Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:18 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

niestety nie ma innego sposobu oprocz makijazu..poprostu taka twoja uroda ze masz plytko unaczynione powieki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

LILA znasz sie moze na makijazu pernamentnym....ja robilam w tamtym roku ,w wakacje kreski na gornej i dolnej powiece...na gornej zbladla,mialam ja poprawic w ciagu roku,ale zaszlam w ciaze ,wiec dalam sobie spokoj...pod koniec sierpnia chce jechac do polski ,bede karmic piersia i myslalam ,ze moze tylko dolna poprawie...teraz jest bardzo cienka,a ja jednak chcialabym wyrazniejsza...kosmetyczki robia tez grubsze,czy tylko takie cieniutkie ?kosmetyczka doradzila mi takie delikatne,bo jestem blondynka i mam delikatne rysy twarzy,ale ja sie troszke mocniej maluje i wolalabym jednak mocniejsza ....ta co teraz mam ledwo widac,moj tomek w ogole sie nie zorientowal ,ze mam taki makijaz he he ....a mozna w ogole robic taki zabieg jak sie karmi piersia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie wiem czy to pyt.do kosmetyczki..
1) od poczatku ciąży zaczęło mi sie robić coraz więcej pieprzyków i nadal się pojawiają.. wszędzie:-/ (płaskie kropeczki ciemne) niedługo będę cała w nich.. jest na to jakaś rada..?
2) na dekolcie oraz piersiach (po porodzie już) dodatkowowo większe plamki, jaśniejsze - jakby piegi.. to po ciąży a może w związku z karmieniem..? jak się ich pozbyć..?
pomocy.. :cry:

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny,

LASEROWE USUWANIE WŁOSÓW - czy wiecie ile moze kosztowac, bikini, pachy i nogi (cale)

wiem, ze zabieg trzeba ponawiac do 7 razy - ale czy mozna zaczac w ciazy???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zorientuje sie w cenach ..ale w ciazy laser odpada :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki :)

nawet na nogach???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila ma pytanie odnosnie pekajacych zylek na udach,bo przed ciaza mialam z kilka a teraz nie wiem dlaczego pojawilo sie ich znacznie wiecje i nie wiem co moge na nie uzywac :?: chyba ze juz ich sie nie da pozbyc :?: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mialam pajaczki na lydkach i usunelam laserem...lilaa co myslisz o tym makijazu pernamentnym? mozna robic jak sie karmi piersia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lucy23 mozna robic makijaz permanentny...tatuaz tez... :wink:

Anikenn mozesz sie pozbyc popekanych naczynek tak jak licy pisala..laserem - drozej...elektrokoaulacja - bolesniej ale taniej :wink:
kosmetyki tylko wzmacniaja i zapobiegaja pekaniu...niestety nie zamykaja naczynek juz peknietych :)

monika10 zabiegi laserowe sa w ogole przeciwwskazane w ciazy :)

mamaana udaj sie z tymi swoimi plamkami do dermatologa...chociaz mi sie zdaje ze tak sie dzieje pod wplywem zmian hormonalnych... sprawa pigmentacji skory...podobnie po ciazy blondynkom ciemnieja wlosy. Dermatolog zapewne bedzie wiedzial wiecej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie wiedzialam,ze blondynkom ciemnieja wlosy po ciazy :shock: a to jest chwilowe,czy wlosy ciemniejsze juz zostana ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ciemnieja na stale... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

szkoda :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila mozesz mi powiedziec czy solarium badz opalanie sie na sloneczku moze poglebic rozstepy jesli one nie sa jeszcze do konca "zagojone" w sensie ze nie wybielaly jeszcze?? i jak moge sie ich pozbyc!!??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Lila mam pytanie: po jakim miej więcej czasie odrastają włoski na nogach po depilacji woskiem? i jak jest orientacyjna cena takiego zabiegu? i czy to bardzo boli :roll: głęboko sie nad tym zastanawiam, bo depilatora mam już dość :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lilo poratuj bo juz nie mam sily.
Od roku mam problem z tradzikiem na plecach.nichym nie moge sie go pozbyc.bylam u dermatologo najpierw masci potem jak nie pomogly dostalam antybiotyki tez nie pomogly a pozatym strasznie zle sie po nich czulam.odkad jestem w ciazy troche sie pogorszylo.ida wakacje a ja nie moge odslaniac plecow.nie wiem juz co mam zrobic.smaruje codziennie plecy tonikiem na tradzik ale nie pomaga zbytniio.a do tego tradzik dostalam tez na twarzy :evil: nie duzo ale zawsze jakis jest i do tego duzy i bolacy.a w okolicach ust i brody mam strasznie wysuszona skore bardzo podrazniona.bardzo prosze o rade bo juz nie wiem co mam z tym wszystkim zrobic. :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania777 to zalezy jak dlugo stosuje sie ta metode gdyz z czasem zaczynaja sie przerzedzac..sa coraz ciensze, slabsze i jest ich mniej..ale trzeba regularnie srednio co 3-4 tyg powtarzac zabiegi i w miedzyczasie absolutnie ich nie golic wtedy w zaleznosci od predyspozycji potrafia nie odrastac wcale albo jest ich bardzo malo...zabieg na cale nogi kosztuje 60-100 zl w zaleznosci od gabinetu , bikini 30-50 zl
dodam ze wloski do depilacji woskiem musza miec min 0,5 cm dlugosci :wink:
Przeczytalam wlasnie ze uzywasz depilatora...wiec twoj zarost juz jest oslabiony...wiec czas odrastania powinien sie wydluzyc ale generalnie to sprawa indywidualna :)
JagodaLeitner co do tradziku teraz w ciazy pozostaje ci przeczekac...stosowac peelingi < oczywiscie jezeli nie sa to zmiany ropne> i wszelkie kosmetyki do cery tradzikowej...toniki antybakteryjne...kremy matujace..maseczki oczyszczajace.
za nasilenie zmian w ciazy sa odpowiedziale hormony :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Lila dzięki serdeczne :lol: chyba się skuszę 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila, mam pytanie, czy w okresie karmienia możan wykonywać zabiegi usuwania włosków laserem? czy można farbować włosy i czy nie będzie to miało wpływu na maluszka??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, ja również mam pytanko,.
nigdy jeszcze nie byłam u kosmetyczki.. a chciałabym się wybrać. Jak powinna wyglądać moja pierwsza wizyta, jakie zabiegi powinnam miec zrobione etc :) poprostu proszę o pomoc :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć!;*
mam problem.nad ustami zrobila mi sie krostka z czarna kropka, mam ja juz z miesiac. jak ja usunac.?

mama JASIA 15t2d (*) 26.03.2009
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]