Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:03 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7883 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 395  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

vercia jak przeczytałam, że i ty do nas dołączyłaś to aż ciarki mi przeszły- tak barzdo mi przykro:( ale masz nas tutaj a my świetnie cie rozumiemy i nie pozwolimy ci sie smucić

jeśli chodzi o moją @ to przyszła 34 dni po... tyle na tę wredotę musiałam czekać- jutro mam wizytę- trzymajcie kciuki:)

asiu ja ci mówie, że nasza madzia to czarownica -to mnie sluchaj i jak mówi ze zatrzyma ci @ to tak bedzie;)
fasolka bedzie a nie @! :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Jak narazie to dostałam skierowanie na morfologię ogólna 8 pra i na beta HCG. Dlatego chciałam dodatkowo porobić resztę badań, ale jak usłyszałam cenę to sie załamałam, szok :shock:

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

500 zl- masakra!! No mi powiedział, że mam tylko toksoplazmozę zrobić. Morfologię miałam tuż przed poronieniem.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:( dzięki dziewczyny za dobre słowo...dobrze jest z kimś porozmawiac na ten temat kto przeszedl do samo...bo rozumie cię doskonale...mam nadzieje że nasza koleżanka dobra wróżka od @ u mnie też szybciutko ją wyczaruje... :sw: :sw: :sw:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Laseczki! :)

Nie zaniedbuje Was jak bym śmiała tylko ja już dziś wróciłam na uczelnie po feriach wiec konec mojego leniuchowania. No i zawoiozłam CV w jedno miejsce-może by mnie zatrudnili to by czas szybciej mi leciał i kaski by troche wpadło ale za to bym was zaniedbywała wiecej.Zobaczymy jak to bedzie mają do piątku sie odezwać jak coś.

vercia87 To straszne że Kochana musiałaś przez to przechodzic jak my. Bardzo mi przykro :( Ale jesteś dzielna i niech tak bedzie trzymaj sie z nami- dużo sobie pomagamy i co niektóre mają tajemne moce wiec WARTO!

Beata Kurcze ja tez myslałam nad tymi badaniami ale jak taka kosmiczna cena to sobie daruje zrobie tylko ta prolaktyne co mi lekarz zlecił. Przykro mi że Twoja koleżanka takie ma problemy w ciązy- ja nawet sobie nie zdawałam sprawy z tego że kobiety cieżarne mają takie poblemy i tak czesto póki sama nie straciła maleństwa.

Anitusia Miałaś @ po 34 dniach to znaczy że nam sie @ pomyliły bo to ja zawsze miałam po 34-36 dniach. :D

Asia Nie chce Ciebie nakrecać ale cos może byc na rzeczy-ale bysmy świetowali!

Madzia,Wisnowka Wy chyba @ spodziewacie sie miej wiecej w tym samym czasie co?

Oczywiście jak ja wracam to tu pustaki a jak mnie nie ma to potem zaległości w czytaniu. :lol:

Obrazek

Ostatnio zmieniony wt lut 12, 2008 2:12 pm przez domalka1710, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Wygadanie się pomaga, wiem to z autopsj. W byłych majówkach powoli pojawiają się zafasolkowane mamusie, więc pewnie i u nas niedługo zacznie się cos dziać, niektóre dziewczyny są już na dobrej drodze, oby tak dalej. Za wszystkie trzymam kciuki, żeby się udało.
Co do morfologii to gin chce porównać, czy się przypadkiem nie pogorszyła. W piątek zapisałam się na wizytę, jutro porobię przynajmniej podstawowe wyniki z krwi. Beta HCG powinno już być niskie albo równe zeru, tak mi się przynajmniej wydaje.
Myślę, że powinno być ok. Niepokoi mnie jedynie ten wypływ, teraz to wygląda jak upławy, krwawienia nie mam już od dawna. Zobaczymy, mam nadzieję, że będzie dobrze.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Domalko! A ja mam nadzieję, że dostaniesz pracę, nawet za cenę zaniedbywania nas:)
Madzia dostanie już drugą@ a ja pierwszą, ale może faktycznie w tym samym czasie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jestem pewna że w sierpniu kiedy miałbyśmy rodzić nasze Maleństwa to każda bedzie już w ciąży. :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak wiem Madzi to już bedzie druga @ a potem to już za chwile staranka. Niewiem jak bedzie z ta pracą ale chciałabym pracować nie myslałabym tyle ale boje sie że nie pogodze studiów dziennych i pracy. Ale za to budżet domowy by sie polepszył bo narazie to tylko mąż na nas pracuje a tu za sam czynsz mamy do zapłacenia 640 zł.

