Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:25 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja oprócz kremu na rozstępy robie też piling samodzielnie przygotowany z soli morskiej zalanej oliwą z oliwek. Rewelacja, już przed ciążą go stosowałam. A czasami po prostu smaruję brzuch oliwą.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja osobiście boję się używać specjalistycznych kremów na rozstępy, przecież skoro te kremy mają tak silne właściwości to z pewnością wnikają głęboko w skórę a co za tym idzie - mogą przenikać do dzidziusia.

Z uwagi na Dzidzię stosuję regularnie od samego początku ciąży krem bambino (krem pielęgnacyjny o lekkiej konsystencji). Brzuch już mam naprawdę wielki, a nie mogę się doszukać na nim żadnych rozstępów!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja od 3 miesiaca używam Fissanu-przystęona cena.Na początku ciężko było mi sie przyzwyczaić bo jest bardzo tłusty,ale teraz jest już dobrze.
Niestety z lenistwa stosuje go tylko 1 raz dziennie.Mam nadzieje że nie będe miała rozstępów na brzuchu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Niestety rozstępy jak sie dowiedziałam ostatnio to sprawa genetyki i predyspozycji.
Można smarować brzusio cudami w cenie po 80-100 zł za tubke, a mozna sobie odpuścic na korzyść zwykłej dziecięcej oliwki- i wynik będzie ten sam: u jednej się pojawią u innej wcale.

Ja na szczęście należę do tej grupy bez rostępów... druga ciaża, druga bez "zapobiegania"- stosuje oliwke ale sporadycznie jak skóra swędzi i robi sie sucha... i na szczęscie dotąd ani widu ani słychu...
I jak znam zycie tak zostanie;)

Tego i WAm życzę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej ja też mam Fissan, uważam że jest dobry.
Ale na ulotce nie jest napisane że nadaje się też do piersi.
Co wy o tym myślicie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

podsumowanie:fissan oliwka bambino gerber mustela clarins i pharmaceris...a jest dokładnie tak jak napisał moja poprzedniczka...jak się ma predyspozycje genetyczne to rozstępy wyjdą a jak nie to nie
moja koleżanka smarowała się regularnie całą serią z musteli a ma rozstępy dosłownie wszędzie nawet pod kolanami o cyckach tyłku i brzuchu nie wspominam i co???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja uzywała w ciąży po kąpieli zwykłej oliwki dla dzieci i nia mam wogóle rozstepów:) wiem że trzeba dobrze nawilżać skóre żeby nie miec rozstepów, chociaż moze to uwarunkowane genetyczne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi pojawił się taki malutki tam gdzie pod spodem przechodził banan od kolczyka w pępku. Czym ja go skutecznie usune. Dodam ze jest koloru ciemnego:(( A boje sie ze do konca ciazy bedzie on wiekszy
A uzywam kremu Ziajak"/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hmm nie wiem ale chetnie się dowiem bo właśnie pozbyłam się swojego kolczyka i w razie coś będę ieć cynk...
a dziś również zakupiłam oliwkę dla dzieci i będę się smarować na zmianę z kremem przeciw rozstępom...
oliwka tak ładnie pachnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez mam fissan i mi sie on podoba

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mozna fissanem smarowac piersi,ja smarowalam ;) teraz uzywam balsamu do ciala z ogorka(jakas mam faze na zapach ogorkowy w ciazy he he) i z masla kakaowego...a wczesniej mialam na rozstepy palmers,galenic, ziajke,fissan ....wszystkie dla mnie sa ok...to samo oliwka,po kapieli jest super...nie mam zadnych rozstepow,a smaruje sie tym co mi w rece wpadnie he he

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

najgorsze jest to że większość rozstępów widać dopiero jak się schudnie czy tak jak w naszym przypadku już po wybuchu gdy skóra nie jest już tak naciągnięta

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:( :( :( :( :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!
od 3 do 7 m-ca uzywałam kremu zapobiegajacemu rozstepom z Pharmaceris, na piersi, brzuch, biodra, uda i posladki ale opakowanie staczylo mi na m-c, wydatek 34 zl, byl ok. Teraz uzywam na uda, biodra i posladki kremu z avonu na rozstepy i cellulit, zamawiam na allegro z innymi kosmetykami i wtedy jest taniej niz w katalogu w promocji! Do tego koniecznie na te okolice peeling, wtedy czuje ze kosmetyk dziala -),a istniejace malutkie rozstepy sprzed ciazy juz sa prawie niewidoczne na posladkach, a brzuszek i piersi smaruje granatowym mleczkiem z Nivea z olejkiem migdalowym, nie mam zadnych rozstepow a jestem w 33 tyg. Jeden minus tego mleczka to to, ze trzeba chwile poczekac az sie wchlonie bo jest mocno tlusty :-), jestem zadowolona

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja polecam kremy na rozstępy specjalnie dla kobiet w ciąży-myślę, że są mniej szkodliwe dla bąbelka. Mnie fissan niesamowicie uczulał :cry: , teraz używam gerbera - dla mnie jest ok(i cenowo i jakościowo)-kupowałam zawsze a aptece. Niestety przyłączam się do zdania, że jeśli są predyspozycje do powstawania rozstępów to bez względu na cudo, jakie się stosuje -pojawią się. Ja smaruję tylko brzuszek (po poprzednich ciążach wiem, że tu mi powstają) i tylko na brzuchu mam :oops: . A przy pierwszym bąblu waga skoczyła mi o 17 kg na + więc można się ich było spodziewać wszędzie.
No dobrze kobietki ale co zastosować na już istniejące - po ciąży :?: - będę bardzo wdzięczna za podpowiedź :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja mam takie pytanie:na piersiach pojawily mi sie take 2-1,5cm kreseczki w kolorze sino szarym,sa to takie krotkie rostepy czy popekane zylki :?: Jezeli to rostepy to co moge uzywac zeby byly mniej widoczne :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anikenn, nie wiem skąd Ci mogły wziąć takie ślady i jak temu zaradzić,ja dosłownie wczoraj zaczęłam używać Gerbera, widzę że jest tłusty i myśle że to jest ważne na rozstepy.Już kiedys słyszałam że nawet jaksie nie jest w ciąży dobrze jest używać oliwki na ciało, a skoro jesteśmy w stanie błogosławionym to na pewno coś tłustego na brzuchy i i nne części ciała.... :)
pozdr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie. A co po ciąży???
Ja całą ciążę wniebowzięta że nic mi nie wyskoczyło a teraz wychodzą na brzuch :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
To prawda że widać je dopiero jak schudłam. Ratujcie. Dodam że moja mama cała w rozstępach - chyba coś w tym jest.
Jeszcze jedno - chciała bym zacząć smarować piersi tak zapobiegawczo ale karmię piersią i nie wiem czy to bezpieczne dla dziecka?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

...

Ostatnio zmieniony pt wrz 14, 2007 12:25 pm przez bibuleczka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam! Ja kupiłam ostatnio w Rossmannie olejek Babydream, to to chyba niemieckie bo po niemiecku etykieta..używała któraś z was?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]