Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 6:39 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 769 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję za odpowiedź.
Ja tak właśnie myślałam, żeby poczekac 2-3 @. Ale po 2 @ chcę iśc do dobrego gina, żeby sprawdził, czy wszystko jest w porządu. Nastawiam się raczej na długie starania, bo na Remka czekaliśmy 8 miesięcy. Wszystko przez moje PCO, bardzo nieregularne @ i brak owu.

Malgora a ty miałaś wcześniej regularne cykle?

Meg... 7 dzieci? Nieźle :)
Co do księdza to niestety musi byc ciut starszy, bo ma więcej "władzy" jeśli chodzi o ekskomunikę.

Tabelka http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=41756

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Meg i Saana nie jestem w temacie, przepraszam, ale z wypowiedzi wywnioskowałam Meg, że masz Saana problemy w tej "kościelnej" dziedzinie, u nas w Ełku jest Ksiądz młody może z 30 ma, może ciut więcej bo w sumie ślubu mi te 3 lata temu udzielał i już kilka lat służył, więc minimum 30, ale nie więcej niż 35 i rozmawiałam z nim bo on jest specem od takich najróżniejszych rzeczy, no btw. on powiedział, że nie ma grzechu jeśli przedwczesny poród zagraża życiu matki, albo płodowi, ale jak mówiłam nie jestem w temacie, chodziłam do niego po porady dotyczące pogrzebów takich dzieci itd. itp. z wiadomych przyczyn tym tematem się interesowałam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Saana witaj no to moze ty zaczniesz i u nas się coś ruszy, co do ksiedzy to nie mam pojecia, ale tak sobie myślę że to oni powinni nam pomagać i wspierać a nie oceniać i nie ważny jest wiek i doświadczenie ale powołanie. Ale cóż życie i.... , a jeśli chodzi o starania to moim zdaniem organizm sam będzie wiedział, ja po ostatniej ciąży równiutko 3 miesiace, a teraz to nie wiem czy wogóle się uda :( , ale wy modziutkie jesteście.

Pozdrawiam was serdecznie

a dziewczyny nie wiecie co z Minie sie dzieje bo coś na nia sie nie natknęłam

Tomuś 11.05.08 20tc
Sebatianek 14.05.09 39tc 4260 i 57cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika na razie nie mam problemów z księdzem, bo do żadnego jeszcze nie poszłam... Naczytałam się o ekskomunice i mi to spokoju nie daje. Bo u mnie nie było bezpośredniego zagrożenia życia, tylko zagrożenie zdrowia a dla KK to ogromna różnica.

Wiosna ja zacznę staranka może już (dopiero?) w grudniu o ile gin pozwoli. A jak nie to w styczniu na pewno. Na razie czekam na pierwszą @ po porodzie i pewnie jeszcze ze 3 tygodnie sobie na nią poczekam...
Wątpię, żeby gin dał zielone światło już po pierwszej @, pewnie każde odczekac ze 3 jak i nie więcej... A ja chciałabym już.

A co do wieku to ja w lutym skończę 28, więc też już nienajmłodsza jestem ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Saana ja według moich cykli mozna było zegarek nastawiać. Do godziny 12 @ zawsze sie pojawiała. Wiec jak sie miała pojawic 1 kwietnia (prima aprilis) i nie pojawiła sie do 12 to o 13,30 robiłam test hehe ;)
No i ja jeszcze obserwowałam tempke, ale to wczesniej, bo teraz nie zdarzyłam sie do tego zabrac tak pełna parą.
Wiem tylko ze Miske spłodzilismy 3 dni przed owulką ;)