Przepraszam za post pod postem ale to czyste niedopatrzenie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Pomalutku i Ty dostaniesz pracę, zobaczysz.
Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że każda kobieta po poronieniu powinna mieć dostęp do podstawowych badań i to nie zależnie od pojemności portfela.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Beatko masz racje takie badania powinno sie robic każdj kobiecie po stracie za darmo by poprostu wiedziała że teraz nie grozi jej ponowna strata.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wisniowka83 pisze:
[b]
Jak sama toksoplazomoza kosztuje 80 zł, to cała reszta lepiej nie myśleć.

Dziewczyny przepraszam ze wam sie tu wtrace..... ale ja za badanie na toxoplazmoze zaplacilam 60 zl!!
Az taka jest roznica w roznych labolatoriach???

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Nie wszystkie stać na takie badania, a lekarze jakos nie fatygują się do skierowania chocby na te podstawowe.To co sie teraz wyprawia w służbie zdrowia to paranoja.
Wczoraj mojego małego siostrzeńca zaczął boleć brzuch, rodzice podejrzewali wyrostek,pojechali z nim na pogotowie, lekarz zbadał i stwierdził, że to pewnie z nerwów, przepisal nospe i kazał jechać do domu, jak nie przejdzie to zglosić się dzisiaj na 9. Dziecko czulo sie coraz gorzej, więc ponownie zawieźli je na pogotowie, dopiero po naleganiach dal w koncu skierowanie na badanie krwi, okazało się, że to jednak wyrostek, dał skierowanie do szpitala i tu uwaga lekarz pracujący już tak od dość dawna nie wiedzial, że już od jakiś 5-6 lat w naszym mieście nie ma oddziału chirurgii dziecięcej, najbliższy jest 30 km dalej. Oczywiście na chirurgie tutaj nie przyjeto tylko kazano jechać do tamtego szpitala, zaczeło się bieganie od lekarza do lekarz po skierowanie do tamtejszego szpitala, godziny mijają. W koncu jest, pojechali i tu paranoja, stwierdzili, że to jeszcze może odejść samo i na zabieg jest jeszcze za wcześnie bo to nic pewnego, oczywiście na oddziale nie zostawili, tylko kazali wracać do domui przyjechać jutro na 10. Czy to nie paranoja????????bo dla mnie wielka, przecież ich obowiązuje jakaś przysięga, prawda? A gdyby nie daj Boże ten wyrostek się rozlal, to co wtedy, zrzucali by winę jedni na drugich i tak w kółko.

U mnie badanie w kierunku toksoplazmy kosztuje 70 zł, najdroższe jest badanie na przeciwciała antyfosfolipidowe ok. 200 zł

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O Boziu zero odpowiedzialności za pacjęta a biedne dziecko cierpi bo oni sobie wymyslają raz tak raz tak-jakby nie można było zrobić badań od razu i pomuc dziecku.
A co do badan to wiem że potrafia być naprawde duże roznice miedzi laboratoriami u mnie tez kosztuje toxo coś 80 zł

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a u mnie toxo 40 :shock: a cytomegalia chyba 57 placiłam razem z beta HCG
strasznie u Was drogo :shock: :shock: :shock:

Domalku fajnie jakbys dostała pracę jak człowiek ma więcej zajęcia to mniej mysli.

wiecie co nakręcań ciag dalszy , teraz mnie pobolewa podbrzusze, wczesniej te duszności , troche mnie nawet mdliło, kurde mało tego latam na sikanie co 5 min ale to też normalne w tej fazie II bo poziom progesteronu sie podwyższa i to on podobno działa rozluzniająco na miesnie przy pęcherzu czy cos takiego wyczytalam.
:shock:
a teraz latam do łazienki haha co chwilke cycki oglądac i widze żyłkę , której wczesniej nie było hm i jakies sie takie jędrne cyce robią a do małych nie należą :P

ja pierdziele ale sie nakręcam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny
przepraszam że się tak długo nie odzywałam :oops: :oops: :oops:
Duuużo napisałyście, nie jestem w stanie nadrobić....

