Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:48 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość

Niestety kolejne usg pokazało że ciąża nie ruszyła, pęcherzyk był zniekształcony a lekarz nie mógł nawet znaleźć w nim zarodka, wokół widać skrzepy. Cale szczęście nie widziałam nawet serduszka, ciąża zatrzymała się w jakimś szóstym tygodniu, odstawiłam luteinę i czekam żeby zaczęło sie ronienie. Lekarz twierdzi że powinnam sama się oczyścić. Dziś 3 dzień bez luteiny , czekam do tygodnia a później zgłosze się czy potrzebne czyszczenie. Czy któraś z was tak miała że po kilku dniach po odstawieniu leku podtrzymującego się zaczęło? czy u was też pęcherzyk zmienił kształt?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przykro mi bardzo, zapraszam na Poroniłam.
Ja zaczęłam ronić po 4 dniach od odstawienia leku na podtrzymanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

....przykro mi bardzo.... [*]dla Aniołka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tu hania proszę napisz czy oczyściłaś się sama? czego mogę się spodziewać, czy to podobny ból jak przy miesiączce? czy później miałaś robione usg aby zobaczyć czy macica całkiem czysta? Przepraszam że tyle pytam, ale...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja w zasadzie oczysciłam się sama, niemniej jednak miałam jeszcze potem zabieg, ale u mnie to dłuższa historia bo ja miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej i lezałam tydzien w szpitalu.

Z reguły macica przy tak wczesnej ciąży sama sie oczyszcza, dostaje się krwawienia, z reguły bardzo obfitego. Ja miałam to nieszczęście przechodzić przez to dwa razy, za każdym mocno i długo krwawiłam. Nie chciałabym jakoś bardzo straszyć, ale za drugim razem bolało strasznie, ale jak widac do przeżycia. To było jak przy miesiączce tylko jeszcze miałam skurcze, podejrzewam, że trochę takie jak przy porodzie. Ja "dzięki" temu wylądowałam w nocy na ostrym dyżurze. Dostałam zastrzyk i potem było OK.
Wiele dziewczyn tutaj miało takie poronienia i jednak wiekszość nie bolało tak jak mnie. Ale zaopatrz się w środki przeciwbólowe.

Usg miałam tylko w szpitalu (wiele razy), po zabiegu nie (choć myslę, że trzeba). Ja od zabiegu jestem stałą klientką mojej pani ginekolog, chodzę do niej raz w miesiącu. Po poronieniu konieczne jest badanie.

Trzymaj się. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bardzo mi przykro ..

Mi lekarz mówił że usg po poronieniu jest potrzebne zeby sprawdzić czy na pewno wszystko jest w porzadku.

Po zabiegu miałam zalecone USG po 3 tygodniach

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak mi przykro...wiem co czujesz ja poronilam dwa razy...pierwsza ciaza-6 tyg ciazy okazalo sie na usg ze nie widac zarodka, zaczely sie plamienia, lekkie. Wyladowalam w szpitalu, wtedy zaczely sie o wiele intensywniejsze krwawienia i skrzepy, w koncu mialam zabieg lyzeczkowania...czulam wszystko bo mialam znieczulenie miejscowe, bol okropny:( dokladnie 5 grudnia tego roku mialam kolejne lyzeczkowanie...bylam w 8 tyg ciazy, za tydzien mialam miec badanie usg i mialam uslyszec bicie serduszka. :cry: Niestety wszystko sie zmienilo na usg w szpitalu okazalo sie ze ciaza obumarla...widac bylo zarodek..wyszlam z gabinetu, oparlam sie o sciane i wybuchnelam placzem...nestepnego dnia zabieg, do domu wyszlam w Mikolaja...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nanka,ja w Mikołajki miałam rodzić pierwsze dziidzi...
już nigdy ta data nie będzie mi się mile kojarzyć...

Offline Wyświetl profil  

Cześć dziewczyny! Jestem tu pierwszy raz i wolałabym pochwalić się , że jestem w ciąży i wszystko jest ok! Ale niestety muszę napisać , że byłam w ciąży :cry: to był niecały 7 tydzień były plamienia , wylądowałam w szpitalu a za 3 dni byłam już po zabiegu , wyjęli moja kruszynkę...
Lepeij iść się oczyścić do szpitala jeśli chcesz żeby było wszystko ok iżebyś miała szanse na kolejną ciążę bez komplikacji...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Dziewczyny. Ja zostałam wyczyszczona w 12 tygodniu ciąży, serduszko przetało bić. Leżałam w szpitalu 3 dni. Okropny ból, to znaczy dostałam tabletkę na poronienie, ale potem dodatkowo było łżeczkowanie. Nikomu tego nie życze, to bardziej boli niż okres.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]