Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:52 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

u mnie rozstepy pojawily sie w osmym miesiacu. Stosowalam od trzeciego miesiaca krem Vichy na rozstepy, regularnie, bez ani jednego dnia przerwy. Dodatkowo robilam masaz, a pod prysznicem mylam sie szorstka myjka. Nic to nie dalo. Nie jest ich duzo, ale niestety sa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jestem juz 3 miesiace po ciazy i jestem zalamana jak wyglada moj brzcuh jest cal w kreskach :evil: niewiecie moze czy jakbym sie opalila na solarium to rozsepy bylyby mniej widoczne czy moze bardziej ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anka u mnie po solarium były mniej widoczne ale ja nie mam zbyt głebokich krech

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. Czy wie któraś z Was czy preparat "Labo rozstępy" ze striadene na skórę z roztępami jest dobry?? Wiem ze jest cholernie drogi bo ok. 360-450zl za 50 ml ale czy warto wydac tyle kasy?? Nikt kogo pytalam nie zna odpowiedzi na moje pytanie, wiec może tutaj któras z Was mi odpowie... Czy on faktycznie jakos je zmniejsza?
A może znacie jakiś naprawde dobry preparat na zmniejszenie lub calkowite usuniecie tego dziadostwa :lol: ??
Moje rozstepy sa okropne!!! :( Po calych udach, na łydkach i troszke na brzuchu-ale tu najmniej... :roll:
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Haidi ja stosowałam jakiś czas po ciąży Mustele na blizny i rozstępy.Trochę się po tym rozstępy pozmniejszały ale bez rewelacji.Tyle że muszę przyznac z wszystkich specyfików które stosowałam ten był najskuteczniejszy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja jestem juz po 3-miesiecznej kuracji firmy LABO na rozstepy. I. Droga kuracja bo droga. Ale rozstepy rozjasnialy, sa plytsze i .. teraz tylko wystarczy porobic brzuszki aby skora sie napiela i beda prawie niewidoczne.. a mialam.. duuuuze.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jmijeczka a na jak długo wystarczył Ci jeden pojemnik Labo?? bo to są te 50ml?? Nie wiem czy inwestowac w to czy nie..ale skoro mówisz ze pomaga to moze zaryzykuje....A stosowalas do tego jeszcze krem do przedluzenia pielegnacji czy nie??
Moze wczesniej wyprubuje jakis dobre ale tansze preparaty.Jak nie pomogą to napewno zainwestuje w Labo...
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pojemnik mi starczyl na okolo miesiac. Zastosowalam trzy takie pojemniki forte 30 mg dawka. Teraz stosuje przedluzenie kuracji w dawce 15 mg.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja polecam z Clareny "Sorbet Anti Strech" rewlacja :D
mam skórę piękniejsza niż przed ciążą :D (cena ok 75zł)

dostępny w gab. kosmetycznym albo allegro

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sylazbarc pisze:
ja polecam z Clareny "Sorbet Anti Strech" rewlacja :D
mam skórę piękniejsza niż przed ciążą :D (cena ok 75zł)

