Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:00 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Witam! Miałam być grudniówką 2009... W 36 dc zrobiłam bete - 56, dzs - 38 dc - 31 - spada. Okresu nie mam. Bólów brzucha, plamień zero - jednym słowem żadnych objawów. Wiem, że już nie jestem Grudniówką 2009. Ale co robić? Czekać na okres? Czy powinnam natychmiast zgłosić się do gina? Wolę to pierwsze.... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Biblio nie chcę się wymądrzać, ale ja na Twoim miejscu poczekałabym w tej sytuacji na @...... nie wiem, jakie długie masz cykle, ale najprawdopodobniej doświadczyłaś ciąży biochemicznej, co oznacza, że gdybyś nie zrobiła bety/ testu, nie wiedziałabyś nawet, że jesteś w ciąży...przykro mi bardzo :-{:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cykle do tej pory 29 dni. Czy biochemiczna, to to samo co urojona?? To fakt , że ogromnie ogromnie ogromnie chcę być w ciąży. Jak w takim razie poznać, że naprawdę będę w ciąży?? Teraz ciągle będę myślała, że to biochemiczna.... Nic to czekam w takim razie na @ ... I zaczynamy dalej starania...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Biblio, ciąża biochemiczna to absolutnie nie ciąża urojona- tak dzieje się wtedy, gdy dojdzie do zapłodnienia, próba ciążowa (tj. beta/ test) wypadnie dodatnio, ale bardzo wcześnie dojdzie do poronienia....czyli po prostu dostajesz ciut później @, a nie robiąc wcześniej testu i nie mając żadnych typowych objawów na ciążę, nie masz żadnej świadomości, że jesteś zafasolkowana.... Ty wiedziałaś, więc rozumiem, jak bardzo boli Cię ta strata...

Głowa do góry, jeśli chciałabyś pogadać z dziewczynami, które "zaliczyły" ciąże biochemiczne i straty ciąży w późniejszym okresie (ja z tej drugiej grupy) to zapraszam na wątek "Mamy Aniołków na nowej drodze do szczęścia" http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 6805cfdcdf

DOPISANE: aha, a prawidłowo przebiegającą ciążę poznasz m.in. po badaniu bety (czyli tym, co robiłaś w tej ciąży). Jeśli przyrasta, wszystko jest dobrze :) ostateczny werdykt należy oczywiście do gina, ale beta jest wskaźnikiem z pierwszej ręki, który możemy same kontrolować :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki wielkie za informacje i zaproszenie na wątek. Faktycznie nie wpadłam na ten przyrost bety w celu sprawdzenia prawdziwej ciąży. Więc wiem jedno - żadnych testów domowych od dziś. Już nie chcę fałszywej nadziei... Dziękuję Ci jeszcze raz Zazula - bardzo mi pomogły Twoje słowa.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]