Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:21 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

witam..zapraszam do nowego watku...z mila checia pomoge..doradze i podziele sie swoja wiedza :wink: [/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czy warto w ciazy wybrac sie na czyszczenie twarzy? :lol:
jak robilam henne to babka powiedziala, ze problem moze sie potem nasilic :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmmm...to wszystko zalezy od tego jaka masz cere poza ciaza...jezeli tlusta lub mieszana z duza iloscia zaskornikow..to warto w ciazy i poza nia oczyszczac raz na jakis czas skore twarzy...ale jezeli twoja cera zaczela sie przetluszczac w wyniku ciazy i nie masz zaskornikow otwartych...( z czarna glowka) to warto poczekac..po porodzie cera wroci do formy sprzed ciazy.. :wink:
dodano
babymama nie isc....tak jak myslalam zazwyczaj cera sucha przed ciaza w ciazy zaczyna sie przetluszczac pod wplywem hormonow..a cera tlusta przesuszac...poczekaj az urodzi sie dziecko..po okolo 6 tyg juz bedziesz miala jasnosc...cera moze ci sie poprawic na stale co bylo by super...albo wroci do stanu sprzed ciazy...czyli znow zaczna konkretnie pracowac gruczoly lojowe...doradzam poczekac ....ciaza to w ogole stan odmienny wiec wszystko moze byc odmienione...cera tez :wink:

Ostatnio zmieniony śr mar 28, 2007 8:26 am przez _Lilith_, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no wlasnie ogolnie mam cere tlusta, ewentualnie mieszana a teraz z biegiem ciazy juz nie sucha a wrecz przesuszona... :?

isc? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja zupełnie inny problem chce wyjaśnić....już nawet taki temat założyłam,ale mało tam odpowiedzi....
Mój największy problem....Cienie Pod Oczami....ogórek nic nie dał....krem; narazie nie widze poprawy..dodam,że to nie są cienie w wyniku niewyspania....tylko takie jakby to określić wrodzone..ale szczerze ich nieznosze...
czy kosmetyczki mają jakieś sprawdzone sposoby...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

JA może też CIEBIE wykorzystam :wink:
Jak moge pozbyć się duzych porów z noska jego okolic i oczywiście z czoła. Często są zaopchane i wygladaja poprostu paskudnie. Używam tonik do oczyszczania Garniera i tej samej firmy do zamykania, ale efekt jest mizerny tzn czysta skóra tylko na parę godzin..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

erii001...jezeli te cienie masz od zawsze to niestety jedynie dobry makijaz moze pomoc...rozjasnianie optyczne...sa profesjonalne zabiegi na zniwelowanie cieni pod oczami ale ogolnie chodzi o cienie w wyniku zmeczenia czy stresu... :)
kubiccy..rozszerzone pory na nosie sa wynikiem nadprodukcji gruczolow lojowych ...polecam oczyszczenie przez kosmetyczke tych miejsc na skorze...i zastosowanie przynajmniej 1-2 razy w tyg maseczki oczyszczajacej do cery tlustej a nastepnie maseczke sciagajaca pory..oczywiscie ten zel i tonik garniera tez uzywaj do codziennego mycia skory... :) pociesze cie tylko ze lepiej miec cere mieszana lub tlusta niz sucha i wrazliwa...pozniej sie starzeje i pozniej wystepuja zmarszczki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lila! ja te cienie mam nawet jak jestem mega wypoczęta i wogóle zrelaksowana na max'a....zawsze takie same....
a słyszałam cos o wszczepianiu pod skóre oczu jakiegoś roztworu z tłuszczu..który podobno ma wypełniać te cienie??? coś jakby zastrzyki z botoksu...
wiesz coś na ten temat? czy to jakaś bajka?
makijaż.....a jaki korektor byś poleciła? jakiś specjalny? miałam Max Factor..niby na cienie pod oczami..i niestety nie sprawdzał się....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Erii001, ja mogę Ci polecić korektory droższe... Jeśli to dla Ciebie problem to może warto zainwestować w ten jeden kosmetyk. Używałam YSL taki rozjaśniacz w pędzelku, podobny, też dobry, jest z Estee Lauder. Nie są gęste, nie pozostawiają śladów, a faktycznie maskują. Nie wiem tylko na jak długo, bo ja mam pajączki w okolicach skrzydełek nosa, więc szybko ścieram gdy wycieram nos...

