Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:08 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1420, 1421, 1422, 1423, 1424, 1425, 1426 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ptysiok pisze:
j80 nie warto.....

No własnie... nie warto się produkować, skoro i tak uznałaś mnie za winowajczynie nieszczęść...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak możesz liczyc na to , że bedziemy klaskac 16-sto letniemy dziecku, które mówi, ze chce miec dziecko.....

I staraj się nie pisac posta pod postem, bo to łamie regulamin forum....istnieje opcja "zmień"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kurczaczki :? w sumie moze nie powinnam sie wypowiadac na ten temat bo jestem niewiele starsza (ale zawsze te 3-4lata) ale Dziewczyno dajcie sobie czas na takie plany, nacieszcie sie soba :), bo pozniej napewno bedziecie zalowac ze nie byliscie tu i tam, ze nie zobaczyliscie tego i tamtego itp.
Niby dziecko to nie przeszkoda ale musicie najpierw nasycic i nacieszyc soba nawzajem !

Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2008 8:24 pm przez patitkas7, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ptysiok pisze:
Jak możesz liczyc na to , że bedziemy klaskac 16-sto letniemy dziecku, które mówi, ze chce miec dziecko.....

I staraj się nie pisac posta pod postem, bo to łamie regulamin forum....istnieje opcja "zmień"

Przepraszam za to pisanie posta pod postem.
Nie liczę na to, że "będziesz klaskać 16-sto letniemu dziecku"...
Może dlatego, że nie dziecku...
no ale cóż. niestety, są ludzie godni zaufania i osoby, które nie zwracają uwagi na nic innego, tylko i wyłącznie na wiek, nic nie wiedząc i nie znając danego człowieka.
Ty niestety, należysz do tych, którzy (powiem to metaforycznie) nie patrzą na to, jaki człowiek jest, tylko na jego szaty.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tarjaaaa pisze:
Widzę, że co nie powiem, i tak zostanie użyte przeciwko mnie...
Myślałam, że mam w Was oparcie. Ale się przemyślałam...

To nie jest tak, że my coś wykorzystujemy przeciwko Tobie, poprostu jak widzisz jest wiele rzeczy których nie wzięłaś pod uwagę. Poprostu jesteś na to wszystko za młoda i teraz tego nie rozumiesz.
Ja tylko piszę jakie są fakty, i zapewniam Cię że wszystko co piszemy jest dla Twojego dobra.
Szukasz wsparcia po poronieniu, jasne że Ci je damy. Ale nie oczekuj że ktoś Cię poprze w tak bezmyślnej niedojrzałej i nieopdowiedzialnej decyzji.

Prosze Cię skoro uważasz że Twój facet jest taki dojrzały i odpowiedzialny, to daj mu przeczytać to wszystko o czym napisałyśmy. Ciekawa jestem, czy on to wogóle przemyslał....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

patitkas7 pisze:
Kurczaczki :? w sumie moze nie powinnam sie wypowiadac na ten temat bo jestem niewiele starsza ale Dziewczyno dajcie sobie czas na takie plany, nacieszcie sie soba :), bo pozniej napewno bedziecie zalowac ze nie byliscie tu i tam, ze nie zobaczyliscie tego i tamtego itp.
Niby dziecko to nie przeszkoda ale musicie najpierw nasycic i nacieszyc soba nawzajem !

Może i masz rację.. ale dziecko nie przeszkadza nam w cieszeniu się soba, a jeszcze tą radośc potęguje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To czas buntu i co by nie napisał to zawsze bedzie coś na NIE!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

j80 pisze:
Prosze Cię skoro uważasz że Twój facet jest taki dojrzały i odpowiedzialny, to daj mu przeczytać to wszystko o czym napisałyśmy. Ciekawa jestem, czy on to wogóle przemyslał....

