Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:23 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Szukałam podobnego tematu- nie znalazłam, więc założyłam nowy wątek.

Jak wyżej....
.. jako właścicielka tzw. burzy loków szukam odpowiedniego preparatu do prostowania włosów. Prócz preparatu szukam również inspiracji do wyboru "dobrej" prostownicy.

Miałam już wiele różnych specyfików, ale albo sklejały one włosy, albo przetłuszczały. Takiego efektu jak z salonu fryzjerskiego nie uzyskałam nigdy. No i ta prostownica. Może ma ona za słabą temp? Po wizycie u fryzjera włosy są takie fajne, gładkie, a ja - w domu, choćbym nie wiem jak starała się je wyprostować to i tak mi się to nie uda ani w 25% :roll:

Pochwalicie się jak Wy radzicie sobie z takimi niesfornymi lokami na głowie!

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Loków nie mam, ale mam strasznie grube i sztywne wlosiska i ciężko je ułozyć nawet fryzjerowi :lol: Zawsze slucham jakie mam sliczne wlosy, a gdy się zabiera do ukladania to już się tak fryzjer nie zachwyca... :lol:

Ja uzywam dwufazowego sprayu z welli do prostowania - kupowalam na allegro za 38zl chyba... Ale jest wydajny... A prostownice kupilam Braun, taka z zaokrąglonymi ściankami, ktora sluzy jednocześnie jak lokowka :) Ma regulator temperatury i jestem z niej mega zadowolona...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pscola to tak jak ja ;) Każdy się zachwyca, ale jak musi przy nich ktoś cokolwiek zrobić to pluje sobie w brode, że taki "las" sobie wziął do roboty ;) Bo u mnie nie dość, że kręcone to jeszcze jak to mówi moja fryzjerka "włosów jak z 3 głów" :lol:
Jaki dokładnie masz ten spray i prostownicę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja używam jedwab do włosów w sprayu( kupuje u fryzjera)+ prostownica philipsa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Znacie może taki spray?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Słyszałam, że ta firma ma dobre produkty do prostowania ale nigdy nie stosowałam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cathja używałam jest bardzo dobry!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie natłuszcza włosów?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam prostownicę WAHL CUTEK- poleciła mi fryzjerka...zamawiałam na allegro coś ok 70zł chyba- super -ja nie mam kręconych włosów co prawda ale mi służy... jedwab biosilk, i z welli do prostowania coś ale nie pamiętam nazwy- w złotej butelce- ze sklepu fryzjerskiego..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cathnie natłuszcza ani nie skleja za to pięknie pachnie i włosy długo pozostają proste!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cath ja tez mam loki i uwazam ze sa super wiec nie prostuje za czesto bo tez szkoda mi ich niszczyc.
Jesli jednak chce je wyprostowac to robie to zelaskiem bo nie posiadam prostownicy...poza tym zadna prostownica nie dala sobie rady :roll:
Kolezanka mi kiedys prostowala pol dnia swoja prostownica i nakladala przy tym jakies specyfiki...doszlam do domu i juz mialam puch :roll:
Rok temu chcialam sobie na wesele wyprostowac...poszlam do fryzjera...wyprostowala mi a potem wziala sie za moja siore...zanim ja skonczyla to ja mialam juz podkrecone koncowki wiec musiala poprawiac...doszlam do domu i sama sobie zrobilam od nowa zelazkiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no widze ze temat dla mnie...pomimo ze nie mam loków to musze prostowac po kazdym umyciu....bo wygladam...jak szkoda gadac.........napuszone....pokrecone..........tez szukałam jakiegos preparatu...ale nic nie znalazłam........

