Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:06 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1513, 1514, 1515, 1516, 1517, 1518, 1519 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu_Mwiem jak się poczułas to staszne wszystko co do tej pory było wielką radością teraz przynosi ból ja przy pożądkach natknełam się na paczkę startową dzidziusia :cry: nie mogłam zapanoac nad płaczem .
Wszystkie rzeczy zawiązane z moim Mikusiem tak na mnie działają. Ciuchy ciązowe zakopane gdzieś głęboko w pralni a już najgorszy to chyba filmik z usg .Boże ja głupia wtedy powiedziałam że już sie ciasno robi a ginka dadała ,,widzicie państwo ostatni raz dziecko na usg w całości,, pamiętam każde słowo z tamtej wizyty . Machał słodko łapkami teraz już wiem że na pożegnanie...

Obrazek

Mikołaj 20 tc . Okruszek 9 tc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Vervena dzięki za opisaną przez z ciebie historię.Tylko właśnie nie wiem czy mogę ją odnieść do siebie.Skoro pc kardiolipinowe igg i igm miałam prawidłowe(badanie robiłam 3 tygodnie po poronieniu).Zaznaczam że w pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamień i urodziłam zdrową córeczkę.Ale zastawiam się czy nie porozmawiać z lekarzem na temat acardu i heparyny,czy nie mogłabym brać profilaktycznie w razie ewentualnej kolejnej ciąży.Mam jeszcze zrobić badanie ANA1 i antykoagulant toczniowy,może one coś wykarzą.
A i u mnie w 2 ciąży oprócz wadliwego łożyska i hipotrofii płodu,było też małowodzie.
Podziwiam cię za twą wytrwałość w szukaniu przyczyny.Bo ja czasem mam już dość i wydaje mi się że nigdy nie poznam przyczyny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny czy brałyscie pod uwagę czynniki zewnętrzne , które tak że mogą wywołyac zawły.Wirusy np.Rota.Jestem po rozmowie z lekarzem rodzinnym i jego sugestie bardzo mi pasują do mojego scenariusza a w przeciwieństwie do Was nie miłam żadnych sygnałów że może byc coś nie tak.Dzidziuś do końca pięknie się rozwijał.
Vervenko mi ginka już zapowiedziała że jeśli nam sie uda to zastrzyki z clexane profilaktycznie będę musiała brac no i acard nie długo zaczynam też na wszelki wypadek :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malina ja nigdy nie miałam wirusa Rota.
Mówisz że będziesz brała profilaktycznie acard i clexane?czyli można nawet jeśli nieznana przyczyna.Ja chyba też się zdecyduję ale jeszcze porozmawiam z lekarzem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monique79 , ja też nie,wirusa miał mój M i częśc moich znajomych , dzieci mojego brata bły nawet w szpitalu ,no ale to nie tyklo takie wirusy krążą dookoła . masakra :x

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja myślę że u mnie ta przyczyna odpada,bo straciłam dwójkę dzieci w odstępie dwóch lat i na różnym etapie ciąży.
Ale jak dwa lata temu leżałam w szpitalu czekając na wywołanie porodu,to leżała ze mną dziewczyna,która poroniła bodajże w 12 tc i lekarz który wykonywał u niej zabieg zainteresował się jej opryszczką na ustach.Stwierdził że to mogła być przyczyna poronienia.
Natomiast druga dziewczyna poroniła w 14 tc i mówiła że wcześniej jej 5 letni synek miał właśnie wirusa Rota.Także masz racje że i takie mogą być przyczyny poronienia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dokładnie tak , ale to jedna z opcji a takich jest zapewne wiele i nawet by mi to pasowało bo jak pisałam do końca było wszystko ok, ale napewno będe robic dalsze badania i doszukiwac sie przyczyn bo może byc to zła droga i uśpienie czujnosci.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monique79, Malina78, oczywiście to trudne kwestie, o zastosowaniu heparyny i aspiryny w kazdym konkretnym przypadku musi finalnie zdecydowac lekarz prowadzący. Mozna skłaniac się ku jakiejs opcji, ale ostatecznie komuś trzeba zaufac w kwestii prowadzenia ciąży.

Co do przyczyn związanych z infekcjami - oczywiscie sa istotne. mi wyszly tez przeciwciala na prawowirusa B19, ktory w ciazy jest bardzo niebezpieczny, ale sadze sie te infekcje przechodzilam dawno przed ciaza.

Jak to się mówi: medycyna - to nie matematyka, ale słusznie piszesz Malino78, ze nie mozna sobie odpuszczac, bo cena jest zbyt wysoka. Ja myslalam głownie o tym, ze musze zrobic wszystkie badanie, ktore sa dostepne i dotrzec gdzie sie da, zeby w kolejnej ciazy miec poczucie ze przed zrobilam wszystko co mogłam.

