Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:06 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Kasiu!przykro mi że ciągle jakaś dziewczyna do nas dołącza!to smutne co napisałaś ale od razu powinnas pojechać do szpitala-strach strachem a zdrowie zdrowiem-całe szczęście że nic ci sie nie stało!kazda z nas przeżywa stratę-każda z nas wie co przeżywasz bo doświadczyłysmy tego samego!wsród nas znajdziesz wiele osób które pomogą ci przez to przejść!główka do góry-trzymaj sie cieplutko!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja poroniłam 2 dni temu. W poniedziałek idę do ginekologa na kontrole i żeby mi zleciła badania. Była to moja pierwsza ciąża i bardzo mnie to dotknęło.
Lekarka mówi ze pomimo badan w tak wczesnej ciąży jak moja czyli 5 tydz. rzadko kiedy wykrywa sie przyczynę poronienia. najczęściej po prostu coś było nie tak i sama natura o tym zdecydowała.
Okaże sie tez czy będzie potrzebny zabieg czy nie.

04.2008r. 5tc. [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ag@ tak strasznie mi przykro-trzymaj sie dzielnie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ag@ powiedz nam jak było, jestem w takiej samej sytuacji, też idę dziś na kontrolę. Cieknie ze mnie jak z kranu. Mam nadzieję, że potrzebne będą nam czyszczenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczny, napiszcie mi proszę, czy wiecie coś na taki temat: po dwóch poronieniach miałam zlecone badania immunologiczne, dziś odebrałam wyniki i mam dodatnie przeciwciała przeciwłożyskowe i przeciwtarczycowe. Udało mi się na moment wcisnąc do mojego lekarza, ale powiedział, że rozmowę na ten temat musi koniecznie odbyc z nami obojgiem i kazał przyjechac w poniedziałek. Wspomniał, że rozsądnym byłoby szczepienie mnie limfocytami mojego mężą( :?: ), czy któraś z Was wie coś na ten temat?? Jak to się robi?? Jakie są koszty??... Z góry dzięki.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Droga nataleczko1 :)

Mi lekarz po 2 poronieniach zlecił na początek następujące badania:
- krzywa cukrowa (ilość glukozy 75 g/czas pobrania 2 godz.),
- TSH,
- AUTOIMMUNOLOGIA:
przeciwjądrowe - test kompleksowy (ANA 2)
antykardiolipinowe IgG i IgM (łącznie).

Wyniki krzywej cukrowej i TSH odebrałam, natomiast ciągle czekam na wynik badań immunologicznych (czeka się na nie 3 tygodnie).

Możesz sobie zerknąć na stronki:
http://www.libramed.com.pl/wpg/NumeryAr ... 02/07.html

http://www.libramed.com.pl/wpg/NumeryAr ... 22/10.html

http://www.viamedica.pl/gazety/gazetaJ/ ... ks_art=107

http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=957

Pozdrawiam cieplutko :)

edit

Więcej o szczepieniach limfocytami można poczytać o tutaj:

http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3975925.html

Warto zajrzeć również i tu:

http://www.kriobank.pl/polski/pytania.htm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja co prawda nie pamiętam dokładnie, jakie badania robiłam po poronieniu, na pewno toksykologię, było to osiem miesięcy temu, niestety nie obyło się bez zabiegu w szpitalu i dość mocno to przeżyłam. Przez tydzień położna w domu robiła mi zastrzyki dwa razy dziennie, a poza tym wszystko było w porządku.
Teraz znów spodziewam się dziecka, więc głowa do góry, dziewczęta, wszystko będzie dobrze, najwidoczniej to nie był TEN czas.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny napiszcie mi proszę czy badania na obecność chlamydii robi się z krwi? Mój ginekolog twierdzi że nie są potrzebne, że wystarczy jak zrobię immunologię, ale mnie dręczy pewien problem. Otóż przy obu nieudanych ciążach (poronieniach wczesnych samoistnych) byłam chora wtedy kiedy jeszcze o tym nie wiedziałam. Podejrzewam że mogło mieć to jakiś wpływ. Zapytałam ginka o cytomegalie i chlamydię ale prawie mnie wyśmiał. Sama nie wiem... Jak sadzicie powinnam zrobić te badania na własna rękę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam pytanie do Was nie wiem czy akurat dobre mijsce wybralam ale może cos mi poradzicie obawiam sie troszke o moje malenstwo otóż wysapil u mnie problem pepowiny dwużyłowej i podejrzenie wadliwego umijscowienia pępowiny. Chcialam zapytac ponieważ podczas mojej ostatnij wizyty na patologi kiedy dostałam strasznych bóli i krwawienia lekarz powiedział ze,,pierworódki " zawsze dramatyzuja i odesłał mnie do domu Jakie badania powinnam zrobić zeby miec pewność co do mojego stanu Pozdrawiam i prosze o odpowiedz jesi cos wiecie w tym temacie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Roosi badania na obecnośc chlamydii mozesz rowniez zrobic pobierajac krew, ja tak robilam, wyszla mi negatywna. Jezeli chodzi o cytomegalie to dla wlasnego sumienia zrob sobie na wlasna reke, w prywatnych laboratoriach. Mi wyszla cytomegalia pozytywna, lekarz mi powiedzial bo tez bylam troche przeziebiona na poczatku ciazy, ze poronilam albo przez to przeziebienie (wirusa), albo przez cytomegalie, ale tak naprawde to ciezko stwierdzic...pozdrawiam :wink:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja poroniłam dwa razy. W końcu trafiłam do super lekarza i to on skierował mnie na nast.badania:
APPT - czas koalinowo-kefalinowy - Jest to czas krzepnięcia osocza zapoczątkowanego przez tzw. układ wewnątrzpochodny. Badanie to ma największą przydatność w diagnostyce skaz krwotocznych (głównie hemofilii), jak również w monitorowaniu leczenia heparyną.

TSH - hormon tyreotropowy - działa na tarczycę

TYROKSYNA - również hormon tarczycy, wpływa na wzrost organizmu w okresie rozwoju, reguluje szybkośc przemiany materii, wpływa na ośrodkowy układ nerwowy

Przeciwciała antykardiolipinowe - ....obecność przeciwciał antyfosfolipidowych wiąże się także z niepłodnością, ciężkimi stanami przedrzucawkowymi, opóźnieniem rozwoju wewnątrzmacicznego, przedwczesnym oddzielaniem się łożyska i zgonami wewnątrzmacicznymi płodu 2-6. Wspólną cechą wymienionych postaci patologii ciąży jest nieprawidłowe zagnieżdżenie jaja płodowego

Kariotyp - to zestaw chromosomów, w których znajduje się kwas dezoksyrybonukleinowy (DNA) zawierający informację genetyczną o budowie całego ciała człowieka, jego rozwoju od poczęcia do zgonu. CYTOMEGALIA –
ANDROSTENDION –
TSH, PRZECIWCIAŁA TARCZYCOWE TG I TPO -

Wszystkie zrobiłam i wyszły ok. Nie wiadomo co było powodem tych dwóch poronień. Zaszłam w ciążę po raz 3 i tym razem wszystko poszło dobrze - urodziłam synka pół roku temu!!!
Wam wszystkim też się na 100% uda, czego Wam serdecznie życzę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anulajan, pamiętam Cię z forum z 2006 roku, jak pisałaś na Poroniłam... Ja Was wtedy tylko podczytywałam, byłam wtedy po pierwszym poronieniu..

Bardzo Ci gratuluję synka! :) Cudownie, że się Tobie udało :) Czy miałaś jakieś profilaktyczne leczenie w tej ciąży?

Pozdrawiam!