No właśnie Lila, jest jakiś kremowy sposób na zaczerwienione okolice? Maskuję ję makijażem, ale może jakiś krem? Chociaż zaden nie dawał spektakularnych efektów... Generalnie to nie był problem, ale w ciąży chyba się nasilił.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

emila na zaczerwienione okolice..pajaczki...wypryski i inne...korektor musi byc zielony...i dajemy go pod podklad oczywiscie co pewnie wiesz ale napisze... :lol:
oprocz tego polecam zamkniecie naczynek laserem badz elektrookoagulacja..bolesny zabieg ale skuteczny..no i tanszy od lasera...ale to po porodzie i pologu..najlepiej wiosna badz wczesna jesienia jezeli juz sie zdecydujesz...w przypadku kruchych naczyn absolutnie odradzam wszelkie peelingi ziarniste...kosmetyki z zawartoscia alkoholu...solarium czy sauna tez odpada i niestety slonko tez..chociaz ja mam kruche naczynka ale w lecie nie unikam slonca.. :lol: pozamykalam sobie na poczatku zeszlego roku i poki co jest ok...aaa i wit c i rutyna wzmacniaja naczynia od wewnatrz...oraz wszelkie kosmetyki z wyciagiem z kasztanowca maja wlasciwosci lagodzace pekanie naczyn... :lol:

a korektor na cienie pod oczami musi byc jasny bardzo...taki kosc sloniowa badz porcelana...loreal ma dosyc dobry i niedrogi w pedzelku...to do
erii001 :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Serdecznie dziękuje LILA... chyba wybiorę się do kosmetyczki po świętach...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję. Lila, z tymi zielonymi jest problem, bo ja bardzoe nielubię tylu warstw na twarzy :wink: A tu zielony, potem podkład i jeszcze puder... To tylko na zdjęciach ładnie wygląda... No ale trudno, taka uroda... Słońca tez nie potrafię sobie odmówić, i na solarium czasem zbłądzę... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny dzięki... :D
Chyba zainwestuje w dobry korektor...
Mam tylko jedno pytanie..jesli on ma byc bardzo jasny to czy podkład i puder zostaje ten co dotychczas?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak, pod oczami możesz mieć nieco jaśniej, tak się podobno wygląda młodziej :wink: Oczywiście wszystko w granicach rozsądku, ale jak różnica bedzie zbyt wielka, to zawsze możesz wyrównać odrobiną podkładu lub pudru...
Zresztą wszystko możesz wypróbować w perfumerii, tam mają testery, więc od razu na sobie zobaczysz, który kolor bedzie odpowiedni. Ja raczej biorę najjaśniejszy, ale tez jestem blada...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A co byś poleciła z kosmetyków pielegnacyjnych dla cery naczynkowej?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

emila! ja jestem blada jak kreda.... :( a najgorsze jest to,że bardzo ciężko opala mi się skóra twarzy :( ,więc reszta opalona a gębusia dwa razy jaśniejsza...
skusze się na YSL..bo Ty już wypróbowałaś... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obrazek
Na bladości można jeszcze spróbować samoopalacza... tylko ten zapach :? Albo pudru brązującego, ale też takiego nie zostawiającego plam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziwczyny,fajny watek ;)ja mialam na twarzy kilka naczynek,zamknelam i mam z glowy,to bylo 2 lata temu...na nogach jeszcze troche mi zostalo,wiec zamkne jeszcze raz lub zrobie ta elektrokoagulacje ;)ja mam taki problem,ze jak jest goraco,to mi sie poliki zaczerwieniaja,ale to chyba od naczynek....mialam raz takie naswietlanie laserem na to...ale wiem,ze trzeba conajmniej 3 razy,po ciazy napewno pojde....jeszcze robie sie czerwona lub mam takie czerwone plamy na twarzy i szyji ,gdy sie zdenerwuje i to brzydko wyglada,jak jakas egzema hihi zle sie z tym czuje...co moge na to poradzic?sa jakies sposoby?czy laser tez moze pomoc?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie ja mam takie drobne naczynka, nie wiem czy popękane... I nie wiem, co się z tym da zrobić? Może to raczej takie nadwrażliwe...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Lila.Ja ma pytanko odnosnie wypryskow:od okolo 4mc mam okropny problem pojawily sie taki malutki grysik na twarzy,dekoldzie i plecach.Nie wiem co moge na to poradzic i co uzywac?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]