Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 5:03 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam

Jeśli są tu jakieś niedoszłe mamy grudniowych dzieciaczków to zapraszam. W kupie będzie nam raźniej.

Dziś mija tydzień od mojego poronienia. Póki co nie jest dobrze :(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Niby ex-listopadówka, ale myślę że mogę się przyłączyć do gadania o głupotkach :)
ja poroniłam w okolicach 1 kwietnia pod koniec 7c i mimo zakazów mojego doktorka od razu w zasadzie olaliśmy zabezpieczanie się.

Niby wygrażał się, że przed 3mc nie wolno w ogóle myśleć o staraniach, ale nawet @ przyszedł mi planowo, ot tak jakby organizm stwierdził, że nic się nie wydarzyło...
monkey, będziesz się znowu starać zaraz po pierwszej @ czy na razie o tym w ogóle nie myślisz?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Zimma ja najchętniej starałabym się już dziś. Bardzo pragnę drugiego dziecka :)
Oczywiście wszystko zależy od tego jak mi sie organizm wyreguluje ale mam nadzieję, że w razie "W" nie będę musiała czekać dłużej niż te 3 miesiące :)

I dobrze rozumiem, że Wy już staranka zaczęliście? W którym dniu cyklu jesteś?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Czekam i się doczekać nie mogę :P Jakoś 23dc a mam cykle 27-dniowe...
ale dość długo trwało zanim zaciążyłam ostatnim razem, więc na nic za bardzo nie liczę tak szybko :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Zimma nie znasz dnia ani godziny :) Najważniejsze to się nie spinać i czerpać z "tego" radość :)
Kciuki ściskam mocno i jestem dobrej myśli :)

Nam się udało w 3 cyklu. Pozatym dowiedziałam się dopiero teraz, że mam tyłozgięcie także już wiem jakie pozycje najlepiej przybierać :P

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam,

ja też jestem byłą Listopadówką 2008, Lutówką 2014 i Listopadówką 2014...

Monkey bardzo mi przykro z powodu Twojej straty... jesli mogę zapytać to Twoje pierwsze poronienie? Masz zlecone jakieś badania?

Ja po stracie Antosi chciałam jak najszybciej zajść w kolejną ciąże, udało się w 2 cyklu starań. Teraz zaraz po stracie Zosi też mi się wydawało, że szybko chcę zajść w ciąże.
Muszę jednak trochę odpocząć - fizycznie i psychicznie. Poza tym wyrozumiałość mojej szefowej jest na wyczerpaniu, bo wczoraj mi powiedziała, że bardzo chce abym wróciła do pracy jednak na dłużej niż 3 miesiące ( ostatnio wróciłam do pracy w listopadzie a na początku marca byłam już w kolejnej ciąży i poszłam od razu na l4).

Teraz przede mną kolejne badania, wróciłam na zumbę i siłownie (chce na maksa wykorzystać urlop macierzyński - nie siedzieć i nie gapić się w sufit), planujemy wakacje...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cześć Monkey, dołączę się do was :(
Ja swoje maluszki straciłam 16 mają w prawie 10 to. Udało się bez zabiegu, dostałam tylko 3 tabletki cytotecu.
Miałam 2 puste pęcherzyki ciążowe.
Oczywiście teraz musze czekać, najpierw na wizytę u lekarza w czwartek i potem zaczynamy od nowa staranka.

Mialyscie jakieś badania zlecone

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witaj Aga,

Po poronieniu Tosi ( to było moje 2 poronienie) miałam zrobioną pełną genetykę i badania w kierunku chorób infekcyjnych i histeroskopie. Wszystkie wyniki były prawidłowe.

