Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:20 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

:lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila, mam pytanie: jestem w ciąży (początki) i problemy z cera mi sie nasiliły. Wcześniej używałam okresowo (trądzik pojawiał sie przed @) Dalacin T. Ale płyn ten ma antybiotyk w składzie. Czy mogę go teraz używać? A jeżeli nie, to co polecasz? Bo sam Adonis i maść cynkowa nie wystarcza! Wyglądam znowu jak w wieku 15 lat. KOSZMAR!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Afrodisiac dlaczego usunęłaś wszystkie swoje wypowiedzi? :shock:
Bardzo dobrze doradzasz w sprawach kosmetyków, więc szkoda, że to zrobiłaś...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niekotre kobiety w trakcie ciąży mają problemy z cerą...ich skóra zachowuje się zupełnie tak, jak w okresie dojrzewania... ma to związek ze zmianami hormonalnymi i niestety nie za bardzo mozna to leczyc gdyz skora w okresie ciazy staje sie niezwykle wrazliwa i sklonna do podraznien... np kosmetyk ktory uzywalas przed ciaza w jej trakcie moze spowodowac podraznienia...reakcje alergiczne itp... jedyne co moge ci polecic to stosowanie odpowiednich preparatow do mycia skory np Perfecta No Problem Antytrądzikowy żel do mycia twarzy z mikrogranulkami arbuz + wapń + alantoina..chociaz nie wiem czy granulki nie podzialaj drazniaco...wtedy wybierz sobie cos antytradzikowego bez granulek ...swietna jest przeciwtradzikowa seria Under Twenty z Erisa..idealna do cery wrazliwej ...zel do mycia twarzy + tonik + krem nawilzajaco matujacy...niestety jakikolwiek antybiotyk w tym stanie na skore nawet nie jest wskazany...musisz radzic sobie bez tego :)
pocieszajace jest to ze te zmiany mina wraz z pojawieniem sie dziecka...gdyz zniknie ich przyczyna... hormony endogenne...musisz uzbroic sie w cierpliwosc :wink:

i absolutnie nigdy nie uzywaj tonikow z zawartoscia alkoholu...bez wzgledu na to czy jestes w ciazy czy nie... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki Lila!
Mi normalnie wystarczała niebieska linia (żel, mleczko, tonik i krem) nivea visage, a przeciwtrądzikowe tylko przed @. Kupię sobie coś z tego, co polecasz. Nie chcę jeszcze 8 miesięcy czekać, aż mi samo przejdzie. Może chociaż złagodzę trochę ten trądzik.

I mam jeszcze jedno pytanie: w okresie dojrzewania miałam straszną cerę. I kosmetyczka i dermatolog załamywali ręce. W końcu któreś z nich poradziło mi smarować krosty na noc płynnym pudrem (jak na ospę) i pomogło. Czy uważasz, ze to dobry pomysł? Tam chyba jest alkohol w składzie, choć nie jestem pewna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

spokojnie..plynny puder moze byc...bardzo ladnie wysusza :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

paulinaA pisze:
sprobuj neutrogene , zel ,- maska 2 w 1 do twarzy taki w pomranczowo srebnawej tubie. drogawy , ale mi taka tuba starcza na ponad pol roku ,a twarz nia myje rano i wieczorem.plus raz na tydzien maska i znikly mi wszystkie czarne wypryski z nosa i do czasu az nie zaszlam w ciaze , pryszcz byl naprawde bardzo bardzo rzadkim wydarzeniem.
teraz jedyne z czym mam problemy to nie ustajace zimna w kaciakch ust albo obok.czego nigdy przed ciaza nie mialam. ale przetrwam.

paulinaA; mam pytanie niby retorycze, ale je zadam: tą maske można stosować będąc w ciąży?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam pytanko moim problemem sa na twarzy kaszaki nie wiem czy dobrze je nazwalam sa to biale podskorniaki :? na poczatku mia;lam ich nie iwele ale teraz po ciazy sie namnozyly :cry: prosze napiszcie mi czy mozna je usunac u kosmetyczki ile kosztuje i jak to usuwa itp za odp dziekuje pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to sa prosaki... :D
mozna je usunac u kosmetyczki...nakluwa sie skore igielka i usuwa prosaczka...wszystko zalezy od ilosci tych prosakow...byc moze bedzie potrzebnych kilka zabiegow... jest to zabieg oczyszczania twarzy...jego sredni koszt to 80-120 zl :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam mam pytanie dot. pielegnacji cery. Od pewnego czasu pojawia się na mojej buci dużo zaskórników i grudek, jednoczęśnie nie mam cery tłustej, raczej trochę przesuszoną, czuję, że jest ściągnięta. Wobec tego jak mam ją pielęgnować - zależy mi aby zlikwidowac te grudki i zaskórniki a jednoczęśnie aby była dobrze nawilżona. Czy mam używać preparatów przeciwtrądzikowych czy raczen nawilżających. Zastanawiam się nad zakupem polskim dermokosmetyków aptecznych - Dermedic lub Iwostin. Czy możesz mi doradzić, która forma jest lepsza i w ogóle jakich kosmetyków stosować??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