Vercia - strasznie mi przykro :( Trzymaj się :* Mam nadzieję że już nikt tutaj nie dołączy...

Domalko - mam nadzieję że dostaniesz wymarzoną pracę. Ściskam mocno kciuki!

Asia - 8) 8) 8) Też nie chcę Cię nakręcać, ale.... :lol: TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!!

Beata - matko co to się dzieje :roll: Jak synek mojej siostry trafił do szpitala z podejrzeniem zapalenia wyrostka lekarz zbadał go, mały dostał czopki i wrócił do domu - gdyby pogorszyło się, miał wrócić do szpitala. Po dwóch godzinach wrócili do szpitala, tam pobrano krew, stwierdzili że to wyrostek i po kilku godzinach operowano... Potem się okazało że bardzo dobrze że podjęli takie szybkie działanie, bo wyrostek był już bardzo przerośnięty...

A my teraz mamy kocioł, w pracy i w domu, musimy zastanowić się co zrobić z naszym mieszkaniem... chyba przeznaczymy na wynajem (ale rym ;))
Dzisiaj 12 lutego, już czuję zbliżającą się @, boli mnie brzuch, a moja cera przypomina pobojowisko :twisted: Ale cieszę się, mam nadzieję że wszystko się ładnie ureguluje, zacznę nowy cykl, nowe starania i... ;)

Obrazek

Strona fundacji www.viva.org.pl Przekaż 1% podatku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Marietko :) ciesze sie , że napisałaś :)
Kurcze to wywołujemy nastepna @ :P
i szybko serduchowanie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MarietkoDawno Ciebie nie było. To już niedługo zaczniesz staranka-nastepna jesteś do najbliższego zafasolkowania-super.
Ta praca to taka dorywcza nie wymarzona bo moja wymarzona to uczyć dzieciaki ale niewiem czy od wrzesnia znajde prace w swoim zawodzie.

asia Koniec z nakrecaniem-dużo masz jeszcze dni do spodziewanej @, czekam i trzymam kciuki ale nie nakrecaj sie za bardzo bo potem boli-przynajmniej ja strasznie sie potem rozklejałam.

Dziewczynki a to może zrobimy jakąś liste to nie gedziemy sie ciągle dopytywać która kiedy czeka na @ a która na jej brak.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć cześć :)
Asia pewnie że wywołujemy ;)
Ale na pewno nie u Ciebie :lol: :wink:

Domalko, Ty też już za chwilkę będziesz czekać na zafasolkowanie :) Nim się obejrzysz już będziesz z brzuszkiem chodzić ;)
A z tą listą to dobry pomysł... :ok:

Obrazek

Strona fundacji www.viva.org.pl Przekaż 1% podatku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W takim razie tworze liste i prosze mi przypominac która na kiedy czeka. Narazie tak a potem ustawimy chronologicznie.

Nasza lista

Marieta84 na @ - 13 luty :?:
Fortuna na @ - 18 luty
asia_79 na :smo: - 19 luty
Wisniowka na @ - 19 luty
madzia86 na @ - 19 luty
Kokocha na @ - luty :?:
Beata26 na @ czy :smo: - 25 luty :?:
domalka1710 na @ - 9 marzec
Anitusia na @ czy :smo: - 15 marzec :?:
vercia87 na @ - 10 marzec

Obrazek

Ostatnio zmieniony wt lut 12, 2008 4:25 pm przez domalka1710, łącznie zmieniany 9 razy

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7883 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 395  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]