Wszystko widział i przeczytał. A oto jego wypowiedz:
"Witam juz od jakiegoś czasu przyglądam sie tej dyskusji. Zdaje sobie sprawe ze dziecko to duza odpowiedzialność i mnóstwo obowiązków ale wiem że zarówno ja jak i moja Madzia jesteśmy na to przygotowani zarówno psychicznie jak częściowo finansowo [nie wchodząc w szczegóły bo są one dość zawiłe]. Jedno co mnie dziwi w tej dyskusji to ocenianie po zdjeciu profilowym i metryce.. a to nie jest dobrze bo ludzie są różni i mają rózne charaktery i nie da sie kogoś poznać po postach na forum"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Skoro tak to dlaczego zdjecie znikneło? A jeśli jesteście tak przekonani do swoich postanowien to podejrzewam ze Wasi rodzice bardzo sie cieszą i nie mogą sie doczekać Waszego potomstwa.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czegos tu nie rozumiem :? po co na sile staracie sie przekonac dziewczyny na forum? chcecie sobie cos udowodnic bo nie wiem. Jesli jestescie przy swoim to po co sie sprzeczac na sile?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DZIEWCZYNY!!! Dajcie jej spokój. Czy Wy nie pamiętacie jak miałyście po 16 lat?? Słuchałyście kogoś tak na poważnie?? Jednym uchem wpadało, a drugim wylatywało. Na tym polega młodość. Nie popieram decyzji tarji, ale to jest jej decyzja. Ja myślę, że ona wie jakie są tego konsekwencje-nawet mając te 16 lat. Osobiście mam taką koleżankę, która właśnie w wieku 16-tu lat zaszła w ciążę. Rodzina bardzo to przeżywała,ale wszystko pięknie do tej pory trwa-a mama ma już ponad 30 lat. Z własnego doświadczenia wiem, że nauka przy dziecku nie jest łatwa-ja studiowałam popołudniami przy maluchu,ale miałam duże wsparcie rodziny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No cóż i znowu z tego co napisałaś (przytoczyłaś) wynika, że Twój facet nie jest chyba jednak zbyt dorosły, skoro twierdzi uparcie, że jesteście dojrzali i odpowiedzialni na tyle by mieć dziecko.
Niestety nawet najbardziej rozwinięta 17-sto latka nigdy nie będzie dorosła. Zrozumiecie to kiedyś i wspomnicie te słowa.
No ale zostawmy ten wiek. Pzreanalizujmy Waszą sytuację. Mieszkacie razem?? Rodzice powinni mieszkać razem z dzieckiem, powinni sprawować wyłączną opiekę nad dzieckiem przynajmniej na początku, powinni pracować, by samodzielnie utrzymać rodzinę... czy Wy wogóle spełniacie jakiekolwiek wymagania które życie stawia przed rodzicami? A może chcecie dziecku zafundować życie u rodziców na ich garnuszku i ich łasce??? A co z Waszym zyciem? Nie macie ochoty już nigdzie sami wyjść, bo przy dziecku to nie będzie już łatwe? A znajomi? Też już koniec ze znajomymi. Jestem pewna że za dużo przyjaciól przy Was nie zostanie, jak ciągle będziecie siedzieć w domu, a dzieckiem znajomych fajnie się pobawić ale ile można. bardziej atrakcyjni staną się inni znajomi?
A szkoła tarjaaa? No powiedz mi kto sie zajmie dzieckiem podczas Twojej nauki????
A dziecko to milutkie słodziutkie maleństwo, ale to tylko pozory.... Trzeba je nakarmić - przykładowo ja karmiłam co godz po 15min, po każdym posiłku kupa, przewijanie. po karmieniu musiałam sie napić, wyjśc do toalety, zjeść coś i za moment rozlegał się płacz - znowu karmienie. Tak wyglądały moje pierwsze dni po porodzie 24h/dobę, bo w nocy jest to samo. A kolki, alergie i ciągłe płacze bez wyraźnej przyczyny, to dopiero początek. Potem trzydniówka, ząbkowanie, strach czy się dobrze rozwija... Dziecko rośnie i problemy też, poprostu zmieniają się w inne.
Oczywiście nie wszystko jest takie "czarne", są też miłe chwile i wiadomo miłość jest tak ogromna że o tym się nie myśli, ale.... jak się nie ma nic innego na głowie typu nauka itp, bo wtedy dochodzisz do wniosku że kiedyś trzeba spać, kiedyś trzeba się wykąpać, tylko jakoś tak ciężko znaleźć chwilę. W pewnym momencie wydaje się, nie radzę sobie, nie nadaję się na mamę. Wtedy ogromną rolę zaczyna odgrywać nasz wiek!!! To czy damy radę, czy nie zależy od naszej psychiki,a jaką psychikę może mieć 17-stoletnia dziewczynka??
Ja też byłam kiedyś w Twoim wieku, też mi się wiele rzeczy wydawało.... na szczęścienie podjęłam żadnych decyzji dotyczących życia jeszcze innych osób. Wiem, że teraz to Ci się wydaje to wszystko takie łatwe i proste. Masz swój plan.... ale już powinnaś się przekonać, że nie wszystko w zyciu da się zaplanować... poroniłaś swoją pierwszą ciążę... Twój organizm ledwo co dojrzał, a Ty wprowadziłaś go w tak odmienny stan, spowodowałaś burzę hormonów, które ledwo co zaczęły się wydzielać w odpowiedniej ilości. Teraz po tym wszystkim twój organizm potrzebuje czasu..... daj mu go. Poczekaj do @ zobaczysz czy będzie taka jak powinna być, czy ten cykl będzie miał tyle dni co trzeba.... Pewnych rzeczy nie przeskoczysz, jeśli organizm nie będzie gotowy na ciążę, może jej nie utrzymać. Czy Wy jesteście gotowi ponieść aż takie ryzyko???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tariaaa ja cały czas mysle o tym co pisałaś bo mam córke, która nie wiem kiedy skonczyła 3 lata, teraz w lipcu kończy 4 i wiesz co??????????????????????????Jeszcze 3 razy tyle co jest na świecie i będzie w twoim wieku!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: A przeciez jest ze mna od niedawna :shock: :shock: :shock:

