Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 5:27 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

http://lula.pl/lula/1,89887,5655415,Baz ... etyk_.html znalazlam 2 bazy silykonowe z sorayi i jedna jest do cery suchej i bardzo suchej a druga do normalnej i mieszanej...do tlustej skory nie ma bazy pod makijaz poniewaz sie jej nie zaleca...chyba ze jest...a ja nie moge znalezc...podaj dokladna nazwe ok? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie moglam znalezc opakowania, na butelce faktycznie jest napisane ze do cery mieszanej i normalnej :? Idzie baza w odstawke

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sprobuj bez bazy...moze akurat bedzie lepiej...metoda prob i bledow znajdziesz sposob na swoj problem ze skora :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jasne. czyli i bez kremu pod podklad

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bona-no i jak tam obecnie Twoja cera?Poprawiła się?
Ja również przez długi czas użerałam się z pryszczami i nadmiarem tłuszczu na twarzy.Dopóki nie odkryłam mydła siarkowego.Kiegy zaczęłam nim przemywać twarz pryszcze właściwie w ogóle przestały mnie nękać.
Mogłam tylko myśleć o tym co zrobić,by moja twarz sie tak nie świeciła.
I doszłam do wniosku,że chyba nie ma sposobu na cerę tłustą,żeby nie świeciła się po jakimś czasie od nałożenia makijarzu.
Pogodziłam się z tym,a kiedy czuję,że twarz zaczyna mi się błyszczeć,to po prostu przykładam do niej chusteczkę higieniczną,albo gdy mam możliwość to ponownie pudruję,ale tak w miarę delikatnie.
Ważne by makijaż był nie taki "ciężki".Ja stosuję korektor pod oczy tylko,a na resztę twarzy fluid Vichy.Na koniec pudruję sypkim pudrem.
Na zaskórniki kupiłam ostatnio ten zestaw z Vichy i już widzę,że nie są one aż takie widoczne jak wcześniej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Anitka.
A wiec odstawilam zel garniera, uzywam zel Vichy. Na krostki bezposrednio stosuje krem Biodermy Sebium AL - jest rewelacyjny. Dostalam najpierw probki od pani w aptece, no i pozniej zainwestowalam w duzy krem - 52zl kosztuje, ale jest super. Polecam. Malo tego, mozna go stosowac jako baza pod puder i widze ze po nim skora owszem sie swieci ale pozniej, a nie od razu po wyjsciu z lazienki. Stosuje go teraz 2 razy dziennie, pozniej juz tylko na wieczor bede. Skore goi mi swietnie. Ale reklame zrobilam :lol:
Narazie mam puder w kamieniu, musze sie za sypkim rozejrzec.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to fajnie,że znalazłaś patent na te krostki.Ja nie mam w ogóle problemu z krostkami,to mydło tak działa bakteriobójczo,że pryszcze dały mi święty spokój.
Kremu na dzień nie używam wcale,moja cera jest na tyle tłusta,że sama mi się nawilża :P Stosuję jedynie krem na noc i to taki przeciwzmarszczkowy,no ale już jestem po 30-tce to wiadomo,że trzeba.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na dzien to ja wlasciwie juz tylko na same syfki krem z Biodermy stosuje, czyli tylko na brode. Strasznie brode mi krosty atakują.
Ja pod oczy stosuje krem p.zmarszkowy, tez jestem juz po 30 :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mnie bardzo pomagają kosmetyki z serii effaclar la roche posay. Nie zatykają porów, a tonik nie przesusza za bardzo skóry. No generalnie wszystko jest tak zbalansowane w tych kosmetykach, że nie ma przegięcia ani w jedną, ani w drugą stronę. I po raz pierwszy nie mam tak, że używam jakiegoś toniku czy innego żelu do mycia twarzy, a potem cała twarz w plamach czerwonych od przesuszenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam la roche na noc. A tak to uzywam teraz serie Bioderma, jestem zachwycona. Krostki znikaja, cera zmatowiona, rewelka jak dla mnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja z tej serii effaclar mam płyn micelarny, krem nawilżający i tonik, teraz jeszcze chcę dokupić żel do mycia, bo bardzo mi podpasowały, a poza tym dowiedziałam się, że jest konkurs, w którym można wygrać te kosmetyki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

