Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:17 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

moim zdaniemnajlepiejsie wyglada kiedy jest zachowana zasada kontrastow....jak blada cera bedzie wygladac w blondzie? wyobraz sobie...kiepsko co? powiedz jaki masz naturalny kolorek wlosow i oprawe oczu.... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mam taki ciemny blond a moze raczej jasny braz.Kolor oczu to niebiesko-zielone.Kiedys mialam tez blond wlosy :) Ah te moje eksperymenty :) i raz rozowe tez mi sie zdarzyly :)
Obrazek

Tak wygladalam w blond wlosach

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila mam takie pytanie czy sa jakies preparaty do rozjasniania brwi :?:
Chcialabym zmienic kolor wlosow na troche jasniejsze a boje sioe ze bede wygladala komicznie z bardzo cimnymi brwiami :oops: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anikenn ty jestes na fotce w avatarze? jezeli tak to zdecydowanie nie musisz rozjasniac brwi...zeby miec blond wloski... :wink:

Brendi87 spokojnie mozesz stosowac do farbowania wlosow odcienie blondu....swietnie ci w tym kolorze :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lila, moje pytanie brzmi następująco: jestem w 12 tyg ciąży i do pasji doprowadzają mnie włoski w okolicach bikini, czy mogę teraz "zaryzykować" depilację woskiem tych okolic, nie będzie to pierwszy raz choć odkąd jestem w ciąży przerwałam te zabiegi i używam żyletki, ale robią mi sie potem takie wstrętne krostki (może na nie tez masz jakąś radę)? Z góry dziekuję za odpowiedź.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak to ja :D
Dzieki,teraz mi zostanie tylko wybor koloru wlosow :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Lila, ja mam pytanie dotyczące sztucznych rzęs. Nigdy nie miałam do czynienia z przyklejaniem takowych, ale jedna koleżanka poprosiła mnie, żebym zrobiła jej makijaż i przykleiła rzęsy.
Powiedz mi, proszę, czy rzęsy mam przykleić przed wykonaniem makijażu, czy po? Wydaje mi się, że chyba przed, ale wolę zapytać o zdanie ekspertkę :wink:

Pozdrawiam :D

"...ufać to milczeć i czekać cierpliwie, aż się spełni..."

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila... a ja mam pytanie odnosnie naprawde dobrego kremu do cery mieszanej... co polecasz? Powoli zaczynaja pojawiac mi sie drobne zmarszczki (mam 24 lata) - pewnie od solarium... czy powinnam juz pomyslec o kremie przeciwzmarszczkowym? Aha... jeszcze pytanie odnosnie fixatora... ktory lepszy w spray'u czy w pudrze... czy w jakis sposob szkodzi skorze? Dzieki z gory za odp :wink:

Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny...sorry ze zapomnialam o was... :oops:

goniah mozesz sprobowac depilacji woskiem...oczywiscie zakladam ze nie masz sklonnosci do pekania naczyn krwionosnych :wink:

gusiaczek25 dobrze myslisz...przed zrobieniem makijazu...na czysta powieke :wink:

ANGELIKAX nie musisz jeszcze uzywac kremu przeciwzmarszczkowego ale napewno porzadnie nawilzajacego....maski nawilzajacej 2 razy w tyg...duzo pic mozesz tez stosowac capivit hydrocontrol :wink:
wrzuce ci jakies kremiki ...musze poszukac :wink:
co do fixatora to wole spray chociaz w pudrze tez jest niezly...ale generalnie spray jest bardziej skuteczny :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
dziewczyny...sorry ze zapomnialam o was...
alez wybaczamy :wink:

Dzieki za odpowiedz... w takim razie czekam co zaproponujesz odnosnie kremow no i ... moze maske tez jakas polecisz... :wink:

Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lila odkąd urodziłam dziecko (10 miesięcy temu) mam straszny problem z cerą.Mam mieszaną,a po ciąży zrobiła się miejscami sucha.W ciąży strasznie nasilił mi się trądzik(Który pojawił się dopiero jak miałam ok 20 lat),a oprocz tego zaczęły mi się pojawiać na skórze ciemne plamy,przebarwienia.Co prawda po urodzeniu dziecka trądzik nieco się zmniejszył(efekt częstych wizyt u kosmetyczki,oczyszczania,mikrodermabrazji i kwasów wybielających) ale dalej zostały mi te okropne blizny po trądziku a co jakiś czas pojawiają się paskudne pryszcze!Niestety mam tendencję do wyciskania,to straszne,wiem że tak nie można ale nie potrafię się powstrzemać.Proszę podpowiedz mi czy dalej muszę chodzić na te kwasy(a to wcale nie jest takie tanie) czy może powinnam zgłosić się z tym do dermatologa).Z góry dziekuję za odpowiedź.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila ja mam pytanie, jestem jeszcze w trakcie połogu, czy mogę sobie zrobić henne brwi i rzęs z depilacją? bo syszałam różne opinie i już jestem lekko wygłupiona :) dziękuję z góry za odp :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
mam pytanie do kosmetyczki :lol:

Jak czesto mozna nakladac na twarz maseczke ??? slyszalam ze jedna w tygodniu ale nie wiem czy dobrze slyszalam :roll: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam- ja studiuję kosmetologię, więc jeśli Lila nie będzie miała nic przeciwko chętnie odpowiem na parę pytań :wink:

agnieszka maseczki z reguły powinno stosować się 1 do 2 razy w tygodniu. Ważny jest jeszcze jej rodzaj.

Iwcia Powinnaś wybrać się do dermatologa. Kosmetyczka ma jedynie "wspomóc". Najpierw proponuję zwalczyć trądzik, potem uporać się z resztą. Dermatolog podpowie Ci w czasie leczenia na co i kiedy warto wybrać się do kosmetyczki :wink: Jeszcze pytanko- jakie kwasy miałaś?

monia moim zdaniem możesz jak najbardziej. Nie słyszałam aby ciąża i połóg był przeciwskazaniem do henny :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MAM pytanie mam zamiar ostro wziaąść się z aswój brzuch bo sie zle czuje z takim tłustym flakiem :?
możecie mi poradzić czy i jaki krem stosować na brzuch abym przy cwiczeniach mogła sie dodatkowo kremem wspomagac myśle z ebędą lepsze efekty?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

domino najlepsze tu będą kremy (a także balsamy i żele) z dodatkiem kofeiny która wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Bardzo dobry jest serum Perfecta EXTRAslim :arrow: Zawiera L-carnitine-SLIM Complex (karnityna, kofeina, spirulina, genisteina i aminokwasy), który natychmiastowo pobudza spalanie tłuszczów w tkance podskórnej oraz drenuje i rozbija zalegające złogi lipidowe. Ponadto mikrosiateczka polisacharydowa formuje na skórze niewidzialny gorset, który w ciągu kilku minut wyraźnie wysmukla i modeluje sylwetkę. Serum poprawia jędrność i liftinguje skórę, a także zapobiega ponownemu odkładaniu się tkanki tłuszczowej. Dodatkowo zawiera mentol o działaniu odświeżającym.
Ma dwie zalety- tani i skuteczny :wink:
Niezły jest także balsam z Soraya (zielony) a także AA Cosmetics
AA Expresso SLIM. Aktywnie wyszczuplający balsam do ciała.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

izajka
dziękuje mysle że w tym tyg zakupie Perfecta EXTRAslim zaczne ćwiczyć więcej owoców warzyw, mneij chleba , myśle ze do wakacji brzuszek jakoś bede mogłą pokazać na plazy:P
Dam znać po miesiącu od zaczęcia kuracji;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

domino trzymam kciuki i życzę powodzenia :D :wink: Jeśli problem dotyczy "boczków" lub tyłeczka bardzo polecam peeling kawowy. Nawilżoną skórę nacieramy lekko rozdrobionymi ziarnami kawy, pamiętając że ruchy mają być okrężne. Czas nacierania to ok 10-15min. Po tym "zabiegu" skóra lepiej wchłania substancje zawarte w kosmetykach, jest bardziej elastyczna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

helo :)

dziewczyny a ja poszukuje taniej kosmetyczki w Warszawie...

potrzebuję iść na oczyszczanie twarzy.. ale nie chcę za dużo za to zapłacić mniej niż 100 zł... także jak macie jakieś do polecenia miłe Panie to poproszę :) może być PW :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]