Mam nadzieje, ze zostaniesz juz u nas...
Jesli chcesz to jestem takze na prywatnym forum, tam sa dziewczyny takie jak ja i ty, które straciły swoje dzieci. Niektóre bardzo wczesnie, inne dzieciatka były chore, inne zdrowiutkie i zasneły w brzuszkach. Jak chcesz to napisz maila to podam ci adres. Razem zawsze razniej. Sa takie, które juz oczekuja ale i takie która dopiero zaczeły sie starac.
Absolutnie nie chce ciebie zabierac stad, bo te dziewczyny tutaj tez sa wyjątkowe hehe ;)
Ja sie rozstac z nimi nie moge a wpadłam tylko na chwile hehe ;)

A no i zaraz ci dam ze młoda nie jestes. My tu wszystkie młode jestesmy :) Wszystkie mamyszanse na dzieciatko i wszystkie na nie czekamy ;) No !!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malgora ja mam problem z cyklami, są strasznie nieregularne i sięgały nawet 80 dni... Dlatego się zastanawiam czy jak po 5-6 tygodniach od porodu nie dostanę @ to może powinnam wziąsc dupka na wywołanie? Bo o ile dobrze pamiętam to od półtora roku moje cykle były regulowane właśnie duphastonem. Tylko nie wiem jak to się ma do pierwszej @ po porodzie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana powiem tak, że ja jestem przeciwko instytucji Kościoła z wielu powodów, z tysiąca wręcz, dlatego zazwyczaj nastawiam się na nie, jeśli jesteś osobą wierzącą i ważne są dla Ciebie doktryny, nie zrozum mnie źle broń Boże nie mam zamiaru Ciebie obrażać, albo ranić, tylko ja uważam, że zwyczajnie nie miałaś wyjścia, jeśli Kościół ma coś do tego, to pamiętaj, że masz dziecko dla którego musisz być zdrowa i szczęśliwa, bo w życiu jest podle, a Kościół nie zastąpi tego co może dać matka dziecku, jeśli ta instytucja tego nie pochwala, ok kij im w oko, ważne przecież jak Bóg nas osądzi, a On ponoć jest sprawiedliwy, przeszłaś swoje i całe życie będziesz nosiła tego brzemię, bo taki jest człowiek, że to co nas boli zostaje nam do końca życia, zwłaszcza coś nad czym nie panujemy, coś co następnie nam stawia różne pytania, na które nie znamy odpowiedzi, to i tak jest dużo jak na Ciebie i to się wyrówna, jak będziesz gotowa, oczywiście znajdź odpowiednią osobę najlepiej z polecenia bliską Kościołowi i pogadaj od serca sama wyważ, co i jak

Gosia jak noga??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kikuś a dziekuje, noga znacznie lepiej. Znasz powiedzienie jak nie urok to sraczka?? Hehe wiec teraz sie zmagam ze sraczką kurde!! Nie wiem po czym. Możliwe ze po wczorajszych sledziach?? zachciało mi sie rolmopsów po kaszubsku! Cholera jasna te moje zachcianki.

Saana trudno powiedziec kiedy dostaniesz @ rzeczywiscie masz nieregularne i długie cykle. Nie próbowałaś brać hormonów?? Moja kolezanka miała identyczne problemy. Miesiaczkowała 4 razy w roku. Gin jej dał jakies hormony i po nich jej cykle znacznie sie skróciły i zaraz zaszła w ciąze.
pewnie juz cos tam próbowałas no i Twoj gin wie o tych długosciach cyklu.
Sama już nie wiem. Nigdy nie maiłam z tym problemu. Od samego poczatku miałam regularnie. Nawet po odstawieniu pigułek szybko wszystko wróciło do normy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika fajnie to napisałaś i zgadzam się w dużym stopniu z tobą. Jednak kościół jest w jakiś sposób dla mnie ważny. Nie wyobrażam sobie np przeżywania świąt nie uczestnicząc w mszach czy nabożeństwach. Albo co powiem jeśli ktoś chciałby miec mnie za matę chrzestną? A co z Komunią Patryka? Nie jestem osobą, która co niedzielę lata do kościoła, chodzę kiedy czuję potrzebę. Dlatego chcę pogadac z mądrym księdzem. Nie wiem w końcu czy mnie obejmuje ekskomunia czy nie... A to dla mnie ważne.

