Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość

Pochwalicie się jak Wy radzicie sobie z takimi niesfornymi lokami na głowie![/quote]

Ja tam kocham swoje włosy i je w pełni akceptuję, więc nie robię im krzywdy i ich nie prostuję tylko stram się nawilżać bo włosy krecone z natury są suche. Jeśli sa dobrze pielęgnowane nie ma problemu z ich układaniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Z natury mam falowano- kręcone włosy. Na początku z nimi walczyłam, prostowałam. Doszło do tego, że po długim czasie prostowania wyglądały jak siano. Do tego doniszczyłam je blond pasemkami :wink:
W końcu dałam sobie spokój, włosy się kręcą jak chcą i tak mi chyba najładniej.
Nawilzam je odzywką, jedwabiem i jest ok :okk:

Alah allah ya baba wa slam alik ya baba

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Również mam kręcone włosy, jako nastolatka próbowałam je prostować ale od dłuższego czasu zaakceptowałam je i nawet polubiłam, nic z nimi nie robię...

Obrazek
http://www.garnek.pl/aileen

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie temat wreszcie opanowany. Odpowiednia prostownica, do tego dobre preparaty ochronne i heyah 8) Choć, na dobrą sprawę takie od fryzjerki nie są, ale i tak ładnie wyglądają :)

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Moja siostra prostuje od lat. Nie ma zniszczonych a to tylko dlatego, że ciągle
je podcina na krótko i zanim się zniszczą, ona zdazy już je obciać ;)
Ja chyba jak zacznę rodzić to sobie wyprostuję, by na porodówce
ładnie wyglądać i dobrze się czuć :)

Alah allah ya baba wa slam alik ya baba

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jako żona fryzjera:) polecam zabieg Global Keratin. Polega on na wchłonięciu przez włosy maksymalnej ilości keratyny (sprzyja to również odbudowie włosa i jego lepszej kondycji) i zamknięcia-zaprasowania:) łusek włosowych. Moje naturalne włosy są mega pokręcone i niesforne. Zawsze chciałam mieć proste i się spełniło. Efekt prostych włosów po byle jakim wysuszeniu! Jak od prostownicy! Zdrowsze! Pół roku miałam taką fryzurę jak chciałam, gdy zaczęły się puszyć zrobiłam znów. Tak 3 razy w ciągu 1,5roku. Oczywiście jak w każdej "reklamie" znajdziemy wzmiankę "czytaj małym druczkiem..":) Więc... kiedy keratyna wypłukuje się włosy nie są przyjemne w dotyku choć to przejściowe. Długo też dochodzą do siebie- nie kręcą się od razu, są nijakie. Ale jednak warto spróbować!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam prostownice Babyliss gdzies w domu...kupilam ja 3 lata temu na promocji za 9.99 :lol: ale po kilku nieudanych probach poddalam sie, moich wlosow sie nie da wyprostowac - nawet po wyjsciu od fryzjera, wystarczylo troche wilgoci w powietrzu i po 10 minutach siano na glowie gotowe - wiec ukladam jako loki zelem do stylizacji avon i jakos z tym zyje 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja prostuje włosy co jakiś czas.Mam włosy do pasa ,więc trochę to trwa .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jakos prostowanie to chyba jednak nie dla mnie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja mam prawie że proste :D ale czasem lubię wyprostować :) od jakiegoś czasu zbieram się do kupna prostownicy, ale wciąż są inne wydatki i jakoś odchodzi na bok...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

teraz mam wlosy ladnie sciete i nie chce mi sie nawet ich prostowac, bo i po co. :) chyba proste wlosy mi jednak nie pasuja ;) do tego wilgoc w powietrzu zaraz po prostowaniu nie byloby sladu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja niebożę pożyczyłam prostownicę siostrze i ta ofiara zepsuła... chlip ( a nie wiem jak u was, ale u nas w mieście w marketach jest posucha prostownicowa, tylko w necie można dostać)??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja prostuje włosy od lat i do tego farbuje na blond ale wlosy mam jakos strasznie silne i wytrzymuja te moje katusze, mam ich bardzo duzo nawet raz przy suszeniu u fryzjera spaliła sie suszarka :o jakos specyjalnie mi sie nie niszcza tylko odpowiednio ja odzywiam...czasami jajkiem nawet

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a też wolę u siebie proste włosy, niestety ciągle mi się puszą, chciałam zrobić sobie trwałą prostującą włosy, ale moja fryzjerka mi odradziła, mówi ze włosy mam za słabe i bardzo mi wypadają, postanowiłam więc kupić sobie prostownicę, przynajmniej na wielkie wyjście zrobię sobie fryzurę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z natury mam włosy baaaardzo kręcone-afrykańskie. Ułożyć tę szopę to droga przez mękę :? Muszę prostować, bo inaczej wyglądam, jak to określił kiedyś mój kolega jak "matka boska elektryczna" :roll: Muszę chemicznie prostować włosy, a do tego po każdym myciu prostownica i kosmetyki specjalne, żeby mieć proste. Ufff........ I mam. Poniszczone ale proste :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też jestem posiadaczką kręconych włosów. Nie są to jakieś sprężynki tylko takie dość brzydkie, krzywe loki powyginane w każdą stronę. Używam takiego spray'u firmy Marion. Pięknie pachnie i dobrze chroni włosy przez prostownicą. Do tego ładnie pachnie i ich nie przetłuszcza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Do codziennego męczenia włosów poprzez prostownice proponuje używanie szampanów i odżywek takich jak gliss kur czy pantene pro-v. Włoski są ślicznie lśniące przez co wyglądają na zdrowe. Końcówki nie rozdwajają się.
Ogólnie stosowanie zestawów szampon + odżywka + maska(raz na tydzień w zupełności wystarcza) daje niezastąpione efekty

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sugar pisze:
Z natury mam włosy baaaardzo kręcone-afrykańskie. Ułożyć tę szopę to droga przez mękę :? Muszę prostować, bo inaczej wyglądam, jak to określił kiedyś mój kolega jak "matka boska elektryczna" :roll: Muszę chemicznie prostować włosy, a do tego po każdym myciu prostownica i kosmetyki specjalne, żeby mieć proste. Ufff........ I mam. Poniszczone ale proste :twisted:

Padłam... :lol: Też na mnie leciały tego typu określenia, gdy nie wyprostowałam włosów, ale takiego jeszcze nie słyszałam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Staram się pamiętać, żeby przed prostowaniem użyć sprayu, który przygotowuje włosy na działanie ciepła i je przed nim chroni. Aktualnie mam taki z Dove, ale są też pewnie inne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moja fryzjerka poleciła mi taki spray, jaki ona stosuje u klientek w salonie, ale jestem teraz poza domem i nie mogę przypomnieć sobie nazwy. Szaro-różowe opakowanie...hmmm... Skleroza nie boli :D Jak znajdę go w domu to z pewnością napiszę :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]