masz raczej skore mieszana skoro wystepuja grudki i zaskorniki...a przesuszona jest z powodu odwodnienia...nalezy nawilzac skore od wewnatrz...dobry jest capivit hydro control ....grudki i zaskorniki mozna oczyscic tylko w gabinecie kosmetycznym ..natomiast niekonieczne jest uzywanie preparatow antytradzikowych... a wskazane stosowanie kosmetykow regulujacych prace gruczolow lojowych oraz pordukcje sebum tzw sebostatycznych..i tak...jest taka seria daxx cosmetics ..sebum control..czy jakos tak....akurat wylecialo mi z glowy...w kazdym razie zalecila bym ci zabieg oczyszczajacy w gabinecie kosmetycznym i tam pani kosmetyczka zapewne poleci ci jakies kosmetyki odpowiednie dla twojej cery... napewno ten capivit by sie sprawdzil i musisz pic duzo wody... oczywiscie peeling raz w tyg.. tonik..krem nawilzajacy odpowiedni dla cery mieszanej...dodatkowo tez maseczki nawilzajace 2 razy w tyg ... :wink:

mam pytanko...korzystasz z solarium?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wcześniej korzystałam tak 2-3 razy w miesiącu, w tej chwili nie korzystam w ogóle. Ale myślę, że mam cerę przesuszoną właśnie przez słoneczko i solarium, być może stosowałam za lekkie kremy. W tej chwili chce doprowadzic swoją buzię do porządku. Wezmę się za nawilżanie. Wczoraj kupiłam krem do cery mieszanej z tendencją do zaskórników i grudek, jest to równiez krem do cery przesuszonej różnymi preparatami dermatologicznymi( firmy Dermedic), teraz muszę coś kupić na dzień nawilżającego do cery mieszanej. Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie, czy w ciąży można oczyszczac cerę u kosmetyczki, robić mikrodermabrazję??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie, czy w ciąży można oczyszczac cerę u kosmetyczki, robić mikrodermabrazję??
nie powinno sie przeprowadzac tych zabiegow gdyz w ciazy skora staje sie bardzo wrazliwa i takie zabiegi moga wywolac podraznienia :) nigdy nie wiemy jak na dany zabieg czy kosmetyk zareaguje nasza skora...to taki niestabilny okres :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam pytanko ostatnio mi napisalas ze biale podskorniaki tzw;prusaki :x mam pytanko odnosnie ich tzn co robic aby ich nie przybywalo czy sa jakies domowe sposoby bo zauwazylam ze robi mi sie ich coraz wiecej za odp dziekuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
Mam pytanko ostatnio mi napisalas ze biale podskorniaki tzw;prusaki
prosaki :lol: :lol: :lol:
domowego sposobu nie ma...kosmetyczka musi go nakluc igielka i usunac... jedyna metoda :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziekuje za odp.PRUSAKI :D :lol: :) :twisted: hihihihihihiihih ale piszac to myslalam oczywiscie o prosakach :D pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ostatnio byłam na oczyszczaniu skóry, kosmetyczka jakaś nerwowa, tylko na mnie nawrzeszczała, a swoją robotę wykonywała na odwal. :evil: Szczerze powiedziawszy rezultaty są bardzo mierne. Czy są jakieś sposoby aby skutecznie oczyścić skórę? Mam cerę mieszaną.

Obrazek

Strona fundacji www.viva.org.pl Przekaż 1% podatku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurde....trafilas na jakas kiepska kosmetyczke... :?
bardzo wazne jest aby manualnie oczyscic skore a potem zapobiegac ewentualnym nawrotom problemow... stosuj peelingi...maseczki oczyszczajace...zele do mycia twarzy ...kremy matujace...musiala bym sama zobaczyc twoja skore zeby cokolwiek konkretnego ci doradzic....a moze jakas inna kosmetyczka? :wink:

Cytuj:
tylko na mnie nawrzeszczała
a dlaczego nawrzeszczala? :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki za odpowiedź :pr:
Dlaczego nawrzeszczała? Szczerze powiedziawszy to nawet nie wiem, podejrzewam, że miała zły humor, gorszy dzień :evil: Zaczęła mi robić jakieś jazdy, jak mogłam się tak zapuścić, z czym ja do niej przychodzę itp...
Nie wiem o co jej chodziło, bo zawsze wydawało mi się, że moja skóra jest w bardzo dobrym stanie - dermatolog podziela moje zdanie :)
Byłam u tej kosmetyczki pierwszy raz, już tam nie wrócę :evil:

Obrazek

Strona fundacji www.viva.org.pl Przekaż 1% podatku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

LILUS bardzo Cie prosze o rade otoz mam sucha skore i potrzebowalabym kremu ale naprawde dobrego bo przyznam sie szczerze ze do tej pory uzywalam tylko bambino dla dzieci bo najbardziej mi pasowal,ale wiadomo nie na dluzsza mete mam juz 28 lat wiec potrzebuje juz takiego........... :lol: no wiesz hihihihihi
A druga rzecz to dobry krem do pielegnacji biustu jest ich tyle ze sam,a nie wiem ktory lepszy,aha jeszcze jedno raz kupilam na istniejace rozstepy a raz kupilam przeciw rozstepom i teraz nie wiem czy one sie czyms roznia bo w aptece mi powiedziala ze nie ma roznicy :? (a ja potrzebuje juz na istniejace :cry: ) za odp dziekuje i sory jesli popelnilam jakis bledzik ale bardzo sie spiesze pa pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]