Po poronieniu Zosi zalecił mi :
- po 6 tygodniu po porodzie mam zrobić badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego (wydapa na początku czerwca)
- w 3 dc mam zrobić FSH, LH, estradiol, prolaktyna, androstendion i OH-progest.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam:*
Przyszedł czas i na mnie...
O stracie Maleństwa dowiedzieliśmy się już 30 kwietnia, niestety los pokrzyżował plany, wyjechaliśmy na tydzień za granicę i z racji tego, że ciąża zatrzymała się na wczesnym etapie (5t6dz) lekarz zaproponował czekanie na samoistne poronienie. Miałam czas do 22 maja. Plamić zaczęłam 15 maja a 19 rozegrał się cały horror. Po 1 w nocy ogromny ból brzucha, jeden "chlup" a później lawina krwi, morze krwi...o 4 wylądowałam na IP, a o 4:45 miałam już zabieg...19 maja na zawsze pożegnaliśmy naszego Okruszka.
Jak najszybciej chcielibyśmy zacząć starania o kolejne Maleństwo,ale wg zaleceń lekarzy musimy czekać 3 mc. Póki co nie zlecono nam żadnych badań.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja badań tez nie mam zleconych żadnych, ogólnie wszystko jest ok i mogę zacząć się starać nawet już w czerwcu o kolejną dzidzie, ale poczekam do pierwszej miesiączki i zaczynamy, już normalnie nie mogę się doczekać, lekarz,mi powiedział ze po naturalnym poronieniu mogę zachodzić szybko w ciążę bo jeszcze hormony krążą w organizmie, jednak wolę ten miesiąc poczekać.
A tak w ogóle jak się czujecie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja na tą @ czekam jak na zbawienie!;)
Fizycznie czuje się ok, gorzej z moją psychiką, gdzie kobieta w ciąży wywołuje u mnie płacz...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Oj Marta wiem o czym mowisz, u mnie wiekszosc kolezanek w ciazy i jedna z nich na grudzien ..boli to jak nie wiem

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej, u mnie z grubsza bez zmian: okres mam jak w zegarku dokładnie tak jak przed poronieniem, zaczęliśmy znowu z mężem działać i znowu towarzyszy mi to samo uczucie rezygnacji co przed tamtą nieudaną ciążą ;/ Niby to dopiero 2 miesiące "po" ale sumarycznie to już zdrowo ponad rok starań.
I też tak mam- znajome po 2, 3 dzieciaki, niektóre z brzucholami a ja nic ;(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Zimna przytulam mocno.....i nie poddawajcie sie, walczcie dalej a nagroda bedzie wspaniałe dziecko , zobaczysz

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Zimma doskonale wiem co czujesz.
Poniedziałkowy Dzień Matki to mały koszmar...dziś dzień moich urodzin, mieliśmy świętować z Kruszyną w brzuszku...ehhh...
A u nad do pierwszej @ jeszcze daleko...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

wpadlam sie pochwalic ,ze od wczoraj zaczynamy stranka ....dostalam zielone swiatlo od lekarza

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Aga mocno mocno trzymam kciuki!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Marta dzieki wielkie :)

cisza cos tu .

jak sie czujecie

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej dziewczyny :)
Aga: no to teraz trzymam kciuki :)
My z mężem daliśmy na luz. Rzadko teraz spoglądam na forum bo nie czuję potrzeby, rzadko też zaglądam w "kalendarzyk" i po prostu cieszę się tym co mam :) Zbliżają się wakacje, robimy remont, spotykamy się ze znajomymi. Zobaczymy czy ta strategia będzie lepsza niż nerwówka sprzed kilku miesięcy, jeśli nie to za pół roku znowu zintensyfikujemy starania :)
Miałam ostatnio badania okresowe, lekarz w poradni był łaskaw zrobić mi full panel badań bo pracuję z chemią, więc mam wirusy, mocz, morfologię, tarczycę, cukier i profil lipidowy. Zobaczymy czy wszystko w normie :)

Dama: nawet nie pomyślałam, ale faktycznie w pracy mogą robić fochy za takie nieobecności. Z drugiej strony, o ile normalna ciąża to nie choroba, o tyle nawracające poronienia to już jest choroba i powinna być traktowana jako pracodawcę właśnie tak ;/

Sama nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła, chyba bym wybrała tak jak ty, jednak odpoczynek...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Co tam u was dziewczyny?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]