Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 12:20 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: biale rozstepy
Awatar użytkownika

kochane od jakiegos czasu mam takie jakby biale rozstepy na zgieciu nogi (kolana )chcialabym sie ich pozbyc czy sa jakies sposoby na to ???? wogole dziwne to bo slyszalam tylko o czerwonych a ja mam biale i to w takim miekscu ;/ prosze o jakies rady czy jest jakas mozliwosc pozbycia sie tego ?? jak tak to jakie kremy sposoby ?bede bardzo wdzieczna ;) pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

biale...czerwone...
jak dla mnie czerwone sa na początku, gdy sa "świeże". potem bielną.
rozstepów chyba nie da sie pozbyć. mozna im jedynie przeciwdziałać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maya88 ja mialam dokladnie tak jak ZZa napisala. najpierw czerwone potem coraz jasniejsze a teraz zupelnie biale rozstepy. Nic z tym nie zrobisz, chyba ze pojdziesz do salonu kosmetycznego na porzadne złuszczanie naskorka, ktore tylko spłyci rozstepy, one nie zejda, bo to popekana skora.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam takie same biale rozstepy na zgieciach nog,sa to stare rozstepy od rosniecia nie przeszkadzaja mi najgorsze to mam na plecach na wysokosci pasa tez biale,stare,od szybkiego rosniecia.Najlepsze jest to ze po dwoch ciazach nie mam ani jednego rozstepu a te co mam to jak mialam 12 lat to mi sie pojawily,niby mloda elastyczna skora a jednak pamiatka jest :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Proponuję wypróbować olejek arganowy. Ma on bardzo szeroki zakres działania i między innymi właśnie ma właściwości silnie nawilżające, dogłębnie nawilża, ujędrnia i napina skórę i redukuję cellulit i rozstępy. Już wiele kobiet potwierdziło skuteczność tego olejku.

Offline Wyświetl profil  

A w jaki sposób olejek arganowy likwiduje cellulit i rozstępy? Jest świetny jako nawilżacz skóry i włosów to prawda, ale nie chce mi się wierzyć, że ma jakieś niezwykłe właściwości lecznicze. Cellulit to nierównomiernie rozłożona tkanka tłuszczowa, a rozstępy są rozerwanymi włóknami kolagenu i elastyny. Taki olejek być może profilaktycznie stosowany wraz z masażami przeciwdziała problemom, ale nie likwiduje tych już istniejących. Na rozstępy wg mnie działają jedynie lasery i inne, mocne zabiegi medycyny estetycznej. Ja na przykład miałam po ciąży serię zabiegów rf mikroigłowej, ale tylko dlatego, <ciach reklama/Agacior> że moje rozstępy są już nieco zabliźnione i bardzo rozległe. Natomiast walka z cellulitem to skojarzone działania uwzględniające dietę, ćwiczenia, masaże (np. bańki chińskie czy drenaże limfatyczne) ewentualnie też zabiegi kosmetyczne czy medycyny estetycznej (endermologia, karboksyterapia). Mówiąc o arganie miałaś na myśli właśnie profilaktykę, czy może mylę się i w jakiś sposób naprawdę likwiduje on cellulit i rozstępy?

Offline Wyświetl profil  

takie białe to już są zabliźnione, polecam laser..

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Prawda.. Mogą was mamić kremami na białe rozstępy, ale to już niestety nie pójdzie.. czerwon, różowe, fioletowe ok, ale nie perłowobiałe.

Offline Wyświetl profil  

Tak, na białe to już niestety trzeba podziałać laserem... Ale póki są czerwone lub choć różowe to bardzo polecam olejek, mnie bardzo pomógł, a jest też super do suchej skóry.

Offline Wyświetl profil  

a ktoś był na tym laserze i poleca? nie ukrywam że mam spore rozstępy które są białe, żadne tam maści i kremy nie działają, a bardzo mi one przeszkadzają :( laser wiem że jest drogi, ale czy faktycznie załatwi sprawę?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

blaneczka1 pisze:
a ktoś był na tym laserze i poleca? nie ukrywam że mam spore rozstępy które są białe, żadne tam maści i kremy nie działają, a bardzo mi one przeszkadzają :( laser wiem że jest drogi, ale czy faktycznie załatwi sprawę?

Powinien pomóc. Sama nie miałam robionego laseru, ale siostra owszem i po kilku sesjach poszło jej mocno po rozstępach. Nie wiem czy coś jej zostało, ale jedno większość usunięta jest. Najlepiej iść do lekarza kosmetologii i zapytać się jakie ma się opcje.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Tylko i wyłącznie LASER

Offline Wyświetl profil  

po ciąży nie umiałam się pogodzić z rozstępami i zdecydowałam się na ich laserowe usunięcie w klinice vesuna z krakowa. nie załuje, bo ich się pozbyłam i znów akceptuje siebie. jakby któraś też o tym myślała to proszę.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Czyli tak jak pisałam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]