Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:38 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ja stosowalam paki blend-a-med whitestrips de luxe ( jakoś tak :P). po pierwsze: nie korzystac z nich gdy zęby nie są doleczone. ból ogromny. utrzymywal sie u mnie nawet po zdjeciu pasków ( a zęby mam zdrowe). po paru dniach przeszlo, ale dziąsła mi nadal podrażnialo. dla osob z szerokim uśmiechem albo bardzo krzywym uzebieniem paski bedą za krotkie, nie bedą idealnie przylegac i czesc zebow moze sie nie wybielic. samo uzytkowanie bylo ok, po pol h dwa razy dziennie. zeby mi wyjasnialy, aczkolwiek nie wybielily. ciekawa jestem w jakim stanie jest oje szkliwo ( ponoc moze popekac), dlatego tez nie wiem czy drugi raz bym sie zdecydowala na nie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zza podpisuję się pod tym, co napisałaś, jak również i pod swoim wcześniejszym postem na temat tych pasków. Jak dla mnie do bani.

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------
['] ['] ['] ['] ['] (2007- 2011)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szczerze polecam pastę CLINOMYN, poleciła mi ją dentystka. Nigdy nie miałam wybielanych zębów, leczę jedynie, plomby robię a ludzie pytają co stosuję że mam tak białe zęby (jeszcze kopcę fajki). Cena nie jest kosmiczna. Po tygodniu jest SUPER efekt, pasta oczyszcza wszystkie osady, nawet najbardziej zastarzałe z kawy, fajek, jedzenia. Jest genialna. Kiedyś była droga, teraz w stos. do innych past nawet spoko 11-13 zł w zależności od sklepu. Jednak trzeba robić przerwy w stosowaniu, bo może być zbyt inwazyjna dla szkliwa, ma mikrogranulki.
Jak któraś będzie zainteresowana, to polecam białą, bo ta w formie żelowej jest słabsza. Stosuję ja 11 lat, tyle lat temu była jedną z droższych past na rynku. Smak ma też fajny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam wrażliwe zęby i dentysta odradził mi stosowanie tej pasty, choc czasami mam ochotę ją kupić, a co tam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak, jak np jest nadwrażliwość zębów to nie można, tak samo kiedy jest słabe szkliwo. Ona działa troszkę na zasadzie pilingu :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No własnie, jedynym wyjściem dla wrażliwych zębów jest chyba wybielanie w gabinecie, a to trochę kosztuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wybielanie w gabinecie również do bezbolesnych nie należy :wink: Należy też pamiętać, że wybielanie osłabia szkliwo......

Ja być może już w tym miesiącu będę wybielać w gabinecie, już się boję, ale mam dosyć swoich nutrii :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mi pomogło już samo piaskowanie i ściąganie kamienia, biel powróciła ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja ostatnio zastosowałam paski wybielające do zębów i po pierwszej aplikacji ból był tak silny ze zrezygnowałam, nie dałam rady ;/ chociaż podobno gdy stosuje sie je równolegle z pastą do wrażliwych zębów to można wytrzymać całą kurację...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja próbowałam pasków wybielających ale strasznie podrażniły mi zęby więc nie skonczyłam calej kuracji...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]