Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:26 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość

hej ! chciałabym zakupić jedwab do włosów słyszałam że jest bardzo dobnry na zniszczone i suche włosy .nadaje pieknie połysku i włosy są gładkie w dotyku.ale poczytałam kilka forum i wile dziewczat pisało że po długim stosowaniu i odsatwieniu włosy robią sie sianowate i jeszcze gorsze niz przedtem :roll: czy ktos moze stosowal ,stosuje i jakie ma opinie na ten temat ??? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja stosuję regularnie :) I to zależy od rodzaju... faktycznie po niektórych włosy są sianowate. Np. biosilk jest ok - nie miałam do niego żadych uwag. Avon - średnio - jak się nie użyje to wyglądają trochę gorzej. A kiedyś używałam czegoś jedwabiopodobnego garniera - i to była totalna tragedia :evil: , miał w składzie jakieś woski owocowe, może te woski były żrące :?: w każdym razie włosy mi się potwornie porozdwajały, przesuszyły i wyglądały jak siano. Używałam też jakiegoś kupionego na allegro... nie pamiętam nazwy firmy :(, ale jakościowo był porównywalny do biosilka (trochę mniej wydajny tylko) i kilka razy tańszy.

Zresztą moim zdaniem wszystkie kosmetyki do włosów muszą być dobrze dobrane do "poziomu zniszczenia". Np. nigdy nie lubiłam odżywek glisskura - uważałam, że wcale nie ułatwiają rozczesywania, i włosy w ogóle nie są po nich gładkie. Ale jak kiedyś spaliłam je niechcący farbą (tak się z nią zasiedziałam jakoś) - to muszę przyznać, że na zniszczone włosy odżywka działała naprawdę rewelacyjnie. :) Po prostu nigdy wcześniej nie miałam zniszczonych :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ja uzywałam odżywki z jedwabiu i maski na włosy i jak dla mnie rewelacja tylko że nazwy wam nie powiem bo nie jestem na miejscu i nie mogę popatrzeć.. Odżywka i maska były chyba po 15zł.. nie używałam codziennie ale sporadycznie jak moje włosy źle wyglądały i byłam zadowolona.. Tyle że tych produktów nie widziałam w żadnym innym sklepie tylko w takim małym kiosku koło siiebie no ale niestety już zamknięty jest

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja próbowałam biosilk, zupelnie się nie sprawdził:((( włosy po nim są matowe, nieprzyjemne w dotyku, beeeee:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lolcia777 pisze:
Ja próbowałam biosilk, zupelnie się nie sprawdził:((( włosy po nim są matowe, nieprzyjemne w dotyku, beeeee:)

Najwidoczniej nieodpowiednio dobrany :wink: Ja używam na włosy każdej mojej klientki i wszystkie zawsze były zadowolone :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Moje produkty z jedwabiu były z firmy Romantic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja uzywam jedwab "CHI" jest superrrrrrrrr!!!!! tylko pachnie męskimi perfumami hehe :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tak. to takie olejki, które bardzo fajnie nabłyszczają włosy i nadają im gładkości. niewiele się tego nakłada i tylko oby nie u nasady. ogólnie w porządku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też miałam jedwab biosilk. Włosy ładnie wyglądają i są błyszczące, ale przetłuszczają się w ciągu jednego dnia. Na mnie lepiej chyba działa taki krem stylizujący Matrix.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja uzywam jedwabiu do włosów zakupinego w EUROKOSIE..w sklepie z artykułami fryzjerskimi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też używam biosilku. Jestem zachwycona efektem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to i ja dolancze rowniez uzywam biosilk kupiony u fryzjera i efekty sa naprawde super ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A mi jedwab kojarzy sie zawsze z uzywaniem prostownicy, a poniewaz ja tego nie uzywam, to tez nigdy nie kupowalam jedwabiu, bardziej dbam o wlosy od srodka, dobrze sie odzywiajac, ale moze to byl moj blad?, widze ze sa wsrod nas specjslistki od wlosow, wiec moze podpowiedza :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak samo ważne dla włosów jak i dla skóry jest nawilżanie i odżywianie ich od środka jak i z zewnątrz. Dla ciała także nie wystarczą same witaminy i żel pod prysznic. Wcieramy kremy, balsamy,pachnidła, nawilżacze.... tak samo jest z włosami. Jedwab nadaje im blasku, świeżości, a zarazem nawilża i chroni przed mrozem, słońcem i wszystkim z zewnątrz co może je uszkadzać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No dobra, przekonalas mnie :), tylko teraz jako laik co mam wybrac z polek sklepowych?, kazdy poleca co innego i mozna zwariowac, moze maja jakas prowizje od tych produktow?, a czy jedwab nie powoduje, ze wlosy staja sie sztywniejsze?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tylko należy pamiętać aby z umiarem stosować jedwab. Bo zbyt duża ilość preparatu przyczyni się jednak do przetłuszczania się włosów :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja polecam świetny, polski jedwab, kosztuje niecałe 10zł. Firmy Joanna. Stosuję regularnie na moje kudły i jestem bardzo zadowolona. Nie skleja, nie obciąża- ale fakt faktem wyciskam ledwie małego "orzeszka" na rękę, absolutnie nie taplam w nim włosów :lol:

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------
['] ['] ['] ['] ['] (2007- 2011)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Również przyłączam się do stosujących jedwab BIOSILK. Zadowolona jestem :) Po CHI miałam sianko na głowie :roll:

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

CHI nie próbowałam, ale biosilk dla mnie rewelacja, albo miałam też odżywkę z jedwabiem nie wiem jak to się pisze L'biotica też b. fajna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pamiętajcie że jedwab nie nawilża i nie odżywia włosów. Działa powierzchownie i jednorazowo, nie wnika w głąb włosa. Jeśli chce się włosy odżywić, odbudować, dodać blasku należy używać masek.
Sama używałam jedwabiu i faktycznie efekt super, ale tak jak piszę - do kolejnego umycia bo tylko na wierzchu.
Z tych których używałam Biosilk był faktycznie git i pięknie pachniał. Od jakiegoś czasu używam olejku Loreala, dostępnego w salonach fryzjerskich i na allegro czy w hurtowniach oczywiście :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]