Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:05 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny nie chce wam robic dola ale ja do samego konca mialam brzusio super zero rozstepow a smarowalam spejalnym kremem na rozstepy,na 2 tyg przed porodem ciachhhhhhh rozstepyyyyyyyy :? :shock: :cry: i niestety nie pomogly kremy jestem zdania ze jak maja wyjsc to wyjda a krem jedynie moze zalagodzic ich ilosc i barwe i to wszystko wiec nie ma znaczenia jakiego kremu uzywasz poprostu starajcie sie nie przytyc zbyt duzo i tyle .Ja niestety mialam duzyyyyyy brzusio ale dlatego ze synus sie urodzil z waga 4460 :lol: a ja bylam szczupla i drobna dziewczynka a tu nagle taki brzusio ,wiec rozstep musial sie pojawic :x :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monciakk to ja lepiej całą ciążę ani jednego rozstępu, a po rozwiązaniu.. hmm szkoda słów, poprostu za szybko schudłam 11 kg w parę dni! a brzuszek ucierpiał na ty szczególnie pod pępusiem z prawej jego str i lewej.. Też w ciąży stosowałam kremiki a teraz wkurzyłam się i jadę na VICHY, pomaga, przynajmniej tak mi się wydaje.. z dnia na dzień robia się jaśniejsze:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie chcę Was martwić ale żadne drogie vichy nie pomogą a rozstępy, one same zbledną po tym jak się trochę schudnie,
natomiast słyszałam o jakiejś maści na rozstępy od ojca klimuszko i to ponoć pomaga na powstałe juą rozstępy, czy któraś z Was słyszała o czymś takim??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie wiem... mi ostatnio wyskoczyły rozstępy na brzuszku [jakiś tydzień temu], ale nigdy nie chcilo mi się go niczym smarować :oops: ... teraz smaruję sobie brzusio Fissanem i o dziwo już po pierwszym użyciu widać, że rozstępy są bledsze... a te najświerzsze, które wyskoczyły mi wczoraj/przedwczoraj to wogóle znikneły :D ... jak widać kremy coś pomagają :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeśli chodzi o zapobieganie to słyszałam, że po za kremami dobrze jest ćwiczyć. Niekiedy chodziłam na aerobik i to podobno nie jest złe, choć najbardziej polecają basen. Pilates dla kobiet w ciązy jest super i polecam wszystkim. W tym miesiącu się zapisałam :-) choć jestem dopiero w 9 tygodniu. na zajęciach nie jestem sama w tak wczesnej ciąży :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
w ulotce kremu na rozstępy który sobie dziś kupiłam nie mogę się doszukać kiedy powinno się go stosować... rano? wieczorem? a może rano i wieczorem? jak wy stosujecie swoje kremy?
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fajna stronka polecam, choć sposoby usuwania rozstępów są przerażające :D
http://wdziek.info/usuwanie_rozstepow.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A jaki krem kupiłaś? Bo na tym co ja używam wyraźnie pisze, że najlepiej jest stosować go rano i wieczorem... i żeby wmasowywać od dołu brzucha... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pregnacare ale nie wiem czy on jest dostępny w Polsce

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja stosowałam kremy przeciw rozstępom rano i wieczorem i niestety nie udało mi się przed nimi obronić :( Mam je na brzuchu piersiach i udach.Jestem zdania,że jeśli to paskudztwo ma wyjść to żadne kremy temu nie zapobiegną,szkoda tylko tej kasy bo takie kremy niestety nie są tanie :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bo to nie tylko od kremów zależy czy rozstępy wyskoczą czy nie... Może poprostu należysz do tych osób, które miały dostać rozstępy w czasie ciąży. Ale na pocieszenie dodam, że jakbys nie stosowała kremów to mogłabyś mieć je dużo większe, więc jednak było warto :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z istniejacymi juz rozstepami to zaden krem sobie nie poradzi..dzieki ksmarowaniu kremem lub balsamem mozna jedynie rozjasnic lekko rozstepy ale sie ich nie usunie bo to przeciez blizna powstala na skutek rozciagniecia sie i pekniecia skory!!!jedynie profesjonalny zabieg laserowy w gabinecie jest tu w stanie cos zdzialac..nie wierzcie w kremy ktore likwiduja calkowicie rozstepy bo takie po prostu NIE ISTNIEJA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W 7 miesiącu ciązy niestety wyskoczyły mi rozstepy :( A tak się cieszyłam, ze ich nie ma - smarowałam się balsamami, oliwką, i jakąs emulsja niemiecka na rozstepy i nic nie było...Teraz pojawiły mi się na brzuszku, piersiach i udach :? Dziewczyny chce kupić krem Fissan, bo słyszałam ze dobry jest. Która z Was go używa? Ile on kosztuje?
Pozdrawiam Marta

