Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 5:24 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 418 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Autor Wiadomość

Ja z domowych sposobów polecam płukankę z kory dębu - robi baaardzo ładny, kasztanowy odcień włosów, a do tego są one miękkie w dotyku i nie przetłuszczają się. I jeszcze dobrze robi na skórę głowy.

Offline Wyświetl profil  

Jaki szampon najlepiej używać przeciw wypadaniu włosów. Moje włosy są suche i zniszczone. Chciałabym aby nie wypadały przy czesaniu i miały piękny wygląd po umyciu? Jaki szampon lub inne środki mogę użyć? Help

Offline Wyświetl profil  

... I jeszcze chciałam dodać że włosy są naturalne i nigdy ich nie farbowałam.

Offline Wyświetl profil  

Słyszałam że od niedawna weszła z Garniera nowa gama Fructis- Gęste i zachwycające interesuje mnie maseczka do włosów- nigdy nie stosowałam ale chciałabym się dowiedzieć coś więcej na ten temat? Jak się taka maseczkę stosuje ?

Offline Wyświetl profil  

Ostatnio przekonałam się do nafty kosmetycznej. Po niej włosy są miękkie i naturalnie zwiekszają swoją objętość.

Offline Wyświetl profil  

Ja na wzmocnienie włosów uzywam skrzypu w kapsułkach jakos na <reklama> na promocji ostatnio trafiłam oraz piję pokrzywę przez mnie zbieraną i wysuszoną. I stan włosów o wiele się polepszył :)

Offline Wyświetl profil  

Ja do tej pory bardzo lubiłam kosmetyki z olejkiem argnowym, Może nie sam olejek bo nieco obciążał moje włosy ale kosmetyki z jego zawartością jak najbardziej. Bardzo dobrze odżywiają włosy oraz sprawiają.ze są wyraźnie mocniejsze.
Obecnie bardzo jestem zadowolona z nowego szamponu oraz odżywki do włosów cece Experto Professional. Nie wiem czy widziałyście w sklepach, jest to nowa seria .Kosmetyki nie są tak drogie a mają działanie jak najlepsze kosmetyki profesjonalne. Bardzo dobrze nawilżają włosy oraz jednocześnie ich nie obciążają.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

mekaj, a gdzie je mozna kupic?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

black_cherry pisze:
mekaj, a gdzie je mozna kupic?

Dopiero teraz zobaczyłam,ze się dopytałaś. Cała seria jest w Naturze. Widziałam je równeiż w Hebe . W rossmanie chyba ich nie ma. Na pewno nie znajdzie się w tych mniejszych sklepikach. Na dole zdjęcie ( wzięłam z jakiegoś bloga). Tylko, że ja mam wersję smooth, która wygładza włosy .
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Na suche i zniszczone u mojej mamy świetnie sprawdził się ELESTABion R, szampon regeneracyjny Flosek. A że budżet mamy jaki mamy, to cena też nie była bez znaczenia

Offline Wyświetl profil  

Dość duzy wybór specjalnych preparatów do włosów mają w hurtowni <reklama>. Ja bardzo lubię robić u nich zakupy, bo zawsze dostanę jakiś rabat. :) Ostatnio pani, która tam pracuje poleciła mi bardzo dobrą maseczkę wzmacniającą włosy. Nie była wcale droga, a podobno klientki są nią zachwycone. Dopiero zaczynam ją stosować, więc na razie zachwalać nie będę. :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja szamponu używam Beautiful Brunette (bo jestem brunetką, ale jest też linia dla blondynek). Z tego samego mam odżywkę, ale jej jeszcze nie stosowałam, bo dopiero ostatnio ją wychwyciłam. Z szamponu jestem zadowolona, więc może z odżywki też będę :)
Ja często się zaopatruję w Hebe, bo mam blisko i zawsze mi tam dają jakieś rabaty albo gratisy, mam też kartę klienta. Tylko ja jak już tam idę to zazwyczaj raz na miesiąc i tak hurtowo wtedy kupuje - jeden szampon, drugi, jakieś maskary, kredki, lakiery, płatki...
Kiedyś też jedwab stosowałam do włosów, chyba z Joanny, ale to jak farbowałam włosy, a obecnie chcę zejść do mojego naturalnego koloru.

Offline Wyświetl profil  

Ja stosuję szampon i odżywkę z firmy montibello. Staram się raz w tygodniu nakładać maskę. Nie używam żadnych suszarek czy prostownic. No i raz w tygodniu chodzę na odbudowę.

Offline Wyświetl profil  

Czy to prawda, że używanie lakieru do włosów sprawia, że włosy wypadają?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja coś takiego zauważyłam. Przestałam i było lepiej, ale jednak warto odstawić i zostawić skalp w spokoju na jakiś czas.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

JA MIAŁAM STRASZNIE WYPADAJĄCE I ŁAMIĄCE SIĘ PRZY RAMIONACH ALE OBECNIE JEST JUZ ZDECYDOWANIE LEPIEJ Z TEGO CO WIDZE...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

właśnie teraz przez to wszystko przechodze wiec trzymajcie za mnie kciuki

Offline Wyświetl profil  

Z domowych sposobów polecam maskę na włosy z piwa, nafty, olejku rycynowego i jajka. :) Odżywia i wygładza włosy.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 418 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]