Pozdrawiam Was serdecznie.
W.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziś byłam u fryzjera , chyba wracam powoli do normalności. Bardzo się bałam gdyż jak ostatnio byłam to był poczatek października i wszyscy mi gratulowali ,na szczescie dziś nikt się o nic nie pytał, przeżyłam ,banalne ale bałam się tego jak diabli.
Kasiu_M jednak lepiej jak nie wszyscy wiedzą o ciąży można unikąc potem tych trudnych pytań. Wczoraj miałam taką sytuacje w sklepie ,ekspedientka się popłakała ,nie wiedziałam czy ja też mam się rozryczec czy zachowac krew , masakra. :evil:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malinadokładnie też myślę tak jak ty.Zapowiedziałam mężowi,że jeśli jeszcze kiedyś będę w ciąży to nie powiemy absolutnie nikomu.Bo właśnie potem są takie krępujące sytuacje że trzeba się tłumaczyć i u mnie wychodziło,że to ja musiałam kogoś uspakajać.

Dobrze że wracasz do normalności.Zobaczysz z tygodnia na tydzień będzie lepiej.Może czas nie goi ran ale je zabliźnia.
Trzymaj się.Jeszcze będziesz ziemską mamusią.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na pewno się uda , taki jest nasz cel :!: :!: :!:
Dziś mam leciutki dołeczek mój synuś miał miec na imię Mikołaj a dotego siedzę w domciu sama, mąż wyjechał na targi do anglii wraca dopiero jutro więc mam dużooooo wolnego czasu .Masz rację że będze lepiej choc nie raz pojawią się łzy , trzeba nauczyc się z tym życ .

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Dziewczyny, tutaj widze mnostwo znajomych nickow :D Pozdrawiam!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

Nie mam siły czytać całego tematu ale zaraz poczytam trochę.
20 stycznia straciłam moje dziecko, jestem po zabiegu.
Byłam dzisiaj u mojego ginekologa i powiedział że trzeba przynajmniej rok odczekać z kolejna ciążą aby organizm się zregenerował i aby zapobiec kolejnemu poronieniu. Na razie czekamy na wyniki badania histopatologicznego.
Czy Wam lekarze też to samo mówili??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Patita bardzo mi przykro!
Mi lekarz kazał odczekać 3 miesiące, bo tak na prawdę organizm regeneruje się szybko... gorzej z psychiką.

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Patita Bradzo mi przykro . Wiem jak się czujesz. Zadne słowa pocieszenia nie pomagają z tym bólem trzeba zmierzyc się samemu.
W październirku straciłam synaka w 19 tyg c. A teraz jestem prawie w 6 tyg. c.. Będzie dobrze. Napisz cos więcej jesli możesz.Jestesmy tu po to aby się wspierac.Przytulam mocno :-{:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mam 25 lat i 5 letnia córeczkę. W drugiej ciąży zostałam sama i miałam wiele stresów i tym wszystkim to sobie tłumaczę. Ale nie rozumiem jak zdrowa kobieta, silna może stracić dziecko ot tak. To moje pierwsze poronienie i mam nadzieję że ostatnie. Nie chcę tego przeżywać na nowo.
To dziwne ale nie czuję się w pełni kobieta, mój organizm zawiódł mnie.
Boję się kolejnej ciąży i nie chcę się starać nawet o to, poprosiłam lekarza o tabletki antykoncepcyjne i na razie czekam na wyniki, które mam odebrać koło 11 lutego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To zrozumiałe że się boisz. Nic na siłe jak przyjdzie ten czas to będziesz wiedziała .Ja po wyjściu ze szpitala od razu chciałam byc w ciązy i odczekałam tyle ile mi zalecili czyli nie całe 3 msc. Ty widocznie potrzebujesz więcej. Tak jak napisałas zostałaś sama więc potrzebujesz stablizacji.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Patita, to jest straszny moment w zyciu kobiety, ale niestety zdarza sie bardzo wielu z nas. Nie obwiniaj siebie, to sie po prostu zdarza. My tu wszystkie zdrowe, i niestety, straciłysmy nasze malenstwa. Ile tygodni byłas w ciazy? Faktycznie, lekarze kaza czekac z nastepna ciaza, ale przede wszystkim organizm musi dojsc do siebie, a to moze długo potrwac. Powodzenia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaktus w podpisie mam napisane. To był 9 tydzień.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, ale na to chyba potrzeba czasu, aby to zaakceptować i nauczyć się z tym żyć.

Czasami mi się wydaje że im kobieta starsza tym więcej problemów będzie z ciążą, ale czytałam że niektóre z was to jeszcze młodsze ode mnie są i straciłyście dzidziusie.

Trzymajcie się, pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Patita zapraszam cię na nasz wąteczek gzdzie piszą dziewczyny po stracie http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=40623

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1513, 1514, 1515, 1516, 1517, 1518, 1519 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]