a co do zelazka........bardzo dobra sprawa..........jak wyjechałam za granice...i zapomniałam wziąść zamiennik do kontaktu...to byłam skazana na zelazko....ale super gładziutkie włosy miałam.......a jakie proste....... :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam z natury grube,falowane wlosy. Od prawie trzech lat prostuje. Na poczatku uzywalam tego plynu z babyliss- dobry. Prostownice tez mam z tej firmy (Babyliss Profi Keramik Tourmaline), teraz uzywam plynu z L´Oreala Liss Ultime, tego uzywala moja fryzjerka . Prostuje zawsze po umyciu glowy i wysuszeniu i efekt mam jak od fryzjera ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O temat dla mnie :D Mam bardzo grube i duzzzo wlosow do tego nie loki i nie proste,wie bez prostownicy ani rusz bo wygladam jakbym miala 90cm w glowie.Wlosy prostuje codziennie i wlasnie przedwczoraj spalila mi sie prostownica Philips po poltora roku codziennego uzywania i bardzo sie ciesze,bo nie odkrylabym superowej prostownicy.U fryzjera gdzie chodze uzywaja GHD bardzo dobrych prostownic,ale tez drogich,ja dzis kupilam Remington i musze przyznac,ze jest porownywalna do GHD,wlosy jak od fryzjera,moment sie nagrzewa do 230,nie trzeba jedwabiu,wlosy gladkie,proste i swiecace,no i bardzo szybko wyprasowalam sie a przy mojej starej prostownicy bardzo dlugo mi schodzilo i musialam dzielic wlosy na 3 warstwy a efekt i tak nie byl taki jak po tej nowej,a ja tyle sie meczylam z ta Philipsa.Tak wiec polecam Remington moja mnie kosztowala 24funty,teraz w Anglii sa bardzo duze obnizki na wszystkie prostownice tej firmy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Meg jaką masz dokładnie tą prostownicę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam. ja tez mam loki, kiedys zdecydowalam sie na prostowanie "trwale". jednak jak wlosy odrosły kręcone. uzywam mleczka loreal hot liss i prostownicy grundig hs 5730 i jestem zadowolona ;) szybko sie nagrzewa i szybko stygnie, włosy mięciutkie , jak dla mnie super :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też mam Remingtona i z czystym sumieniem mogę polecić. Mam taką, którą można i prostować i kręcić (choć tej opcji nigdy nie użyłam ;) ), chyba to model S1051. Ja mam co prawda włosy proste, tyle, że mam ich dużo i na dole lekko się falują, ale mam koleżanki, które mają "trudniejsze" do prostowania włosy i też używają remingtonów i są zadowolone.
Wiem, że jeszcze ponoć prostownice GA.MA są super, ale to już sama nie testowałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeżeli zdecydujemy się na zainwestowanie kasy w profesjonalne kosmetyki, i mocno grzejąca prostownice efekt będzie jak po wizycie u fryzjera.
Jednakże fryzjer takiej fryzurce poświecą około pół godziny, laik natomiast dwa razy więcej czasu potrzebuje do okiełznania swoich mocnych (nie raz wysuszonych) loków.
Proponowane kosmetyki, których używam sama w swoim gabinecie fryzjerskim to Subrina spray do układania włosów (wcale nie do prostowania, a do układania. Ps pięknie pachnie :wink: ) a także produkty babyliss, ale wyłącznie szampon i płyn do prostowania, odżywka nie spełnia swoich funkcji.
Prostownice ..... szczerze powiem tak. Żadna prostownica poniżej 50zł nie nadaje się do trwałego (do czasu kolejnego mycia) wyprostowania włosów. Te które mają poniżej 190 stopni nadają się wy6łacznie do wygładzenia prostych już włosów. do mocno kręconych grubych nadają się wyłącznie prostownice o temperaturze 240' by uzyskać efekt "włosów od fryzjera".

Piszę pod głównym tematem. w razie wątpliwości lub dalszych pytań zapraszam poniżej 8) :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cath-mam model S-1005 do 240o sie nagrzewa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W dalszym ciągu szukam na allegro prostownicy i mam młyn!

Polecona przez Mri została mi firma BABYLISS, ale widzę, że mało ludzi ją kupuje, za to RAMINGTON schodzi jak szalony.

Co wybrać? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cath ja mam prostownice Remingtona i jestem zadowolona.Mam raczj cienkie i puszace sie wlosy ale mojego meza siostra ma mocno poskrecane,grube wlosy i byla zachwycona efektem.Mimo,ze nagrzewa sie tylko do 210 stopni to prostuje super.Mam model CS5002 kupiona rok temu w Niemczech za 19.99 euro :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]