3 razy tyle czasu minie i powie "mamo chce miec dziecko z moim 20-letnim chłopcem'????????????????Boże broń.......będę sie modliła dniami i nocami żeby nie przyszło jej do głowy zrobic takiej krzywdy sobie, dziecku i bliskim......

Urodzisz dziecko swojej matce, tak jak kiedyś zrobila to moja siostra, która dziś ma 25 lat, jest w 6-stym miesiącu ciąży i mówi , że teraz tak....dopiero teraz jest gotowa na dziecko, choc nadal ma 1500 obaw-BO JUZ WIE CO TO ZNACZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ty się dowiesz........to koniec moich dyskusji z toba , bo to i tak nie ma sensu!!! "Gratuluje pomysłu" na nowa zabawę w dom-tym tazem żywymi lalkami i współczuję rodzicom obydwojga....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Się porobiło..... Przeczytałam wszystko z zapartym tchem. Ptysiowi i j80 gratuluję matczynego i dojrzałego podejścia. Pięknie to wszystko napisałyście.
Ja się zgadzam z Domalką. To okres buntu. Wszystko musi być na odwrót. Tak więc Tarjaa ja mimo że nie jestem jeszcze "prawdziwą" mamą powiem tobie że masz rację i że dobrze robisz (robię to z nadzieją że zrobisz jednak na przekór)
Tarjaaa ja nie rozumiem jednego. Na poczatku pisała że nigdy więcej nie będziesz miała dziecka że na mamę się nie nadajesz, a teraz nagle taka odmiana? Nie możesz tak od razu zastąpić jedno dziecko drugim bo to drugie tylko na tym ucierpi. Poza tym dziewczyny mają rację że przed pierwszą @ to jest ogromne ryzyko. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Wydaje mi się że troszkę się pogubiłaś. Piszesz że poroniłaś samoistnie przed @. Jak to możliwe???? Jak to możliwe że twoi rodzice zdążyli się oswoić z twoją ciążą, w szkole wszyscy już wiedzieli, zdążyłaś napisać mnóstwo postów i robić pełno planów. Skąd wiesz że byłaś w ciąży skoro @ dostałaś w terminie. Nawet najlepszy sztab ginekologów nie byłby w stanie stwierdzić ok 2tygodniowej ciąży.
To tyle....przykro mi że są osoby które igrają z naszymi uczuciami. Gratuluję. Udało ci się.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyno mogłabys sie zastanowic....pragne cie ponformowac, że istnieje opcja "Znajdź wszystkie posty Tarjaaa"....Tak wie najpierw wymieniasz dokładnie wszystkie objawy ciąży mimo, że stosunek (przerywany zresztą) odbył sie 2 tygodnie wcześniej, potem dementujesz wszystko i piszesz, że to była grypa żołądkowa.......lekarz nawet nie chciał cie zbadać...dziwisz się......?????????Tez by mi nie przyszło do głowy, że taki podlotek może byc w ciąży.......

Moderator zamknął twój temat.....ale najpierw zapytał cię o wiek.......czyli jednak da się stwierdzic, że jestes jeszcze dzieckiem....po twoich niedojrzałych postach......

