: , ale za to dużo więcej raczkuje .... idziemy wkrotce do pediatry więc zobaczymy
ja juz chciałabym odstawic od cyca, bo meczy mnie to nocne karmienie, czasami uda się go zatkać butelką z wodą, ale za godzinę i tak budzi się do cyca....
karmię go między 23-7 rano 2-3 razy., ale mam koleżankę która ma dziecko w tym samym wieku i ona karmi 6-7 razy w nocy i w dzień karmi głownie cycem, bo nie chce jeść ... także co dziecko to inny przypadek ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]