Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:58 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

w ciąży i trochę po ciąży stosowałam Pharmaceris M - łanie nawilża i odżywia skórę, niestety rozstępy się pojawiły, głównie na biuście ale co się dziwić jak ten rósł jak oszalały.
Po ciąży zakupiłam serię kosmetyków z Eveline (poleciła mi koleżanka) - serum do biustu i antycellulitowy - pomogło w przywróceniu ciała do formy :lol: oczywiście oprócz smarowania bez ćwiczeń się nie obyło.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam krem na rozstępy z avonu i jest OK; znam 2 osoby co też w ciąży i po ciąży stosowały - i z dziećmi było OK a brzuszki ładne; w pierwszej ciąży miałam z ziajki ale ten wydaje mi się skuteczniejszy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Ja jestem bardzo zadowolona z balsamu Perfecta Mama
Kończę już 7 msc ciaży, nie pojawił się żaden rozstęp, a stare
jeszcze z okresu dojrzewania przybladły mi po nim

Alah allah ya baba wa slam alik ya baba

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pinka skoro rozstępy dla Ciebie to nie pierwszyzna i jeśli mają się pojawić, to choćbyś stosowała Givenchy, to się pojawią :wink: Geny :roll:
Warto uelastycznić skórę - moim zdaniem dużo lepsza jest do tego oliwa z oliwek, olejki wszelakie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Agacior w sumie jeszcze 2 msc do porodu także wszystko możliwe ;)
Narazie dzielnie wcieram Perfecta mama, zobaczymy :D

Alah allah ya baba wa slam alik ya baba

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja używałam Vishy, taki biało zielony, nazwy dokładniej nie pamiętam. Bardzo skuteczny, tylko koniecznie masować trzeba tak jak pokazują na ulotce :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja uzywalam mieszanki dobrego kremu na rozstepy w ciazy (mama mio, mustela) z olejkiem migdalowym ze sklepu zielarskiego. Proporcja 2 do 1, od biustu po uda. Zero rozstepow, skora pieknie nawilzona i w miare nie swedzaca przez cala ciaze. tydzien po porodzie brzuch calkiem zniknal a skora sie sciagnela do normalnej :wink: Polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anouq i myślisz, że od tej maści brzuch Ci zniknął :?: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rozstępy w bardzo dużej mierze zależne są od genetycznych predyspozycji i mniej lub bardziej elastycznej skóry i tutaj wg mnie jak mają się pojawić to nawet najdroższy krem ich nie zatrzyma bo znam wiele dziewczyn które smarowały się skrupulatnie a mimo to rozstępy ich nie ominęły

Ja nie smarowałam sie NICZYM nawet zwykłą oliwką ani balsamem i nie mam żadnego rozstępu ani zwisającej skóry a urodziłam dwoje dzieci - w ciążach przytyłam po 20kg więc dużo i brzuchy miałam adekwatne do nabranych kilogramów :D

Ale moja mama również po dwóch ciążach także nie ma żadnego rozstępu więc myślę że po prostu nie mamy do nich skłonności na szczęscie

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dokładnie marti 8) Tylko gratulować genów 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie w rodzinie zadna kobieta rozstepow nie ma. ani babcia po 8 dzieci ani mama po 3 ani ciotki po 3, ani kuzyki, a mi sie zrobily :twisted:
Nie jakies straszne, ale skora wokol pepka jest pelna takich tyci rozstepikow i jest zwiotczala. A tez bylam pewna, ze mi nie groza i smarowalam sie tylko oliwka. Teraz zaluje. Moze, jak bym sie bardziej postarala, to byloby lepiej :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Morning może gen się "zepsuł" :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zdecydowanie cos nie zatrybiło :lol:
Choc na stan skory ponoc ma tez wplyw dieta. A ja zdecydowanie najmniej zdrowo sie zywie :oops:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W ciąży smarowałam się kremem na rozstępy z ziaji, ale na tydzień, czy dwa przed porodem pojawiły się.. Po porodzie zaczęłam używać Perfecta mama.. niezbyt wiele znikło. Po powrocie do formy, wagi itd. smarowałam się zwykłą oliwką i zaczęły draństwa znikać, chociaż jeszcze troche jest. Miałam koszmarne rozstępy, bo od połowy brzucha aż po uda:/
Zazdroszczę mamom, które nie miały/nie mają takich problemów:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny spróbujcie używać kremu na blizny. Ważny jest też intensywny masaż miejsc, które są dotknięte rozstępami, częste nawilżanie i spożywanie produktów albo innych suplementów diety, które zawierają kolagen.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam, z tego co wiem, najlepszym sposobem na rozstępy aby ich zapobiec, trzeba codziennie smarować ciało, kolagenem, widziałam osoby, które stosowały to mimo, iż tanie nie jest ponoć ale nie mają ani jednego rozstępu.
Kolagen to najlepsza elastyczna forma ponoć, którą pomaga odbudowywać, w organizmie stawy, ścięgna i coś tam:) i bardzo dobra jest na skórę.
Naturalnie najlepiej:)widocznie się to sprawdza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja niestety nie uchroniłam się przed rozstępami, mam ich cały brzuch :( Ale powiem szczerze, że nie wierzyłam w nie i w to, że mi się pojawią. Nigdy wcześniej nie miałam z nimi styczności i nawet nie wiedziałam jak one wyglądają. Smarowałam się zwykłą oliwką, później Dax Perfecta Mama, a później Gerber i do 8 miesiąca nie było ani jednego rozstępu, a w dziewiątym popękał calutki brzuch. Koleżanki natomiast (3) smarowały brzuch dość drogim kremem Mustela 9 miesięcy i nie mają ani jednego rozstępu... więc polecam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No i potwierdze poraz kolejny - nie wazny krem - wazna skora i jej predyspozycje..
I ciaza - smarowanie 2x dziennie Mustella - efekt - siatka rozstepow w 9 miesiacu.
II ciaza - smarowanie zwyklym balsamem do ciala nawilzajaco-natluszczajacym - efekt - ani jednego nowego rozstepu...
Wiec nie dajcie sie reklamom, cudom z kosmosu za kolosalne pieniadze - wystarczy dobry balsam natluszczajaco-nawilzajacy i modlitwa by akurat Wasza skora byla ta co rozstepow nie bedzie miec :)

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moim zdaniem warto smarowac i masowac brzuszek, ale nie wazne czym. Balsam nawilzajacy, oliwka, krem na rozstepy - wszystko jest tak samo dobre, najwazniejsza jest regularnosc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Krem fissan do kupienia w każdej aptece. Ja stosowałam całą ciąże i praktycznie uniknęłam rozstępów, no po za małymi jasnymi na biodrach, ale są na prawdę ledwo widoczne. No ale chyba całkowicie się nie da tego uniknąć. Ale na prawdę krem godny polecenia.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]