""""Więc @ dostałam 22 lutego 2008. Ale dzień wcześniej zaobserwowałam u siebie dość sporą ilość śluzu, który wydawał mi się płodny(był przezroczysty, ciągnący i bezzapachowy). Tego dnia kochaliśmy się z moim narzeczonym. Niestety, nie spuścił się we mnie, gdyż jego członek wyszedł i nie mógł spowrotem wejść, ponieważ mojego Skarbeńka by to bolało. """"""

Jak możesz cos takiego pisac??????????Boże!!!!!!Bulwersujący slogan podwórkowy małolat!!!! Dziewczyno my tego tak nie nazywamy!!! To chamówa na maxa!!!!! Mozna to nazwać delikatniej, uwierz mi......jak podrośniesz to zrozumiesz.....

tarjaaaa pisze:
Witam wszystkie panie :) Jestem caałkiem nowa i może jeszcze nie do końca obeznana :) Ja się właśnie też zastanawiam, czy mogę być w ciąży. To byłby dokłanie 2 tydzień. Narazie nie mam zbyt wielu objawów, ale mam podw. temp ciała (37-37.8). W 15 dniu cyklu nastąpił spadek temp do 36,8, ale potem gwałtownie urósł i utrzymuje się na wyższym poziomie. Kolejnym objawem jest wzmożony apetyt i wstręt (i to baardzo mocny) do zapachu papierosów, a wcześniej mi to aż tak bardzo nie przeszkadzało. Nie mogę też pominąć śluzu.. jest nierozciągliwy, bezzapachowy i białawy, może troszeczkę zółtawy.. Zdarza mi sie też być bardziej zmęczona niz zwykle, zwłasza po południu oraz nadmierne wzdęcia i gazy. @ powinnam mieć około 22, 23. Mam nadzieję, że przez najbliższe 9-10 miesięcy pożegnam się z tamponami :P

Przecież pisałas wcześniej, że jest baaaardzo rozciągliwy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

domalka1710 pisze:
Skoro tak to dlaczego zdjecie znikneło? A jeśli jesteście tak przekonani do swoich postanowien to podejrzewam ze Wasi rodzice bardzo sie cieszą i nie mogą sie doczekać Waszego potomstwa.

Zniknęło, bo było za duże.

patitkas7 pisze:
Czegos tu nie rozumiem :? po co na sile staracie sie przekonac dziewczyny na forum? chcecie sobie cos udowodnic bo nie wiem. Jesli jestescie przy swoim to po co sie sprzeczac na sile?

Po 1. To żadne z nas nie wywołało sporu.
po 2. Nie MY się sprzeczamy na siłę
po 3. Ja tylko stwierdzam fakty, a nie kłuce się z kim popadnie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tarjaa przykro mi ze to napiszę ale po przeanalizowaniu tego co napisałaś muszę stwierdzić (mimo że nie jestem ginem) że w ciąży nie byłaś.
po 1 dostałaś okres w terminie (piszesz że masz Aniołka 8tyg)
po 2 w połowie cyklu po owulacji tempka zawsze rośnie i utrzymuje się na wysokim poziomie aż do konca cyklu
po 3 przed @ mozna mieć rozciągliwy śluz (ja np mam taki) i on wcale nie jest płodny...nie ma możliwości zajścia w ciąże w tym czasie!

Poza tym to co Ptyś zacytowała....brak słów....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Widze Ptysiok, że czytasz tylko to, co chcesz czytać, a nie to, co piszę na prawdę.
Napisałam, że w czasie @ wydawało mi się, że mam śluz płodny bo wyglądał tak, jak napisałam. A potem w połowie cyklu, wystąpił biały, bezzapachowy i nierozciągliwy śluz o kontystencji kleju. Wiec jak mozesz, to czytaj wszystko dokładnie.
Baaardzo mi przykro, że stwierdzasz, że to co mówie to "To chamówa na maxa!!!!!". Będąc zaledwie (wtedy) kilka dni na forum, nie wiedziałam, jak Wy to nazywacie.
karlik pisałam tak, owszem, bo byłam skrajnie załamana. Wydawało mi się, że nawet jak będę próbować nie wiem ile razy, i tak się nie uda.. Tylko po pewnym czasie, wróciła do mnie nadzieja.. Pogodziłam sie z tym, co się stało. Nie mówię, że zapomniałam.. Jak to ktoś ładnie napisał-nauczyłam się żyć z tym bólem i cierpieniem. Ale to nie zmienia faktu, że w przyszłości chcę zostać matką. Owszem, jest to ryzyko, dlatego sobie odpuściłam dla dobra 2 malucha. Bo zależy mi na jego zdrowiu u życiu bardziej nawet niż na swoim. Jakbyś dobrze czytała, wiedziałabyś, że 8 tygodniowej. Najprawdopodobniej, poronienie nastąpiło w tym samym tygodniu, co dostałam @ (bynajmniej tak to skomentował mój gin. Ale z tego co widzę po Waszych wypowiedziach, powinnam go zmienić, bo zbyt kompetentny nie jest). Ja igram z Waszymi uczuciami... Niby jak...? eh..
Ptysiok radzę na nowo poduczyć się matematyki. "Jeszcze 3 razy tyle co jest na świecie i będzie w twoim wieku!!!!!!!!". 3*3=9
a nawet, 9+3=12. (tak jak Ty to skwitowałaś, nie ma skonczonych 4, więc licze 3. Tak jak Ty mi skomentowałaś, gdy ja za 3 tygodnie skończę 17).