Malgora właśnie na wyregulowanie cykli brałam Duphaston, ale niestety pomagał tylko jak brałam, a jak robiłam sobie odpoczynek od leku to na @ znów czekałam ponad 2 miesiące i w końcu trzeba było ją wywołac dupkiem... U mnie chyba problem w tym, że nie mam owulki i trzeba byłą ją "przywołac" Clo. Takim sposobem zaszłam w ciążę z Remkiem.
I byc może w grudniu znów czeka mnie sytmulowany cykl, bo na naturalny nie mam co liczyc.

A śledzie... hmmm ja bym zjadła ale takie słono-kwaśne z cebulką, takie jak moja mama robi :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana mówisz 28 hehe :dada: pogadamy za 10 lat. Faktycznie staruszka z Ciebie :pyk: :yhy: :im:

Kika co do księży to ja jestem tego samego zdania

Tomuś 11.05.08 20tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiosenko witaj :)

Saana rzeczywiscie nie za ciekawie z tymi twoimi cyklami, ale miejmy nadzieje, ze bedzie dobrze. W koncu medycyna jest tak rozwinieta, ze nie bedzie problemów. Napewno cos da sie zrobić i niedługo bedziesz głaskała w brzuszek w którym bedzie fasolinka ;)
Najwazniejsze to nie tracić nadziei tak naprawde, bo jak juz sie straci to doopa, nawet zaawansowana medycyna nie pomoże.
Mylse ze u ciebie nie bedzie tak źle. W koncu masz jedno ziemskie dzieciatko, Remiczek też sie z kapusty nie wział. Może bedziesz musiała poczekać troszke, ale jakoś wydaje mi sie ze szybko sie uda.

Co do ksiezy i koscioła to ja sie nie wypowiem, bo ja mam bardzo radykalne poglady. Czasami ludzie mnie zle rozumieją.
Jestem wierzaca i wierze w Boga, ale nie w kościół i w ksiezy. I gdybym była na Twoim miejscu a ksiadz np by mnie zbedształ to zwyczajnie bym go olała, bo w koncu jak umre oceni sam Bóg a nie jakiś gość w sukience (moze jedynie byłoby mi zal, ze nie moge podawac dziecka do chrztu).
Chodze do koscioła jak chce, jak czuje potrzebę. Modle sie codziennie. Obchodzę wszystkie Boskie swieta, wiec chyba wystarczy.
Nie bede sie rozpisywała, bo moge jeszcze napisac cos, co Was urazi.
Buźka ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D Saana ale sie usmialam-dupka bralas :brv: A stara to faktycznie jestes(nie to co ja w przyszlym miesiacu 28 :wink: )
Kika-masz racje Bog wszystko widzi i oceni sprawiedliwie.
Malgosiu-oj ze tez Ci sie ten urok :wink: przytrafil bidulko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Meg hehe z urokiem juz lepiej ;) Nazarłam sie wegla i jakos zyje. Od 3 godzin chyba na kiblu nie byłam hehe ;)
Dzwoniłam do lekarza a on mnie zaskoczył, bo mówie ze mam biegunkę a on do mnie czy skurcze mam. Mówie ze nie, a on, ze jak dojda skurcze to mam do szpitala jechac, bo czasami taka reakcja organizmu na poród jest. Wiedziałyscie???
Wiec mu mówie, ze nie mam skurczy i ze wsio ok jest poza sraczką i czy moge cos brac, bo ledwo siedze juz. No i dostałam pozwolenie na wegiel hehe ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malgora mnie nie urazisz, ja też jestem zadania,że nie tu na ziemi bedziemy oceniani tylko tam, a księża powinni nam pomagać i nas wspierać , a nie z ich oceny i decyzji mamy cierpieć. Mój pierwszy m zostawił mnie 13 lat temu, ja od 4 lat jestem szcześliwa i mam męża, a teraz to też przez kościół wyklęta, ale wiecie co nam to gdzieś, choć nie jestem zła i rozżalona, bo dlaczego co ja takiego zrobiłam

