Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 5:04 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 173  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

koniecznie napisz co u ciebie gąsko!

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj, napisze Gosiu napewno, mam tylko nadzieje że będzie się czym chwalić.... robiłam jeszcze przy okazji poziom progesteronu bo miałam w tym cyklu (w 17 dniu) plamienia i ginek stwierdził że powodem może być właśnie zaburzenie hormonalne lub implantacja (w co wierze bardziej :wink: ) także wszystko sie okaże. To mój pierwszy cykl starań więc powtarzam sobie że są niewielkie szanse że się udało i nie ma się co nastawiać, no ale wiecie jak to jest.... :wink:
Dam znać jak będe mieć wyniki... narazie!

Mama Aniołka *2.VIII.2007 (9tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bede czekac na wiesci :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej no niestety beta nieciężarnej.... może w następnym cyklu się uda?! Pozdrawiam i dzięki za trzymane kciuki!!

Mama Aniołka *2.VIII.2007 (9tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja juz jestem po teraz tylko wyczekiwac efektu żeby wszystko sie udało i moje cierpienie nie poszło na marne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

życzę szczęścia wam dziewczyny!!!!! :) i pamiętam w modlitwie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gąska!
głowa do góry. przed tobą znowu przyjemna część czyli staranka!

karolka!
bedzie dobrze :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczyny,zaczęłam czytać Wasz wątek niedawno i od razu sie ucieszyłam,że jest coś takiego jak Pasek Św.Dominika i modlitwy.
Staraliśmy sie z mężem kolejny miesiac o dzidziusia i nic,tracilam juz wiare!Weszlam na internet i wpisalam"modlitwy o poczecie dziecka" i znalazlam to forum.
Wyslalam prosbe do Siostr Dominikanek i od razu przyslaly Pasek i modlitwy,ale zaczelam modlic sie juz wczesniej-odmawiac litanie i druga modlitwe ktora znalazlam na stronie Siostr Dominikanek.

Dzis dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy wiem,ze to wstawiennictwo Sw.Dominika.Dziekuje Wam,ze stworzylyscie taka strone!!!
Pozdrawiam i bede modlic sie za te dziewczyny,ktore sie straja!!!
Przepraszam,ze wszystko co napisalam troche chaotyczne ale chcialam to napisac juz dzis,zebyscie nie tracily wiary,bo ona potrafi czynic cuda!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Jemiołko. To kolejna dobra wiadomość że św. Dominik pomaga, więc tym bardziej dla nas wszystkich jesto to dobry znak i nadzieja że kiedyś będziemy mamusiami , bo nie może być inaczej.

Dziewczynki dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy które od Was usłyszałam w ubiegłym tygodniu. Myślę że powoli opuszcza mnie stan depresji, żę znów zaczynam mieć taką radość że się uda i nadzieję że będzie dobrze, ale niestety są jeszcze i te chwile kiedy myślę i bardzo się boję, żębym kolejny raz mie musiała przeżywać tych strasznych chwil, czy dzidziuś tym razem będzie zdrowy. Bardzo bym chciała znów zacząć staranko po @, ale też zastanawiam się że może macie rację, może powinnam zaczekać do stycznia, poukładać to wszystko i wyciszyć się.
Cieszę się, że mężowi poprawiły się wyniki, a oznaką tego była ciąża, tzn że do zapłodnienia dochodzi tylko te plemniki są zasłabe bo mój organizm od razu je zwalcza. Postanowiłam jeszcze raz skonsultować wyniki mężą z drugim andrologiem/wizyta 18.12/, bo po ostatniej wizycie mąż dostał Clostybergin,ale wydaje mi się że to za mało i na swoją rękę kupiłam mu folik, ANDROWIT i jeszcze chcę żeby przyją serię PROMEN.
Jak byłam na wizycie kontrolnej po poronieniu to Pani ginekolog zapytała czy nie chcialabym spróbować invitro. Wiecie ja mam psychiczny opór przed invitro, może to i dobry sposób ale mam nadzieję że nie będzie aż tak źle żebym z niego skorzystała. Sorki że sie rozpisałam, ale na prawdę dzięki temu forum i Wam jestem psychicznie podbudowana.
Gosiu bardzo ci dziękuję za ten link o tym jak pozwolić odejść dziecku, bardzo mi pomógł,cieszę się bardzo żę jesteś z nami, w twoich odpowiedziach jest tyle spokoju i otuchy że będzie dobrze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj jemiołko!
twój post jest prawdziwą radością. zycze ci szczesliwych 9 m-cy :wink:

domisiu!
b. ciesze się, ze twój stan się poprawia... na forum jest wiele wątków, które mogą pomóc. ja sama zakładałam je wraz z kolejnymi psychicznymi etapami mojej załoby... ja tez b. dziekuje wam, ze jesteście! dzięki wam wiem, ze nie jestem w swoich przezyciach sama :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześc dziewczyny...
tak sobie czytam te wasze historię i na przemian cieszę sie i smucę,uczucia we mnie jeszcze są strasznie rozhuśtane...moja przyjaciółka urodziła w ten piątek.Byłam na prawde szczęśliwa.kiedy mi to powiedziała,ale wieczorkiem naszły mnie troche smutne myśli...ja miałam pierwszy termin na 6 grudnia,już za dwa dni byłabym mamą...Staram się pocieszać,że wszystko będzie ok i że ja po prostu musze na ten moment troche dłużej poczekać,ale wiece-uczucia jedno a rozum drugie.Dziś miałam dostać @,ale juz nie mogłam się doczekać i zrobiłam test,choć wiedziałam,ze niemożliwa jest ciąża,bo się zabezpieczamy,ale no cóż...kiedy zrobiłam test i wyszedł negatywny to mi jednak ulżyło,bo na prawdę bardzo bym się bała już zachodzić w ciążę,zwłaszcza że musze najpierw wyleczyć zatoki,sprawdzić powód,dlaczego tak kłóje mnie w boku już od kilku miesięcy,ale jak ten okres nie rpzyszedł jak zwykle rano to wiecie,samo mi się zaczęło wyobrazac różne rzeczy...aha,wczoraj założyłam paseczek:)i już od razu jestem szczęśliwsza-modle się z mężusiem gorąco i wierzę,ze kiedyś sie uda!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiek!
zblizający sie termin porodu to bardzo trudny czas. ja oba mam jeszcze przed soba, ale juz obiecałam sobie msze i modlitwe, zeby było mi łatwiej. na początku odliczałam kazdy kolejny dzien od straty dzieci. teraz juz tego nie robię...
ale rozumiem to, ze chcesz jeszcze poczekac na kolejne dziecko. we mnie przezd kazda owulacja tkwi taka pokusa, zeby zapomniec sie i spróbowac. i mam przeczucie,ze znowu by się udało! tylko co potem? czy znowu ból i rozpacz. nie rozumiem swojego organizmu. jak do tej pory wszystkie badania są ok... ale trudno mi uwierzyc, ze te poronienia nie maja przyczyny. pewnie po ludzku juz zawsze bede sie bac....
ale jest we mnie jakas niespotykana ufność. ten rok naprawde był dla mnie trudny. poronienia, utrata pracy i bezrobocie, konflikty w rodzinie, teraz diagnozowanie męża...
mimo wszystko jest we mnie spokój i nadzieja. czego i tobie zycze! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to chyba normalne Gosieńko,ze w kobiecie rozum i serce zawsze walczą...ale ja mam wrażenie,że z chwilą kiedy wogóle usłyszałam o tym pasku w telewizji zagościł u mnie spokój,którego dawno nie czułam.Wczoraj przed snem zawiązałam pasek po raz pierwszy i po modlitwie,zaraz przed snem powiedziałam do Boga"Twoja,nie moja wola niech sie stanie"jeżeli uważasz,ze jeszcze nie czas,rozumiem,jeśli chcesz dać mi dziecko postaram się ze wszystkich sił aby już ze mną zostało.Momo wszystko nie jest łatwo wypowiadac te słowa,ale trzeba się nauczyć ufać i ja staram sie to robić choć powtarzam sobie słowa,które usłyszałam kiedyś na mszy"Panie,jeżeli chcesz mozesz mnie uzdrowić..."i modlę się,żebys zechcciał:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiek! to piekna modlitwa - Panie, jesli chcesz mozesz mnie uzdrowic!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny ja mam taki pomysl!!!Bo chcialabym sie najchetniej modlic za Was wszystkie,ale moze dziewczyny,ktore sa juz w ciazy modlilyby sie za te ktore sie staraja.Czy ktos moglby dokladnie zrobis spis dziewczyn ktore sie staraja i tych ktores sa juz w ciazy i alfabetycznie przydzielilybsymy sie sobie nawzajem wtedo modlilabym sie w konkretnej intencji za konkretna osoba.

Moze za bardzo to skomplikowlam:)Ale co o tym sadzicie???Jak nie to nadal bede sie modlic za Nas wszystkie!!!

Caluje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myślę, że pomysł Jemiołki z modlitwą wstawienniczą jest świetny... ja ani nie jestem w ciąży, starania dopiero po ślubie...więc modlę się za was wszystkie :) Myślę że jeśli się modlimy za wszystkie to jakby nie patrzec ilościowo za jedną dziewczyne modli się kilka innych ;) a tak przy przydzielaniu to 1 na 1 :D
Ale pomysł dobry czemu nie :)

Tylko za mnie to się chyba nikt nie pomodli bo ani w dwupaku ani staranka ;)
Chyba, że moja szwagiereczka odmawia zdrowaśke za mnie ;P :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aniu, odmawiam i za ciebie i za twojego przyszłego męża :wink:

jemiołka, pomysł przedni... tylko ktos musi sie zająć realizacją. ja odpadam, bo za duzo watków mam na głowie :lol:
tu jest podobny wątek jeśli ci to pomoże
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... highlight=

jeśli chodzi o mnie staranka na razie zawieszone. ale modlitwą obejmuję was wszystkie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anca no wiesz jak możesz mówić że nikt się za ciebie nie modli ja się modlę za wszystkich to i ty w mojej modlitwie jesteś :cmo: przecież ty jesteś taki dobry duszek nasz :aq: :ag: i się za nas pomodlisz i dobrym słowem pokrzepisz.

Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
2005.08 Natalka
2008.09 Jaś

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natalia2005r :pr: dziękuje :)
A wogóle co u Ciebie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie jeszcze trwa stan niepewności, byłam w tamten piątek na usg i widziałam czarną plamkę w mojej macicy :lol: ale teraz drże do kolejnego piątku czy ta moja plamka się będzie rozwijała dalej i mam taką cichą nadzieję zobaczyć już serduszko :smo:

Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
2005.08 Natalka
2008.09 Jaś

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 173  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]