Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 9:03 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 418 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pati1 owszem,ale wszystko zależy kto jak robi ten zabieg.Jeśli zabiera się za to ktoś ,komu efekt jest obojętny,to zrobi właśnie tak na odwal się i nie ma żadnych plusów.
Dlatego zaznaczyłam,że decydując sie na ten zabieg trzeba wybrac dobry salon i do tego sprawdzonego fryzjera :D 8) .
Niespotkałam się z tym,aby ktoś nie był zadowolony z tego zabiegu.Może porostu zle fryzjerka dobrała Ci płyn,który powinien byc odpowiedni do Twojego rodzaju włosów.
Nadal polecam :D

Obrazek

Porapujemy?!

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki za poradę ale kiedyś miałam robioną trwałą w profesjonalnym zakładzie fryzjerskim i używałam kosmetyków, których mi polecono, nie pamiętam już w tej chwili ich nazwy ale nie były tanie. Niestety włosy bardzo sie przerzedziły a trwała utrzymała sie przez 2 tygodnie i znikła jakby jej nigdy nie było, po prostu jakby sie zmyła, włosy zaczęły wypadać i miałam problem z ich odbudową. Nie były spalone ale bardzo osłabione. Nie chciałabym znów przez to przechodzić zwłaszcza, że i za kilka tygodni pewnie czeka mnie podobna sytuacja spowodowana ciążą. Czy nie ma jakiegoś domowego sposobu albo jakichś fajnych szamponów? Będę wdzięczna za kolejne propozycje!
Pozdrawiam!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

S_okół no to przykro mi bardzo,ale Ci nie pomogę.Może spróbuj jeszcze tego,co proponowała HeXeN innej zainteresowanej.Susz włosy głową w dół troszkę je ugniatając.Ale to niestety na dłuższą metę się nie sprawdza.

Pozdrawiam :D

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

mritula pisze:
Pati1 Jeśli zabiera się za to ktoś ,komu efekt jest obojętny,to zrobi właśnie tak na odwal się i nie ma żadnych plusów.
Dlatego zaznaczyłam,że decydując sie na ten zabieg trzeba wybrac dobry salon i do tego sprawdzonego fryzjera.

No i z tym też wszystko jest ok :D
Fryzjerka jest moją kuzynką... chodzę do niej już ładnych parę lat, więc zna doskonale moje włosy :) Cokolwiek robi z moimi włosami efekt nigdy nie jest jej obojętny... bardzo się stara, żeby wszystko dobrze wyszło :)

Po prostu ten zabieg nie poskutkował na moje włosy :) Przecież nie jesteśmy wszystkie takie same...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pati1 no jasne ,że żadna z nas nie jest taka sama,ale ja poprostu nie spotkałam się ani razu z opinią,żeby styling nie trzymał się po wysuszeniu włosów.
Napewno jest dobrą fryzjerką tego nie neguje.Ale i tak nadal po Twoim opisie stwierdzam,że zle był dobrany płyn skoro trzymał się na mokrych włosach,a na suchych nie było śladu,znaczy to,że plyn był jednak za słaby do Twoich włosów:wink:
unajmy jednak ,że jednym pomaga,innym nie :D

Pozdrawiam

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam chcialabym zmienic kolor wlosow myslalam o odcieniu koniak i mam pytanie z jakiej firmy jest fajny odcien tego koloru nie chcialabym zeby wyszedl mi jakis rudy(mam teraz na glowie braz-kasztan nie sa ciemne)?Czy ktos moze mi cos polecic?Dzieki pozdrawiam :!:

Aniołek (10 tydz) 15.09.2009r.[*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z kasztanowego brązu nie zrobisz sama koloryzacji w kolorze koniaku.Udaj się z tym do fryzjera. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!
Widzę że jest tu dośwaidczona fryzjerka wieć może cos mi doradzi bo inaczej zwariuje z moimi wlosami...otóż jestem w ciąży i strasznie mi wypadają wlosy wychodzą po prostu garściami nie wiem jaką zakupić odżywkę maskę by choć trochę temu zapobiec bo witaminki nie pomagają
Poradźcie cos?
Aha no i odwieczne pytanie możan farbowac wlosy w ciazy czy nie są różne opinie i nie wiem sama moja ginka powiedzilam ze moge ale balejaż wiec ju z nie wiem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

HeXeN czy Ty się już rozdwoiłaś????

justi1712 Trudno mi tak naprawdę coś doradzić,ponieważ w ciąży wypadanie włosów jest w sumie nie uniknione w mniejszych lub mniejszych ilościach.tak reaguje nasz organizm na zmiany jakie w nim zachodzą.
Jednak proponuję spróbowac WAXu,to jedyny środek jaki znam i jaki daje efekty moim zdaniem.

