Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:03 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1574 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 79  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

i tak trzymac:)
u nas tez zimno szaro i buro:(prawdziwa jesien :cry:

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie w ten jesienny ponury dzień!
Ale miałam dziś piękny sen,śniło mi się już drugi raz że urodziłam ślicznego dzidziusia,oby ten sen okazał się kiedyś realny
Życzę miłej niedzieli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monique79 rzeczywiście piękny sen :D Życzę aby się szybko spełnił.
U nas też ponuro i pada :roll: A do tego dzisiaj ma być mecz towarzyski w piłkę nożną drużyn młodzieżowych z Portugalią, to się chłopaki wybiegają w deszczu :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzien dobry :)
Monique79 piekny sen również życze żeby sie szybciutko spełnił :wink:
Ja wczoraj cały dzien spedziłam u moich rodziców bylismy na obiedzie z okazji odpustu w rodzinnej miejscowosci i synus mimo brzydkiej pogody trochu sobie poszalał :D
Tak poza tym to chyba jakies zapalenie mnie bierze musze isc do apteki po jakies globulki bez recepty bo dzisiaj nie ma szans zebym poszła do lekarza :? Mozecie mi jakies polecic?

Aniołek (10 tydz) 15.09.2009r.[*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kuciubek chodzi Ci o globulki dopochwowe?
Ja ostatnio też miałam wrażenie, że zaczyna mi się jakiś stan zapalny więc zaczęłam stosować azulan, wyciąg z rumianku. Ale to było chyba moje przewrażliwienie, bo starsznie szybko mi przeszło. Po tym poronieniu boję się wszelkich stanów zapalnych, żeby potem nie wpłynęły negatywnie na przyszłą ciążę :roll: .
Azulan dobry jest w łagodniejszych objawach i jakoś mi pomaga. Całe szczęście, że zdarza mi się to rzadko. :wink: Parę lat temu złapałam coś po kąpieli w jeziorze i używałam albothyl (bez recepty).
Kiedyś raz używałam clotrimazolum (tabletki dopochwowe), kupiłam w aptece, mimo że jest na recepte :wink: ale nie miałam jak iść do lekarza i wyprosiłam w aptece. Wersja tabletek jest tylko na receptę, krem już bez recepty.
A jak nic nie pomaga to niestety wizyta u lekarza niezbędna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kociubek ja też mam wrażenie że jakby trochę mnie swędziało,ja używałam kiedyś Tantum Rosa takie saszetki które rozpuszcza się w przegotowanej wodzie,można też dokupić irygator i płukać tam w środku,ale ja zawsze płukałam sobie zewnętrzną część i pomagało

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Własnie tak dziwnie bo nie mam zadnych upławow tylko mnie cos tam piecze swedzi tak dziwnie w kazdym razie smaruje sie kremem clotrimazolum zobaczymy czy przejdzie do jutra :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja też nie miałam upławów ale tez wydawało mi się, że mnie swędzi :roll: Ja stosowałam zewnętrznie azulan i przestało :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co tu taka cisza?
Ja dziś robiłam bete hcg,ale nie żeby potwierdzić ciążę,ale żeby sprawdzić czy prawidłowo mi spadła(tak mi kazała zrobić lekarka ze szpitala).Jutro wynik.Czeka mnie jeszcze kontrol u ginekologa,bo jeszcze nie byłam po zabiegu.Zapytam jakie badania mam robić.
Nie cierpie takiej jesieni jak dziś za oknem,nic mi się nie chce :ysz:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Faktycznie cisza :) Ja od 10 siedziałam w kuchni i gotowałam obiadek zupa dla Małego , gulasz+placki ziemniaczane mniam :D Własnie skonczyłam myc gary i właczyłam sobie komp.Pogoda fatalna wyszlam dzisiaj tylko na godzinke rano z Dominikiem po zakupy i do apteki i teraz juz nie mam zamiaru nosa za drzwi wychylac :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wieczorowo i prawie zimowo :roll:

U nas zimno i wieje. W niedziele widziałam odlatujące dzikie gęsi, ozaka zbiżającej się zimy.
Mała była dzisiaj na dworze tylko tyle co w czasie robienia zakupów, a tak to też siedzimy w domku. Jutro niestety też musimy się wybrać bo jestem umówiona na wymianę opon. Najwyższa pora, bo mnie zastanie zima z letnimi oponami :roll:
Ja dzisiaj byłam też u okulisty, tak kontrolnie, bo może to moje poronienie przez jakiś stan zapalny oczu. Powinnam się pokazywać tak ze 3 razy w roku a ostatni raz byłam w styczniu :roll: . Z oczami wszystko w porządku. Pani doktor pocieszyła mnie, że mam czas na urodzenie drugiego dziecka bo ona drugie rodziła w wieku 37 lat :wink:
Jutro będzie miesiąc od poronienia....Szybko to zleciało, nawet cieszę się z tego upływu czasu. Tylko czekam na @ i nie mogę się już doczekać, jak nigdy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzien dobry :) Własnie zasiadłam z kawusia do komputera Młody jak zwykle rano oglada bajke wiec mam wolne.U nas za oknem ...ŚNIEG :!: Jejku juz zima za pasem strasznie szybko ten czas leci.Musze przyznac ze ja lubie takie zimowe wieczory ale do czasu :lol:
Ja rowniez czekam z niecierpliwoscia na @ ale jak na razie nie czuje zeby sie zblizała pewnie jeszcze bede musiała miec wywoływana...ech...
Wogole tak jak obserwuje siebie to nic sie nie dzieje sluzu mało cały czas taki kremowy na dni płodne w kazdym razie tez sie nie zapowiada.Jak mnie bolały jajniki tak teraz nic :(
Trudno trzeba czekac cierpliwie nie ma wyjscia.
Jeszcze do niedawna zagladałam z sentymentu i z ciekawosci na kwietnioweczki 2010 ale ostatnio nie moge jak wczoraj weszłam i zaczelam podczytywac ze dzidzie fikaja machaja rączkami i maja juz po 8 cm to sie poryczalam...
Faktycznie jutro 15.X. dokładnie m-c temu wlasnie 15-go dowiedziałam sie ze dzidzia nie zyje... :cry: Wiec MonikaS podobnie mamy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie

sorki ze tak mało wchodze ale nie mam zbytnio kiedy.... :(

mnie tez swedzi i czasem piecze (czyli czopki nie zadzwiałały) ... mam zamiar isc na kontrolke jeszcze jedna w piatek chyba ze pojawi sie wkoncu @....

jutro 15 czyli pierwszy miesiac!!!!! Kociubek mam nadzieje ze przetrwamy jaos ten dzien...

buzka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny przetrwacie ten dzień,napewno pojawi się jakaś łezka ale dacie radę,ja mam dwie takie daty 5 września i 15 listopada(kiedy urodziłam moją drugą niestety martwą córeczkę)w tym roku miną 2 lata a wydaje mi się jakby to było niedawno :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Dziewczyny!Gdzie sie ukrywacie?
Dzisiaj dzien naszych Aniołków i ja od rana mam kiepski humor...Cos mnie sciska w srodku i mam wielka gule w gardle cały czas zbiera mi sie na płacz :cry: Ciezki dzien dzisiaj bedzie :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam zimowo :D
Śniło mi się dzisiaj, że jestem w ciąży. jednej strony byłam szczęśliwa a z drugiej przerażona. Nie wiedziałam jak to się stało, bo miał to być 5tc a ja po zabiegu byłam 4 tygodnie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MonikaS bardzo pragniemy znowu nosić pod sercem dzidziusia i stąd te sny.
Ja we wtorek mam wizytę u nowego gina i mam nadzieję że okaże się profesjonalny i skieruje mnie na jakieś badania a nie powie jak inni "zachodzić w ciążę"
Pozdrawiam :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dkladnie pewnie kazda z nas chciała by byc juz w ciazy i z stad te kolorowe sny :D
Monique79 musisz pozniej koniecznie zdac relacje z wizyty u lekarza :!: A do ktorego lekarza bedziesz chodzic :?:
U mnie bez zmian zero objawów na okres juz 4 tyg minely od zabiegu i chciałabym juz tak go dostac jak nigdy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja idę do dr Glinki,koleżanka mi go poleciła,ale on przyjmuje prywatnie i długie kolejki do niego są.No i jak zleci jakieś badanie to prywatnie trzeba robić ale ci państwowi lekarze to i tak nie chcą dawać skierowań więc to bez znaczenia.
Odebralam dziś wynik bety i jest 1.00 czyli spadła mi prawidłowo,jestem też już po pierwszej owulacji po zabiegu :D wiec wszystko wróciło do normy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monique79 to super ze wszystko wrociło o normy.Przynajmniej wiesz ze wszystko ''działa'' jak trzeba :lol:
U mnie to wszystko takie dziwne i zakrecone tempka skacze ostatnio wieczorem bolaly mnie jajniki rano temp 36.8 myslałam ze to własnie na owulke ale chyba nie bardzo niby w srodku wilgotno jest tak jak w dni płodne byc powinno ale sluz kiepski i jest go bardzo mało nie wiem sama chyba przestane prowadzic te obserwacje bo oszaleje :ddd:
Albo musze cos zaczac łykac na poprawe tego sluzu :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1574 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 79  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]