dostępny w gab. kosmetycznym albo allegro

A czy po tym kremie calkowicie usunelas rozstepy???
Ja stosowalam krem z VICHY-LIPOSTRETCH i równiez bylam zadowolona ale rozstepy nie znikly tylko wyraznie sie rozjasnily..........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Koleżanki,jestem w 37tc i od samego początku używam Musteli,ale jestem już zmęczona tym kosmetykiem.Chodzi o to,że bardzo długo się wchłania,u mnie około godziny-tyle muszę chodzić z odkrytym brzuszkiem,a dodatkowo bardzo jest lepka! Dlatego używam ten krem tylko wieczorkiem po prysznicu.Jednak koszulka, w której śpię przykleja się do brzucha i wiele razy w nocy po prostu ją odklejam, a dodam,że jednorazowo nie nakładam tego kremu dużo,raczej średnio,powiedzmy - taki kleks wielkości małego orzecha włoskiego.Znam wiele mleczek i balsamów do ciała,bo używam ich systematycznie od 10 lat(!),a wszystko zaczęło się od przeprowadzki do Poznania,w którym to mieście jest kiepskiej jakości woda,bardzo twarda i zawiera dużo wapnia,więc jak pierwszej nocy po przeprowadzce wykąpałam się to momentalnie całe ciało strasznie zaczęło mnie swędzieć,byłam zaskoczona,bo w moim rodzinnym mieście w Beskidach jest po prostu miękka i kryształowo czysta woda...No i od tamtej pory co wieczór nakładam balsam,nakładam bo lubię,ale też muszę nałożyć,bo w przeciwnym razie drapię się niemiłosiernie (ale wysypki nie mam).Doszło do tego,że jak się nie natrę niczym po kąpieli,to nie zasnę - całe ciało bardzo mnie swędzi. I tak zimą używam tłuste mleczka,a latem lżejsze.Mleczko Nivea granatowa butelka z olejkiem migdałowym polecam szczególnie zimą, jest ono tłuste i należy poczekać, aż się wchłonie,ale ma bardzo bogatą konsystencję,spokojnie zapobiega rozstępom,jest świetne! Kremy z fioletowej serii z Avonu,szczególnie krem do biustu i 2w1 na rozstępy i cellulitis - rewelacja!
Krem SOS dla suchej skóry Nivea w tubie też jest świetny,lekki i szybko się wchłania. Mleczko do ciała od L`Oreal z kolagenem albo Nivea z koenzymem Q10 - jak najbardziej warto kupić, działanie uelastyczniające i napinające skórę, bogate mleczko od Garniera dla suchej skóry z Hydro-Urea 5% - nowy produkt, gęsty i kremowy,fajny,ale leciusieńko się klei tak do godziny po nałożeniu. Natomiast nie spodobało mi się mleczko z Avonu z linii Avon Care również SOS dla suchej skóry z olejkiem ryżowym - po aplikacji skóra pozostaje lepka i lepiej na dzień nie stosować. Mleczka Neutrogena też są warte grzechu,polecam. Fajny jest też krem do biustu z firmy Dax Cosmetics i krem na cellulitis tej samej firmy, ale krem antycellulit wyraźnie chłodzi i pachnie kamforą i czuć mrowienie w natartych miejscach,ale to znaczy,że kosmetyk działa natychmiast po zastosowaniu. Te 2 ostatnie kosmetyki niedrogie, bo po ok.10-12PLN,ale moje uda zrobiły się naprawdę gładsze po użyciu 4-ech tubek. Przy czym krem do biustu miałam taki na podniesienie i uwypuklenie biustu, a nie ten drugi wariant na rozstępy. To tak pokrótce, bo pisać n/t temat mogłabym bez końca. Naturalnie wszystkie te kosmetyki znam z okresu na długo przed ciążą, bo teraz to tylko Mustela i Ziajka - krem zapobiegający rozstępom.Mustela na noc, a Ziajka na dzień. Oliwek w żelu jakoś nie stosuję,chyba tylko raz miałam,ale to bardzo dawno.A efekt? Zobaczymy tak naprawdę po ciąży,teraz skóra jest napięta...Przytyłam ok.13kg, termin mam na 13 marca. Generalnie nie używam marki Dove w balsamach do ciała, jak dla mnie zbyt intensywny,mydlany zapach te kosmetyki mają,z wyjątkiem tego zielonego mleczka z ogórkiem i herbatą - błyskawicznie się wchłania, ale ma specyficzny (przyjemny) zapach, który jednak szybko wyparowuje.
A do zwykłego nawilżania ramion czy pleców,albo łydek używam teraz balsamu Nivea Happy Time z ekstraktem z bambusa i proteinami mleka, o delikatnym zapachu pomarańczy - świetny kosmetyk i wchłania się prędziutko, polecam! A moje piersi zaraz na początku ciąży powiększyły się z rozmiaru B na C,ale już teraz czuję,że miseczka C jest chyba za mała,w dodatku brodawki mam małe (nie wklęsłe,ale małe,tak na 0,5cm) i obawiam się,czy zdołam wykarmić Dzieciątko...Po porodzie napiszę jak u mnie wygląda sprawa z rozstępami, dodam,że mam z okresu dojrzewania,ale już prawie niewidoczne,w sensie płytkie i delikatne perłowe kreseczki,ALE z tyłu pod kolanami mam po 2,po 3 rozstępy,które są jak rowki,bo mają delikatne wgłębienia i nie wygląda to dobrze...Zawsze byłam wygimnastykowana, bo od zawsze intensywnie ćwiczyłam balet, no,ale teraz jest czas na Baby.Pozdrawiam wszystkie Mamy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przepraszam z góry Moderatora tej strony za to,że piszę posta pod postem,lecz chciałam tylko dodać,że w przypadku biustu równie ważne co dobry krem zapobiegający rozstępom,jest chłodny natrysk wykonywany codziennie,jak również - i to jest ważne - spanie w miękkim i wygodnym (bez fiszbin) staniku przez cały okres ciąży.Ja śpię w staniku od ośmiu m-cy,bo u mnie od samego początku piersi stały się nieznośnie ciężkie i śpiąc na boku po prostu czułam,że pozostawione luźno po prostu ulegają grawitacji,a ich skóra się naciąga.Ja kupiłam na początku ciąży bardzo fajny stanik bawełniany z lycrą,bez fiszbin z Trumph`a (ok.30zł), o ile pamiętam jest to linia Cotton Line,czy Mama Cotton,coś ze słowem cotton w każdym razie.Kupiłam 2 szt. i jestem zadowolona (jeden mam na dzień).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja właśnie myślałam o Musteli w razie drugiej ciąży bo wiele dziewczyn zachwalało że żadnych rozstępów po nim :lol: A Avon chyba na mnie nie działa bo stosowałam ten fioletowy i właściwie bez rezulatatu :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny mam pytanko. Jestem w 25 tygodniu ciąży. Ostatnio zakupiłam sobie żel do masowania ciała, który ma w składzie kolagen i esencję perłową (Kanebo Sala). Moje pytanie brzmi, czy można używać takiego kosmetyku w ciąży? Czy lepiej wstrzymać się do "po".
Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Misia - powiem tak: kolagen i esencja perłowa to są znane i uznane składniki zapobiegające rozstępom.O ile kolagen jest w bardzo wielu kosmetykach, o tyle masa perłowa już nie jest tak rozpowszechniona.Czytałam same pozytywne opinie o masie (esencji - to chyba to samo) perłowej i wiem,że pięknie wygładza i rozjaśnia już istniejące rozstępy. Nigdzie nie natknęłam się na jednoznaczną informację mówiącą o tym, że taki kosmetyk NIE MOŻE być stosowany w ciąży.Poradziłabym Ci abyś przyjrzała się temu kosmetykowi, bo na opakowaniu często producent podaje infolinię (w razie pytań),albo wejdź na stronę internetową owego producenta (adres też często znajduje się na opakowaniu) lub wpisz po prostu esencja perłowa w wyszukiwarce i poczytaj o tym składniku trochę. Ale myślę,że śmiało możesz taki kosmetyk stosować. Oczywiście o ile Tobie nie przeszkadza zapach czy konsystencja produktu.Pozdrawiam ciepło i życzę zdrowia i dobrego samopoczucia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki Beatka za odpowiedź. Nie mogłam się niestety dowiedzieć u producenta, bo ten kosmetyk dostępny jest jedynie na rynku japońskim... nie ma nawet wzmianki o nim w innym języku.
Pozdrawiam gorąco!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