Na temat farbowania włosów w ciąży można by było napisac książkę :)
Każda fryzjerka ma na ten temat inne zdanie.Ja nie wierzę w to aby cokolwiek złego po tym miało się dziać, chociażby dlatego,że sama farbowałam włosy w obu ciążach i nic złego się nie stało :D
Jednak jeśli masz mieć jakieś obawy,to nie narażaj się na stres,tylko rzeczywiście zrób sobie baleyage.On napewno Ci nie zaszkodz.Ten zabieg robi się kilka milimetrów od skóry,wieć nie ma możliwosci,aby w jaki kolwiek sposób chemikalia dostały się do organizmu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Kolezanki!!!!
Dziewczyny!!!! wlosy wypadaja mi garsciami, na brak witamin nie moge narzekac, natomiast nie wiem co jest tego przyczyna, uzywam Henna Vax ale to mi nie pomaga, co robic?????
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia UK przyczyny wypadania włosów nie muszą tkwic jedynie w braku witamin.Główne czynniki to stres,łojotok,zła dieta,hormony.Tak naprawdę bez wykonania odpowiednich badan nie jesteśmy w stanie stwierdzić jaka przyczyna jest u Ciebie.
Zatem polecam Ci szampon Dermena zapobiegający wypadaniu włosów..Szczerze muszę Ci powiedziec,że nie znam osobiście efektów,ale cieszy się on dobrą opinią.

Dermena szampon zapobiegający wypadaniu włosów zapobiega wypadaniom włosów oraz stymuluje odrost włosów.
Wskazania do stosowania:nadmierne wypadanie włosów o różnym podłożu,zapobieganie stanom zapalnym skóry głowy, również z współistniejącym łojotokiem i łupieżem.
Najlepsze efekty terapeutyczne osiąga się stosując szampon w standardowym, codziennym (lub co drugi dzień) zabiegu mycia włosów. Szampon przeznaczony jest do użycia ciągłego. Efekty terapeutyczne związane z zahamowaniem wypadania włosów oraz ustąpieniem łojotoku z reguły obserwuje się w 3 - 4 tygodniu codziennego stosowania. Zauważalny odrost włosów można oczekiwać po wielomiesięcznej kuracji i we wczesnym stadium łysienia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dawno tu nikogo nie było więc jestem zmuszona napisac posta pod postem :roll:
Ale chcę wkleić fotki mojego wczorajszego dzieła :D
Koloryzacja i fryzurka jesienno-zimowa dla odważnych :wink:
Połączenie trzech jesiennych kolorów:złota,czerwonej miedzi i czekoladowego brązu polecam :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noo noo noo naprawde swietna fryzura :brv: Super kolory bardzo mi sie podobaja.Ja raczej bym sie nie odwazyla ale tylko ze wzgledu na dlugosc mam proste wlosy do ramion zawsze spiete w kucka z przedzialkiem na boku i czuje sie czasami jak szara myszka.Moze moglabys mi cos polecic :?: Mam raczej okragla twarz i cienkie wlosy.Czy grzywka pasuje to tego typu twarzy bo rozne opinie slyszalam.Nachetniej wklejilabym moje zdjecie ale nie wiem jak :( Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczyny.
A co zrobic z elektryzujacymi sie wlosami?
Jak umyje i tylko wysusze bez ukladania - elektryzuja sie, jak naloze i zmyje odzywke i zrobie prostownica - to samo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

URL=http://imageshack.us]Obrazek[/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=529&i=pict0170kz3.jpg][IMG] Tylko teraz mam brazowe wlosy ale chyba wroce do pasemek bo wydaje mi sie ze dobrze mi bylo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kuciubek na tyle możliwie jak mogę sobie Ciebie wyobrazic w ciemniejszych włosach,to wydaje mi sie ,że powinnaś jednak wrócic do pasemek :)
Jeśli chodzi o grzywkę to zdecydowanie polecam.Prawie do każdej buzi pasuje grzywka,tylko musi być pod odpowiednim kątem ostrzyżona.
Wydaje mi się,że coś takiego powinno być idealne :D

Obrazek

paczuszka oj tu to już większy problem.Musisz sobie kupic balsam do włosów elektryzujących się .Wiem,że jest taki z Nivea,ale nic Ci o nim nie napiszę.A po za tym możesz używac maseczek obciążających.Naprzykład z mleczkiem brzoskwiniowym,wyciągiem z pestek słonecznika lub inną do włosów suchych.
Niestety niektórzy z nas mają tak na zimę,że włosy się elektryzują pod wpływem zimna i mrozu

Pozdrawiam:wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze super fryzurka od kilku dni szukam i przegladam strony z fryzurami i nic nie moglam znalezc a tu prosze od razu mi sie spodobala :D i rzeczywisci wroce do bladu bo chyba najlepiej sie jednak czuje w takim kolorze.Dziekuje za porade naprawde fajnie :D Ekstra ze mamy taka suuuper fryzjerkę na forum :okk: :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mritula,
dzieki za odpowiedz, sprobuje z NIVEA, chociaz teraz faktycznie wiekszosc z nas ma pewnie ten problem.
Byle do wiosny:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Racja byle do wiosny:)
Ciesze się ,że sprostałam wymaganiom 8) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fajny temacik :D
No to i ja mam pytanie chcialabym zmienic kolor wlosow na troche jasniejszy mam naturalne wlosy w odcienu tz.ciemny blond 'mysi kolor' na to mam pasemka blond,jaki kolor farby moge nalozyc na moje wlosy :?:
i z jakiej firmy najlepiej :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 418 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]