lubie ostatnio konkursy takie. Teraz wygralam zestaw do makijazu z Loreala :D Ale zdziwko strzelilam jak do mnie pani z tym newsem zadzwonila. Czekam na listonosza :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o, to szczęściara jesteś, ja bym chciała bardzo wygrać zestaw tych kosmetyków effaclar, bo bardzo mi podpasowały (a raczej mojej skórze - dawno już tak dobrze nie wyglądała). No nic, będę trzymać kciuki i czekać ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to rozpoczynamy akcje konkursy :lol: i czekamy na wygrane. Ciekawe kiedy dostane ten zestaw i czy podpasuja mi kolory.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez miewam klopoty z cera, uzywalam zela z Garniera ale sprobuje teraz innego, wlasciwie to cala serie mialam z Garniera, lacznie z maseczka i tonikiem, widocznie pomagaja

uzywalam tez serie Vichy - jak na taka cene to efekt bardzo marny, do tego ten krem na dzien... pieknie pachnial i czulam sie po nim swiezo ale... nie dalo sie na niego naniesc podkladu wiec sobie podarowalam

Bona ja przez dlugi czas smarowalam buzie kremem, potem podklad i coz... swiecenie bylo, od jakis 3mcy stosuje podklad REVLON COLORSTAY (jest rewelacyjny!!!) oraz puder prasowany - zero swiecenia, sypkie pudry sa naprawde pomocne, wyprobuj :)

ja mam takie syfki siedzace w skorze, nic sie z nimi nie dzieje i z daleka nie widac... ale sa i w sumie nic na nie nie dziala, zastanawialam sie czy ich nie powyciskac wszystkich :twisted: ale... kiedys sprobowalam i zrobily sie ropne zmiany zakonczone blizna :(

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kinga a czy ten Revlon dobrze maskuje krostki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak swietnie kryje, jest gesty, nie trzeba uzywac korektora (pod inne podklady musialam nakladac korektor np pod oczy a pod ten nie trzeba bo swietnie maskuje), kryje doskonale, ja juz innego podkladu nie kupie :D

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to jutro ide na zakupki

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Bona pisze:
Zakładam ten wątek gdyż mam duży problem z cerą i może dzięki Wam uda mi się coś z tym problemem zrobić.
Jestem już po 30-tce a twarz mam jak u dorastającej nastolatki. Koszmar. Testuje co raz jakieś kosmetyki ale jak widać problem nadal jest. Najgorzej jest przed @, wtedy mam wysyp krost.
Jeśli macie też problemy lub znacie sposób na wyeliminowanie go to zapraszam.

jeśli chodzi o krostki, to ja się ich pozbyłam raz na zawsze przy pomocy preparatu Davercin - w płynie przepisywanego niestety tylko na receptę. ale jest naprawdę b.skuteczny! jedyny problem, jaki mi pozostał, to tłusta cera, ale jakoś sobie z nią radzę - matowię buzię najpierw chłonną chusteczką np. lambi, bo jest miękka i świetnie wchłania nadmiar sebum, a potem miejsce przy miejscu pudruję buzię dobrym pudrem w kamieniu, najlepiej mineralnym.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Kroszczatki ;)

Ja mam prawie 30 lat i odwieczny problem z cerą. Tylko na czas ciąży miałam idealną cerę ...wraz z tym jak mi okres powrócił...wróciło moje utrapienia. Krostki i wągry to pikuś przy tym co ja mam... Takie wielkie krosty, ropnie, prawie jak guzy :roll: :roll: :roll: Nie wiem skad to cos sie bierze... Sa takie swedzaco-bolace...
Ale zauwazylam ze stan skory mi sie pogarsza jak mam owulacje, albo jak zbliza mi sie okres, czyli prawie wiecznie :roll: :roll:

Mam jedna sprawdzona pianke do buzi, ktora naprawde dobrze oczyszcza i osusza. To Pharmaceris T firmy Eris.

Niedawno kupilam sobie 2 zestawy na dzien i na noc Vichy Normaderm. i ... NIC. a moze nawet gorzej, ale nie wiem czy dlatego ze zbliza mi sie @ czy zle toleruje te kremy...

Kiedys stosowalam Davercin i nie pomogl..
Pomogla ciaza :) chyba czas w druga zachodzic :)

Fajnie ze napisalyscie co wam pomaga, o moze i ja wyprobuje :)
Bo cos w koncu musi zadzialac :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]