Ty się dowiesz........to koniec moich dyskusji z toba , bo to i tak nie ma sensu!!! "Gratuluje pomysłu" na nowa zabawę w dom-tym tazem żywymi lalkami i współczuję rodzicom obydwojga.... Zabawę.. szkoda, że własnie tak traktujesz dziecko, bo ja na tyle głupia nie jestem, by sie nim bawić. Jeśli juz chcę je mieć, to po to, by je kochać, opiekować się nim, poświęcać się dla niego jak mogę najbardziej, a także zapewnić mu wszystko, czego pragnie.

Ze względu na to, poczekam. Przykro mi troche, że nie najeżdżacie na mnie ze względu na to, że chciałabym zostać matką, wyzywałcie od dzieci i chamów i posądzacie, że uważam dziecko za zabawkę i pozbędę sie go przy 1 lepszej okazji. Żeby tak właśnie było, musiałabym być bez serca. Musiałabym tego dziecka nie kochać. A to, że mam 16 lat 11 miesięcy i 11 dni i za 19 dni skonczę 17 lat, nie znaczy, że nie potrafię kochać dziecka i nie traktować go jak zabawkę, którą za parę dni wyrzucę bo mi się znudziła. Tak może myślą 5-latki... a widzę, że właśnie za taką mnie uważacie. Tak więc wybaczcie, ale tak nie jest. Ale z resztą, po co ja to tłumaczę, skoro i tak uważacie mnie za maluszka, który wciąż chodzi w pieluszkach :/ :? I nie ukrywam, że jest mi szaleńczo przykro, że to czytam... :( A Pani Ptysiok chyba również zapomniała o kilki rzeczach,które mi pisała kilka stron wcześniej.
Ptysiok pisze:
tarjaaa ja znam bardzo wiele dziewczyn, które chodzą z brzuszkami do szkoły. Myslę, że nie bedzie ci to przeszkadzał.....w końcu ciąża to nie choroba.

Tylko, jak się dowiedziała, że jestem dokładnie 19 dni młodsza niz powiedziałam, to zmieniła zdanie... hm.. dziwne...

Brak słów.. Masz racje, skończmy ten temat, bo to i tak nie ma sensu. Bo co nie powiem, i tak będzie źle...Może faktycznie, źle zrobiłam, że się wogóle odezwałam.. Przepraszam, więcej tego nie zrobie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tarjaa nie o to chodzi żeby się kłócić i cię dołować. Przecież to twoje zycie i twoja decyzja.
Ja z tym terminem nie mogę się połapać bo ciąża miała 8 tyg a ty poroniłaś w terminie @. @ masz co 8tyg??? Wybacz ale tego nie rozumiem.
Nie chcę cię osądzać życzę ci spełnienia marzeń.
Poza tym Tarjaa uwierz że dziewczyny chcą dla ciebie dobrze!!!!
Ja mam 27 lat i żałuję trochę że nie zostałam wcześniej mamą. Ale nie w wieku 18 a w wieku 20-22 lat. Jednak uważam że jestem teraz bardziej dojrzała i świadoma swej decyzji.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tarjaaaa pisze:
Ptysiok pisze:

Ptysiok to, że mam 17 A tak na prawdę, wolałabym urodzić teraz ( a jeśli teraz zajdę w ciążę, urodze w wieku 17lat i miesięcy, czyli prawie 18!!) i mieć więcej cierpliwości, siły i werwy do opieki nad dzieckiem, niż urodzić po 30 i już tego nie mieć.. bo wolałabym, by moje dziecko miało matkę, na którą będzie mogło liczyć a nie tlyko taką, która siedzi w fotelu i odpoczywa pół dnia nie mając na nic siły.. ...

hehehehehehehehehhehehehehehehhe 30 latka siedzi tylko w fotelu..............heheheheh dobre.............................o Boze nie wiedzialam ze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to juz starosc

12.06.07; 06.12.07Nasze kruszynki

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1420, 1421, 1422, 1423, 1424, 1425, 1426 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]