Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 7:45 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

witam
to było (chyba) prawie 9 lat temu ale ciagle o tym mysle. wpadka z pierwszego razu i takie szczescie mozna miec. on mial 25 lat, inna dziewczyne ale ja bylam zakochana do szalenstwa i myslalam ze sie uda nam... kiedys
mialam bolesne piersi, przytyłam, kazdy to widzial i sie pytal czy aby nie jestem w ciazy az nagle pewnego dnia ok 8 tyg obliczyłam ze tak 8- 9 tyg poczulam silne bole brzucha i krew i taki maly skrzep wylecial zarodek doslownie krwalilam kilka dni i bylam w takim szoku ze nikomu nie powiedzialam nawet lekarzowi pomyslalam ze sobie to wmowilam az jak bylam w ciazy pozniej to lejkarz mnie podejrzliwie pytal czy aby napewno w ciazy nie bylam kilka razy pytal. te bole co podczas poronioenia czulam to identycnie jak porodowe dodam ze ten moj pierwszy raz byl bez jakiegokolwiek zabezpieczenia po okresie i imialam w ten czas 16 lat teraz mam dziecko prawie 4 letnie i mysle i tez czuje ze mi sie nie wydawalo
a wy co myslicie?

Kacperek Aniołek 01.2003r. [*] 9 tydzień

Nic nie muszę, ale mogę wszystko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Stefanka, czasem tak sie zdarza, podobno 50% ciaz konczy sie samoistnym poronieniem.

Obrazek
2 Aniołki, za ktorymi bardzo tesknie [*][*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale jak sobie pomyśle ze mój synek miałby dzisiaj 8 letniego brata
tak od samego poczatku czułam że to był synek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sprawdziłam wielkość płodu odpowiadała temu tygodniowi ciąży :-( to był 9 tydzień

Offline Wyświetl profil  

ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

stefanka25 pisze:
bylam w takim szoku ze nikomu nie powiedzialam nawet lekarzowi pomyslalam ze sobie to wmowilam az jak bylam w ciazy pozniej to lejkarz mnie podejrzliwie pytal czy aby napewno w ciazy nie bylam kilka razy pytal.

ja ten mialam taką sytaucję miesiączka mi się spóźniała, ale w tamtym czasie nie robiło to na mnie większego wrażenia bo cykle mialam bardzo nieregularne nawet do 50 dni, po jakimś czasie dostałam miesiączkę ale zdecydowanie bardziej obfitą i zdarzały sie skrzepy poszłam po tym do ginekologa i na badaniu spytałam czy mogłam być w ciąży i poronić. Przyznał że jest to mozliwe, jednak on po badaniu nie jest w stanie tego stwierdzić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja także jestem po samoistnym poronieniu. To było prawie rok po urodzeniu mojej córy, jak o tym myślę, to też nie potrafię zapanować nad emocjami.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi te uczucia odżyły bo tego chłopaka widziałam ostatnio w sklepie z żoną i się przypomniał on i jeszcze bardziej o tym myśle pomimo że teraz mam wspaniałego faceta to i tak coś nas łączyło
jak piszecie że też to przeżyłyście to wiem że nie jestem sama

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Bardzo chciałabym poradzić się Was w pewnej sprawie w której, niestety, macie doświadczenie :(

Z moich obliczeń wynika, że byłam/jestem w 7tyg ciąży. Ostatniego okresu dostałam 30 września. Od tamtej pory cisza. Kilka testów ciążowych pokazało mi wynik pozytywny. Sielanka nie trwała jednak długo... :cry:

Dostałam krwawienia. Typowo okresowego, choć całkowicie bezbolesnego. Trwało pięć dni i przez cały ten czas zaobserwowałam jeden skrzep. Spanikowałam, myśląc że to koniec....
Ale gdzieś przeczytałam, że to nie musi być prawda. Tym bardziej że krwawienie trwało tylko 5dni, było całkowicie bezbolesne i skrzepów było mało...

