Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:22 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kosmetyki VICHY
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Cześć Dziewczyny :)

Chcę kupić kilka kosmetyków VICHY i mam nadzieję, że używałyście któregoś :) i coś mi doradzicie :)
Mam cerę mieszaną, wrażliwą, ze skłonnością do pękających naczynek.

:arrow: Baza pod makijaż "Oligo 25" Vichy.

:arrow: Krem nawilżający do skóry pozbawionej blasku - skóra normalna i mieszana "Oligo 25" Vichy.

:arrow: Nawilżający krem kojący i wzmacniający skórę AQUALIA THERMAL. Lekka konsystencja. Vichy.

:arrow: Sztyft pod oczy "Oligo 25" Vichy.

Jeśli stosowałyście to piszcie... proszę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

powinnas stosowac kosmetyki do cery wrazliwej i naczynkowej.....w takim wypadku rodzaj cery nie ma wiekszego znaczenia.... :)
:arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... &start=120 tutaj sa 2 kremy do cery z problemami naczynkowymi i dla wrazliwcow

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki Lila

Pisałam do laboratorium VICHY i napisali, że z tych dwóch kremów, które wymieniłam z Vichy Aqualia Thermal będzie dla mnie lepszy.
Z ulotki tego kremu: "Skóra jest dogłębnie nawilżona, wzmocniona i ukojona. Jest gładka, miękka i aksamitna, wolna od poczucia dyskomfortu przez cały dzień. Codziennie wzmacniana, jest sprężysta i tryska zdrowiem. Skuteczność potwierdzona pod kontrolą dermatologiczną.
Szczególnie dla kobiet o skórze wrażliwej"

Pisali też, że jeśli mam skórę z problemami naczynkowymi to ten krem będzie lepszy, bo jest przeznaczony do skóry wrażliwej.

Polecasz dwa kremy:
SPF 8 LIRENE,
DAX COSMETICS Perfecta Cera Naczynkowa krem obkurczający do cery tłustej i mieszanej.

Krem, który kupię będę używać pod makijaż, więc musi być on "lekki"... czy te kremy nadają się pod makijaż?

Nie wiem, który krem jest lepszy... DAX jest do cery tłustej i mieszanej... ja mam cerę mieszaną, ale bardzo minimalnie... tylko latem skóra lekko błyszczy się na nosie i czole, ale bardzo delikatnie. Czy w takim wypadku DAX będzie odpowiedni?

Nie wiem, czy kremy Vichy są dobre... pomyślałam o nich, bo chcę kupić bazę pod makijaż Oligo 25 z Vichy i wydawało mi się, że razem będą dawały lepszy efekt.

Używałaś tej bazy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kosmetyki vichy sa dobre jakosciowo i skuteczne ale maja jeden mankament....u niektorych pwoduja konkretna alergie a innym sluza....alergii jest niestety coraz wiecej wiec te kosmetyki troszke spadly w rankingu :wink:
jezeli to ma byc kremik pod makijaz to ok...vichy moze byc...ale odzywcze i wzmacniajace kremy stosuj z przeznaczeniem dla rodzaju cery...do cery wrazliwej... naczynkowej :)

napisalas ze masz cer mieszana...czy stwierdzasz to tylko na podstawie letniego blyszczenia? masz rozszerzone pory w okolicach brody...czola i na nosie? zima tez te miejsca sa tluste? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lila pisze:
napisalas ze masz cer mieszana...czy stwierdzasz to tylko na podstawie letniego blyszczenia? masz rozszerzone pory w okolicach brody...czola i na nosie? zima tez te miejsca sa tluste? :)
Nie mam rozszerzonych porów na brodzie i na czole raczej też nic takiego nie widzę... Takie leciutkie zagłębienia (to chyba rozszerzone pory) mam na nosie i kilka na policzkach zaraz przy nosie... ale muszę sie dobrze przyjrzeć, żeby je zobaczyć. Nigdy nie miałam też problemu z trądzikiem... pryszczami... zaskórnikami, itp... a wydaje mi się, że rozszerzone pory chyba wiążą się z tymi problemami?

