Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 2:30 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 344 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna
Autor Wiadomość

Arendil wiecej bede wiedziala w piatek gdzie jade? do kogo?.Jednak moj jezyk jest zbyt slaby ,azebym sie dogadala z lekarzami poza tym jestem w jakims transie szoku i malo co do mnie dociera...Niewiem czy tamta wiadomosc udalo mi sie przeslac wiec napisze jeszcze raz.Czy jest mozliwosc ze moge na ciebie liczyc chociaz poprzez internet?czy poprzez gg moge z toba porozmawiac?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pożegnałam już swojego synka myślałam że będzie gorzej ale jakoś przeżyłam ten dzień...i powiem wam że serce jakoś mi się odciążyło i taki spokój poczułam wiedząc że jest już bezpieczny i jest z innymi aniołkami i nie jest sam bo napewno opekuje się nim moj kochany dziadziuś bo własnie z nim pochowałam mojego Alanka...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mira27 Do pogrzebu jest najgorzej, potem faktycznie przychodzi wiecej spokoju. Nasze maluszki czuwaja teraz nad nami. Trzymaj sie, a jak Ci zle to pisz.

Obrazek

[*] Aleks - 22 tydz - 23.06.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil kochana dziękuję ci bardzo za to jak mnie wspierasz naprawdę.
Zyczę ci wszystkiego dobrego i dużo zdrówka.......i żeby już nigdy nas los tak źle nie doświadczał.....

Pozdrawiam mirka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:) Nie ma sprawy :) W koncu ja Cie bardzo dobrze rozumiem i wiem co przezywasz i wiem ze takie wygadanie sie tez bardzo pomaga. Mi pomoglo. Trzeba sie wspierac w trudnych chwilach. A niestety nie kazdy rozumie nasz bol i cierpienie...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jestem z wami sercem i łączę się w bólu. Wiem co czujecie. Moje dzieciatko straciłam 29 czerwca 2007 roku. Od początku była to ciąża zagrożona ze względu na skracającą się szyjkę macicy i zagrażający przedwczesny poród. Całe pięć miesięcy przeleżałam. Na początku szóstego miesiąca zagrżenie minęło. mogłam zacząć normalnie funkcjonować. Kamień spadl nam z serca, już byliśmy pewni że już wszystko będzie dobrze.
To była środa lekarz skierował mnie na wcześniejsze KTG bo Jurek stał się mniej ruchliwy. Po KTG i USG pan doktor stwierdził że wszystko jest w jak największym pożądku i nie ma podstaw do obaw. W sobotę przestałam czuć ruchy maluszka, zaniepokojona powiedziałam o tym mężowi. Mąż zaczął rozmawiać z naszym synkiem. jurek w odpowiedzi na słowa taty kopną raz tak mocno, że było to widoczne-w ten sposób nasz synek pożegnal się z nami.
Następnie udalismy się do szpitala. Lekarz na KTG stwierdził brak tętna, co także potwierdziło USG. Serduszko naszego maleństwa przestało bić.
Dostałam leki i kroplówki na wywołanie skurczy. Cztery dni leżałam z martwym dzieckiem czekając na poród-koszmar. Potem poród i pochówek synka. Jurek odszedł od nas w 27 tygodniu ciąży.
Dwa miesiące po porodzie pod kontrolą lekarza zaczeliśmy starac się o kolejne dziecko-niestety do tej pory jeszcze nie jestem w ciąży

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aniawarka, bardzo mi przykro z Twojej straty :( Ale wierze ze niedlugo sie pochwalisz dwoma kreseczkami i ze tym razem nie bedzie problemow. Ty tez musisz w to wierzyc a zobaczysz ze tak bedzie :)
Sciskam serdecznie !!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Droga Arendil, dziękuję ci za słowa otuchy i wsparcie. życzę Tobie i Twojemu Maluszkowi wszystkiego najlepszego.
Może zabardzo chcę zajść w ciążę i stąd jeszcze nie jestem (może blokada)? więc od dziś zaczynam podchodzić do tego na luzie, może wtedy szybciej się uda tak jak Tobie. Trzymam kciuki żeby wszystko bło u Ciebie dobrze. :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dokladnie jak sie czegos za bardzo chce to to nigdy nie przychodzi, ale jak czlowiek podchodzi do czegos na luzie to nagle sie okazuje ze wszystko jest w zasiegu reki. Wiec zycze duzo duzo spokoju, optymizmu itd. Moze zaplanujcie z mezem jakis fajny wyjazd chociazby na weekend, cos co moze oderwac Ciebie od myslenia. I kto wie moze to podziala szybciej niz myslisz :)
Ja chcialam dzidziusia, ale wiedzielismy z mezem ze najpierw powinnam prace znalesc, wiec nie stresowalam sie probami i bach dzidzius :) Co i Tobie zycze :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mira27 - jak sie czujesz, czy juz troszke lepiej - duzo czasu i lez musi uplynac zanim bedzie innaczej - troszke lepiej ale powem szczerze a jestem po 6 miesiacach od straty i nadal nachodza mnie rozne mysli.
Aniawarka - wspolczuje bardzo Twojej straty :( Co do staranek to faktycznie jak sie ktos nastawia to sie bardzie blokuje na zajscie w ciaze.
Arendil - a jak Twoje samopoczucie ale Ci suwaczek zasuwa ! Mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Ja ostatnio calkiem pochlonelam sie w czytaniu informacjii na temat moich problemow i zastanawiania sie nad tym wszystkim. Z posrod ponad 30 roznych badan wyszly mi 3 rzeczy zle z tym ze jedna mam nadzieje juz zwalczylam, kolejna sprawa to tarczyca ale mam kontrolowac w czasie ciazy i ostatnie to sprawa immunologiczna i tutaj nie wiem co mam robic...

