Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:22 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

nel bo mam plana: znaleźć pracę na parę miesięcy i kolejna ciąża, L4 i zasiłek. Szukać też mi się nie chce, ale wolałabym niedużą przerwę między dziećmi :wink: A jak już będzie 2, to poszukam odpowiedniej pracy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wysypka przysycha :D Za to ciemiączko nie zarasta :evil: W środę usg przezciemiączkowe, w poniedziałek następny lekarz i szczepienie...Ehhh, już chciałabym, żeby było po wszystkim :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek trzymamy kciuki, to ja się podzielę ciemiączkiem, bo mojej już prawie się zrosło jutro idę na kontrolę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też bym chciała następne dziecko, ale tak za parę lat :) A jak urodzilam to się zarzekałam że już nigdy więcej zadnych dzieci :twisted:

Dziewczyny pytania - czy to normalne, że moja Młoda, jak ssie (.) to się rozgląda na wszystkie strony, bawi się i gada z cycem w buzi ?? :shock:

Czy po tabsach Cerazzete można mieć mniej pokarmu w (.)(.) ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marrti ad1. normalne :wink:
\ad 2. nie zauważyłam takiej zależności, a brałam od początku :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!
Badanie usg bioderek lux, za to przezciemiączkowe troszkę nie bardzo - przestrzenie za duże :cry: Ale doktor, co robił usg powiedział, że nie ma się czym martwić, więc do poniedziałku się nie martwię...
marrti Moja już przeszła przez etap śpiewania do (.), teraz to nawet nie chce jej się śpiewać, tylko się z nim szamocze i po kilku łykach sprawdza, co się dzieje za nią :twisted: Tylko w nocy je jak aniołek (bo ciemno i nic nie widać) :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej kobiety
troche mnei nie bylo , ale pilnie was sledzilam,moja mala byla chora ,a le jest juz ok.
kruczek pisze:
Hej!
Badanie usg bioderek lux, za to przezciemiączkowe troszkę nie bardzo - przestrzenie za duże :cry: Ale doktor, co robił usg powiedział, że nie ma się czym martwić, więc do poniedziałku się nie martwię...
marrti Moja już przeszła przez etap śpiewania do (.), teraz to nawet nie chce jej się śpiewać, tylko się z nim szamocze i po kilku łykach sprawdza, co się dzieje za nią :twisted: Tylko w nocy je jak aniołek (bo ciemno i nic nie widać) :D

moja dokladnie to samo, fakt ciagnie (.) krocej i efektywniej ,ale za to polowe czasu musi sprawdzac wokolo co sie dzieje bo nie daj Boze by cos przegapila.
kruczku normalnie to w poscie jest tak ze jesli kobieta boi sie o swoje zdrowie i/lub dziecka to moze nie poscic.U mnei byl nawal mlekai wiec nie podlegalam ze tak powiem pod te kryteria ;)
nel zdradz mi jak dostalas becikowe w pl i zagranica.rodzilas w polsce?
mi wyslali piekny list :evil: z wyjasnieniem , ze mi sie nie nalezy , bo przebywalam poza granicami karju wiecj niz rok.co jest oczywiscie nieprawda , bo nie bylo mnie 10 m cy. A w Maroku becikowe nie istnieje.
Moja mama skapitulowala i nie chciala mi napisac odwolania.A ja juz wyjechalam jak przyszlo powiadomienie.
mycholastosuje sie do Twojego odzwyczajania spania Inass ze mna .Usypia w bujaku rano i z niego przenosze ja do jej pokoiku do lozeczka.Od jakis 3 tygodni spi bez problemow " na swoim" ale wylacznie rano.Popoludniu nie ma silnych chce usnac ze mna.A z mego pokoju do jej musze przejsc caly korytarz i ona w tym czasie jest juz obudzona.Nocy nie probowalam i nie probuje , bo mi jest latwiej wyciagnac (.) niz wstac i szukac mej corci co 3-4h na jedzenie.Jak calkowicie zakonczylas spanie razem?
martti supe ze ejstes , ze sie nei poddalasi z e nadal karmisz.GRATULUJE!
ja obecnie mam nadprodukcje i dzis (.) (.) pekaly mi w szwach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paulina a skad urzednik wie, ile przebywalas za granica? Ja mam nadzieje, ze wystarczy to, ze jestem zameldowana w Polsce

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam pytanie do was mamusie czy moge juz jesc cytrusy :?:
Jezeli karmie piersia :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anikenn musisz spróbować i obserwować skóre maluszka nie ma innego sposobu żeby się przekonać

paulniaA
ja rodziłam w PL w Krakowie dają nawet 2 tys :) a w CZ pokazałam dokument stwierdzający że jestem tam juz ponad rok i to wystarczyło