Myślę, że mam cerę mieszaną dlatego, że na pewno nie jest ona tłusta ani wysuszona. Zostaje mieszana i normalna... a że latem lekko błyszczy mi się buzia to uważałam ją za mieszaną.
Zimą pod koniec dnia, jeśli mam makijaż to nos troszkę zaczyna błyszczeć, ale znowu nie jest to bardzo widoczne... wydaje mi się nawet, że buzia wygląda wtedy bardziej naturalnie :) (nie podoba mi się mój makijaż zaraz po skończeniu rano, bo buzia wygląda tak nienaturalnie... matowo... sztucznie).

Piszesz, że Vichy pod makijaż może być... a odżywcze i wzmacniające kremy mam stosować z przeznaczeniem dla cery wrażliwej, naczynkowej... czy te dwa kremy, które poleciłaś wyżej mogę stosować na noc? Czy muszą być jakieś konkretne na noc?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć!
Kremy VICHY na NOC mają to do siebie, że są dużo silniejsze niż te na dzień z racji tego, że nocą organizm, w tym wszystkie narządy i skóra, pracuje na wolniejszych obrotach. Jest taka niepisana zasada, że kremy na dzień można bezpiecznie stosować także na noc natomiast odwrotnie nie powinno się robić. Zatem jeśli zakupisz krem na dzień z Vichy, mozesz go również stosować na noc.
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja uwielbiam kremy vichy.
mam skórę która reaguje alergicznie na wiele kremów. ta firma na szczęscie mi pasuje ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W aptekach są równie dobre i o wiele tańsze kosmetyki do cery naczynkowej, niż np. Vichy. Ja miałam kiedys wodę termalną i jest BOSKA! Polecam ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a jakiej firmy? mozesz podac nazwę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Po dwóch miesiącach stosowania polecam:

- Baza pod makijaż "Oligo 25" Vichy (ciemniejsza),
- Nawilżający krem kojący i wzmacniający skórę AQUALIA THERMAL. Lekka konsystencja. Vichy.

Po prostu super :!: Jestem bardzo zadowolona :)

[*] 3.09.2007r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dla mnie vichy jest przereklamowane...miałam kremy szampony...efekty przeze mnie absolutnie niepotwierdzone

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a dla mnie vichy bardzo sluzy....wiec co osoba to opinia..jednemu sluzy,innemu nie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiecie czy w czasie ciązy można używać serum wygładzającego cellulit Vichy Liposculpture?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gunio pisze:
Nie wiecie czy w czasie ciązy można używać serum wygładzającego cellulit Vichy Liposculpture?

ja uzywalam...i wszystko bylo ok

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Vichy...

jeśli chodzi o vichy, nie polecam... w tych kremach używają strydów, dlatego często czulają (m.in. moją kuzynkę, która do tej pory nie może się pozbierać), w dodatku to, że są to kosmetyki apteczne, jest tylko chwytem marketingowym, w innych krajach są sprzedawane w zwykłych sklepach... ja mam cere bardzo wrażliwą i są tylko 2 firmy które mnie nie uczulają i które bardzo polecam, są to Avene i La Roche Posay, sąnaprawde bardzo dobre. Tańsze kosmetyki i również bardzo dobre i w które nie pakuje się "syfów" to kosmetyki Dermiki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sterydów????
jesteś pewna?
:shock: :shock: :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To co uczula to sprawa indywidualna. Też mam bardzo wrażliwą cerę w dodatku naczynkową i od kilku miesięcy stosuję Nawilżający krem kojący i wzmacniający skórę AQUALIA THERMAL - Lekka konsystencja - Vichy.

Nie uczula mnie, moja skóra super na niego reaguje, można go stosować w ciąży, jest bardzo dobry pod makijaż.

smeeerfee skąd informacja o tych sterydach?

[*] 3.09.2007r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczynki. Ja poszukuję kosmetykow do mojej wrednej tłustej i krościastej cery. Okropnie mi się swieci, muszę ją też dobrze tuszować, koszmar

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A`propos Avene - babka w aptece powiedziała mojej mamie że to jedyne kosmetyki na które nikt nie miał alergii. Mama kupiła jakiś kosmetyk i dostała alergii.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kania, osobiście znam osobę, dla której te kosmetyki niestety niekoniecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]