Aniołek Mateo + 18.07.2007 21t3d
"Królu Mój Ty spij Ty spij a ja"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Balbinna Dobrze przynajmniej ze powoli do przodu z Twoimi problemami. A co na to lekarze z tym trzecim problemem???
Faktycznie suwaczek zasuwa... Z jednej strony juz jestem tak daleko a z drugiej strony wciaz poczatek :P Ale im blizej polowy ciazy tym bardzej wieczorami gdy zasnac nie moge stresa dostaje. I nie ma wieczoru cobym nie myslala o tych kilku dniach w szpitalu...
Ale na razie jest wszystko ok, za 2 tyg wizyta u lekarki i teraz mam szew wiec nie powinno sie nic zdarzyc...
Od juz prawie 3 tyg czuje ruchy i kopniaki :)
A najlepsze jest to ze w czwartym miesiacu ciazy dostalam prace (oczywiscie na rozmowie kwalifikacyjnej powiedzialam ze jestem w ciazy, a mimo to mnie zatrudnili :) ) Wiec ciesze sie niezmiernie, pracodawcy wiedza ze nie moge wielu rzeczy robic, a ja i tak sie nie napracuje bo juz od polowy maja moge brac urlop :) Moj Aniolek chyba czywa nade mna :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale fajnie ze dostalas pracke - jak widac wszedzie za granica ciaza to nie problem dla pracodawcow. Ja dostalam prace na pol etatu a kilka dni potem okazalo sie ze jestem w ciazy powedzilam dyrektorce a ona ze gratuluje i czy chce z nimi zostac. Zreszta po tych wszystkich perypetiach zaproponowano mi caly etat.
Gratuluje pracki i zycze w takim razie samych sukcesow. Wiem ze najbardziej stresujacyczas przed Toba ... ale bedzie dobrze - teraz musi byc!
Ad moich problemow trzeci to immunologiczny brak hamowania ( MLR 0% ) ponoc sa na to szcepienia limfocytami meza ale wyczytalam ze sa zakazane w USA i wielu panstwach poniewaz nie przyniosly wielkich rezultatow. A moga przyniesc wiecej zlego niz dobrego. Ale w PL nadal robia i nie wiem raczej na dzien dzien dzisiejszy po przeczytaniu sporej losci informacjii (zdania sa podzielone) uwazamy z mezem ze sie na to nie bedziemy decydowac jadnek mam za miesiac spotkanie z 2 ginekologami ponoc dobrymi i jeszcze poslucham ich zdania, a potem podejmiemy konkretna decyzje. Jesli nie zdecydujemy sie na szczepiena to od marca zaczynamy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam dziewczynki
czuję się już troszkę lepiej chociaz mam jeszcze ciężkie dni raz jest dobrze raz tragicznie
codziennie jestem u synka na cmentarzu i sobie z nim rozmawiam...
pozdrawiam serdecznie i ściskam was wszystkie mocno

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil-twój aniołek napewno czuwa nad tobą i teraz musi być tylko dobrze już dosyć cierpień czas na szczęście......
zyczę tobie i maleństwu dużo zdrówka !!!!!!!!!!!!!!!! :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aniawarka-współczuję i łączę się z tobą w nadziei że w końcu fasolka zaowocuje...powodzenia

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny jestem w podobnej sytuacji jak wy wszystkie.Ja poroniłam 7 razy a ostatnio w czerwcu urodziłam córeczkę w 22tc.Byłam załamana a teraz żyle znowu nadzieją .Jestem w ciąży w 16tc strach i obawa przepełnia moje serce,ale ufam że mój kochany Aniołek nad nami czuwa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asio :( Tak mi przykro z powodu Twoich strat...
W 22 tygdodniu to tak jak ja... Wiesz jaka byla przyczyna? Szyjka?
Masz szew zalozony zeby temu zapobiec?
No to Twoja ciaza jest jakies niecale 2 tygodnie mlodsza od mojej :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asiu, bardzo mi przykro ze Tyle razy spotkala Cie taka tragedia. Robilas jakies badania ?
Trzymam kciuki za obecne dzieciatko !

PS a tak poza tym to Wam zazdroszcze ja coraz bardziej boje sie zdecydowac na 2 probe a z drugiej strony tak bardzo juz chce!
Arendlii - wiesz na dzien dzisiejszy jestem na 90 % przekonana ze nie wezme tych szczepien stad niebawem mozna by zaczac.
Jak bym chciala zeby ktos mi powiedzial ze bedzie dobrze i dal mi na te slowa gwarancjie !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asiu-przykro mi że też cię spotkało to nieszczęście
trzymam kciuki za ciebie i twojego maluszka
pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Balbinna Znam Twoje obawy...
To moze zamiast decyzji: "ok dzisiaj zaczynamy", zdajcie sie na los, nie myslcie o tym i po prostu cieszcie sie soba. I wtedy zamiast stresu bedzie niespodzianka. Mi sie tak przez przypadek udalo. Bo pewnie jakbysmy zaczeli planowac dziecko to by wiele czasu uplynelo, kto wie czy moze nawet nie rok czy wiecej.
Ale teraz masz wieksze doswiadczenie, wiesz czego mozesz sie spodziewac od ciazy, wiesz jakich objawow mozna sie bac, tak ze przy odrobinie optymizmu i opiece lekarzy wszystko bedzie dobrze!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 344 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]