PS. Tak mi było wtedy Ciebie żal, ale czas pokazuje, że w końcu się udaje :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie
Dzisiaj odebrałam wynik z cytomeglii
ale nie umiem go rozszyfrować .....

Cytomegalia IgG obecne
Cytomegalia IgG 200,2AU/ml
wynik ujemny <15
wynik dodatni >15

Cytomegalia IgM nieobecne
Cytomegalia 0,131 Index

Wynik ujemny <0,4
wynik watpliwy [ 0,4-0,5)

>
Wynik dodatni _ 0,5

czy to znaczy że ją przebyłam lub jestem chora??

Obrazek

Aniołek Nikola 15.08.2007,290g-22cm (20tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

witam dziewczyny a robilyscie antykoagulant toczniowy :?: mi ginekolog w polsce zlecila juz powinnam miec wyniki musze zadzwonic do polski czy juz sa :?: to ponoc bardzo wazne badanie :)

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: witajcie
Awatar użytkownika

Dzis bylam na 3 usg dzis byl 9ty mojej ciazy i okazalo sie ze malenstwo umarla ,czekam na lyzeczkowanie prosze napiscie mi coto za zabieg i naczym polega.
Na 1 usg to byl 5 tydzien malenstwo bylo bardzo minimetrowe i lekaz skazal ze bendzie poronienie bo organ co daje jedzenie jest nienormalnie wielki co to oznacza?
na 2 usg bylo ok serce bilo dzidzia rosla
wczoraj zaczelo mi cos wychodzic z pochwy ciemno bronzowe nitki podobne do tytoniu w papierosach co to jest ?
pozdrawiam was serdecznie
Sylwia trzymam kcuki i podziwiam ciebie ja jestem w strasznej depresi i niewiem czy szybko sie pozbieram .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

matka polka strasznie mi przykro
ja rowniez mialam zabieg .... bylam znieczulona (spalam) nic nie czulam ... trwa to chwile ... mnie nic nie bolalo ....
gorzej bylo z moja psychika :(

aaa i nic nie jedz ani nie pij w dniu kiedy bedziesz miec zabieg ... zreszta lekarz pewnie wszystko ci powie.

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: buu
Awatar użytkownika

strasznie sie czje psychicznie masakra depresia na maxa ,boje sie tego zabiegu bo jeszcze pod narkoza sam fakt tego zabiegu to masakra ,koszmar

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Samego zabiegu nie masz się co obawiać - to naprawde nic strasznego - fizycznie...nic nie boli bo jestes pod narkozą, wszystko trwa z 10 minut max, oczywiście gorzej psychicznie się to znosi..................
a ten "tytoń" to są najprawodpodbniej kosmki łozyskowe , mi też one sie pojawiły i własnie to mi dało znak, że jest coś nie tak z moją ciążą...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w szpitalu lekarze po wszystkich badaniach powiedzieli, że z mężem kwalifikujemy sie na badania genetyczne, teraz tylko czekamy na skierowanie na nie, do tego musimy zebrać wywiad o poronieniach w rodzinie, martwych noworodkach, przebiegach ciąży i bezpłodności, nic poza tym mi nie zalecali, a i za wcześnie by iść na badania z krwi bo mam poharatane żyły po szpitalu i po badaniach w czasie ciąży bo miałam ją zagrożoną najbardziej mnie drażni to, że nie zrobią badania histopatologicznego, wywołali u mnie sztuczny poród, a jak już urodziłam, to nie pobrali go na badania, to jakiś koszmar jest, mam wrażenie, że takie badanie wiele by nam powiedziało, no cóż

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: chej
Awatar użytkownika

mialas racie zabieg szybko poszedl chyba wiem ze nazeczony muj czekal na mnie 1,5 godziny a wybudzialam sie szybko ,najgozej jest po narkozie.
Tak mysle ze morze nazeczony powinen zrobic sobie badania gdyz jego mama miala 7 poronien jak sadzicie czy to mugl byc powud umarcia naszego dziecka wemnie?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]