Tomuś 11.05.08 20tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malgora-ja slyszalam o tym(sraczka przed porodem) organizm sie czysci u niektorych kobiet przed porodem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja wam powiem, że kościól, księża, wiara... temat rzeka. Każda z nas ma swoje zdanie, swoje potrzeby, swoje racje :)

Wiosna ja już się jakoś staro czuję :D hehe A na poważnie to nie wiem ile lat trzeba miec, żeby czuc oddech starości na plecach :D Zwłaszcza jeśli chodzi o starania.

Malgora u mnie było tak, że z Patrykiem nie wiem kiedy zaciążyłam, bo to było zaraz po ślubie. Byłam u gina, który twierdził, że mam przed sobą kilka miesięcy leczenia i wtedy mogę pomyślec o dziecku. WIęc seksi był całkiem na luzie. Wyszło tak, że jakieś 3 miesiące po wizycie byłam już w 6 tygodniu ciąży :D
Z Remikiem staraliśmy się 8 cykli, najpierw chciałam poradzic sobie sama, potem zrobiłam badania i walczyłam z prl, potem 2 cykle miałam monitoring i w końcu jeden cykl z Clo i pojawiła się fasolka.
Teraz plan jest taki: po 2 @ chcę na własną rękę brac Clo, na wizytę się umówię w okolicach spodziewanej owulki i od 19 dc dupek.
No chyba, że trafię na gina który poprowadzi mnie inaczej, bo po przejściach z Remkiem zmianiam gina. Wizyta 16 więc zobaczę co zdecyduje i czy to jakiś konkretny fachowiec czy tylko "odbębniacz pacjentek" :)

Malgora ja słyszałam, że właśnie rozwolnienie i wymioty mogą byc początkiem porodu :D Ale skoro skurczy nie ma... to chyba zwykłe rozwolnienie :)

Wiosna właśnie to mnie w KK wkurza, że skoro facet zostawia kobietę to niby powinna ona do końca życia byc sama bo inaczej jest ekskomunikowana... Bezsensu. Przecież nie zawsze jest tak, że można się w małżeństwie dogadac i lepiej się rozstac niż wzajemnie pozabijac...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiosna31 pisze:
malgora mnie nie urazisz, ja też jestem zadania,że nie tu na ziemi bedziemy oceniani tylko tam, a księża powinni nam pomagać i nas wspierać , a nie z ich oceny i decyzji mamy cierpieć. Mój pierwszy m zostawił mnie 13 lat temu, ja od 4 lat jestem szcześliwa i mam męża, a teraz to też przez kościół wyklęta, ale wiecie co nam to gdzieś, choć nie jestem zła i rozżalona, bo dlaczego co ja takiego zrobiłam

Własnie do tego też mam ale... Przykład mojej serdecznej kolezanki. Wyszła za potwora. Całą ciaze ja tłukł, pił. Potem dziecko traktował gorzej niż psa. Malenkie dziecko półroczne potrafił przy mnie złapać i trzachac bo płacze. Odeszła od niego, dostali rozwód. Dwa lata temu wyszła za swietnego faceta. Anioł w ludzkim ciele normalnie. Maja dzieciatko a on kocha oboje jakby tamto było jego dzieckiem. na chrzcinach nie dostali komuni, no bo przeciez zyja w grzechu. Na kolędzie ksiadz cały czas ich straszy sadem Bożym. Kurde a co z tym który zmarnował jej zycie?? Przez którego cierpiała??
Z reszta nie wazne czy bił czy nie. NIe wyszło i koniec kropka. Tylko Bóg jest nieomylny, choc czasami i to wydaje mi sie zbyt wykoloryzowane, bo czy to nie pomyłka, ze ona tego swojego drugiego meza poznała tak późno?? Lub, ze tamten pierwszy wogóle stanął na jej drodze?
Może tak miało być.
Druga sprawa jakiej scierpiec nie moge, to jak człowiek, który nigdy nie był z kobieta, nie miał rodziny (podobno hehe) moze uswiadamiac innych jak mają sobie radzic w zyciu rodzinnym?? Ja wiem. Studia, ale teoria to troche za mało, zeby włazic z buciorami w zycie innych ludzi, no nie??
Potem jest jeszcze aborcja... Ochorna zycia poczetego. Każdy jest człowiekiem i mysli i wie co dla niego dobre. Czy lepiej kiedy dzici umieraja na smietnikach? Jak kobieta nie chce to dlaczego musi?? Z drugiej strony dostep do antykokcepcji jest łatwy wiec to temet dyskusji. Sama nie mam jasnego zdania.
Oj mogłabym tak pisac w nieskonczonosc... Bo strasznie mnie to irytuje wszystko.