Co Wy o Tym myślicie?
Oczywiście oprzytomniałam i dzwonie jutro do lekarza aby umówić się na wizytę. Będzie mi jednak miło, jeżeli wyrazicie swoją opinię.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Isskierko może już być po wszystkim,ale tak jak mówisz nie musi,ja ci się dziwię ,że aż 5 dni z tym czekałaś,ja zaraz przy pierwszych negatywnych objawach bym leciała do lekarza,by ratować moje maleńtwo,leć czym prędzej do lekarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

ja też się dziwnię że tyle czekałaś z pójściem do lekarza ja z plamieniem jechałam do szpitala!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Teraz sama się sobie dziwie.
Ale jestem młoda, głupia i niedoświadczona. I chociaż w ogóle mnie to nie tłumaczy, to na początku pomyślałam że po prostu test się pomylił...
Moja mamuśka też twierdziła że teraz już nie ma po co, więc same rozumiecie... Widać bardzo jej to na rękę :cry:
Dopiero jak poczytałam na ten temat chciałam szybko do lekarza...
Właśnie wychodzę, mam wizytę na 11:15

Ale wiecie, chyba już nawet nie wierze...
:(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Iskierko niestety przy pierwszym plamieniu powinnaś udać się do ginekologa, może by coś zaradził...

Z niecierpliwością czekam na wieści od Ciebie :sss:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Issskierka napisz jak będziesz po wizycie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iskierka...zawsze w takiej sytuacji trzeba skorzystać z pomocy lekarza...mam nadzieję, że się mylisz i maleństwo wciąż jest tam gdzie powinno...ale zakładając chociaż przez chwilę, że tak nie jest, uważam że i tak powinno się skontrolować wszystko. Założenie że "nie ma po co" jest jak najbardziej błędne dla mnie.
Plamienie/krwawienie w ciąży według mnie zawsze jest wskazaniem do wizyty u lekarza...ja plamiłam, krwawiłam a moje dziecko odeszło dopiero gdy zaobserwowałam takie objawy czwarty raz. Często wystarcza odpowiednie leki.

napisz jak tam na wizycie...bo już chyba jest po?

pozdrawiam i życzę jak najlepiej.

Jakub Jacek 14.08.2013 r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wedlug mnie to niestety biochemiczna, ale nawet gdybys poszla do lekarza w pierwszym dniu, to i tak by sie niewiele dalo. Jak juz zaczyna sie krwawienie, to przewaznie oznacza to poczatek konca... Daj znac jak wrocisz.

Obrazek
2 Aniołki, za ktorymi bardzo tesknie [*][*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

kaktus zupełnie się z toba nie zgadzam nie wiem też na jakiej podstawie stwierdzasz że to biochemiczna :shock:
jak się jest w ciązy każde plamienie o krwawieniu nie wspomnę trzeba zaraz skonsultowac z lekarzem
krwawienie nie musi oznaczac końca bo często ciąże można uratowac no ale trzeba zadziałac w tym kierunku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iskierko mamy nadzieje ze wszystko wporzadku ...ja bym poszla w 1 dzien krwiawienia ale czasami nic sie juz nie da zrobic :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Issskierka mam nadzieję że odpiszesz nam jak tam po wizycie.

Ja jak zaczęłam plamić to po godzinie już leżałam w szpitalu a i tak poroniłam następnego dnia :cry:

a za to moja koleżanka plamiła cały pierwszy trymestr bo myślała że to normalne :shock: i nie poroniła ma zdrowego syna

choć to tylko 2 przypadki które mogą o niczym nie świadczyć to zaczynam myśleć fatalistycznie że co ma być to będzie jak ciąża jest zdrowa prawidłowa to wszystko będzie dobrze a jak nie to i szpital i leki na podtrzymanie i rozkurczowe nie pomogą

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie każde plamienie oznacza poronienie- ja plamiłam kilkukrotnie w drugiej ciąży, leków nie brałam bo tutaj uważają (mieszkam w UK) że jak organizm chce odrzucić ciąże to i tak to prędzej czy później nastąpi...
Pierwszego plamienia dostałam w 14tc- trwało kilka dni było delikatne szybko minęło
Następnie w 25tc ciąży krwotok i plamienia kilknunastodniowe
Następnie w 35 i 37tc znowu plamienia

Donosiłam ciążę urodziłam w terminie przez CC planowane

Miałam badania gin,skany i nie znaleźli lekarze jednoznacznej przyczyny plamień

Lekarz mi pow na początku że wiele kobiet w ciązy krwawi a mimo to rodzą sie z takich ciąż zdrowe dzieci ważne by nie było skrzepów bo to zły znak oraz żywa krew

Ale ja miałam i skrzepy i żywą krew kilka razy a mimo to donosiłam przed ciążą miałam torbiele na jajniku i najprawdopodobniej w trakcie iciąży mi popękały i stąd krwawienia :roll:

Bądź dobrej myśli może nie wszystko jeszcze stracone?

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Iskierko nie trzymaj Nas dłużej w niepewności! Co Ci gin powiedział? :(

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]