Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:23 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Stosowała któraś z Was?
Co możecie na jej temat powiedzieć?

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kiedyś dawno temu stosowałam dietę 1000 kalorii na telefon. Super sprawa. Przywozili mi do domku gotowe jedzonko poporcjowane, popodpisywane, tylko brałam odpowiednie pudełeczko i jadłam. Nie musiałam nic ważyć i liczyć. Pociągnęłam na niej jakieś pół roku. Schudłam coś około 15-18kg. Niestety po powrocie do wcześniejszych "zdrowych" przyzwyczajeń żywieniowych i dwie ciąże jedna za drugą, i efekt zanikł zupełnie beueuheuehe. Moim zdaniem jest to o wiele zdrowsza dieta od Dukana na ten przykład. Ale przestawia organizm na trochę mniejsze spalanie, przyswajanie. Wychodzenie z niej powinno być powolne i długotrwałe. Bo inaczej organizm przyzwyczajony do małych porcji kalorycznych będzie sobie magazynował.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hmm. Moja znajoma stosuje i jest strasznie zadowolona. Zastaanwiam się, czy się nie skusić, ale ja ostatnio wiecznie chodzę głodna, więc nie wiem, czy wydolę na te 1000 kcal :roll:

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie wydoliłam. Miałam jedno podejście jeszcze na studiach i chodziłam wiecznie głodna. Być może wtedy człowiek więcej spalał i miał większe zapotrzebowanie energetyczne, bo mózgownicę miał rozpaloną nauką :sese: poza tym wkurzało mnie liczenie kalorii. Najlepsza dieta to taka, gdy można jeść wszystko z określonych grup potraw i tym samym nie burczy w brzuchu.

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------
['] ['] ['] ['] ['] (2007- 2011)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ajsi to ja właśnie na odwrót. Wolę móc zjeść wszystko, na co najdzie mnie ochota, ale ograniczać ilość niż jechać takim Ducanem, co po dwóch miesiącach nie jestem w stanie patrzeć na to żarcie już. Bllleeeeh. Na 1000 kalorii po jakiś dwóch tygodniach nie czułam głodu. Tam się je 5 posiłków dziennie. Co 2-3h. Ino przegryzki symboliczne, ale obiady spoko. Szło się najeść.
Nienawidzę diet eliminacyjnych. Fuj. Ale pewnie z moimi tendecjami jeszcze nie raz się skuszę. :P

Cath tak jak wspomniałam. Nic nie musiałam liczyć, tylko dlatego dałam radę. ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dieta 1000 kalorii kojarzy mi się z "Klubem Kwadransowych Grubasów" kiedyś w TV leciał :lol: Ładnie tam niektórym szło, mega kilogramy ludzie zrzucali.
Ja jestem po Dukanie akurat, ale tylko miesiąc byłam, więc skutków straszliwych nie odczułam. 5 kg poszło bez problemu a teraz mam skoki + 1-2 kg, ale wcinam wszystko, jak leci :wink: :oops:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cholera, 1000 cal to strasznie mało...
ja byłam na dukanie ale lipa, nic ZUPEŁNIE NIC to nie dało. Potem dietetyczka ułożyła mi dietę... Po dwóch miesiacach stosowania się krok po krodku do jej rozpiski straciłam 2 kilo ale chodziłam przeraźliwie głodna., Sama stwierdziła że 2 kg w ciągu 2 m-cy to trochę za wolno...
Odpuściłam bo słaniałam się na nogach i nie miałam siły na nic.
I nie wiem co robić...Tak z 10kg to dobrze byłoby zrzucić... (180cm i 85kg!!!!!!!!!!!!!!!)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marutka pisze:

ja byłam na dukanie ale lipa, nic ZUPEŁNIE NIC to nie dało

Marutka chcesz powiedzieć, że nie schudłaś na Dukanie ani grama? To chyba niemożliwe :shock:

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------
['] ['] ['] ['] ['] (2007- 2011)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej
jestem na tej diecie od poniedziałku i jak na razie idzie mi chyba nieźle 8) . TRoszke mi przybyło ostatnimi czasy tu i ówdzie wróciłam na chwile na dukana na którym kiedys ładnie schudłam .Zrzuciłam 2 kilo i waga zaczeła sie buntowac widocznie mój organizm juz nie toleruje tej dietki :lol: a ja stwierdziałam że nie bede sie katowac. Wole jesc mniej a wszytko i waga mi ładnie pomału spada około 1,5 kg do tej pory to chyba niezły wynik także polecam :) . Ale jeden warunek trzeba sie ruszac bez wysiłku nie wiem czy bylyby efekty. Pozdrówka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

chomiczka jak się ruszasz to 1000 kalorii nie jest potrzebne :lol: Zależy co nazywasz ruszaniem się :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agacior

Wiesz to zalezy od organizmu...jak ja stosuje diete bez wysiłku fizycznego waga mi stoi a nawet rosnie. I mam na myśli szybkie marsze po kilka kilometrów :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja osobiście uważam, ze to najlepsza dieta, nie eliminuje sie za duzo składników z diety, chudnie się zdrowo!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wytrzymalam miesiac. -2 kg. Po swietach waga wrocila :wink: :lol:

Teraz mysle nad dieta nielaczenia. To moje ostatnie podejscie. Jak waga wroci po 2 tygodniach, gdy zaczne "narmalnie jesc", to odpuszczam. Nie bede cale zycie sie glodzic, zeby utrzymat 56kg (teraz 60)
Jedzenie, to zbyt duza przyjemnosc :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kiedyś na tej diecie schudłam 16 kg. Najgorzej było na początku, ale potem szło już dobrze, a w ciagu miesiąca spadalo 4 kg. Nie wiedziałam jednak jak ważne jest przy tej diecie powolne wychodzenie z niej i jak zaczęłam jeść więcej w dwa lata niestety znowu nadrobiłam. Teraz już nie liczę tak kalorii, ale jem regularnie co 3-4 godziny, 5 posiłków w ciągu dnia i godzinę dziennie jeżdże na rowerku. Chudnę 4 kg w miesiącu tak jak wtedy, a jem wszystko tylko mniej, tak by nie czuc głodu, ale pilnując by się najeść, a nie przejeść.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie stosowałam tej diety ale uważam, że jest zbyt restrykcyjna dla organizmu. Nie chodzi mi o rezygnacje z ulubionych dań ale o to, że za mało dostarcza się organizmowi. Bo jest to przecież minimum jakie organizm powinien dostać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Stosowałam tylko 1200 kcl. Chudłam 1-1,5 kg tygodniowo. Wybrałam 1200 kcl z tego względu, że jestem na studiach i mam dość aktywny tryb życia więc przy 1000 kcal byłabym po prostu za słaba. Nie dopadł mnie efekt jojo i byłam bardzo zadowolona z efektów. W sumie jadłam to, co chciałam tylko w mniejszych ilościach. Jak pozwoliłam sobie na batona to miałam świadomość, że jest on kosztem kolacji :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

duśka32 pisze:
Nie stosowałam tej diety ale uważam, że jest zbyt restrykcyjna dla organizmu. Nie chodzi mi o rezygnacje z ulubionych dań ale o to, że za mało dostarcza się organizmowi. Bo jest to przecież minimum jakie organizm powinien dostać.

Taka dieta jest dla osób mało aktywnych, dla kogoś kto ma inny niż siedzący charakter parcy, czy regularnie ćwiczy to za mało. Wówczas można zmienić tą dietę na dietę 1500 kcal. Chudnie się powoli, ale regularnie i co ważne nie ma mowy o głodzie. Efektu jo-jo tez nie ma.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dobra dieta. Efekty widać w miarę szybko i nie niszczy ogranizmu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ile kosztuje taka dieta ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tyle samo, a nawet mniej niż normale zywienie. Jesz wszytsko, ale w mniejszych porcajch, po prostu liczysz kalorie, najlepiej zapisać sobie ikośc kalorii po każdym posiłku i potem zsumować.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]