Saana to rzeczywiscie musiałas sie troche nastarać. Ja dopiero tutaj na forum dowiedziałam sie ze jest cos takiego jak CLO, Isemka, monitoring cyklu i wogóle ze tyle kobiet ma problemy zeby zajsc w ciąże. U mnie mysk i już za pierwszym i drugim razem.
Jak "robilismy" Piotrusia, to miało byc tak na spróbowanie. Odstawiłam tabletki i cyk... Zrobiony był w owulke. Mąż wrócił z pracy i mowie do niego "kochanie dzisiaj mam płodne" (zawsze czuje kłucie w jajniku dosc mocne) No i wystarczyło.
Teraz gdyby nie to, ze zadko nam sie zdarzało przytulac to bym nie wiedziała kiedy zaszłam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

e Malgorko ty mi się tutaj nie denerwuj :zł: :zł: :zł: to nie jest tego warte, ja napiszę jeszcze tylko że wierzę w Boga, a nie w kościół, w dobre uczynki, miłość do bliżnich, a kiedyś bedziemy z tego rozliczani, a nie z godzin spędzonych w kościele. Najlepiej wiecej nic nie napiszę :wink: [/img]

Tomuś 11.05.08 20tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malgora zgadzam się z tobą... A co do antykoncepcji tp przecież też jest grzechem, tyle, że nie ciężkim. Aborcja już tak.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiosna31 pisze:
e Malgorko ty mi się tutaj nie denerwuj :zł: :zł: :zł: to nie jest tego warte, ja napiszę jeszcze tylko że wierzę w Boga, a nie w kościół, w dobre uczynki, miłość do bliżnich, a kiedyś bedziemy z tego rozliczani, a nie z godzin spędzonych w kościele. Najlepiej wiecej nic nie napiszę :wink: [/img]

ja sie nie denerwuje ;) I mysle tak samo ;) No hehe ;)

Cytuj:
Malgora zgadzam się z tobą... A co do antykoncepcji tp przecież też jest grzechem, tyle, że nie ciężkim. Aborcja już tak.

Też sie zgadzam ;)
Chociaż ksieza tez musza sie jakos zabezpieczać hehe ;) Wiec dlatego to nie grzech ciężki ;) hehe

A co do Twoje sprawy, to wedle mnie nie ma podstaw do tego by kosciół cie potepił. Remiczek urodził sie w 24 tc, wiec miał szansę na przezycie tak naprawdę (gdyby był zdrowy) . Wywołanie porodu nie traktowałabym jako aborcji. Mysle, ze tutaj akurat nikt nie ma prawa ciebie potepiać. Bo przypuszczam, zegdyby istaniał chociaz cien szansy na to, ze Remiczek sie urodzi i bedzie żył to napewno nie zdecydowałabyś sie na to wszystko. Ale tu nie było nadziei, nawet malenkiej ;( Wiec po co przedłuzac cierpienie i matki i dziecka, nie wiadomo czy jedgo to nie bolało, czy sie nie meczył. Przecież tego sie zbadaćnie da :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 769 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 39  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]