slyszalam ze rewelacyjny jest krem dla mam perfecty ..nie dosc ze zapobiega to jeszcze usuwa rozstepy.musze go kupic w tym tyg

Który pali się dla Ciebie coraz mocniej i mocniej.
Ja nigdy nie zgasnę jak oddech mi dasz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oleska22 jak już trochę poużywasz tą perfecta mama to napisz czy działa bo ja też szukam jakiegoś super kosmetyku na drugą ciążę a widzę że ten kosmetyk ma nawet przystępną cenę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

25 zl.moj brejdak mowil ze rewelacja.w bardzo krotkim czasie urusl do wzrostu ponad 2 matry.i na calym ciele pojawily mu sie rozstepy okropnie jak wlasnie poszedl do dermatologa to mu lekarz powiedzial ze ten krem mu napewno pomoze.i pomogl ..

jest krem z tej serii do ciala i osobny do cycuszkow

Który pali się dla Ciebie coraz mocniej i mocniej.
Ja nigdy nie zgasnę jak oddech mi dasz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W ciąży pojawiły mi się rozstępy, które nazywam pręgami, są ogromne, czerwone. Stosowałam różne kosmetyki, między innymi też Perfect Mama, ale bez skutku. Moim zdaniem ta seria jest na delikatne rozstępy. Od pół roku stosuję Pharmaceris- preparat zmniejszający istniejące rozstępy i moje pręgi są jaśniejsze. Ile jeszcze tubek kremu przede mną, żeby doprowadzic się do jako takiego stanu :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]