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kosztuje ok. 20 zł... w najdroższym miejscu jak dotąd widziałam po 26... ja go stosuję i jest o tyle dobrze, że przestały pojawiać mi się nowe rozstępy... a te "starsze" znikają szybciej niż te które miałam w czasie dorastanie, tzn. po 2 tygodniach już widzę jakąś różnicę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi w piatym miesiacu wyszly rozstepy na udach i tylku. Mimo ze smaruje sie bardzo regularnie i uzywalam specjanych kremow. Jak maja wyjsc to wyjda i rzaden krem nie pomoze jedynie zlagodzi. Teraz kupilam w aptece Roc-olejek na rozstepy dla ciezarnych w spreju.Powiem wam ze jest najlpeszy z tego co juz wyprobowalam. Te co juz mam zblakly, te co zaczely wychodzic sie nie pogarszaja, no i nie wychodza nowe.
Jedyna wada to ze dlugo sie wchlania bo jest tlusty jak oliwka, ale o to wlasnie chodzi zeby nalwiazac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jestem w piątym miesiącu. Od początku drugiego miesiąca używam Musteli. Jest wydajna (zaczynam drugie opakowanie, a używam codziennie rano). Ktoś pisal tu, że jet za tlusta, ktoś, ze za malo tlusta, dla mnie w sam raz. Wieczorem po kąpieli, na mokra skórę stosuję oliwkę zmieszaną z olejkiem ze slodkich migdalów (można kupiś w aptece, lub sklepie zielarskim, ok 13 zl), co bardzo serdecznie polecam, bo wspaniale pielęgnuje skórę. Bez względu na to jaki kosmetyk stosujecie bardzo ważne jest to, aby masować skórę podczas aplikacji. To moje rady, a o efektach opowiem za cztery miesiące :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam, to mój pierwszy post na forum. Moim problemem są niestety rozstępy na brzuchu :-( Nie pomaga masowanie, kremy nawilżające, nic tego nie rusza... Wstyd się rozebrać na basenie, a idzie lato :-( Przeczytałam ostatnio o retinoidach, to są leki na receptę, używa się ich przy trądziku, łuszczycy. Podobno pomagają (złuszczają naskórek). Ale czy to bezpieczne? Stosował ktoś kiedyś coś takiego?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny nie dajcie sie nabrac na zadne chwyty reklamowe jesli chodzi o kremy na rozstepy...jestem w 31 tyg ciazy i smarowalam sie kremem prawie od poczatku i jak nie wychodzily rozstepy to nie a nie dawno mi wyszly i pomimo kremu caly czas sie powiekszaja...moje uda i pupa wygladaja jak pociete....KREMY TO PIC NA WODE...szkoda kasy bo jesli sie ma miec rozstepy to nic na nie nie pomoze... :(

Termin wg USG

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja jestem w 33 tc i jak dotąd rozstępy pojawiły mi się jedynie na piersiach. Pierwsze zauważyłam jakoś w 4 m-cu - pod sutkami, początkowo malutkie ale pomimo, że od razu zaczęłam je smarować, powiększyły się bardzo, ściemniały + wyszły nowe - wokół sutków. Załamałam się szczerze mówiąc, bo lubiłam zawsze swoje piersi, rozmiar, wygląd a na poczatku ciąży momentalnie powiększyły się ze 2 razy - stąd te rozstępy. No ale od tamtego czasu smaruję je ciągle kremem Vichy na rozstępy i muszę powiedzieć - widzę różnicę, wyblakły bardzo, większości praiwe nie widać. Najgorsze są te pod sutkami, bo to pierwsze i największe, no ale smarowanie mi tylko zostało, poza tym są w mało widocznym miejscu. Zawsze jakies pocieszenie :) Osobiście polecam krem Vichy, ja widze różnicę, a myślę, że im dłużej się stosuje tym lepsze efekty. Jest drogi no ale działa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jestem w 35 tyg. Jak do tej pory przytylam 22 kg i zero rozstepow a sklonnosci mam bo po odchudzaniu wyskoczyly mi nad posladkami.

Ja jak tylko dowiedzialam sie o ciazy przez pierwszy miesiac zaczelam codziennie smarowac cialo balsamem. I to taki ktory aktualnie mialam w domu :lol:
Od drugiego miesiaca ciazy zestaw: szorstka rekawiczka do mycia+ peeling do mycia Nivea ( codziennie ) + po kapieli na mokre cialo oliwka na rozstepy w zelu dla kobiet ciezarnych Penaten .

Mam nadzieje ze to mnie uchroni :wink: Jak do tej pory skutkuje :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]