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój Frąsła też bawi się przy piersi. Kiedy go karmię, to przeważnie leży na poduszce-rogalu i co chwilę rozgląda się, odchyla głowę i patrzy na mnie. Czasami gada do cycka lub mruczy sobie z cyckiem w zębach, a właściwie dziąsłach. Ogólnie wygląda to pociesznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

betiG pisze:
Paulina a skad urzednik wie, ile przebywalas za granica? Ja mam nadzieje, ze wystarczy to, ze jestem zameldowana w Polsce

nie wiem :roll:
podejrzewam wstret do arabow :wink:
anikenn ja jem i malej nic nie jest. tyle ze np wczoraj przesadzilam zrobilam sobie pol litra soku z pomaranczy i moja mala caly pierdzi :oops: :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja się właśnie poryczałam - na wątku Sama przez ciaże urodziło się maleństwo - za wcześnie i zmarło ...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nel pisze:
a ja się właśnie poryczałam - na wątku Sama przez ciaże urodziło się maleństwo - za wcześnie i zmarło ...

to po co to czytałaś, ja staram sie unikać takich tematów :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja tez unikam jak ognia takich tematow , bo zraz rycz ei mysle o mojej Inci . Zreszta i tak sobie od czasu do czasu ( srednoi 2 razy na tydzien) becze po cichaczu ze szczescia ze ja mam.Jak sobie pomysle ile sie nameczylam , by wreszcie sie udalo.
beti G ja tez jestem na stale zameldowana w polsce.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mychola :!: :!: :!: Jak tam w pracy :shock: Fajnie? :twisted: :twisted:
ishtar Hanka też miała etap śpiewania do (.). Niestety minął chyba bezpowrotnie. Teraz je, aby szybciej mieć to z głowy :twisted: Za to wyśpiewuje w kąpieli :D Normalnie sopranistka mi rośnie :twisted:

Byliśmy dziś na szczepieniu na żółtaczkę. No i dostaliśmy 3 skierowania - do neurologa, alergologa i poradni metabolicznej. Wszystko przez uczulenie i niezarastające ciemiączko :cry: Ja już prawie doszłam do wagi sprzed ciąży. Od porodu straciłam 16kg, jeszcze 3 i będę na 0 :D A jak skończę karmienie, to pewnie efekt jojo murowany :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek jak to jest z tym ciemiączkiem kiedy ma się zrosnąć :?:
Mojemu dziecku coś się w mózgu poprzestawiało - budzi sie w nocy a w dzień potrafi wisieć na cycku po 40 min :roll: i nie da się oszukać paluchem a smoczka niestety nie zna - jak jej próbuje dać to wyciąga z buzi i obgryza z drugiej strony..
Obejrzałam na kompie całą serię Chirurgów i dziś się wyśpie :D ( normalnie co wtorek oglądałam do 0.30 8)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kruczek powodzenia z alergia!
Ja sie zastanawiam natomiast , jak ja sie opanuje z moim glodem , jem za dwoch. 2 sniadania , porzadny obiad , podwieczorek i kolacja w miedzyczasie cos an zab typu czekoladka , cukierek , chipsy.Waze 58kg.Cos czuje z e po karmieniu , bede musiala walczyc z ochota na jedzenie.Choc mam skryta nadzieje ze bede taka jak zawsze, przed ciaza tez wazylam miedzy 55 a 60kg a slodkiego w zyciu bym sobie ni odmowila :).
Ja tez bym chciala wiedziec jak to jestez tym ciemiaczkiem , mojej malej napewno zrastac sie zrasta bo jest coraz mniejsze jak dotykam.
nel mam nadziej ze Julci sie odmieni i da pospac mamci

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nel, paulinaA, to odpowiem za Kruczka, to co wiem na temat ciemiączka (mojej prawie się zarosło :wink: jest tylko wyczuwalne). To tak - do 7 m-ca nie prawa się zarosnąć do 2 lat powinno go nie być :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

raczula dzienx :D
paulinaA gdzieś czytałam, że miałaś z Inass podobne problemy skórne. A jak jest teraz?
nel ciemiączko powinno powoli zarastać, a u Hani się chyba nawet powiększyło... Idziemy do neurologa i zobaczymy co powie. A Chirurgów to i ja oglądałam dopóki nie zaczęli ich puszczać o takie porze. O 23 lecę na twarz i za Chiny nie daję rady nic obejrzeć :evil:
Mychola żyjesz jeszcze? :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 80  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]